Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO
Τέλος να πω ότι το ακρυλικό κόβεται και μάλιστα άψογα σε CNC λέιζερ, πέρυσι έκοψα καινούργιο πλίνθο για το Oracle Delphi μου... απλά άψογο και οι τρύπες ακριβώς, οπότε μην παραμυθιάζεστε να αγοράζετε καινούργια τοπ plate (plinth) στα Bauer.
Αυτά βέβαια αν ο φίλος αποφασίσει να αλλάξει τελικά σε κάτι άλλης γεωμετρίας...
Chris, επειδή η έννοια του όρου "παραμυθιάζω" είναι συγκεκριμένη, σημείωσε σε παρακαλώ ότι δεν πουλάω πικάπ, ούτε έχω πρόθεση να "παραμυθιάσω" κανέναν.
Επίσης, δε μιλάω θεωρητικά, το έχω το συγκεκριμένο πικάπ. Εντοπίζω κάποια τεχνικά θέματα. Μακάρι να επιλύονται εύκολα και σωστά, αλλά από όσο έχω διαβάσει δεν έχω βρει επιτυχή εγχείρηση χωρίς να πάει το plinth στον κατασκευαστή του.
Η στήριξη του βραχίονα όπως και η ρύθμιση του VTA γίνεται με αλενόβιδα στο πλάι του πικάπ. Αυτή η αλενόβιδα έχει συγκεκριμένες βόλτες μέσα στο ακρυλικό , οι οποίες καταλήγουν στην οπή που περνάει ο άξονας στήριξης του βραχίονα. Εκεί ακριβώς υπάρχει ειδική εγκάρσια διαμόρφωση για να πατάει σωστά η πατούρα που βρίσκεται στην άκρη της αλενόβιδας πάνω στον άξονα του βραχίονα.
Αν χρειαστεί να κάνεις τρύπα για παχύτερο βραχίονα θα φας τις τελευταίες βόλτες της αλενόβιδας και δεν ξέρω αν όσες μείνουν παρέχουν αρκετο ψωμί. Πιθανόν επίσης η βίδα να θέλει αλλαγή, αλλιώς θα κρέμεται απέξω.
Αν βάλεις βραχίονα με μικρότερη διάμετρο, δεν είναι σίγουρο ότι η ίδια αλενόβιδα θα φτάνει να τον σφίξει, εξάλλου αν η άκρη της βίδας κρέμεται μεταξύ της αρχικής διαμέτρου και της νέα διαμέτρου , στην ουσία έχεις έναν μίνι πρόβολο που σε καμία περίπτωση δε θα στηρίζει σωστά το βραχίονα.
Φαντάσου έναν σωλήνα διαμέτρου 23 χιλιοστών , και μέσα σε αυτόν έναν άλλο 13 χιλιοστών. Και να θέλεις να τους συνδέσεις περνώντας μία λεπτή βίδα κάθετα στον εξωτερικό σωλήνα και σφίγγοντας την πάνω στον εξωτερικό. Δεν δίνει ευστάθεια....
Εκτός αν πάς σε βραχίονα με δική του ρύθμιση VTA, που θα τον βιδώσεις από πάνω με περαστές βίδες, διαφοροποιώντας εντελώς την προσέγγιση του κατασκευαστή.
Αυτά είναι προβληματισμοί που είχα όταν αγόρασα το πικάπ, και ήξερα ότι αν θελήσω να βάλω άλλο βραχίονα θα πρέπει να κάνω πατέντα.