Πικάπ DPS της Bauer Audio

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Oυτε στο net μπορεσα να βρω κάποια πληροφορία στο θέμα αρα μόνο στον εισαγωγέα θα μπορούσενα γίνει
μια κόντρα οπως πολυ σωστά εγραψες.
Αλλα αντε να λύνεις το Dps να το μεταφερεις και μετά πάλι πίσω.Οσες φορές μετακίνησα πλατό τετοιου είδους
τις μικρογρατζουνιές στην καλύτερη περίπτωση δεν τις γλύτωσα να μη πω για πιο χοντρές ζημιες.
Καλός η κάκος (ΚΑΛΟΣ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ) το πλάτό μας δεν είναι ΜΚ ΙΙ να το κουβαλάμε απο εδω και απο εκει οπωτε θέλουμε.

Γιατί λύσιμο και όλος αυτός ο μπελάς; Μόνο το τροφοδοτικό σου θα μεταφέρεις για άμεση σύγκριση με το τροφοδοτικό του 3 που είναι ήδη στημένο. Άλλωστε, το πλατό είναι το ίδιο. Εντάξει δε θα τα έχεις δίπλα - δίπλα για να γίνει άμεση σύγκριση αλλά όσο να´ ναι μια άποψη θα σχηματίσεις.
Βέβαια δεν ξέρω αν το γεγονός ότι το 2 και 3 έχουν και διαφορετικό μοτέρ περιπλέκει τα πράγματα.

Last edited:

Γιατί λύσιμο και όλος αυτός ο μπελάς; Μόνο το τροφοδοτικό σου θα μεταφέρεις για άμεση σύγκριση με το τροφοδοτικό του 3 που είναι ήδη στημένο. Άλλωστε, το πλατό είναι το ίδιο. Εντάξει δε θα τα έχεις δίπλα - δίπλα για να γίνει άμεση σύγκριση αλλά όσο να´ ναι μια άποψη θα σχηματίσεις.
Βέβαια δεν ξέρω αν το γεγονός ότι το 2 και 3 έχουν και διαφορετικό μοτέρ περιπλέκει τα πράγματα.
Υποθέτω ότι ο εισαγωγέας θα δίνει το τροφοδοτικό του 3 και μόνο του για να το δοκιμάσει κάποιος....
Τα 2 και 3 έχουν ίδιο μοτέρ. Δεν ξέρω για το παλαιότερο....

Συγχωρήστε μου μια χαζή ερώτηση... γιατί δεν κατάλαβα... 2900 ευρώ και τους δίνεις πίσω το παλιό τροφοδοτικό για να πας από το 2 στο 3... και πόσο είναι το ποσό από το τροφοδοτικό 1 να πας στο 2...

με άλλα λόγια πόσα είναι συνολικά τα λεφτά από το βασικό έως στο πιο εξελιγμένο?

Τα 2 και 3 έχουν ίδιο μοτέρ. Δεν ξέρω για το παλαιότερο....

Έχεις δίκιο, δεν το εξέφρασα καλά. Εννοούσα ότι το 2 και 3 έχουν διαφορετικό μοτέρ από το 1 που έχει ο φίλος μας. Τα 2 και 3 έχουν το ίδιο.

Συγχωρήστε μου μια χαζή ερώτηση... γιατί δεν κατάλαβα... 2900 ευρώ και τους δίνεις πίσω το παλιό τροφοδοτικό για να πας από το 2 στο 3... και πόσο είναι το ποσό από το τροφοδοτικό 1 να πας στο 2...

με άλλα λόγια πόσα είναι συνολικά τα λεφτά από το βασικό έως στο πιο εξελιγμένο?

Δε γνωρίζω τιμή για αναβάθμιση από το 1 στο 2. Αν κάποιος φίλος γνωρίζει ας μας πει. Πάντως πλέον το 1 έχει καταργηθεί (δηλαδή το τροφοδοτικό του) και αυτό που αναφέρουμε στο παρόν νήμα ως 2 είναι πλέον το εισαγωγικό. Το συγκεκριμένο πλατό πάντως χαρακτηρίζεται από μια "αναβαθμίτιδα" που αν κάποιος δεν είναι προσεκτικός ενδέχεται να "καταστραφεί". Νομίζω ότι το πιο εξελιγμένο πλατό της DPS με το ανώτερο τροφοδοτικό και τον unipivot βραχίονα ενδέχεται να στοιχίζει 8.000 - 9.000 ευρώ. Σε αυτά φυσικά οφείλουμε να προσθέσουμε και το κόστος μιας κεφαλής.

Δηλαδή 8-9000 μείον τον unipivot 2500 = 5500-6500 για μοτέρ/τροφοδοτικό? καλά τα υπολογίζω? (άσε την κεφαλή εγώ αλλού θέλω να καταλήξω)

Σε ερώτηση που εκανα κάποτε στον willy τον κατασκευαστή των dps για το εάν θα έπρεπε να αλλάξω καλώδιο τροφοδοσίας στο dps 2 μου πρότεινε πρώτα να αλλάξω το τροφοδοτικό και μετά ολα τα άλλα
Το οτι τα 2500 γιά ενα τροφοδοτικό είναι πολλά το δέχομαι
αλλά ο καλύτερος έλεγχος στροφών ενός πικάπ γιά εμένα είναι σημαντικός
Στο dps που θεωρώ οτι είναι ενα μεγάλο πικάπ σαν φιλοσοφία σχεδίασης σε σχεση με την τιμή του
αυτό που κάνει ο κατασκευαστής είναι να παίζει με τα τροφοδοτικά γνωρίζοντας οτι η οποιαδήποτε απόκληση στις στροφές έχει διαφορετικό ηχητικό αποτέλεσμα
Εγώ θα έλεγα πριν αγοράσεις την μεγάλη βελόνα να ακούσεις το μεγάλο τροφοδοτικό με αυτή που έχεις τωρα και να μας γράψεις εάν άκουσες διαφορές
Τώρα μεγάλο τροφοδοτικό με την zyx 1000 απλά υποκλίνομαι

δλδ το "απλο" τροφοδοτικο ειναι ελατωματικο και θελει αλλαγμα ? δεν κραταει τις στροφες ?

να το πω και αλλιως, σε ενα τοσο ακριβο πικαπ χρειαζεται αλλο τροφοδοτικο για να παρεις ηχο ??

Δηλαδή 8-9000 μείον τον unipivot 2500 = 5500-6500 για μοτέρ/τροφοδοτικό? καλά τα υπολογίζω? (άσε την κεφαλή εγώ αλλού θέλω να καταλήξω)

Τις τιμές δεν τις ξέρω στα σίγουρα από τον αντιπρόσωπο αλλά με γνώμονα ό,τι στοιχεία έχω καταφέρει να συλλέξω από το διαδίκτυο. Δες εδώ και βγάλε τα συμπεράσματά σου:

http://www.soundscapehifi.com/dps.htm

δλδ το "απλο" τροφοδοτικο ειναι ελατωματικο και θελει αλλαγμα ? δεν κραταει τις στροφες ?

να το πω και αλλιως, σε ενα τοσο ακριβο πικαπ χρειαζεται αλλο τροφοδοτικο για να παρεις ηχο ??

Αυτό μπορούμε να το αναρωτηθούμε για όλες οι εταιρείες που "παίζουν" με τα τροφοδοτικά. Η clearaudio διαθέτει τρία αν δεν κάνω λάθος τροφοδοτικά που εκκινούν από τα 650 ευρώ και φτάνουν σε κάτι παραπάνω από τα 2.000. Η Kuzma όταν ενδιαφερόμουν για το εισαγωγικό της πλατό και ρώτησα σχετικά για το εξωτερικό τροφοδοτικό μού είπαν κάτι περί 1.000 ευρώ. Άρα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα Kuzma δεν παίζουν με το ενσωματωμένο τροφοδοτικό; Τα Project παρομοίως προσφέρουν τέτοιες αναβαθμίσεις. Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα στα θολά νερά του high end. Όποιος έχει διάθεση και χρήμα προχωράει. Πάντως, επειδή διαθέτω το εισαγωγικό τροφοδοτικό του DPS μια χαρά παίζει αν και δεν έχω προβεί σε συγκρίσεις με τα ακριβότερα για να κρίνω το κατά πόσο τα αξίζουν τα λεφτά τους.

Last edited:

Ναι τα τροφοδοτικά είναι φαινόμενο των DC μοτέρ, και έχω ασχοληθεί λίγο με το θέμα αυτό... αλλά τα λεφτά μου φαίνονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ... ο γνωστός Salas έχει κατασκευάσει τροφοδοσίες που είναι απόλυτες επάνω στο θέμα των DC μοτέρ, και δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά τα ποσά που μιλάτε εσείς για τα DPS...

Αλλά όπως πολύ σοφά το έθεσε ο AUDIOLYTIC... τι ψάχνετε δεν υπάρχει value for money στο hiend... :SFGSFGSF:

Last edited:

Σε ερώτηση που εκανα κάποτε στον willy τον κατασκευαστή των dps για το εάν θα έπρεπε να αλλάξω καλώδιο τροφοδοσίας στο dps 2 μου πρότεινε πρώτα να αλλάξω το τροφοδοτικό και μετά ολα τα άλλα
Το οτι τα 2500 γιά ενα τροφοδοτικό είναι πολλά το δέχομαι
αλλά ο καλύτερος έλεγχος στροφών ενός πικάπ γιά εμένα είναι σημαντικός

Υπαρχουν τεστ σε πικαπ 500 ευρω που δεν εχασαν τιποτα στις στροφες τους ουτε μετα απο μερες ασταματητης λειτουργιας.

Μάλλον εννοούν τους παλμούς του μοτέρ δηλαδή τους κραδασμούς του (στα stepper DC) και όχι αυτή καθαυτή την διατήρηση της ταχύτητας... (χωρίς σύστημα ανάδρασης...) με σύστημα ανάδρασης δικαιολογείται εν μέρη μια υψηλότερη τιμή αλλά όχι και σχεδόν 3000 ευρώ... και να τους επιστρέψεις το παλιό σου...απλά απαράδεκτα πράγματα κατά την ταπεινή μου άποψη...

Τα DPS έχουν σύστημα που να πληροφορεί το τροφοδοτικό την ταχύτητα του μοτέρ ή βασίζονται σε σταθεροποίηση και μόνο?

Τα DPS δεν έχουν σύστημα που να πληροφορεί το τροφοδοτικό την ταχύτητα του μοτέρ και βασίζονται
σε σταθεροποίηση.
Στο διαδυκτιο ολοι γράφουν για την ανωτεροτητα του 3 εναντι των αλλων τροφοδοτικών, αλλα και εγω
νομίζω οτι ειναι υπερβολική η τιμή απλά για ενα τροφοδοτικό.

Μάλλον εννοούν τους παλμούς του μοτέρ δηλαδή τους κραδασμούς του (στα stepper DC) και όχι αυτή καθαυτή την διατήρηση της ταχύτητας... (χωρίς σύστημα ανάδρασης...) με σύστημα ανάδρασης δικαιολογείται εν μέρη μια υψηλότερη τιμή αλλά όχι και σχεδόν 3000 ευρώ... και να τους επιστρέψεις το παλιό σου...απλά απαράδεκτα πράγματα κατά την ταπεινή μου άποψη...

Έχουν μπει μοτέρ stepper σε πικάπ;

Θα μου έκανε εντύπωση σαν επιλογή.. πολλοί κραδασμοί.

Τα DPS έχουν σύστημα που να πληροφορεί το τροφοδοτικό την ταχύτητα του μοτέρ ή βασίζονται σε σταθεροποίηση και μόνο?

Η λειτουργία του DPS διαφέρει σημαντικά από ένα Orbe ας πούμε. Στα άλλα πικάπ, το μοτέρ δίνει φόρα στο πλατώ και μετά δεν κουράζεται ιδιαίτερα. Ο λεπτός δε ιμάντας σε συνδυασμό με το υψηλής μάζας & αδράνειας πλατώ, απορροφά τους μικροκραδασμούς του μοτέρ δρώντας σαν αμορτισέρ.

Ο ιμάντας του DPS είναι φαρδύς, και μεταφέρει μεγάλη ροπή συνεχώς εξαιτίας της ελεγχόμενης τριβής μέσα στο πηγάδι. Το πλατώ καθεαυτό είναι πολύ ελαφρύ σε σχέση με άλλες υλοποιήσεις, ακόμη και ανάρτησης.

Γι αυτό, έχει μεγάλη σημασία το μοτέρ να έχει όσο το δυνατόν μικρότερους κραδασμούς κάθε φορά που οι πόλοι κινούνται στην επόμενη θέση.

Δεν είμαι και ειδικός στα ηλεκτρονικά, οπότε αν γράψω μπαρούφα μαζέψτε την.

Από ότι διαβάζω, το τροφοδοτικό του 3 είναι τελείως διαφορετικό από του 2 , που είναι ένα συμβατικό τροφοδοτικό.

Ουσιαστικά αναγεννά τρεις φάσεις κάνοντας χρήση τριών τελικών ενισχυτών, και έτσι οδηγεί το μοτέρ. Στην Αμερική , ο Bauer δεν στέλνει το δικό του τροφοδοτικό αλλά έχει έρθει σε συνεργασία με την εταιρεία Ayre (αν δεν κάνω λάθος μία πολύ καλή εταιρεία) οι οποίοι κατασκευάζουν στις ΗΠΑ το τροφοδοτικό για τα 110Volt και το πουλάνε πρακτικά στην ίδια τιμή με το τροφοδοτικό του 3, αν και μέσα έχει έναν ενισχυτή.

Δεν πρόκειται για κάτι απλό, τα άντερα του Αμερικάνικου τροφοδοτικού είναι έτσι:

ayre.jpg

Ας μην τον πούμε κι αυτόν απατεώνα επειδή προσφέρει ένα καλύτερο τροφοδοτικό...

Κατάλαβα..., χωρίς να γνωρίζω την υλοποίηση του Bauer το ψηλιάστηκα..., πόσα καλώδια έχει μέσα η τροφοδοσία του 3? (πόσα έχει μέσα το μπριζάκι/καλώδιο που πάει από το τροφοδοτικό στο μοτέρ?)

Κατάλαβα..., χωρίς να γνωρίζω την υλοποίηση του Bauer το ψηλιάστηκα..., πόσα καλώδια έχει μέσα η τροφοδοσία του 3? (πόσα έχει μέσα το μπριζάκι/καλώδιο που πάει από το τροφοδοτικό στο μοτέρ?)
Πάνω από δύο. Θα το δω το βράδυ και θα σου πω αν δεν το δει κανένας άλλος νωρίτερα...

Οι τρεις ενισχυτές στο γερμανικό τροφοδοτικό είναι κανονικοί ενισχυτές!! Παίζουν και μουσική εννοώ!!:ears:

Πραγματικά νομίζω οτι δεν γραφτηκε ακόμα κάτι που να με κάνει να αλλάξω γνωμη στο οτι το κόστος
ειναι υπερβολικό.