Πικάπ DPS της Bauer Audio

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Πραγματικά νομίζω οτι δεν γραφτηκε ακόμα κάτι που να με κάνει να αλλάξω γνωμη στο οτι το κόστος
ειναι υπερβολικό.

Oυτε θα γραφτει :flipout:

Γιατί εκπλήσσεστε βρε παιδιά; Αυτά είναι γνωστά. Από ένα σημείο και μετά πληρώνεις πολλά για το κάτι τις παραπάνω.

Oυτε θα γραφτει :flipout:
Προφανώς.

Μόνο αν κάποιος έχει το μηχάνημα , και τα λεφτά για αναβάθμιση και αφού ακούσει τις εναλλακτικές μπορεί να αξιολογήσει τη σχέση κόστους / οφέλους.

Ο ίδιος ο Bauer ας πούμε ισχυρίζεται ότι αντί να πάει κάποιος από τον απλό RB250 στον unipivot, θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα με το ακριβό τροφοδοτικό.

Ο ίδιος ο Bauer ας πούμε ισχυρίζεται ότι αντί να πάει κάποιος από τον απλό RB250 στον unipivot, θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα με το ακριβό τροφοδοτικό.

μα φυσικά.
στην περίπτωση 1 τα λεφτά θα πάν στη ρέγκα
στην 2 στον ίδιο...

Πολλοι το πιστευουν αυτο με πολλα πικαπ.

Εκεινο που δεν θα εκανα ποτε ειναι να αγορασω ενα τροφοδοτικο 3000 ευρω για να δουλευω ενα μοτερ των 10,20,50,100 ευρω..........................

Το αν αμφισβητω οτι ενα τροφοδοτικο πικαπ εχει δικαιωμα να κοστιζει 3000 ευρω,εμπιπτει στο αιωνιο θεμα του value και δεν θα αλλαξω γνωμη σ'αυτο,ιδιαιτερα στο high-end........

Εκεινο που δεν θα εκανα ποτε ειναι να αγορασω ενα τροφοδοτικο 3000 ευρω για να δουλευω ενα μοτερ των 10,20,50,100 ευρω..........................

ξέχασες ότι το παλιό τροφοδοτικό και το παλιό μοτέρ επιστρέφεται... οποτε πρέπει να προσθέσεις και αυτουνού την αξία...

έχουνε ξεφύγει τελείως...

ξέχασες ότι το παλιό τροφοδοτικό και το παλιό μοτέρ επιστρέφεται... οποτε πρέπει να προσθέσεις και αυτουνού την αξία...

έχουνε ξεφύγει τελείως...

:worshippy:

μα φυσικά.
στην περίπτωση 1 τα λεφτά θα πάν στη ρέγκα
στην 2 στον ίδιο...
Αυτό τώρα, με ποια λογική το γράφεις;

Αγοράζεις ένα πικάπ που έχει π.χ. 4000 Ευρώ χωρίς βραχίονα. Με το απλό τροφοδοτικό μέσα στην τιμή. Τα παίρνει ο γερμαναράς.
Σου δίνει και έναν ανακαλωδιωμένο RB250 σε τιμή 700 ευρώ. Βγάζει άλλα 450 ευρώ από εκεί. Άρα 4450 μείον το κόστος του τροφοδοτικού.

Αντί αυτού αν σου έδινε το δικό του unipivot θα έβγαζε 4000+2500=6500 μείον το κόστος υλικών του βραχίονα, κανένα 100άρικο;
Άρα 6400 καθαρά.

Αντί αυτού αν έπαιρνες κατευθείαν το πλατώ με το ακριβό τροφοδοτικό, θα τσέπωνε 6900 ευρώ , μείον το κόστος του τροφοδοτικού που θα είναι σαφώς περισσότερα από 500 ευρώ, άρα δε νομίζω ότι υπάρχει σαφές συμπέρασμα....

Κατάλαβα..., χωρίς να γνωρίζω την υλοποίηση του Bauer το ψηλιάστηκα..., πόσα καλώδια έχει μέσα η τροφοδοσία του 3? (πόσα έχει μέσα το μπριζάκι/καλώδιο που πάει από το τροφοδοτικό στο μοτέρ?)

Έχει τέσσερα πινάκια. Και πάνω στο τροφοδοτικό, και πάνω στο καλώδιο που φτάνει στο μοτέρ.

Σου δίνει και έναν ανακαλωδιωμένο RB250 σε τιμή 700 ευρώ. Βγάζει άλλα 450 ευρώ από εκεί.

Aν αγοραζει τον rega για 250 ευρω εννοεις.........διοτι δεν πιστευω να τον αγοραζει πανω απο 100-120............και πολλα λεω !!!!!!!!!!!!!!!!!

120 ειναι πολλα...60 ισως να ειναι πιο κοντα στην πραγματικη τιμη για ΟΕΜ ρεγγα

Πριν περιπου 3 χρονια ,απο αλλον κατασκευαστη πικαπ,ηταν 50-55 ευρω η τιμη προς αντιπροσωπους των πικαπ αυτων !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aν αγοραζει τον rega για 250 ευρω εννοεις.........διοτι δεν πιστευω να τον αγοραζει πανω απο 100-120............και πολλα λεω !!!!!!!!!!!!!!!!!

To κόστος του είναι ο Ρέγκα, σε όποια τιμή γνωρίζετε εσείς, συν το tungsten αντίβαρο μαζί με το stub, συν το καλώδιο με τα καλώδια και τα WBT. Δεν παίζει ρόλο ένα κατοστάρικο πάνω ένα κάτω.

Αυτό που λέω είναι ότι οι τιμές και το κέρδος του είτε πουλήσει unipivot , είτε τροφοδοτικό είναι συγκρίσιμα. Δεν είμαι και ο λογιστής του στην τελική...

Ούτε τρέφω καλή εικόνα για το πρόσωπό του αν θες να μάθεις. Ο αντιπρόσωπός του στην Ελλάδα είναι που εκτιμώ , όχι ο Φριτς!!

Aυτο που συζηταμε για το value στο high-end δεν εχει να κανει ουτε με τον γερμανο η οποιονδηποτε γερμανο,ουτε με τους αντιπροσωπους τους.Ειναι την νοοτροπια που δεν πρεπει λογω "κοστους" να μας ξεγελα οτι ειναι και κατι με τεραστιο ακουστικο κερδος.

Ουτε βεβαια το συζηταμε για να θιξουμε εσενα η οποιονδηποτε.

Ετσι λειτουργει το high-end ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

Το τι ειπα πριν αφορα την δικη μου αποψη και επιλογη να μην δωσω σε κανεναν τοσα λεφτα οσα θα μου αγοραζαν 200-250 δισκους,μια καλυτερη κεφαλη κλπ......................

Και αποψη μου βεβαια το αν δικαιολογει η οχι την τιμη του ενα τροφοδοτικο πικαπ για να δουλεψει ενα μοτερ των 20-50 ευρω.

Αντί αυτού αν έπαιρνες κατευθείαν το πλατώ με το ακριβό τροφοδοτικό, θα τσέπωνε 6900 ευρώ , μείον το κόστος του τροφοδοτικού που θα είναι σαφώς περισσότερα από 500 ευρώ, άρα δε νομίζω ότι υπάρχει σαφές συμπέρασμα....

Περισσότερα από 500 κόστος τροφοδοτικού; Για δοκίμασε έως 50 ...

+1

Στην θέση σου δεν θα ασχολούμουν με το υπερτιμημένο τροφοδοτικό περιμένοντας θαύματα... θα αγόραζα την ZYX που τόσο σου άρεσε και αν ακόμα είχες απορίες για τροφοδοσίες, θα έστελνα ένα πμ στον Salas.

... και με τα ρέστα θα αγόραζα και αρκετούς δίσκους...

Aρα νομίζω οτι τελικά ολοι συμφωνούμε οτι η κεφάλή και το software (δίσκοι) ειναι η καλύτερη επένδυση.
Αν τωρα θέλουμε να βάλουμε το χέρι βαθία στη τσέπη κάτι θα πάρουμε παραπάνω απο βραχίωνες και τροφοδοτικά
αλλα σε αυτη την περίπτωση ο Βauer θα παρει περισότερα.

+1

Στην θέση σου δεν θα ασχολούμουν με το υπερτιμημένο τροφοδοτικό περιμένοντας θαύματα... θα αγόραζα την ZYX που τόσο σου άρεσε και αν ακόμα είχες απορίες για τροφοδοσίες, θα έστελνα ένα πμ στον Salas.

... και με τα ρέστα θα αγόραζα και αρκετούς δίσκους...

Μίλησα με τον Salas ο οποίος είναι ευγενέστατος άνθρωπος και μου έδωσε την εντύπωση ότι ξέρει πολύ καλά τα ηλεκτρονικά.

Μου είπε ότι αν ήταν για τροφοδοτικό DC θα το προσέγγιζε άνετα. Επειδή όμως η υλοποίηση είναι AC με γεννήτριες, ενισχυτές κλπ. , για να σχεδιάσει κάτι θα χρειαζόταν τόσο πολύ χρόνο, που δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήγαμε σε ρεαλιστικό κόστος για ένα μηχάνημα μόνο.

Επίσης ότι αν δεν μας έδινε τεχνικά στοιχεία ο κατασκευαστής, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα προς το απίθανο να πετύχει κάτι συγκρίσιμο γιατί θα έπρεπε να πάρει το πικάπ μου και να το ψάχνει για μήνες....

Οπότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Σε ευχαριστώ πάντως για τη σύσταση, για να έχω επαφή μαζί του για κάτι άλλο που σκέφτομαι.

Ο Salas είναι πασίγνωστος ανά τον κόσμο για τους σχεδιασμούς του, οπότε αν κάποιος ξέρει... είναι αυτός.

Από τη άλλη μου κάνει εντύπωση που η επιλογή του μοτέρ είναι ΑC... είχα την εντύπωση ότι είναι DC διότι οι περισσότερες υλοποιήσεις hiend είναι πια DC.

Όπως σου είπα και πιο πάνω πάρε την κεφαλή που θες και απόλαυσε την μουσικούλα σου...

αν ψάχνεσαι για τροφοδοσίες καλύτερα είναι να πάρεις ένα DC μοτέρ (υπάρχουν διάφορα... το πολύ στα 150-200 ευρώ για τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ του είδους) και διπλή τροφοδοσία με Salas regulator... και με το 1/10 της τιμής ενδιαφέρον θα είναι να δούμε πιο θα είναι καλύτερο... λέω εγώ τώρα...-bye-