Πικαπ!

Απορια ..αφου μια βελονα εχει ενα διαμαντακι μπροστα, πως ακριβως διαβαζει στερεο?...πως δηλαδη γινεται ο διαχωρισμος?..

η βελόνα σπρώχνεται μέσα σε ένα αυλάκι.
Η δεξιά μεριά έχει το δεξί κανάλι και αντιστρόφως.

To αυλακι του δισκου.Διακρινονται τα δυο καναλια υπο γωνια 45 μοιρων το καθε ενα.

ναι αλλα δε τα διαβαζει η ιδια βελονα?..πως χωριζει ενα διαμαντακι τι διαβαζει απτην μια κ τι απτην αλλη?

κ αυτη η φωτο κατατοπιστικοτατη
ATMagnetics.jpg

Μπορείς να το φανταστείς λίγο διαφορετικά:
- Η βελόνα κινείται όχι μόνο δεξιά-αριστερά, αλλά και πάνω-κάτω.
- Το δεξιά-αριστερά μας δίνει το μονοφωνικό σήμα.
- Το πάνω-κάτω μας δίνει τη διαφορά ανάμεσα στο δεξί και στο αριστερό κανάλι.

Με λίγη γεωμετρία το πρόβλημα είναι μαθηματικά το ίδιο. Όλη η μηχανική διάταξη με τους μοχλούς και τα πηνία τελικά παράγει τις πληροφορίες των δύο καναλιών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πικαπ!

Δεν εχω πολλη εμπειρια με την Sumiko αλλα απ οτι ακουω πρεπει να ειναι πολυ καλη.Οσον αφορα το μηκος του στελεχους,εκεινο που εχει σημασια ειναι η αποσταση μεταξυ βελονας και σημειου οπου ειναι οι βιδες.Μπορει ενα στελεχος να φαινεται κοντο,αλλα η αποσταση βελονας/βιδων να ειναι μεγαλυτερη απο μια αλλη κεφαλη της οποιας το στελεχος να ειναι μακρυτερο.Ψαξε αυτη την λεπτομερεια,πολλοι κατασκευαστες δινουν αυτη την αποσταση.Οπτικα μπορει ευκολα να γελαστεις αν κρινεις μονο απο το στελεχος που φαινεται εξω απο την κεφαλη.

Ναι....αυτό ήθελα να πω. Η απόσταση βελόνας/βιδών είναι μικρή στην Benz με αποτέλεσμα αν είναι βιδωμένη η κεφαλή τέρμα μπροστά στο headsell, το συνολικό μήκος να είναι μικρότερο από που δίνει ο κατασκευαστής για την σωστή υπερκρέμαση.

Αγαπητά μέλη του forum, κατ' αρχή καλώς σας βρήκα!
Εδώ και περίπου μια εβδομάδα είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Reloop RP-2000 mk3. Πολύ καλή επαγγελματική συσκευή με το πολυαγαπημένο Mk II look των sl-1200. Στιβαρή και αυτό που λέμε value for money για οικιακή χρήση.
Στο σημείο αυτό θέλω να ρωτήσω την εξής τεχνική απορία: το φωτάκι που φωτίζει τα αυλάκια του δίσκου και για να σβήσει πατιέται σαν ασφάλεια αυτοκινήτου μετά από λίγα λεπτά, αφού ανάψει, ζεσταίνεται. Έτσι λειτουργούν και στα sl-1200; Μήπως δε πρέπει να μένει αρκετή ώρα αναμμένο γιατί δεν είναι η χρήση του τέτοια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. :music-smiley-004:

Απάντηση: Re: Πικαπ!

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Reloop RP-2000 mk3. Πολύ καλή επαγγελματική συσκευή με το πολυαγαπημένο Mk II look των sl-1200. Στιβαρή και αυτό που λέμε value for money για οικιακή χρήση.
Στο σημείο αυτό θέλω να ρωτήσω την εξής τεχνική απορία: το φωτάκι που φωτίζει τα αυλάκια του δίσκου και για να σβήσει πατιέται σαν ασφάλεια αυτοκινήτου μετά από λίγα λεπτά, αφού ανάψει, ζεσταίνεται. Έτσι λειτουργούν και στα sl-1200; Μήπως δε πρέπει να μένει αρκετή ώρα αναμμένο γιατί δεν είναι η χρήση του τέτοια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. :music-smiley-004:

Καλωσηρθες φιλε!

Καλωσήρθες!

Τα φωτάκια ζεσταίνονται πάντως!..Τώρα αν πείς ότι ζεματάει,πιθανόν
κάτι δεν πάει καλά ...

Re: Απάντηση: Re: Πικαπ!

Καλωσηρθες φιλε!

Σ' ευχαριστώ sifis_samos. :a0210:

Καλωσήρθες!

Τα φωτάκια ζεσταίνονται πάντως!..Τώρα αν πείς ότι ζεματάει,πιθανόν
κάτι δεν πάει καλά ...

Όχι, σε καμία περίπτωση δε ζεματάει, αλλά θερμαίνεται σε κάποιο βαθμό (μάλλον μέτριο θα το έλεγα). Τα συγκεκριμένα λαμπάκια τι διάρκεια ζωής έχουν περίπου; -ανάλογα και με τη χρήση, φυσικά-

teitzis; said:
Όχι, σε καμία περίπτωση δε ζεματάει, αλλά θερμαίνεται σε κάποιο βαθμό (μάλλον μέτριο θα το έλεγα).

Ελα, εντάξει τότε!..Θεώρησέ το φυσικό

teitzis; said:
Τα συγκεκριμένα λαμπάκια τι διάρκεια ζωής έχουν περίπου; -ανάλογα και με τη χρήση, φυσικά-

Ανάλογα τι είναι..Αν είναι led ποτέ!

Απόλαυσε το πικάπ σου χωρίς άγχος, το πιθανότερο είναι
να έχεις αντικαταστήσει το πικάπ μετά από χρόνια, πριν καεί το λαμπάκι!

Απόλαυσε το πικάπ σου χωρίς άγχος, το πιθανότερο είναι
να έχεις αντικαταστήσει το πικάπ μετά από χρόνια, πριν καεί το λαμπάκι!

Λές; Πάντως πρέπει να παίρνει σχεδόν τα ίδια ανταλλακτικά -στ' αναλώσιμα τουλάχιστον- με το sl-1200.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις! :a0210:

Λές; Πάντως πρέπει να παίρνει σχεδόν τα ίδια ανταλλακτικά -στ' αναλώσιμα τουλάχιστον- με το sl-1200.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις! :a0210:

Αν ανησυχεις παρε ενα spare να εχεις,δεν θα κοστισει πολλα

Αν ανησυχεις παρε ενα spare να εχεις,δεν θα κοστισει πολλα

Νωρίς ακόμα...
Για αρχή έχει μια αλλαγή κεφαλής, μόλις "φαγωθεί" η Audiotechnica 3600 που "φοράει" το εργοστασιακό headshell.

Eπειδη θελω να παρω κι εγω το Reloop RP2000 MK3 και βλεπω οτι δεν εχει κεφαλη και βελονα, πια προτεινετε? Επισης περιπου καθε ποτε χρειαζεται αλλαγη η κεφαλη και η βελονα?
Το θελω για χρηση στο σπιτι απλα να ακουω Trance.
Δε μιξαρω, ουτε ειμαι DJ.
Αν ξερετε να προτεινετε και καποιο αλλο σε αυτο το επιπεδο πικαπ, θα με βοηθουσατε.
Eυχαριστω :)

Last edited: