teitzis
New member
- 16 September 2010
- 20
Eπειδη θελω να παρω κι εγω το Reloop RP2000 MK3 και βλεπω οτι δεν εχει κεφαλη και βελονα, πια προτεινετε? Επισης περιπου καθε ποτε χρειαζεται αλλαγη η κεφαλη και η βελονα?
Το θελω για χρηση στο σπιτι απλα να ακουω Trance.
Δε μιξαρω, ουτε ειμαι DJ.
Αν ξερετε να προτεινετε και καποιο αλλο σε αυτο το επιπεδο πικαπ, θα με βοηθουσατε.
Eυχαριστω![]()
Κατ´αρχή να σου πω πως από τη προσωπική μου χρήση το RP είναι άψογο για οικιακή χρήση, αξίζει κάθε από τα λεφτά του. :music-smiley-005:
Τώρα, σχετικά με το κεφαλοβέλονο, το RP έχει όπως ανέφερα και παραπάνω "φοράει" την Audiotechnica 3600, μια αξιοπρεπή κεφαλή για μια πρώτη "γνωριμία" με το μηχάνημα. Τώρα αν ρωτάς προσωπική άποψη, θα πρότεινα την Stanton 500.ν3 ή την 505. Γύρω στα 39 και 45 , αντίστοιχα (τιμές Νάκα). Προσιτές και πολύ καλές προτάσεις για τη τιμή τους. Άλλωστε είναι σκυλιά από άποψη αντοχής και δεν είναι τυχαίο που προτιμώνται από dj's σε όλο το κόσμο. Επίσης πολύ καλές είναι και οι βασικές Ortofon om-dj (γύρω στα 45-55 αν θυμάμαι καλά).
Θα πρόσεξες πως δε σου πρότεινα κάποιο κεφαλοβέλονο τύπου "κονκορντ", αυτές δηλ. με το ρύγχος. Αφ' ενός δεν είμαι φίλος του συγκεκριμένου τύπου κεφαλών και αφ´εταίρου ανεβαίνεις σε κατηγορία τιμής. Η επιλογή καθαρά δική σου.
Τέλος, η διάρκεια ζωής μιας βελόνας είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, πέρα των κατασκευαστικών προδιαγραφών (π.χ. 1000 ώρες). Πρωταρχικό ρόλο παίζει η κατάσταση της επιφάνειας ανάγνωσης των δίσκων σου, η συχνότητα και ο τρόπος χρήσης της κ.α.