Πικαπ!

Eπειδη θελω να παρω κι εγω το Reloop RP2000 MK3 και βλεπω οτι δεν εχει κεφαλη και βελονα, πια προτεινετε? Επισης περιπου καθε ποτε χρειαζεται αλλαγη η κεφαλη και η βελονα?
Το θελω για χρηση στο σπιτι απλα να ακουω Trance.
Δε μιξαρω, ουτε ειμαι DJ.
Αν ξερετε να προτεινετε και καποιο αλλο σε αυτο το επιπεδο πικαπ, θα με βοηθουσατε.
Eυχαριστω :)

Κατ´αρχή να σου πω πως από τη προσωπική μου χρήση το RP είναι άψογο για οικιακή χρήση, αξίζει κάθε από τα λεφτά του. :music-smiley-005:
Τώρα, σχετικά με το κεφαλοβέλονο, το RP έχει όπως ανέφερα και παραπάνω "φοράει" την Audiotechnica 3600, μια αξιοπρεπή κεφαλή για μια πρώτη "γνωριμία" με το μηχάνημα. Τώρα αν ρωτάς προσωπική άποψη, θα πρότεινα την Stanton 500.ν3 ή την 505. Γύρω στα 39 και 45 , αντίστοιχα (τιμές Νάκα). Προσιτές και πολύ καλές προτάσεις για τη τιμή τους. Άλλωστε είναι σκυλιά από άποψη αντοχής και δεν είναι τυχαίο που προτιμώνται από dj's σε όλο το κόσμο. Επίσης πολύ καλές είναι και οι βασικές Ortofon om-dj (γύρω στα 45-55 αν θυμάμαι καλά).
Θα πρόσεξες πως δε σου πρότεινα κάποιο κεφαλοβέλονο τύπου "κονκορντ", αυτές δηλ. με το ρύγχος. Αφ' ενός δεν είμαι φίλος του συγκεκριμένου τύπου κεφαλών και αφ´εταίρου ανεβαίνεις σε κατηγορία τιμής. Η επιλογή καθαρά δική σου.
Τέλος, η διάρκεια ζωής μιας βελόνας είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, πέρα των κατασκευαστικών προδιαγραφών (π.χ. 1000 ώρες). Πρωταρχικό ρόλο παίζει η κατάσταση της επιφάνειας ανάγνωσης των δίσκων σου, η συχνότητα και ο τρόπος χρήσης της κ.α.

Eπειδη θελω να παρω κι εγω το Reloop RP2000 MK3 και βλεπω οτι δεν εχει κεφαλη και βελονα, πια προτεινετε? Επισης περιπου καθε ποτε χρειαζεται αλλαγη η κεφαλη και η βελονα?
Το θελω για χρηση στο σπιτι απλα να ακουω Trance.
Δε μιξαρω, ουτε ειμαι DJ.
Αν ξερετε να προτεινετε και καποιο αλλο σε αυτο το επιπεδο πικαπ, θα με βοηθουσατε.
Eυχαριστω :)

Εαν οπως λεει ο teitzis η ΑΤ3600 ειναι αρκετα καλη για να ξεκινησεις δεν υπαρχει λογος να την αλλαξεις.Οσον αφορα τις DJ κλπ μακρια εφοσον το πικαπ θα το χρησιμοποιοεις στο σπιτι.Ολες υποφερουν απο σκληρο ηχο,κακο tracking που ειναι ενας απο τους λογους που οι δισκοι υφιστανται φθορα.Περασε λιγο καιρο με την ΑΤ3600 και με την πρωτη ευκαιρια αλλαξε την για κατι καλυτερο.Επισης,σε καμια περιπτωση μια φτηνη βελονα,δεν προκειται να αντεξει 1000 ωρες χρησης.Τελος,αν το πικαπ ειναι για χρηση στο σπιτι και δεν χρειαζεσαι το ''πλεονεκτημα'' να πιανει τις στροφες του σχεδον αμεσως,τοτε οι επιλογες που εχεις σε πικαπ ειναι πολλες.

Η ΑΤ3600 έχει πολύ χαμηλό ήχο στην έξοδο και η 500.ν3 πολύ υψηλό, επίσης η 500.ν3 στις υψηλές συχνότητες, (πιατίνια, σίγμα σε τραγούδια) ξυρίζει τρελά.Είναι και οι 2 σφαιρικές. Την ΑΤ3600L την έχω στα 2.7grm και την 500.v3 την δοκίμασα στα 3.
Έχω ακούσει ότι οι ελλειπτικές είναι καλύτερες για να ακούς μουσική, εγώ Trance ακούω και θέλω να περάσω τα βινύλια που έχω στο PC.
Πια βελόνα-κεφαλή για το Reloop RP2000 MK3 προτείνετε? Μέχρι 100 .
teitzis έχεις παρατηρήσει βόμβο όταν δυναμώνεις τον ήχο του ενισχυτή σου?
Το καταλαβαίνεις καλύτερα χωρίς να παίζει το Reloop, απλά να είναι ανοιχτό. Το κατάλαβα σε ήσυχα σημεία σε μουσική...και δε μάρεσε...
Το δοκίμασα και σε άλλο ενισχυτή και άλλο πικάπ, σίγουρα είναι του Reloop ο βόμβος.

Last edited:
Mια προχειρη ματια που εριξα για τις δυο κεφαλες που αναφερεις,εδειξε οτι η ΑΤ3600 εχει ψηλοτερη εξοδο(5.3mV) απο την 500ν3(4.6mV).Ειναι λιγο πρειεργο το οτι στο συστημα σου ακουγεται το αντιθετο.Οπως και ναχει θα ελεγα οτι και οι δυο ανηκουν στην πολυ χαμηλη κατηγορια για να περιμενει κανεις πολυ καλα αποτελεσματα.Αν προτιμας τον ηχο της ΑΤ τοτε μια ΑΤ110Ε η ΑΤ95Ε θα ειναι καλυτερες απο την 3600.Επισης η Νagaoka MP100/MP110 ειναι πολυ καλες στην τιμη τους και με πιο μαλακο ηχο απο τις ΑΤ.

Η ΑΤ3600 έχει πολύ χαμηλό ήχο στην έξοδο και η 500.ν3 πολύ υψηλό, επίσης η 500.ν3 στις υψηλές συχνότητες, (πιατίνια, σίγμα σε τραγούδια) ξυρίζει τρελά.Είναι και οι 2 σφαιρικές. Την ΑΤ3600L την έχω στα 2.7grm και την 500.v3 την δοκίμασα στα 3.
Έχω ακούσει ότι οι ελλειπτικές είναι καλύτερες για να ακούς μουσική, εγώ Trance ακούω και θέλω να περάσω τα βινύλια που έχω στο PC.
Πια βελόνα-κεφαλή για το Reloop RP2000 MK3 προτείνετε? Μέχρι 100 .
teitzis έχεις παρατηρήσει βόμβο όταν δυναμώνεις τον ήχο του ενισχυτή σου?
Το καταλαβαίνεις καλύτερα χωρίς να παίζει το Reloop, απλά να είναι ανοιχτό. Το κατάλαβα σε ήσυχα σημεία σε μουσική...και δε μάρεσε...
Το δοκίμασα και σε άλλο ενισχυτή και άλλο πικάπ, σίγουρα είναι του Reloop ο βόμβος.

Κατ' αρχή την έχεις ρίξει με μεγάλο βάρος. Η ΑΤ3600L θέλει το πολύ 1,7-2,2 gr.
Επίσης, ο βόμβος προέρχεται κατά 99% από τη μη σύνδεση της γείωσης. Πίσω από το πικαπ θα δεις ένα μικρό καλώδιο που καταλήγει σε μια μεταλλική διχάλα (σαν πέταλο). Αυτή πρέπει να ακουμπάει κάπου σταθερά (π.χ. μέταλλο). Καλό είναι να τη σφηνώσεις σε μια βιδούλα στην πλάτη του ενισχυτή σου. Θα δεις ότι ο βόμβος θα μειωθεί δραστικά. Πρόσεξε, δε λέω "εξαφανιστεί" γιατί πάντα θα υπάρχει ένα μικρό ανεπαίσθητο "hiss", αναλογική πηγή γαρ, ειδικά αν έχεις το master volume αρκετά δυνατά, ακόμα και χωρίς μουσική! Δοκίμασε αυτό και στείλε εντυπώσεις.

Επίσης, ο βόμβος προέρχεται κατά 99% από τη μη σύνδεση της γείωσης. Πίσω από το πικαπ θα δεις ένα μικρό καλώδιο που καταλήγει σε μια μεταλλική διχάλα (σαν πέταλο). Αυτή πρέπει να ακουμπάει κάπου σταθερά (π.χ. μέταλλο). Καλό είναι να τη σφηνώσεις σε μια βιδούλα στην πλάτη του ενισχυτή σου. Θα δεις ότι ο βόμβος θα μειωθεί δραστικά. Πρόσεξε, δε λέω "εξαφανιστεί" γιατί πάντα θα υπάρχει ένα μικρό ανεπαίσθητο "hiss", αναλογική πηγή γαρ, ειδικά αν έχεις το master volume αρκετά δυνατά, ακόμα και χωρίς μουσική! Δοκίμασε αυτό και στείλε εντυπώσεις.

Ειτε αυτο,ειτε εαν το καλωδιο γειωσης ειναι ενωμενο,ισως δημιουργει καποιο ground loop,οποτε αν το αφησει χαλαρωμενο,ο βομβος να φυγει.

Σ'ευχαριστω για τη βοηθεια.
Το βαρος θα το μειωσω οκ.
Οσον αφορα την γειωση,συνδεσεις κλπ ειναι οκ,εχω συνδεσει κανονικα τη γειωση στον ενισχυτη. Ο βομβος που σου λεω ακουγεται οχι πολυ δυνατα αλλα ειναι εμφανης και προερχεται απο το μοτερ του reloop γιατι παρατηρησα οτι οταν πηγαινω τον βραχιονα κοντα στο κεντρο του πικαπ, δυναμωνει. Πιστευω οτι δεν εχει shield η ΑΤ γιαυτο ακουω τον βομβο.Το hiss δε με ενοχλει.
Ειτε αυτο,ειτε εαν το καλωδιο γειωσης ειναι ενωμενο,ισως δημιουργει καποιο ground loop,οποτε αν το αφησει χαλαρωμενο,ο βομβος να φυγει.

Οκ θα το δω αυτο, ευχαριστω παιδια

Σήμερα την άκουσα! Αψογικότατη! Πρίμα μια χαρά, βαθύ μπάσσο και stereo separation άψογο! To shield που έχει έκοψε και τον βόμβο! Μόνο 1.5 με 2g pressure! Vinyl friendly!
Νάσαι καλά AUDIOLYTIC! :music-smiley-005::award:-bye-:grinning-smiley-043

Σήμερα την άκουσα! Αψογικότατη! Πρίμα μια χαρά, βαθύ μπάσσο και stereo separation άψογο! To shield που έχει έκοψε και τον βόμβο! Μόνο 1.5 με 2g pressure! Vinyl friendly!
Νάσαι καλά AUDIOLYTIC! :music-smiley-005::award:-bye-:grinning-smiley-043
Και συ νασαι καλα και να την απολαμβανεις-bye-