Pink Floyd new remasters......

Απάντηση: Re: Pink Floyd new remasters......

Βεβαίως μέχρι σήμερα το αντίθετο ήταν πιο συνηθισμένο, η κατάσταση όμως έχει αρχίσει να αλλάζει με τα προσεγμένα ψηφιακά remasters της τελεταίας πενταετίας να προσφέρουν εξωπραγματικό για τα μέχρι τώρα δεδομένα του CD ήχο.

Ναι αρκεί να μην έχουν πέσει θύμα του loudness war. Ελπίζω στα remasters των pink floyd να το έχουν προσέξει αυτό.

Αν κρίνω απο τα remasters των BEATLES επίσης της EMI δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μάλλον θα είναι φανταστικά.

Όλα σχετικά είναι (ακόμα και αν η τσέπη είναι πολύ βαθια) αν ξεπεραστούν κάποιες προκαταλήψεις και απο τις δύο τεχνολογίες.

Προσωπικά αν και φαν του βινυλίου το οποίο ακόμα προτιμώ έχω ακούσει αρκετά βινύλια (ακόμα και αυθεντικά εποχής) που σε σχέση με το CD είναι για τα μπάζα.
Βεβαίως μέχρι σήμερα το αντίθετο ήταν πιο συνηθισμένο, η κατάσταση όμως έχει αρχίσει να αλλάζει με τα προσεγμένα ψηφιακά remasters της τελεταίας πενταετίας να προσφέρουν εξωπραγματικό για τα μέχρι τώρα δεδομένα του CD ήχο.

Στην καρδιά μου το βινύλιο πάντα θα είναι ο βασιλιάς (ελέω SACD) όμως κάποια στιγμή αποφάσισα να παραμερίσω το φετίχ μου καιο να κοιτάξω τα πράγματα με ειλικρείνια και ρεαλισμό αφου ο στόχος είναι πάντα η απόλαυση της μουσικής με τον καλύτερο τρόπο και αποφάσισα οτι και τα δύο είναι πριτιμητέα όπου βρίσκω καλύτερα και φυσικά οικονομικότερα και ΝΑΙ υπάρχουν CD που παίζουν το ίδιο με η και καλύτερα απο τις βινύλιακές εκδόσεις ειδικά στην ROCK POP μουσική.

Δεν έχω βρει ποτέ μου ψηφιακό μέσο να ακούγεται καλύτερα από το αναλογικό βινύλιο. Αυτό, χωρίς καμία απολύτως προκατάληψη, γιατί πάνω από όλα με ενδιαφέρει η απόλαυση της μουσικής και μέχρι στιγμής δεν έχω βρει ΤΙΠΟΤΕ που να με ικανοποιεί όσο το αναλογικό βινύλιο. Έχω δε ως αναφορά μου την ζωντανή ακουστική μουσική. Λ.Σ.

Κύριε Λουκά μου με παρεξηγήσατε.
Δεν υπονόησα ποτε οτι το βινύλιο δεν είναι κορυφαίο (ίσως ΤΟ κορυφαίο μέσο) φυσικά και είναι όμως υπο προυποθέσεις.
Πέρα απο το οτι για να αποδώσει ως μέσον τις πλήρεις δυνατότητες του χρειάζεται μια σοβαρή οικονομικά επένδυση-σοβαρότερη απο ότι χρειάζεται απο κάτι αντίστοιχο ψηφιακό.

Τελος πάντων οΚ το βινύλιο είναι ανώτερο του cd όμως υπο την βασική προυπόθεση η κόπια που αναπαράγεται είναι σε καλή κατάσταση και καλής κοπής και να προέρχεται απο ένα καλό αναλογικό (η και ψηφιακό master) αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα η πολλές φορές κοστίζει απο τσουχτερά εώς παράλογα, εκεί τί κάνουμε;

Εγώ λέω αγοράζουμε το αντίστοιχα καλοφτιαγμένο CD (άν φυσικά υπάρχει)
το οποίο ακούγεται απο σχεδόν το ίδιο καλά (αν προέρχεται απο το ίδιο master) εώς και καλύτερα αν έχει προηγηθεί νέα επεξεργασία το πρωτότυπο.

Φυσικά όλα αυτά προυποθέτουν να έχει ξεπεράσει κάποιος ως κάποιο σημείο τα φετίχ του βινυλίου η του αυθεντικού τα οποία όσον αφορά εμένα αποτελούν αυταπάτες και στερούν απο τον μουσικόφιλο χαιφινρτελά στην καλύτερη περίπτωση μόνο αρκετα χρήμματα και στην χειρότερη την ίδια την απόλαυση που ο ίδιος ποθεί.

Ελπίζω να έγινα πιο ξεκάθαρος με την ανάλυση αυτή των θέσεων μου,πάντα με απόλυτο σεβασμό στις δικές σας που στην μουσική που απο ότι αντιλαμβάνομαι απο τις προτιμήσεις (κλασσική κυρίως) αλλα και το εντυπωσιακό αναλογικό σύσητμα σας δικαιολογόύνται.

Τα έχουμε πεί αυτά βρε Λουκά πολλές φορές στο παρελθόν..

Συζητήσεις επί συζητήσεων, όπως θα θυμάσαι...

Σεβαστές οι απόψεις και το προσωπικό γούστο του καθενός αλλά ας μείνουμε
στο θέμα μας..Μην αρχίσει πάλι κόντρα CD-βινυλίου..

Σωστά το θέμα μας είναι οι νέες επανεκδόσεις των Pink Floyd.

Όταν με το καλό βγούν κάποια και σε βινύλιο που θα γίνει, τότε πολύ ευχαρίστως να συζητηθεί η διαφορά μεταξύ των διάφορων φορματ σε αυτήν την έκδοση κάτι που θα έχει και μεγάλο ενδιαφέρον, σίγουρα πολύ μεγαλύτερο απο άλλη μια ανούσια κόντρα CD βινυλίου.

Δεν μπαίνει καμία κόντρα απλά εκφράζουμε απόψεις και προσπαθώ να μην επεκταθώ επ' αυτού γιατί θα εκτραπεί το θέμα και δεν είναι σωστό. Όμως αν τεθεί θέμα 'κόντρας' καλό θα είναι να γίνει όταν κυκλοφορήσει η νέα επανέκδοση. και θα υπάρχει άποψη. Όσο για τις προηγούμενες, έχω εκφράσει την άποψή μου. Λ.Σ.

Πάντως το συγκεκριμένο remaster δεν θα βγει σε βινύλιο.
Θα είναι όμως μια καλή ευκαιρία για σύγκριση ανάμεσα σε CD , SACD και bluray

Re: Απάντηση: Pink Floyd new remasters......

Και με διαφορες εκδόσεις βινυλίου, γιατί όχι! Λ.Σ.

Θα βγούνε και βινύλια (τουλάχιστον τρια ) κοίτα εδώ http://www.whypinkfloyd.com/

τα εχει ακουσει κανεις τα remasters?
λεω να παρω τα animals, αξιζει σε remaster η να παρω το απλο?

Επειδή είμαι κι εγώ fun των Pink Floyd ψάχνω να βρω το dark side σε DTS HD-Master. Ξέρει κανείς κάτι αν έχει κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο?
Σε απλό dts το έχω βρει καθώς και σε βινύλιο συλλεκτική έκδοση.
Έχει άλλη αίσθηση σε 5.1

Επειδή είμαι κι εγώ fun των Pink Floyd ψάχνω να βρω το dark side σε DTS HD-Master. Ξέρει κανείς κάτι αν έχει κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο?
Σε απλό dts το έχω βρει καθώς και σε βινύλιο συλλεκτική έκδοση.
Έχει άλλη αίσθηση σε 5.1

Υπάρχει σε sacd πολυκαναλικό αν σε ενδιαφέρει

Τώρα πια υπάρχει και Blu Ray

Για πες που? μ' ενδιαφέρει, γιατί αυτό που λέει ο Fragoulis είναι σε dts, που έχω κάτι αντίστοιχο.

Ευχαριστώ, αλλά δεν έχει ήχο DTS HD-Master που μ´ενδιαφέρει πρωτίστως.