Pioneer Kuro 9th generation

Σκεφτομαι να καλιμπραρω την τηλεοραση μου.το εχει κανει κανεις?Αξιζει τα λεφτα του και η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη?καποιος μου ειπε οτι καλο ειναι οταν το κανω να εχω τις πηγες που θα παιζουν στην τηλεοραση π.χ dvd,BR,media player ωστε το καλιμπραρισμα να γινει συμφωνα με αυτες τις πηγες.Ισχυει αυτο?Και επειδη μπλε ακτινα δεν εχω μηπως ειναι καλυτερα να αγορασω πρωτα και μετα να το κανω?Ο ενισχυτης (πιονερ vsx919)θεωρειται και αυτος πηγη?Οσοι το εχουν δοκιμασει θα εκτιμουσα την γνωμη τους.

Τι σε ενοχλεί στην εικόνα και ελπίζεις να βελτιώσει το καλιμπράρισμα;

Σκεφτομαι να καλιμπραρω την τηλεοραση μου.το εχει κανει κανεις?Αξιζει τα λεφτα του και η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη?καποιος μου ειπε οτι καλο ειναι οταν το κανω να εχω τις πηγες που θα παιζουν στην τηλεοραση π.χ dvd,BR,media player ωστε το καλιμπραρισμα να γινει συμφωνα με αυτες τις πηγες.Ισχυει αυτο?Και επειδη μπλε ακτινα δεν εχω μηπως ειναι καλυτερα να αγορασω πρωτα και μετα να το κανω?Ο ενισχυτης (πιονερ vsx919)θεωρειται και αυτος πηγη?Οσοι το εχουν δοκιμασει θα εκτιμουσα την γνωμη τους.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40249&page=36

Σωστά το σκέφτηκες...:a0210:

.... για το καλιμπράρισμα χρησιμοποιούνται κάποια δισκάκια με patterns, οπότε το καλιμπράρισμα έχει άμεση σχέση με την πηγή που θα αναπαράγει το δισκάκι, πρώτα παίρνεις ένα BD player και μετά προχωράς, ο ενισχυτής δεν θεωρείται πηγή αναπαραγωγής κάνει τον διαμοιρασμό των σημάτων όταν συνδέεις κάποιες πηγές 1080ρ στις εισόδους HDMI ή κάνει upscaling σε 1080ρ αν συνδέσεις κάποια πηγή με χαμηλότερη ανάλυση.

Κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο, έχω την τύχη να έχω παρακολουθήσει τον Καστρο εν ώρα χειρουργείου σε KURO και το πριν με το μετά είναι σαν την διαφήμιση με τον καραφλό που έβγαλε μαλλιά....(ακόμα και σε KURO).

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο, έχω την τύχη να έχω παρακολουθήσει τον Καστρο εν ώρα χειρουργείου σε KURO και το πριν με το μετά είναι σαν την διαφήμιση με τον καραφλό που έβγαλε μαλλιά....(ακόμα και σε KURO).
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Σωστά το σκέφτηκες...:a0210:

.... για το καλιμπράρισμα χρησιμοποιούνται κάποια δισκάκια με patterns, οπότε το καλιμπράρισμα έχει άμεση σχέση με την πηγή που θα αναπαράγει το δισκάκι, πρώτα παίρνεις ένα BD player και μετά προχωράς, ο ενισχυτής δεν θεωρείται πηγή αναπαραγωγής κάνει τον διαμοιρασμό των σημάτων όταν συνδέεις κάποιες πηγές 1080ρ στις εισόδους HDMI ή κάνει upscaling σε 1080ρ αν συνδέσεις κάποια πηγή με χαμηλότερη ανάλυση.

:flipout::flipout::coffee:

Τώρα τελευταία κάτι με ανησυχεί sthn ΚΡΠ-500Α μου και θα ήθελα τη γνώμη σας...

Όταν σε απόλυτο σκοτάδι πατήσω π.χ. το Input 1 με απενεργοποιημένο όμως DVD player, η οθόνη είναι αρχικά κάπως υπερφωτισμένη σε ενα χρώμα γκρι, εν συνεχεία σκουραίνει και στο τέλος σβήνει. Στη μεσαία λοιπόν φάση, εκεί που απεικονίζει το σκούρο γκρι προς μαύρο χρώμα, φαίνονται άλλες περιοχές πιο μαύρες κι άλλες πιο γκρι. Κοιτάζοντας πιο κοντά η κατάσταση αυτή μοιάζει με πολύ ψιλό χιόνι στην οθόνη, οι σκούρες περιοχές όμως διακρίνονται καθαρά.

Προσοχή, δε εννοώ ότι βλέπω το IR κάποιου καναλιού που έπαιζε πριν πατήσω το Input1. Εννοώ πως ό,τι κι αν κάνω, οι ίδιες πάντα περιοχές θα είναι πάντα λίγο πιο σκούρες από την υπόλοιπη οθόνη. Μια απ' αυτές είναι η περιοχή πάνω αριστερά όπου τα περισσότερα κανάλια έχουν το logo τους. Μια άλλη είναι η ζώνη κάτω στη μέση όπου είναι συνήθως οι υπότιτλοι των ταινιών. Μια τρίτη είναι μια παρόμοια ζώνη στη μέση της οθόνης.

Στην αρχή φοβήθηκα ότι είναι burn-in. Δεν το έχω αποκλείσει ακόμη. Όμως δε μπορώ να διακρίνω καθόλου γράμματα από τυχόν logo καναλιών, ούτε υπότιτλους στη ζώνη κάτω, ούτε γραμμές, ούτε περιγράμματα, τίποτα. Απλώς αυτές οι περιοχές δείχνουν σα να έχουν χάσει λίγο από τη φωτεινότητά τους, το χιόνι εκεί είναι λίγο πιο σκούρο.

Όταν μπαίνω στο menu των ρυθμίσεων, στο μαύρο φόντο δε διακρίνεται φυσικά απολύτως τίποτα απ' όλα αυτά. Γενικά δε μπορώ να τις διακρίνω σε κανένα background από αυτά που έχω δοκιμάσει (π.χ. video pattern, dvd στρωσίματος), όσο φωτεινό ή σκούρο κι αν είναι. Γίνονται αντιληπτές μόνο σε εκείνη τη συγκεκριμένη κατάσταση. Η εικόνα της τηλεόρασης είναι εξαιρετική κατά τα άλλα.

Μερικές πληροφορίες που ίσως να σας είναι χρήσιμες:

Η τηλεόραση είναι 10 μηνών αλλά έχει παίξει ελάχιστα. 90% βλέπουμε τηλεοπτικό σήμα με συχνό zapping και 10% ταινίες DVD. Επί πολλούς μήνες το mode στο οποίο βλέπαμε ήταν το Optimum, έστρωσε όμως με cinema. Αυτή τη στιγμή είναι στο Pure. Το orbiter ήταν από την πρώτη στιγμή στο Mode 2.

Καμια ιδέα?

Κάτι ανάλογο βλέπω εγώ στη δική μου 5090Η, μόνο όμως πάνω αριστερά όπου και τα λογότυπα των καναλιών. Έβαλα και το brake in dvd, αλλά στις εναλλαγές των χρωμάτων του δεν είδα τίποτα. Ούτε βλέπω τίποτα σε μαύρο φόντο, ούτε όταν η τηλεόραση λειτουργεί. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τη λειτουργία ζουμ στα απλό τηλεοπτικό σήμα, αλλά η σύζυγος ενοχλείται και το γυρνά στο full. Ελπίζω να μην είναι ir γιατί το βλέπω κι εγώ μόνο σ' αυτή την ενδιάμεση φάση...

Μα κι εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Εϊμαι πολύ προσεκτικός με τα logos και τις στατικές εικόνες. Ξέχασα ν' αναφέρω πως δοκίμασα καλού κακού το video pattern για μια ώρα ενώ την άφησα να παίζει χιόνι ενα βράδυ και το φαινόμενο δεν εξαλείφθηκε. Το σίγουρο είναι πως η σκούρα περιοχή πάνω αριστερά έχει τις διαστάσεις του logo των Mega/Alter, χωρίς όμως να φαίνεται οποιοδήποτε περίγραμμα όσο κοντά κι αν κοιτάξω. Το παρήγορο είναι πως δε φαίνεται να επηρεάζει πουθενά την εικόνα, είναι κυριολεκτικά αόρατο σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Τώρα τελευταία κάτι με ανησυχεί sthn ΚΡΠ-500Α μου και θα ήθελα τη γνώμη σας...

Όταν σε απόλυτο σκοτάδι πατήσω π.χ. το Input 1 με απενεργοποιημένο όμως DVD player, η οθόνη είναι αρχικά κάπως υπερφωτισμένη σε ενα χρώμα γκρι, εν συνεχεία σκουραίνει και στο τέλος σβήνει. Στη μεσαία λοιπόν φάση, εκεί που απεικονίζει το σκούρο γκρι προς μαύρο χρώμα, φαίνονται άλλες περιοχές πιο μαύρες κι άλλες πιο γκρι. Κοιτάζοντας πιο κοντά η κατάσταση αυτή μοιάζει με πολύ ψιλό χιόνι στην οθόνη, οι σκούρες περιοχές όμως διακρίνονται καθαρά.

Προσοχή, δε εννοώ ότι βλέπω το IR κάποιου καναλιού που έπαιζε πριν πατήσω το Input1. Εννοώ πως ό,τι κι αν κάνω, οι ίδιες πάντα περιοχές θα είναι πάντα λίγο πιο σκούρες από την υπόλοιπη οθόνη. Μια απ' αυτές είναι η περιοχή πάνω αριστερά όπου τα περισσότερα κανάλια έχουν το logo τους. Μια άλλη είναι η ζώνη κάτω στη μέση όπου είναι συνήθως οι υπότιτλοι των ταινιών. Μια τρίτη είναι μια παρόμοια ζώνη στη μέση της οθόνης.

Στην αρχή φοβήθηκα ότι είναι burn-in. Δεν το έχω αποκλείσει ακόμη. Όμως δε μπορώ να διακρίνω καθόλου γράμματα από τυχόν logo καναλιών, ούτε υπότιτλους στη ζώνη κάτω, ούτε γραμμές, ούτε περιγράμματα, τίποτα. Απλώς αυτές οι περιοχές δείχνουν σα να έχουν χάσει λίγο από τη φωτεινότητά τους, το χιόνι εκεί είναι λίγο πιο σκούρο.

Όταν μπαίνω στο menu των ρυθμίσεων, στο μαύρο φόντο δε διακρίνεται φυσικά απολύτως τίποτα απ' όλα αυτά. Γενικά δε μπορώ να τις διακρίνω σε κανένα background από αυτά που έχω δοκιμάσει (π.χ. video pattern, dvd στρωσίματος), όσο φωτεινό ή σκούρο κι αν είναι. Γίνονται αντιληπτές μόνο σε εκείνη τη συγκεκριμένη κατάσταση. Η εικόνα της τηλεόρασης είναι εξαιρετική κατά τα άλλα.

Μερικές πληροφορίες που ίσως να σας είναι χρήσιμες:

Η τηλεόραση είναι 10 μηνών αλλά έχει παίξει ελάχιστα. 90% βλέπουμε τηλεοπτικό σήμα με συχνό zapping και 10% ταινίες DVD. Επί πολλούς μήνες το mode στο οποίο βλέπαμε ήταν το Optimum, έστρωσε όμως με cinema. Αυτή τη στιγμή είναι στο Pure. Το orbiter ήταν από την πρώτη στιγμή στο Mode 2.

Καμια ιδέα?

Μπορείς να ησυχάσεις. Το συννεφάκι που βλέπεις είναι απλά φώσφορος που δεν έχει σβήσει ακόμα και είναι λίγο πιο ενεργός. Το έχουνε όλες οι τηλεοράσεις kuro και δεν είναι πρόβλημα. Έχω και εγώ πάνω αριστερά και μέχρι να το δει ο Καστρούνης είχα χεστεί από τον φόβο μου. Τον Μανώλη τον εμπιστεύομαι απόλυτα και όταν μου λέει ότι δεν είναι πρόβλημα είναι εγγύηση.
Εάν θέλεις τρέχεις το break in dvd για να σου φύγει και το άγχος.
Και φυσικά τηλ στο Μανώλη για καλιμπράρισμα ISF. Θα είναι άλλη τηλεόραση.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Όσο για το calibration, μόλις τελειώσω με τις πηγές (ευελπιστώ σύντομα) θα είναι το επόμενο βήμα!

Πηγή είναι, αλλά το κατά πόσον τα media players λαμβάνονται υπ' όψιν κατά το καλιμπράρισμα είναι κάτι που δε μπορώ να απαντήσω. Λογικά ασχολούνται μόνο με DVD/BD players.

Για το θεμα πιο πανω, του Usual Suspect, και εγω εβλεπα το ιδιο, πανω αριστερα και δεξια. Μια μερα και εγω, κατα τυχη, ειχα το Input 1 με απενεργοποιημένο όμως DVD player αλλα σε 4:3 format και στις ακρες οπου το 4:3 εχει τα γκρι sidemasks ειδα IR. Λογοτυπο της Nova sports 2. Αυτο εγινε πριν τρεις μηνες. Τωρα βλεπω τα καναλια με zoom format για να μην εμφανιζονται τα λογοτυπα. Εχει μειωθει και θα φυγει, αλλα αργει. Καντε αυτο το τεστ και γραψτε εδω. Δυσκολο το βλεπω να ειμαι ο μονος με IR σε 9th gen Kuro. Σε νορμαλ θεαση, δεν το ειχα δει. Κατα τυχη το ειδα με τις συνθηκες που εγραψα.

Last edited: