Τώρα τελευταία κάτι με ανησυχεί sthn ΚΡΠ-500Α μου και θα ήθελα τη γνώμη σας...
Όταν σε απόλυτο σκοτάδι πατήσω π.χ. το Input 1 με απενεργοποιημένο όμως DVD player, η οθόνη είναι αρχικά κάπως υπερφωτισμένη σε ενα χρώμα γκρι, εν συνεχεία σκουραίνει και στο τέλος σβήνει. Στη μεσαία λοιπόν φάση, εκεί που απεικονίζει το σκούρο γκρι προς μαύρο χρώμα, φαίνονται άλλες περιοχές πιο μαύρες κι άλλες πιο γκρι. Κοιτάζοντας πιο κοντά η κατάσταση αυτή μοιάζει με πολύ ψιλό χιόνι στην οθόνη, οι σκούρες περιοχές όμως διακρίνονται καθαρά.
Προσοχή, δε εννοώ ότι βλέπω το IR κάποιου καναλιού που έπαιζε πριν πατήσω το Input1. Εννοώ πως ό,τι κι αν κάνω, οι ίδιες πάντα περιοχές θα είναι πάντα λίγο πιο σκούρες από την υπόλοιπη οθόνη. Μια απ' αυτές είναι η περιοχή πάνω αριστερά όπου τα περισσότερα κανάλια έχουν το logo τους. Μια άλλη είναι η ζώνη κάτω στη μέση όπου είναι συνήθως οι υπότιτλοι των ταινιών. Μια τρίτη είναι μια παρόμοια ζώνη στη μέση της οθόνης.
Στην αρχή φοβήθηκα ότι είναι burn-in. Δεν το έχω αποκλείσει ακόμη. Όμως δε μπορώ να διακρίνω καθόλου γράμματα από τυχόν logo καναλιών, ούτε υπότιτλους στη ζώνη κάτω, ούτε γραμμές, ούτε περιγράμματα, τίποτα. Απλώς αυτές οι περιοχές δείχνουν σα να έχουν χάσει λίγο από τη φωτεινότητά τους, το χιόνι εκεί είναι λίγο πιο σκούρο.
Όταν μπαίνω στο menu των ρυθμίσεων, στο μαύρο φόντο δε διακρίνεται φυσικά απολύτως τίποτα απ' όλα αυτά. Γενικά δε μπορώ να τις διακρίνω σε κανένα background από αυτά που έχω δοκιμάσει (π.χ. video pattern, dvd στρωσίματος), όσο φωτεινό ή σκούρο κι αν είναι. Γίνονται αντιληπτές μόνο σε εκείνη τη συγκεκριμένη κατάσταση. Η εικόνα της τηλεόρασης είναι εξαιρετική κατά τα άλλα.
Μερικές πληροφορίες που ίσως να σας είναι χρήσιμες:
Η τηλεόραση είναι 10 μηνών αλλά έχει παίξει ελάχιστα. 90% βλέπουμε τηλεοπτικό σήμα με συχνό zapping και 10% ταινίες DVD. Επί πολλούς μήνες το mode στο οποίο βλέπαμε ήταν το Optimum, έστρωσε όμως με cinema. Αυτή τη στιγμή είναι στο Pure. Το orbiter ήταν από την πρώτη στιγμή στο Mode 2.
Καμια ιδέα?