Pioneer Kuro 9th generation

Αυτό που είχες αναφέρει εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=48477

σχετικά με την αναβάθμιση, ήταν όντως πρόβλημα; Τι έκαναν στο service που την πήραν; Πέρασαν κάποιο firmware και στην επέστρεψαν ή το πρόβλημα ήταν αλλού;

να σου πω φιλε μου δεν πολυασχοληθηκα με το θεμα(λογω ενος ιατρικου προβληματος που μου εμφανιστηκε ξαφνικα).
η τηλεοραση επεστρεψε σαν καινουργια(επρεπε να κανω ολες τις ρυθμισεις απο την αρχη),ομως δεν μου εξηγηθηκε απο κανενα τι επεμβασεις εκαναν στην τηλεοραση.
φαντασου μονο οτι χρειαστηκε να μιλησω στο τηλεφωνο την ωρα της παραλαβης με τον υπευθυνο του service γιατι δεν θυμομουνα την ακριβη διαδικασια του συντονισμου του δορυφορικου δεκτη και μου απαντησε οτι θα μου απαντουσε μεσα στην ημερα με τηλεφωνο του(και εγω ηθελα να ελεγξω αν λειτουργει καλα ο δορυφορικος δεκτης)για να την παραλαβω.
εννοειται ακομη περιμενω τηλεφωνο.
παντως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι τα γραμματα στο πανω δεξια μερος του πλαισιου ειναι διαφορετικα απο τα γραμματα που ειχα σημειωσει οταν πηραν την τηλεοραση.
τωρα αν μπορει καποιος να βγαλει συμπερασμα τι κανανε ας μου το πει και μενα.
εγω παντως ελπιζω αυτη την φορα να ηταν η τελευταια που ασχοληθηκα αρνητικα με την τηλεοραση γιατι καπου ειχα αρχισει να κουραζομαι και ελπιζω απο δω και περα να την χαρω στο μεγιστο χωρις προβληματα και ας μην ειναι η ιδια τηλεοραση που ειχα αγορασει στην αρχη.

φιλικα
Μανος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Αφού τα ρυθμισα παίζουν ολα οκ .Οταν όμως κάνει transcoding οι υποτιτλοι βγαίνουν ακαταλαβίστικοι . Τι προτείνεις ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Αφού τα ρυθμισα παίζουν ολα οκ .Οταν όμως κάνει transcoding οι υποτιτλοι βγαίνουν ακαταλαβίστικοι . Τι προτείνεις ?

transcoding σε ποιο πράγμα? σε ριπαρισμένο DVD (dvd.iso και σε Video_ts/VOB) ποτέ δεν είχα πρόβλημα με υπότιτλους. Αρκεί όταν το έκανες ριπ να του είπες να κρατήσει του ελληνικούς υπότιτλους.(Μέσα στο dvd.iso file στο μενού transcoding σου βγάζει ένα άλλο ντοσιέ μέσα στο οποίο έχεις μια σειρά εικονικά αρχεία (που ουσιαστικά είναι η ίδια ταινία)- ένα αρχείο για κάθε συνδυασμό φορμα ήχου και υποτιτλων . πχ εγώ συνήθως στο DVD rip κρατάω DD 5.1 ήχο αγγλικο, DTS ήχο Αγγλικό και ελληνικούς υπότιτλους. Έτσι τα αρχεία που μου εμφανίζει είναι :
1) AC3 english/ no subtitles
2) AC3 english/ Greek subtitles (και έχει και μια ελληνική σημαία !!!!!)
3) DTS English/ no subtitles
4) DTS English/ Greek subtitles

Εάν αναφέρεσαι σε αναπαραγωγή άλλων video αρχείων και προσπαθείς να τροφοδοτήσεις εξωτερικά με υπότιτλους(με αρχείο τχτ ), δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω. Πάντως από ότι έχω διαβάσει γίνεται και αυτό αλλά η μέθοδος εξαρτάται από το είδος του encoder που θα διαλέξεις (πχ mencoder).

ZAra , πως σου φάνηκε η αναπαραγωγή μέσω DLNA στην 5090Η?
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στριμαρω κυρίως DVDs. Έκανα και μια σύγκριση τις προάλλες με απευθείας αναπαραγωγή από ένα WDTV/hdmi και μου φάνηκε πολύ ανώτερο το DLNA.
To άσχημο είναι ότι αν πάρουμε υπόψιν τις προδιαγραφές των αρχείων που μπορεί να παίξει το DLNA (όπως αναφέρεται στο manual της Pioneer) τότε δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή HD!!!! (AVC VC1 codecs Main profile and level 3.0 = SD only). Στην πραγματικότητα όμως παίζει άψογα μέχρι 1080ι μέσα από τον PS3 media server !!!!!! ([email protected]). Δυστυχώς όμως μέχρι εκεί . Αν μπορούσε να αποκωδικοποιήσει το chipaki του και [email protected] θα βλέπαμε και 1080p ταινίες μια χαρά (μεγάλη παράληψη της pioneer).

Last edited:
Η αναπαραγωγή είναι πολύ καλή αν και τη στρωνω και παιζω χαμηλά τα παντα οπότε θα το απολαυσω μετα. Τωρα για τα άλλα αρχεια που λες κατέβασα το Flashforward που είναι avi αλλά webrip και το egreat δεν το παιζει με τιποτα !!! Δεν βρισκει καν την ανάλυση στο info .Με το PS3 server το παίζει αλλά οι υποτιτλοι είναι ακαταλαβίστικοι.
Αν ξερει κάποιος να μας βοηθήσει και τους δυο μας :ears:

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Η αναπαραγωγή είναι πολύ καλή αν και τη στρωνω και παιζω χαμηλά τα παντα οπότε θα το απολαυσω μετα. Τωρα για τα άλλα αρχεια που λες κατέβασα το Flashforward που είναι avi αλλά webrip και το egreat δεν το παιζει με τιποτα !!! Δεν βρισκει καν την ανάλυση στο info .Με το PS3 server το παίζει αλλά οι υποτιτλοι είναι ακαταλαβίστικοι.
Αν ξερει κάποιος να μας βοηθήσει και τους δυο μας :ears:

ποσο καιρο την στρωνεις..?
εαν δεν κανω λαθος πρεπει να την εχεις κανα 5μηνο...

Ωραία θα ηταν να τις βλέπαμε ! Την εστειλα στο service να ενεργοποιήσουν τον ψηφιακό δέκτη γιατί δεν επιαζε και μου το ειπανε στον γενικό έλεγχο.

Να ρωτήσω παιδια κάτι . Συνδέω πάνω στην τηλεόραση στην 5090Η στην εξοδο με τα RCA στο πλαι ,εξωτερικό τηλεοπτικό δέκτη και δεν τον βλέπει ξερετε γιατί ή θέλει κάποια ρύθμιση ?

Παιδια πηρα εναν ενισχυτη VSX-919AH και πρεπει να στειλω τον ηχο απο την τν στον ενισχυτη και παλι πισω.Απο ποια θυρα τις τν στελνω τον ηχο?

Πηρα εναν ενισχυτη VSX-919AH και πρεπει να στειλω ηχο απο την τν στον ενισχυτη.Πως γινεται και απο που?Με ΗDMI απο μια θυρα οποια θελω τις τν σε μια ΙΝ του ενισχυτη και μετα απο το ουτ του ενισχυτη σε μια ιν τις κουρο?

Για να στείλεις ήχο απ' την tv στον ενισχυτή, θα συνδέσεις με καλώδιο optical την ψηφιακή έξοδο ήχου (digital out - optical) της τηλεόρασης, σε μία ψηφιακή είσοδο (digital in - optical) του VSX-919.
Μην συγχέεις τις HDMI. Οι HDMI της τηλεόρασης είναι μόνο in και χρησιμοποιούνται για να δεχτούν σήμα από εξωτερική πηγή (DVD, Blue Ray, δορυφορικό δέκτη, nmt κ.α.)
Διάβασε καλά το manual του ενισχυτή....

Πάντως για εμάς που έχουμε τις 500Α ή 600Α με τον εξωτερικό δέκτη, ελπίζω κάποια στιγμή να βγει είτε από την Pio έιτε από άλλον ένα media/TVtuner/... media player ώστε να απογειωθεί η ευχρειστία του Panel.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Σ'ευχαριστω ρε χρησταρα.ειχα ενα τετοιο dvd αλλα τοτε που πηρανε τις px80 τα ξαδερφια μου τους το εδωσα και μου το χασανε.παω σε λιγο να παραλαβω τη pioneer.