Pioneer Kuro 9th generation

Λοιπόν, το κόλπο με το ρολόι δεν έπιασε.
Ακολούθησε η σύνδεση της τηλεόρασης στο lnb και η τοποθέτηση της Ελβετίδας και του cam της στο ci2.
Και εγένετο EPG.
Και εξακολουθεί να δουλεύει και με την αποσύνδεση του δορυφορικού δέκτη της τηλεόρασης με το lnb.
Ως χώρα δήλωσα UK.
Όμως δε νομίζω πως πρέπει να λειτουργεί έτσι η τηλεόραση. Πρέπει να υπάρχει κάποιο bug στο λογισμικό της και όσοι μπορείτε πιέστε την intersys, ώστε να βρεθεί η λύση (εγώ δεν μιλάω μαζί τους γιατί δεν μπορώ πλέον να συγκρατήσω τα νεύρα μου...)

Oπως ακριβώς ενεργοποιήθηκε και στην δική μου, και συνεχίζει να δουλεύει κανονικά, ακόμη και μετά την αποσύνδεση του δορυφορικού της δέκτη. Δεν μπόρεσα να μιλήσω σήμερα με Pioneer, αλλά θα κάνω ένα τηλέφωνο αύριο.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Λοιπόν, το κόλπο με το ρολόι δεν έπιασε.
Ακολούθησε η σύνδεση της τηλεόρασης στο lnb και η τοποθέτηση της Ελβετίδας και του cam της στο ci2.
Και εγένετο EPG.
Και εξακολουθεί να δουλεύει και με την αποσύνδεση του δορυφορικού δέκτη της τηλεόρασης με το lnb.
Ως χώρα δήλωσα UK.
Όμως δε νομίζω πως πρέπει να λειτουργεί έτσι η τηλεόραση. Πρέπει να υπάρχει κάποιο bug στο λογισμικό της και όσοι μπορείτε πιέστε την intersys, ώστε να βρεθεί η λύση (εγώ δεν μιλάω μαζί τους γιατί δεν μπορώ πλέον να συγκρατήσω τα νεύρα μου...)

Kι εμεις τι νομιζεις οτι ειμαστε βρε Αχιλλεα?..........βουδιστες μοναχοι?:flipout:

Λοιπόν, πέρασα σήμερα από Pioneer Center και συζήτησα το θέμα. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι κατά την πρώτη εγκατάσταση η τηλεόραση αναζητά πρώτα τα αναλογικά κανάλια και εν συνεχεία τα ψηφιακά. Η τηλεόραση αντλεί τα δεδομένα για την ώρα απ' τον ψηφιακό δέκτη (δορυφορικό ή επίγειο). Οταν είναι συνδεδεμένος ο δορυφορικός τότε καλώς. Αν όμως ο δορυφορικός δέκτης δεν είναι συνδεδεμένος, η τηλεόραση αντλεί τις πληροφορίες για την ώρα απ' το κανάλι που συντονίστηκε πρώτο κατά την εγκατάσταση, και το οποίο είναι του αναλογικού δέκτη. Οπότε εκεί εμφανίζεται και το πρόβλημα με τον EPG. Αν υποθέσουμε ότι κάναμε την εγκατάσταση χειροκίνητα, και επιλέγαμε πρώτα να γίνει εγκατάσταση των ψηφιακών καναλιών ώστε έτσι το πρώτο κανάλι που θα αποθηκευτεί στην μνήμη είναι ψηφιακό, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα και ο EPG θα λειτουργούσε κανονικά. Το πρόβλημα λύνεται αν η τηλεόραση επανέλθει στην αρχική της κατάσταση και γίνει η εγκατάσταση από την αρχή, δηλ. συντονιστούν πρώτα τα ψηφιακά και μετά τα αναλογικά κανάλια. Ομως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα επαναφοράς απ' το menu της τηλεόρασης, και η τηλεόραση θα πρέπει........ να πάει στο service!!! :bang: Δυστυχώς.
Πάντως, σας διαβεβαιώ ότι ψάχνουν λύση ώστε να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο και το πρόβλημα να διορθωθεί. Οταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

Last edited:
Τουλαχιστον -χαρη στη διαθεση σου και τον χρονο σου - μαθαμε οτι ουσιαστικα δεν υπαρχει προβλημα στο hardware που ειναι πολυ σημαντικο για μενα αλλα , υποθετω, και για τους αλλους δυο φιλους.
Να εισαι καλα kblachos! Σε ευχαριστω δημοσια.

Χίλια ευχαριστώ για το info, πραγματικά έφαγα ώρες για αυτό και πολύ εκνευρισμό, τώρα μπορώ να ηρεμήσω

Σ´ευχαριστούμε πολύ !!

Πάντως αυτό που με απογοητεύει είναι ότι το πρόβλημα με EPG υπάρχει και στην προηγούμενη γενιά (8η) που δεν είχε και δορυφορικό δέκτη, και εφόσον δεν το λύσανε τότε και εξακολουθεί να υπάρχει στην 9η γενιά πώς θα ενδιαφερθούν να το λύσουνε τώρα;

Επίσης να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν με το Control Cal και το Service Menu (SM) profile μπορεί να κάνει αυτό το reset στην TV για να την ξανά-ρυθμίσει από την αρχή. Εγώ το δοκίμασα αλλά δυστυχώς είναι view only το SM, και δεν ξέρω κάποιο άλλο αντίστοιχο profile που να είναι διαθέσιμο για Kuro και να δίνει πρόσβαση στο SM με περισσότερες δυνατότητες

Επίσης να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν με το Control Cal και το Service Menu (SM) profile μπορεί να κάνει αυτό το reset στην TV για να την ξανά-ρυθμίσει από την αρχή. Εγώ το δοκίμασα αλλά δυστυχώς είναι view only το SM, και δεν ξέρω κάποιο άλλο αντίστοιχο profile που να είναι διαθέσιμο για Kuro και να δίνει πρόσβαση στο SM με περισσότερες δυνατότητες

Ναι, νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει.....

Λοιπόν, πέρασα σήμερα από Pioneer Center και συζήτησα το θέμα. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι κατά την πρώτη εγκατάσταση η τηλεόραση αναζητά πρώτα τα αναλογικά κανάλια και εν συνεχεία τα ψηφιακά. Η τηλεόραση αντλεί τα δεδομένα για την ώρα απ' τον ψηφιακό δέκτη (δορυφορικό ή επίγειο). Οταν είναι συνδεδεμένος ο δορυφορικός τότε καλώς. Αν όμως ο δορυφορικός δέκτης δεν είναι συνδεδεμένος, η τηλεόραση αντλεί τις πληροφορίες για την ώρα απ' το κανάλι που συντονίστηκε πρώτο κατά την εγκατάσταση, και το οποίο είναι του αναλογικού δέκτη. Οπότε εκεί εμφανίζεται και το πρόβλημα με τον EPG. Αν υποθέσουμε ότι κάναμε την εγκατάσταση χειροκίνητα, και επιλέγαμε πρώτα να γίνει εγκατάσταση των ψηφιακών καναλιών ώστε έτσι το πρώτο κανάλι που θα αποθηκευτεί στην μνήμη είναι ψηφιακό, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα και ο EPG θα λειτουργούσε κανονικά. Το πρόβλημα λύνεται αν η τηλεόραση επανέλθει στην αρχική της κατάσταση και γίνει η εγκατάσταση από την αρχή, δηλ. συντονιστούν πρώτα τα ψηφιακά και μετά τα αναλογικά κανάλια. Ομως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα επαναφοράς απ' το menu της τηλεόρασης, και η τηλεόραση θα πρέπει........ να πάει στο service!!! :bang: Δυστυχώς.
Πάντως, σας διαβεβαιώ ότι ψάχνουν λύση ώστε να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο και το πρόβλημα να διορθωθεί. Οταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

Nα δηλωσω καταρχην οτι ειμαι εντελως ασχετος με τα δορυφορικα συστηματα κλπ αλλα αφου εχω την απορια , αποφασισα να ρωτησω.
Αν δανειστουμε και συνδεσουμε ενα δορυφορικο δεκτη (χωρις πιατο βεβαια) και επανασυντονισουμε δεν θα επιτυχουμε?
Αφου οι kblachos & aragorn -στους οποιους το πρωτο καναλι που συντονιστηκε ηταν αναλογικο- ουσιαστικα τα καταφεραν με ενα απλο scan, χωρις επαναφορα της KURO στην αρχικη κατασταση!
Αυτο που δεν γνωριζω ειναι εαν ο εξωτερικος δορυφορικος δεκτης μπορει να δεχθει επιγεια ψηφιακα σηματα χωρις πιατο(κατευθειαν στο τραπεζι δλδ:flipout:)!

ΥΓ Παρακαλω να ειστε ευγενικοι στις απαντησεις σας:slapface:

Σχετικά με το EPG πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας με τους ελληνικούς χαρακτήρες, ορίστε η απάντηση που έλαβα από την αντιπροσωπεία.

Ας μου επιτραπεί το cross posting από τους administrators pls.....

<<Αξιότιμε Κύριε,

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας αναφέρετε για την συσκευή plasma TV
Pioneer KRP-500A και βάσει των στοιχείων που έχουμε στην διάθεσή μας,
σας ενημερώνουμε πως κατά την διαδικασία δημιουργίας λογισμικού
της συσκευής από τον οίκο Pioneer, δεν υπήρξε εμπεριστατωμένη
είτε πλήρης ενημέρωση για την μελλοντική έναρξη λειτουργίας αναφοράς
EPG στον Ελλαδικό χώρο από τον αρμόδιο φορέα, με συνέπεια να μην γίνει
ένταξη των δεδομένων EPG για την πλήρη αποκωδικοποίηση-υποστήριξη
των ελληνικών χαρακτήρων.

Συνεπώς, δεν υφίσταται για το μοντέλο KRP-500A η λειτουργία
ένδειξης αποκωδικοποίησης-υποστήριξης ελληνικών χαρακτήρων
στην εκπομπή EPG δεν υπάρχει firmware αναβάθμισης και δεν
έχουμε κάποια ενημέρωση από τον οίκο Pioneer.

Ευχαριστώ,

Παπαγεωργίου Ευθύμιος

Προϊστάμενος Τεχνικής Εξυπηρέτησης

Pioneer - Toshiba

Τηλ:210-8836512 , 210-8813542
Fax:210-8827999 , 210-8821316
[email protected]
[email protected]

Name = fragoulis sideris

Email = [email protected]
Telephone = +306979772181
Productgroup = Home Entertainment
Category = Television - KURO
Model = KRP-500A

Message = Dear sir good day,

I have the following problem : When i tune my tv to digital terrestrial
signal,i donnot see the EPG of the channels. I have tried using english and
greek language but in vain. I also tried different with different countries
(for example Austria, Germany, United Kingdom) but still i cannot receive
the EPG.

The same problem also applies to the models KRP-5090H, KRP-6090H, KRP-600A. at least here in Greece.

Can you give me an advise how to solve the above problem?

Maybe Pioneer will have to release a firmware update for Greece.

Awaiting your reply, I remain.

Kind regards,Best regards

Nα δηλωσω καταρχην οτι ειμαι εντελως ασχετος με τα δορυφορικα συστηματα κλπ αλλα αφου εχω την απορια , αποφασισα να ρωτησω.
Αν δανειστουμε και συνδεσουμε ενα δορυφορικο δεκτη (χωρις πιατο βεβαια) και επανασυντονισουμε δεν θα επιτυχουμε?
Αφου οι kblachos & aragorn -στους οποιους το πρωτο καναλι που συντονιστηκε ηταν αναλογικο- ουσιαστικα τα καταφεραν με ενα απλο scan, χωρις επαναφορα της KURO στην αρχικη κατασταση!
Αυτο που δεν γνωριζω ειναι εαν ο εξωτερικος δορυφορικος δεκτης μπορει να δεχθει επιγεια ψηφιακα σηματα χωρις πιατο(κατευθειαν στο τραπεζι δλδ)!

Να σου απαντήσω ότι αυτό δεν γίνεται. Για να λειτουργήσει ο EPG θα πρέπει η τηλεόραση να αποθηκεύσει δορυφορικά κανάλια, και αυτό χωρίς δορυφορικό κάτοπτρο και LNB είναι αδύνατο. Να προσθέσω επίσης ότι εγώ τόσους μήνες που έχω την τηλεόραση δεν είχα πρόβλημα με τον EPG διότι όταν την αγόρασα είχα συνδέσει προσωρινά τον δορυφορικό της δέκτη. Το πρόβλημα εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό μετά από διακοπή ρεύματος. Οταν επανήλθε το ρεύμα, ο EPG δεν λειτουργούσε αφού πλέον δεν ήταν συνδεδεμένος ο δορυφορικός δέκτης. Από την ώρα που έκανα ξανά τη σύνδεση έστω και προσωρινά, ο EPG λειτουργεί κανονικά.

Σχετικά με το EPG πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας με τους ελληνικούς χαρακτήρες, ορίστε η απάντηση που έλαβα από την αντιπροσωπεία.

Ας μου επιτραπεί το cross posting από τους administrators pls.....

<<Αξιότιμε Κύριε,

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας αναφέρετε για την συσκευή plasma TV
Pioneer KRP-500A και βάσει των στοιχείων που έχουμε στην διάθεσή μας,
σας ενημερώνουμε πως κατά την διαδικασία δημιουργίας λογισμικού
της συσκευής από τον οίκο Pioneer, δεν υπήρξε εμπεριστατωμένη
είτε πλήρης ενημέρωση για την μελλοντική έναρξη λειτουργίας αναφοράς
EPG στον Ελλαδικό χώρο από τον αρμόδιο φορέα, με συνέπεια να μην γίνει
ένταξη των δεδομένων EPG για την πλήρη αποκωδικοποίηση-υποστήριξη
των ελληνικών χαρακτήρων.

Συνεπώς, δεν υφίσταται για το μοντέλο KRP-500A η λειτουργία
ένδειξης αποκωδικοποίησης-υποστήριξης ελληνικών χαρακτήρων
στην εκπομπή EPG δεν υπάρχει firmware αναβάθμισης και δεν
έχουμε κάποια ενημέρωση από τον οίκο Pioneer.

Ευχαριστώ,

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε.... Αφού ο EPG λειτουργεί κανονικότατα και υποστηρίζει πλήρως την Ελληνική Γλώσσα. Το bug εμφανίζεται στις τηλεοράσεις που δεν έχουν συνδεδεμένο τον δορυφορικό δέκτη. Επίσης, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Pioneer, αν αποθηκευτεί πρώτα στην τηλεόραση κανάλι του ψηφιακού δέκτη το πρόβλημα δεν εμφανίζεται και ο EPG λειτουργεί κανονικά.

.....Επίσης να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν με το Control Cal και το Service Menu (SM) profile μπορεί να κάνει αυτό το reset στην TV για να την ξανά-ρυθμίσει από την αρχή. Εγώ το δοκίμασα αλλά δυστυχώς είναι view only το SM, και δεν ξέρω κάποιο άλλο αντίστοιχο profile που να είναι διαθέσιμο για Kuro και να δίνει πρόσβαση στο SM με περισσότερες δυνατότητες

Μίλησα νωρίτερα με τον Mανώλη Καστρουνή ο οποίος προσπάθησε χθες αρκετή ώρα να βρει κάποια λύση. Μου επιβεβαίωσε αυτό που γράφεις, ότι δηλαδή με το control cal και το service menu μέσω της RS-232 δεν μπορεί να γίνει reset της τηλεόρασης. Οπότε δεν βλέπω κάποια άλλη λύση, εκτός απ' την σύνδεση του δορυφορικού δέκτη της τηλεόρασης.

Μίλησα νωρίτερα με τον Mανώλη Καστρουνή ο οποίος προσπάθησε χθες αρκετή ώρα να βρει κάποια λύση. Μου επιβεβαίωσε αυτό που γράφεις, ότι δηλαδή με το control cal και το service menu μέσω της RS-232 δεν μπορεί να γίνει reset της τηλεόρασης. Οπότε δεν βλέπω κάποια άλλη λύση, εκτός απ' την σύνδεση του δορυφορικού δέκτη της τηλεόρασης.

Ok thanks for trying!

Την καλησπερα μου...
Θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω μεσα απο το μενου να ενεργοποιησω τις θυρες 1 και 3 hdmi επειδη ειναι ενεργοποιημενη μονο η 4.
Φτανω στην επιλογη που λεει ΕΙΣΟΔΟΣ HDMI αλλα δεν ειναι bold και δε μπορω να την επιλεξω για να συνεχισω...
Την ωρα που γινεται ολη αυτη η διαδικασια πρεπει να εχω βαλει καποιο καλωδιο στην αντιστοιχη θυρα πχ.1 που θελω να ενεργοποιησω;
Ευχαριστω...