Pioneer Kuro 9th generation

Kuro PDP-LX6090H. Κάποιες προκαταρτικές ερωτησούλες.

Όπως έχω ήδη πει σε αυτό το νήμα, έχω ήδη προκαταβάλει δυο Kuro 6090H, μία για μένα και μία για γαμήλιο δώρο στο γιο μου.

Ακόμα δεν τις έχω παραλάβει, κυρίως γιατί δεν έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος, αλλά θα ήθελα κάποια πράγματα να τα γνωρίζω πιο νωρίς. Έχω, λοιπόν, για αρχή τις εξής ερωτήσεις:

1) Διαβάζοντας το εγχειρίδιο, βλέπω ότι η συσκευή έχει 7-8 modes, όπως τα Optimum, Standard, Movie, Sport κλπ. Η ερώτησή μου είναι: Μπορεί κάποιος να προκαθορίσει ένα mode για ένα κανάλι (αναλογικό ή ψηφιακό τηλεοπτικό ή δορυφορικό ή από εξωτερική πηγή) και άλλο mode για άλλο; Να δώσω έν-δυο παραδείγματα:

Πρώτο παράδειγμα
- Sport mode για τα δορυφορικά Novasports 1, 2, 3, κλπ.
- Standard mode για κάποια επίγεια αναλογικά, π.χ. ΕΤ1, ΝΕΤ, MEGA, ALPHA κλπ.
- Movie Mode για άλλα επίγεια αναλογικά ή ψηφιακά, π.χ. Σκάϊ, Star, Prisma κλπ.

Δεύτερο παράδειγμα
- Standard mode για κάποια επίγεια αναλογικά, π.χ. ΕΤ1, ΝΕΤ, MEGA, ALPHA κλπ., όπως στο πρώτο παράδειγμα
- Movie mode για κάποια δορυφορικά, π.χ. Novacinema1, 2, 3 κλπ.
- Optimum mode για κάποιες εξωτερικές πηγές, π.χ. Blu-Ray, DVD, κλπ.

Αντιλαμβάνεστε ότι τα παραδείγματα είναι τυχαία επιλογή για να καταλάβω αν οι επιλογές αυτές είναι εφικτές.

2) Εδώ σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει ένα ξεχωριστό νήμα-υπόμνημα, το οποίο αναφέρεται στα κρυφά μενού των συσκευών. Το έψαξα, αλλά δεν είδα κάπου αναφορά για τα μοντέλα 5090, 6090, 5090H, 6090H. Υπάρχει κάτι κάπου, να το δώ;

Ευχαριστώ και καλημέρα. Καλά Κούλουμα.
-

Η τηλεόραση σου δίνει την δυνατότητα να έχεις ξεχωριστεί ρύθμιση για οποιαδήποτε έξοδο θέλεις.

Για να μπορέσει κάποιος να επέμβει στο κρυφό μενού της Pionner χρειάζεται ειδικό λογισμικό.

Δεν γίνεται από κάποιο συνδυασμό πλήκτρων όπως σε άλλες τηλεοράσεις συνήθως.

• Like
Reactions: Κοτης
Η τηλεόραση σου δίνει την δυνατότητα να έχεις ξεχωριστεί ρύθμιση για οποιαδήποτε έξοδο θέλεις.

Για να μπορέσει κάποιος να επέμβει στο κρυφό μενού της Pionner χρειάζεται ειδικό λογισμικό.

Ηθελα να γράψω είσοδο....συγνώμη.

Απάντηση: Kuro PDP-LX6090H. Κάποιες προκαταρτικές ερωτησούλες.

Όπως έχω ήδη πει σε αυτό το νήμα, έχω ήδη προκαταβάλει δυο Kuro 6090H, μία για μένα και μία για γαμήλιο δώρο στο γιο μου.

Ακόμα δεν τις έχω παραλάβει, κυρίως γιατί δεν έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος, αλλά θα ήθελα κάποια πράγματα να τα γνωρίζω πιο νωρίς. Έχω, λοιπόν, για αρχή τις εξής ερωτήσεις:

1) Διαβάζοντας το εγχειρίδιο, βλέπω ότι η συσκευή έχει 7-8 modes, όπως τα Optimum, Standard, Movie, Sport κλπ. Η ερώτησή μου είναι: Μπορεί κάποιος να προκαθορίσει ένα mode για ένα κανάλι (αναλογικό ή ψηφιακό τηλεοπτικό ή δορυφορικό ή από εξωτερική πηγή) και άλλο mode για άλλο; Να δώσω έν-δυο παραδείγματα:

Πρώτο παράδειγμα

Δεύτερο παράδειγμα
- Standard mode για κάποια επίγεια αναλογικά, π.χ. ΕΤ1, ΝΕΤ, MEGA, ALPHA κλπ., όπως στο πρώτο παράδειγμα

Αντιλαμβάνεστε ότι τα παραδείγματα είναι τυχαία επιλογή για να καταλάβω αν οι επιλογές αυτές είναι εφικτές.

2) Εδώ σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει ένα ξεχωριστό νήμα-υπόμνημα, το οποίο αναφέρεται στα κρυφά μενού των συσκευών. Το έψαξα, αλλά δεν είδα κάπου αναφορά για τα μοντέλα 5090, 6090, 5090H, 6090H. Υπάρχει κάτι κάπου, να το δώ;

Ευχαριστώ και καλημέρα. Καλά Κούλουμα.
-

Παναγιώτη αφού έδωσες τόσα λεφτά, πάρε και ένα τηλέφωνο τον Μανώλη να έρθει να στις καλιμπράρει και να σου φτιάξει τα mode με το service menu. Αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο. Το τηλέφωνο του είναι στην σελίδα του pioneer centre στο τομέα ISF calibration. Απλά πρώτα θα πρέπει να έχεις στρώσει τις τηλεοράσεις (200 ώρες πάιξιμο) είτε με κανονική θέαση, είτε με το Break-in DVD.

Η τηλεόραση σου δίνει την δυνατότητα να έχεις ξεχωριστεί ρύθμιση για οποιαδήποτε είσοδο θέλεις.

Παναγιώτη αφού έδωσες τόσα λεφτά, πάρε και ένα τηλέφωνο τον Μανώλη να έρθει να στις καλιμπράρει και να σου φτιάξει τα mode με το service menu. Αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο. Το τηλέφωνο του είναι στην σελίδα του pioneer centre στο τομέα ISF calibration. Απλά πρώτα θα πρέπει να έχεις στρώσει τις τηλεοράσεις (200 ώρες πάιξιμο) είτε με κανονική θέαση, είτε με το Break-in DVD.

Ευχαριστώ και τους δύο.

Με τον Μανώλη έχω ήδη ξεκινήσει μια συνεννόηση. Απλά πρέπει πρώτα να μπεί η συσκευή στη θέση της και μετά να έλθει ο Μανώλης.

Όσον αφορά την ξεχωριστή ρύθμιση για κάθε είσοδο, το ψιλοκατάλαβα από την πρώτη ανάγνωση του manual, αλλά αυτό που ρωτάω είναι αν αυτό γίνεται ΚΑΙ για ένα-ένα τα τηλεοπτικά κανάλια ξεχωριστά ή έστω για μια μπάντα καναλιών, π.χ. άλλη ρύθμιση για τα αναλογικά, άλλη για τα DVB-T και άλλη για τα δορυφορικά.

Γίνεται, κατ' αρχάς με το απλό μενού;
Ή μόνο με το service menu (δλδ. Μ.Κ.)?
-

Ευχαριστώ και τους δύο.

Με τον Μανώλη έχω ήδη ξεκινήσει μια συνεννόηση. Απλά πρέπει πρώτα να μπεί η συσκευή στη θέση της και μετά να έλθει ο Μανώλης.

Όσον αφορά την ξεχωριστή ρύθμιση για κάθε είσοδο, το ψιλοκατάλαβα από την πρώτη ανάγνωση του manual, αλλά αυτό που ρωτάω είναι αν αυτό γίνεται ΚΑΙ για ένα-ένα τα τηλεοπτικά κανάλια ξεχωριστά ή έστω για μια μπάντα καναλιών, π.χ. άλλη ρύθμιση για τα αναλογικά, άλλη για τα DVB-T και άλλη για τα δορυφορικά.

-

Δυστυχώς για το τηλεοπτικό σήμα δεν υπάρχει η δυνατότητα καλιμπραρίσματος,για τον απλό λόγο, ότι το κάθε κανάλι εκπέμπει όπως θέλει.
Εκτός εάν σε κάθε κανάλι είσαι με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και παίζεις με τις ρυθμίσεις.

Ακόμη και το ίδιο κανάλι διαφορετικές ώρες της ημέρας μπορεί να έχει διαφορετική συμπεριφορά.

Φαντάζομαι ότι ακόμη και εσύ ο ίδιος με οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση που είχες θα το έχεις παρατηρήσει.

Mία εξαίρεση για καλιμπράρισμα, υπάρχει νομίζω για κάποια συγκεκριμένα δορυφορικά κανάλια εφόσον ο δέκτης σου διαθέτει έξοδο hdmi.

Re: Απάντηση: Kuro PDP-LX6090H. Κάποιες προκαταρτικές ερωτησούλες.

...ΚΑΙ για ένα-ένα τα τηλεοπτικά κανάλια ξεχωριστά ή έστω για μια μπάντα καναλιών, π.χ. άλλη ρύθμιση για τα αναλογικά, άλλη για τα DVB-T και άλλη για τα δορυφορικά.

-

απο πουθενα φιλε μου και σε καμια τηλεοραση με τα σημερινα δεδομενα τουλαχιστον..

Re: Απάντηση: Kuro PDP-LX6090H. Κάποιες προκαταρτικές ερωτησούλες.

.......

........

Αυτό γίνεται Παναγιώτη. Η τηλεόραση εκτός απ' τις διαφορετικές ρυθμίσεις εικόνας και ήχου που κρατάει ανά είσοδο, κρατάει στην μνήμη της και διαφορετικές ρυθμίσεις εικόνας για κάθε ένα απ' τους τρεις δέκτες που έχει (αναλογικό - δορυφορικό - επίγειο ψηφιακό).

Ετσι μπορείς π.χ. να έχεις την ρύθμιση movie στα επίγεια αναλογικά, την ρύθμιση optimum στα δορυφορικά κ.λ.π. Στην πράξη όμως μόνο την ρύθμιση movie θα χρησιμοποιείς σε όλα τα κανάλια ίσως με 2-3 ψιλορυθμίσεις ακόμη. Αυτό μέχρι να συμπληρώσεις 500 ώρες λειτουργίας για να προχωρήσεις μετά σε calibration. Ακολούθως θα χρησιμοποιείς τις ρυθμίσεις που θα προκύψουν.

Last edited:
Κώστα εάν κατάλαβα καλά ο φίλος παραπάνω γράφει για calibration ανά κανάλι ξεχωριστά,πράγμα που δεν γίνεται.

Εάν από την άλλη εννοεί την επιλογή κάποιου mode,όπως εσύ αναφέρεις παραπάνω, σαφώς και γίνεται αλλά αυτό δεν αποτελεί calibration με την κυριολεκτική έννοια.

Κώστα εάν κατάλαβα καλά ο φίλος παραπάνω γράφει για calibration ανά κανάλι ξεχωριστά,πράγμα που δεν γίνεται.

Εάν από την άλλη εννοεί την επιλογή κάποιου mode,όπως εσύ αναφέρεις παραπάνω, σαφώς και γίνεται αλλά αυτό δεν αποτελεί calibration με την κυριολεκτική έννοια.

αυτο καταλαβα κι`εγω...

Βρε σεις, αφού το γράφει καθαρά στο 1ο post ο Παναγιώτης. Ρωτάει για διαφορετικά mode εικόνας σε κάθε κανάλι ή τουλάχιστον στην ομάδα καναλιών του κάθε δέκτη. Εχει δώσει και παραδείγματα:

.......

Έχω, λοιπόν, για αρχή τις εξής ερωτήσεις:

Πρώτο παράδειγμα

Δεύτερο παράδειγμα
..........
-

να τα βαλουμε σε μια σειρα:

ρυθμιση υπαρχει για καθε δεκτη ξεχωριστα(αναλογικο,ψηφιακο,δορυφορικο)και για καθε εισοδο(1 εως 5),
αλλα μονο στην θεση mode/user.
οι υπολοιπες εχουν κοινη ρυθμιση για ολους του δεκτες και τις εισοδους.(Moovie,dynamite,normal...)
.
σε τηλεοπτικο σημα αλλα και σε καποιο in που εχουμε Nova,sky..κτλ,ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο να γινει σωστη ρυθμιση,γιατι καταρχην δεν υπαρχει μια "βαση" για να ξεκινησει το καλιμπραρισμα και κατα δευτερον τα περισσοτερα δορυφορικα μπουκετα-πλην ελαχιστων εξαιρεσεων-ειναι αλλου γι`αλλου.
εαν τωρα για παραδειγμα,υπαρχει ενας δεκτης που να "τρεχει" μεσω usb καποια patterns που θα χρειαστουν για το καλιμπραρισμα,ισως να γινεται κατι.
σ`αυτο βεβαια θα μας απαντησει ο Μανωλης(Καστρουνης) που ειναι του αθληματος.

Πρώτο παράδειγμα

Δεύτερο παράδειγμα

-

Καλύτερα θα μας εξηγήσει ο Παναγιώτης τι εννοεί όταν θα διαβάσει τα ποστ.....:a0210:

Ρυθμίσεις

Παιδιά, το κατάλαβα, μην τσακωνόσαστε για μένα, γιατί νοιώθω κάπως σα τη Μαρία την Πενταγιώτισσα...:BDGBGDB55:

Το γεγονός ότι τουλάχιστον μπορείς να έχεις ξεχωριστό setting για τους τρεις δέκτες, αναλογικό - ψηφιακό (επίγειους) και δορυφορικό καθώς και για κάθε είσοδο AV, είναι καλό, πολύ καλύτερο από το να μην είχες.
-

Ακουω συνεχεια οτι πρεπει να βλεπουμε σε MOVIE και αυτο κανω κ’εγω.
Ειναι καποιες ταινιες ομως που εχουν χαμηλο φωτισμο και αν βαλω το STANDARD δειχνει αρκετα καλυτερα.
Για να πω την αληθεια ακομα και οταν υπαρχει αρκετος φωτισμος,σε STANDARD μου αρεσει περισσοτερο.
Η 5090Η εχει γραψει περιπου 150 ωρες λειτουργιας!
Τι θα γινει αν βλεπω σε STARDARD και οχι σε MOVIE;

Οταν βλεπουμε μια ταινεια υπαρχουν καποια στανταρ στην εικονα π.χ. φωτεινοτητα, κοντραστ, χρωμα, και αλα.Αλλα κατα βαση βλεπουμε εκει που εμας ικανοποιεί, οσο γινεται ποιο σωστα βεβαια, να βλεπουμε την λεπτομερεια στα σκοτεινα και να μη καιγωνται τα υπερφωτισμενα και τα χρωματα να ειναι τουλαχιστον νορμαλ.Βλεπουμε εκει που γουσταρουμε εμεις και οχι που μας λενε οι αλλοι.

Kαλά αυτό εννοείται, απλώς οι περισσότεροι προτείνουν ρυθμισμένο Movie Mode.

To Movie Mode στα ματια μου, μου φεναιται οτι εχει πεπλο και δεν με καλυπτη το κοντραστ του.Αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.