Pioneer Kuro 9th generation

αυτο λεμε forte.
οσο και ορεξη να εχεις να την σκαλισεις,σαν απλος χρηστης,δεν μπορεις να δεις τους "παπαδες" που εχει το service μενου και ανοιγει μονο με ενα συγκεκριμενο κοντρολ,που προμηθευονται οι του επαγγελματος.
κι`εγω δεν την εχω καλιμπραρει και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την εικονα της.
εαν κρινω ομως απο την διαφορα πριν&μετα που ειχα με την Panasonic pv60 πριν 3 περιπου χρονια,αξιζει τον κοπο και ειδικα σ`αυτην την τηλεοραση που ειναι "ετοιμη" για τετοια κολπα.....

Ποιο πανω αυτο λεω και εγω,σιγουρα μπορω να παρω καλυτερη εικονα,μπωρει ομος καποιος να μας πει ποσο στοιχιζει το επαγγελματικο καλιμπραρισμα?ρωταω κατι πολυ απλο, και απο οτι ξερω εδω μεσα καποια ατομα το εχουν κανει.Αν ειναι εφικτο οπως λεω και πριν ,ναι το θελω αμεσα και ενωειται απο τον Μανολη,διοτι εχω ακουσει και διαβασει πολυ καλα για την δουλεια του.Αλλα μην ξεχναμε οτι εγω μενω επαρχια αρα ανεφικτο.Καταλαβενεται τωρα τι ενοω.

Ποιο πανω αυτο λεω και εγω,σιγουρα μπορω να παρω καλυτερη εικονα,μπωρει ομος καποιος να μας πει ποσο στοιχιζει το επαγγελματικο καλιμπραρισμα?ρωταω κατι πολυ απλο, και απο οτι ξερω εδω μεσα καποια ατομα το εχουν κανει.Αν ειναι εφικτο οπως λεω και πριν ,ναι το θελω αμεσα και ενωειται απο τον Μανολη,διοτι εχω ακουσει και διαβασει πολυ καλα για την δουλεια του.Αλλα μην ξεχναμε οτι εγω μενω επαρχια αρα ανεφικτο.Καταλαβενεται τωρα τι ενοω.

κανε ενα τηλεφωνο στον Μανο να σου πει.

κανε ενα τηλεφωνο στον Μανο να σου πει.

Δεν υπαρχει στανταρ τιμη? Δεχωμαι και π.μ. Τοσο δυσκολο ειναι αυτο που ρωταω? Η' υπαρχουν διαφορετικες τιμες, φιλοι, γνωστοι, ξενοι?Τελος παντων πιστευω οτι φυγαμε απο την ουσια του Thread, και το κανταντησαμε διαφημιση.Ολα καλα και καλη καρδια.

Δεν υπαρχει στανταρ τιμη? Δεχωμαι και π.μ. Τοσο δυσκολο ειναι αυτο που ρωταω? Η' υπαρχουν διαφορετικες τιμες, φιλοι, γνωστοι, ξενοι?Τελος παντων πιστευω οτι φυγαμε απο την ουσια του Thread, και το κανταντησαμε διαφημιση.Ολα καλα και καλη καρδια.

Αν η τιμή είναι καλή ενδιαφέρομαι και εγώ. Βρίσκομαι επίσης Ηράκλειο. Κάνουν και κάποιοι άλλοι calibration εδώ Ηράκλειο αλλα θα προτιμούσα τον Μανώλη που απότι λένε όλοι είναι πολύ καλός.

Επειδη εχω μπριζωθει,ενδιαφερομαι κ’εγω να μαθω για την τιμη!

Αν η τιμή είναι καλή ενδιαφέρομαι και εγώ. Βρίσκομαι επίσης Ηράκλειο. Κάνουν και κάποιοι άλλοι calibration εδώ Ηράκλειο αλλα θα προτιμούσα τον Μανώλη που απότι λένε όλοι είναι πολύ καλός.

καντε ρε παιδια ενα τηλεφωνο στον Καστρουνη και θα σας πει...

Γιατι στο υπομενου ρυυθμιση ψηφιακου δεκτη η επιλογη ειναι γκρι?Πως μπορω να βαλω τα καινουργια ψηφιακοα καναλια?

Κανεις δεν μπορει να βοηθησει?

Ελα, μην αγχώνεσαι, τώρα το είδα.

Η επιλογή δεν είναι ενεργή, προφανώς διότι βρίσκεσαι σε κανάλι του αναλογικού δέκτη. Πάτησε το κουμπί [TV/DTV/SAT] στο τηλεχειριστήριο για να μεταβείς στον ψηφιακό δέκτη. Τώρα η επιλογή είναι ενεργή, ενώ αντίστοιχα απενεργοποιημένη θα είναι η επιλογή "ρύθμιση αναλογικού δέκτη".

Υπάρχει πρόβλημα αν συνδέσω την tv με UPS?

Εγώ πάντως σε ένα Belkin UPS 1200VA την έχω συνδέσει την 5090H μαζί με ένα HTPC και παίζουν άνετα και τα 2 για 5-8 λεπτά αφού κοπεί το ρεύμα!! 22% το HTPC και γύρω στο 45% η TV. Προσοχή έχει πολύ μεγάλη σημασία στην κατανάλωση της Kuro τι ρυθμίσεις έχεις!!

Το ίδιο έχω παρατηρήσει κι εγώ φίλε μου, μάλιστα είχα κάνει την ερώτηση σ´αυτό το νήμα πριν αρκετό καιρό:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=963417#post963417

Διάβασε τις σελίδες 238, 239 του νήματος. Δεν είναι burn-in αλλά ούτε image retention. Αυτό που μου φαίνεται σαν πιο λογική απάντηση είναι το uneven phosphor wear.

Sorry που επανέρχομαι στο θέμα, αλλά επειδή είδα εχθές πάλι μια ταινία σε (σχεδόν) απόλυτη συσκότιση και παρατήρησα ξανά το φαινόμενο που λέγαμε ακόμα και στις εναλλαγές σκηνών της ταινίας (όπου το καρέ γίνεται στιγμιαία "μαύρο") ή και σε πολύ σκοτεινά καρέ (όπου το φως από
το καρέ είναι τόσο λίγο που σου επιτρέπει να δεις το φαινόμενο), η απορία μου είναι η εξής: εκτός που είναι ενοχλητικό να το βλέπεις (ειδικά άμα ξέρεις ότι υπάρχει, το μάτι σου πέφτει εκεί...), σε βάθος χρόνου, το γεγονός ότι ο φώσφορος δεν έχει "στρώσει" ομοιόμορφα παντού δεν θα έχει κάποιες συνέπειες στην εικόνα; Δεν γνωρίζω από τεχνικά θέματα βέβαια, αλλά ανησυχώ (πάντα και σε συνάρτηση με το ότι έδωσα τόσα λεφτά...). Μπορεί κάποιος να κάνει κάτι (έστω και ακραίο); Π.χ., να βάλει δύο εβδομάδες συνεχόμενα το break-in dvd ή "χιόνι"; Θα αλλάξει κάτι;

Επίσης, επειδή συμβουλές από την intersys για το ζήτημα αυτό δεν ελπίζω να πάρω, υπάρχει κάποιος άλλος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε και να μας πει υπεύθυνα αν αυτό λύνεται, αν θα χειροτερέψει, ή αν πρέπει να ζούμε με αυτό; Sorry για το μεγάλο μήνυμα...

Έτσι όπως το περιγράφεις, μοιάζει περισσότερο με αυξημένη προδιάθεση του πάνελ για IR σε συγκεκριμένες περιοχές, λόγω πιθανής αμέλειας στο στρώσιμο. Το uneven phosphor ageing/wear είναι πρακτικά το burn-in και αν έχεις τέτοιο, θα φαίνεται παντού.

Κάνε μία δοκιμή με αυτό για αρκετές ώρες και προσπάθησε για κάποιο διάστημα να αποφύγεις λογότυπα καναλιών και υπότιτλους για να "χαλαρώσεις" τη μνήμη του πάνελ σε εκείνα τα σημεία...

Last edited:
Έτσι όπως το περιγράφεις, μοιάζει περισσότερο με αυξημένη προδιάθεση του πάνελ για IR σε συγκεκριμένες περιοχές, λόγω πιθανής αμέλειας στο στρώσιμο. Το uneven phosphor ageing/wear είναι πρακτικά το burn-in και αν έχεις τέτοιο, θα φαίνεται παντού.

Κάνε μία δοκιμή με αυτό για αρκετές ώρες και προσπάθησε για κάποιο διάστημα να αποφύγεις λογότυπα καναλιών και υπότιτλους για να "χαλαρώσεις" τη μνήμη του πάνελ σε εκείνα τα σημεία...

Αν και πρόσεξα κατά το στρώσιμο (με βάση αυτά που αναφέρονται στο forum), θα δοκιμάσω αυτά που προτείνεις μήπως και αλλάξει η κατάσταση. Ευχαριστώ πολύ!

Φίλοι μου εγω εχω ξενερωσει λιγο με τα ψηφιακα . Καθε μηνα τουλαχιστον μια φορα θα χαθουν τα favorites ή ολα τα ψηφιακα και πρεπει να ξανακανω scanning .
Προχθες μαλιστα μετα απο το scanning μπηκαν και τα favorites , οπως ηθελαν , κουτουρού δηλ.
Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει .
Καποιος ειχε πει να κλεινουμε την TV στα αναλογικα , μηπως και εκλειψει το φαινομενο , ετσι ομως , την παταω αλλου , κλεινει η καρτα NOVA χμ.

Μετά από επικοινωνία με τον Μανώλη (Καστρουνή), που έχει σίγουρα περισσότερες γνώσεις γύρω από το θέμα που έχω περιγράψει στα προηγούμενα μηνύματα, με καθησύχασε ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα
burn-in ή image retention, αλλά έχει να κάνει με το φώσφορο και (δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω) το πόσο "ενεργοποιημένος" είναι. Γενικά, δεν υφίσταται θέμα αυτό να επηρεάσει την απόδοση της τηλεόρασης σε βάθος χρόνου.

Καλησπέρα κύριοι. Να κάνω κι εγώ με την σειρά μου κάποιες ερώτησεις ως νυν κάτοχος μίας 46'' Samsung 8000 αλλά definitely υποψήφιος Kuro 5090 μέσα στο 2010.

1) Υπάρχει περίπτωση -λέμε τώρα- να πέσει μελλοντικά η τιμή του συγκεκριμένου κάτω απο τα 2 χιλιάρικα?

2) Αναμένουμε καινούργια μοντέλα?

Και έναν τρίτο που είδα κατα τύχη μόλις τώρα και με ανησύχησε ομολογουμένως (μπορείς εσείς ήδη να το ξέρετε αλλά εγώ συγνώμη χαμπάρι δεν πήρα)

http://www.fullhd.gr/2008-03-05-02-29-42/rade/870-pioneer-kuro-2010.html ???

Last edited:
Φίλτατε, μένεις μεταξεταστέος........ :D

Δεν μας διαβάζεις τόσο καιρό; Η Pioneer τον Φεβρουάριο του 2009, πριν ένα χρόνο δηλαδή, ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή των κορυφαίων τηλεοράσεων kuro.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40249

Υποτίθεται ότι θα διέθετε μοντέλα μέχρι φέτος τον Μάρτιο, αλλά η ζήτηση ήταν τέτοια που εξαντλήθηκαν νωρίτερα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες μόνο 60άρες kuro 6090Η:

http://www.pioneercenter.gr/displayITM2.asp?ITMID=1088

Οπότε πλέον αν θέλεις καλή plasma κοιτάς προς Panasonic μεριά...

Φίλτατε, μένεις μεταξεταστέος........ :D

Δεν μας διαβάζεις τόσο καιρό; Η Pioneer τον Φεβρουάριο του 2009, πριν ένα χρόνο δηλαδή, ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή των κορυφαίων τηλεοράσεων kuro.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40249

Υποτίθεται ότι θα διέθετε μοντέλα μέχρι φέτος τον Μάρτιο, αλλά η ζήτηση ήταν τέτοια που εξαντλήθηκαν νωρίτερα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες μόνο 60άρες kuro 6090Η:

http://www.pioneercenter.gr/displayITM2.asp?ITMID=1088

Οπότε πλέον αν θέλεις καλή plasma κοιτάς προς Panasonic μεριά...

Mετεξεταστέος δεν λές τίποτα.. Σέυχαριστώ για την απάντησή σου.

Με το χέρι στην σκανδάλη πλέον εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1119816&postcount=248