Pioneer Kuro 9th generation

Την καλησπερα μου...
Θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω μεσα απο το μενου να ενεργοποιησω τις θυρες 1 και 3 hdmi επειδη ειναι ενεργοποιημενη μονο η 4.
Φτανω στην επιλογη που λεει ΕΙΣΟΔΟΣ HDMI αλλα δεν ειναι bold και δε μπορω να την επιλεξω για να συνεχισω...
Την ωρα που γινεται ολη αυτη η διαδικασια πρεπει να εχω βαλει καποιο καλωδιο στην αντιστοιχη θυρα πχ.1 που θελω να ενεργοποιησω;
Ευχαριστω...

Απλά πριν κάνεις όλα τα παραπάνω θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις την αντίστοιχη είσοδο. Δηλ. αν θέλεις να ενεργοποιήσεις την HDMI 3, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να πατήσεις το πλήκτρο <input 3> στο τηλεχειριστήριο και ακολούθως να κάνεις την όλη διαδικασία

Βρε παιδιά, να κάνω μια ερώτηση? Σήμερα χάζευα διάφορες τηλεοράσεις στο Media Markt που έπαιζαν blu-ray demo υλικό και είδα κανά δυο, νομίζω Sony και Samsung (αν θυμάμαι καλά) που η κίνηση στην ταινία φαινόταν τόσο, πως να το πω, ομαλή - απαλή - φυσική (ή μήπως το αντίθετο?). Σε μένα η εικόνα της 5090 φαίνεται πιο αληθοφανής να το πω, πιο ρεαλιστική να το πω?! Τι συμβαίνει με τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις?

A μπράβο! Κάπως έτσι θα την χαρακτήριζα! Τι ακριβώς είναι το Frame Interpolation :huh2: ?

Edit: OK, βρήκα την απάντηση εδώ

Last edited:
Απλά πριν κάνεις όλα τα παραπάνω θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις την αντίστοιχη είσοδο. Δηλ. αν θέλεις να ενεργοποιήσεις την HDMI 3, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να πατήσεις το πλήκτρο <input 3> στο τηλεχειριστήριο και ακολούθως να κάνεις την όλη διαδικασία

Eυχαριστω πολυ!
Ολα οκ!

Από περιέργεια, πώς μπορεί να διακρίνει κανείς αν έχει image retention ή ακόμα χειρότερα burn in στην KURO plasma τηλεόρασή του; Ρωτάω για τον εξής λόγο: όταν στο δωμάτιο υπάρχει απόλυτη συσκότιση και βάλω κάποια πηγή που δεν είναι συνδεδεμένη (π.χ. input4), αν πλησιάσω πάρα πολύ κοντά στην οθόνη, στην περιοχή που συνήθως υπάρχουν τα logo των καναλιών αλλά και στην περιοχή που απεικονίζονται οι υπότιτλοι, μπορώ να διακρίνω ότι κάποια pixel φαίνονται "πιο σκούρα" από τα υπόλοιπα (σαν να υπάρχει "μουντζούρα"...). Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;

Πληροφοριακά η τηλεόραση στις αρχικές ώρες λειτουργίας της έπαιζε σε MOVIE mode και FULL size (και όχι πολύ ώρα σε τηλεοπτικά κανάλια) ... Ελπίζω να μην είμαι τόσο άτυχος...

Κάθε γνώμη και βοήθεια δεκτή...

Το ίδιο έχω παρατηρήσει κι εγώ φίλε μου, μάλιστα είχα κάνει την ερώτηση σ´αυτό το νήμα πριν αρκετό καιρό:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=963417#post963417

Διάβασε τις σελίδες 238, 239 του νήματος. Δεν είναι burn-in αλλά ούτε image retention. Αυτό που μου φαίνεται σαν πιο λογική απάντηση είναι το uneven phosphor wear.

Last edited:
Από περιέργεια, πώς μπορεί να διακρίνει κανείς αν έχει image retention ή ακόμα χειρότερα burn in στην KURO plasma τηλεόρασή του; Ρωτάω για τον εξής λόγο: όταν στο δωμάτιο υπάρχει απόλυτη συσκότιση και βάλω κάποια πηγή που δεν είναι συνδεδεμένη (π.χ. input4), αν πλησιάσω πάρα πολύ κοντά στην οθόνη, στην περιοχή που συνήθως υπάρχουν τα logo των καναλιών αλλά και στην περιοχή που απεικονίζονται οι υπότιτλοι, μπορώ να διακρίνω ότι κάποια pixel φαίνονται "πιο σκούρα" από τα υπόλοιπα (σαν να υπάρχει "μουντζούρα"...). Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;

Πληροφοριακά η τηλεόραση στις αρχικές ώρες λειτουργίας της έπαιζε σε MOVIE mode και FULL size (και όχι πολύ ώρα σε τηλεοπτικά κανάλια) ... Ελπίζω να μην είμαι τόσο άτυχος...

Κάθε γνώμη και βοήθεια δεκτή...

καλα βλεπεις...

Το ίδιο έχω παρατηρήσει κι εγώ φίλε μου, μάλιστα είχα κάνει την ερώτηση σ´αυτό το νήμα πριν αρκετό καιρό:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=963417#post963417

Διάβασε τις σελίδες 238, 239 του νήματος. Δεν είναι burn-in αλλά ούτε image retention. Αυτό που μου φαίνεται σαν πιο λογική απάντηση είναι το uneven phosphor wear.

Απ' ότι είδα, μπορώ να ησυχάσω προς το παρόν. Γνωρίζει κανείς αν το φαινόμενο αλλάζει με την πάροδο του χρόνου;

Ενημέρωση σχετικά με το θέμα του EPG.

Σε χθεσινή επίσκεψή μου στο Pioneer Center συναντήθηκα με τον υπεύθυνο του καταστήματος κο Θεοδοσόπουλο Γεώργιο ο οποίος οφείλω να ομολογήσω ότι έχει αναλώσει αρκετό απ' τον χρόνο του για την επίλυση του προβλήματος, και τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων γι' αυτό. Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς μου μίλησε τηλεφωνικώς με την Intersys όπου και ανέφερε λεπτομερώς το θέμα, ενώ δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με την Intersys θα αποστείλει e-mail στον κο Philippe Coppens, Technology & Product Information Manager της Pioneer Europe. Σύμφωνα με τον κο Θεοδοσόπουλο, αυτός είναι που μπορεί να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν....

Last edited:

Σε χθεσινή επίσκεψή μου στο Pioneer Center συναντήθηκα με τον υπεύθυνο του καταστήματος κο Θεοδοσόπουλο Γεώργιο ο οποίος οφείλω να ομολογήσω ότι έχει αναλώσει αρκετό απ' τον χρόνο του για την επίλυση του προβλήματος, και τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων γι' αυτό. Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς μου μίλησε τηλεφωνικώς με την Intersys όπου και ανέφερε λεπτομερώς το θέμα, ενώ δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με την Intersys θα αποστείλει e-mail στον κο Philippe Coppens, Technology & Product Information Manager της Pioneer Europe. Σύμφωνα με τον κο Θεοδοσόπουλο, αυτός είναι που μπορεί να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

ωραιος....:firstprize:

Ευχαριστούμε, αλλά μία ακόμη απαράδεκτη συμπεριφορά της intersys, η οποία θα έπρεπε ήδη να είχε λύσει το πρόβλημα ενημερώνοντας και πιέζοντας τη μητρική εταιρία.
Τι λέω ο καψερός, δεν θα ήταν η intersys τότε...

Κώστα σ' ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για όλη την πληροφόρηση που μας μεταφέρεις και για τον χρόνο που αναλώνεις.

Σ´ευχαριστούμε πολύ, ελπίζω να βγεί άκρη γιατί το πρόβλημα διαιωνίζεται και το MPEG4 πλησιάζει !!

Ευχαριστούμε πολύ!

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Κώστα τι λες μπορουμε με τις Kuro να παιξουμε με την usb με wifi dongle ? Η εχει δοκιμάσει κανείς ?

Δεν ξέρω Δημήτρη. Δεν έχω δει όμως να αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο. Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος ας μας πει.

Λίστα κατόχων

5090 / 5090H
1. a.headjohn
2. AKALYPTOS
3. alefantos 2007
4. Andronidis Akis
5. antonish ........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
6. Antony
7. aragorn ................................... 3 προβληματικά εικονοστοιχεία. Αναμένεται αντικατάσταση
8. archbish
9. artemismatsas ...........................1 προβληματικό εικονοστοιχείο.

10. avpap
11. bergodor
12. Centrum
13. cooltsip
14. Database error
15. dbagias
16. dipsa
17. dkoron

18. ege1
19. El Chino
20. erevos
21. fgt32
22. fine68
23. forte
24. gabkon
25. geokot

26. GIRIS 4
27. Iannis
28. Johnkyp111
29. kblachos ........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
30. klamia71
31. kozadin
32. KuroMan

33. kyrxas
34. manolara ................................ Πρόβλημα με τον δορυφορικό δέκτη. Επισκευάστηκε
35. mikez
36. milmat
37. ncdbill
38. nick 2001
39. nikos.s
40. nmarkou
41. Nodens
42. notist
43. nvarsos
44. Panagiotis Pap
45. paull
46. Periklis.Demos

47. pinezas133
48. pop3
49. psarrakas

50. pz107
51. spcom
52. TASOSBLUE
53. Tasos Kal
54. tasos53

55. taurus65
56. thanosb

57. theofilos
58. theweb
59. un4moa

60. vale46
61. Vama
62. VSPORT

63. zafeiros ................................... Restart ανά τυχαία διαστήματα
64. zaras27
65. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
66. Αυγερινός Παπαδάκης
67. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ
68. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.
69. Θάνος Φουντάς
70. Μιχάλης Κορ.

6090H
71. geodo

72. JDL9
73. LefteriS .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
74. sptdm
75. tzortz63

76. VSPORT
77. WREXY ..................................... IR σε logo καναλιού
78. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ

KRP-500A
79. Babis K.
........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
80. el el
81. fragoulisnaval

82. Heller ....................................... Πρόβλημα στον ήχο. Αντικαταστάθηκε
83. kgamma .................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε
84. pontios .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
85. pontioskat

86. Quentin
87. Storman
88. sw1ivr

89. Tiramola ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε
90. un4moa

91. Usual suspect
92. YonVog .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

93. ZEANPAPAS
94. ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
95. ΝΤΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ

KRP-600A
96. PLUTON