Pioneer Kuro 9th generation

ΠΑίδες καλημέρα. Έχω ένα πρόβλημα με την 5090Η. Blinking blue led (8 φορές) και δεν ανάβει. Ξέρει κανεις τι συμβαίνει?

Εχει ενεργοποιηθεί κάποιο εσωτερικό κύκλωμα προστασίας. Πάτησε το κουμπί για να κλείσει, βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας απ' την πρίζα, και άφησέ την εκτός ρεύματος για 4-5 λεπτά. Ξαναβάλε το καλώδιο στην πρίζα και πάτησε το κουμπί για να ανοίξει. Αν εξακολουθήσει να κάνει το ίδιο, δυστυχώς θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το service.

Το παρακάτω είναι από το 2007.... http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/636859-pioneer-plasma-blinking-standby-light-help.html

attachment.php

...δεν ξέρω αν ισχύει και για τις επόμενες γενιές (υποθέτω ότι ισχύει), για αρχή κάνε αυτό που είπε ο Κώστας (το γράφει και παραπάνω).

Attachments

• pioneertg1.jpg
    pioneertg1.jpg
    92.4 KB · Views: 801
Last edited:
Άσχημα τα ευρήματα, μάλλον χρειάζεται επικοινωνία με το service....

http://www.justanswer.com/tv-repair/5f34q-tv-curo-5090-cannot-turn-on-blue-light-blinks.html

Ok, the problem is known as an IC Communication error. Usually, when you get an 8 blink error, pressing the Display button will give another code (orange blinking LED) which will narrow down which boards are involved.

In any event, it's not going to fix itself. You are going to have to call in a tehnician to take a look at it or, you are going to have to dismantle the TV yourself and do some basic checking

EDIT

Και ευχάριστα ευρήματα....

http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/830819-pioneer-plasma-standby-issue.html

Try removing the power completely (removing the plug from the wall)> I had a 8 flash with my LX508 - cured by removing the plug for a minute.

If it's the same as the 8G, the micro that controls power up is powered all the time so if you get an error it will remember the error and not power the panel. Not sure what 2 flashes is tho... mine was 8 flashes which means an "adressing error" evidently...

Δοκίμασε και μας λες... ;)

Last edited:
Ευχαριστώ παίδες. Όντος το power down για αρκετή ώρα δούλεψε. Μίλησα και με το service. Δυστυχώς μάλλον πρόκειται είτε για αστοχία της κεντρικής πλακέτας η κάποιο καλώδιο της κεντρικής πλακέτας δεν πατάει καλά και και στέλνει corrupted data.

την πάτησαααα

Χτες ήρθε και απογείωσε την Kuro ο φοβερός Μανώλης Καστρουνης!!Οι εντυπώσεις από την συνάντηση μαζί του είναι οι καλύτερες απλά!! Πέρα οτι μου σενιαρε την τηλεόραση είναι εξαιρετικός άνθρωπος με όρεξη, συζητήσιμος και πάντα πρόθυμος να λύσει κάθε απορία!!!
Για αυτό λοιπόν τον ευχαριστώ και από εδώ,και θέλω να παροτρύνω οποίον εχει ενδοιασμούς με το calibration,να το τολμήσει!! Είναι must διαδικασία ειδικά για οποίον έχει στην κατοχή του ένα κομμάτι σαν την kuro!!!

Στο δια ταύτα τώρα.
Στην προσπάθεια μου να την ρυθμίσω κάποτε,με τις ρυθμίσεις που βρήκα από το ιντερνέτ για την 6090H,τα έκανα μαντάρα!!Το gamma βαραγε το δικό του βιολί,και το κόκκινο είχε πέσει πολύ κάτω και το μπλε είχε φύγει στον θεό!!
Άλλα χάρη στον Μανώλη όλα πλέον δουλεύουν ρολόι!!
Έβαλα να δω σκηνές από blu ray και συγκρινα τις παλιές ρυθμίσεις με τις καινούργιες....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, πολύ απλά.
Πριν έβλεπα με πολύ μπλε στην εικόνα μου και δεν το είχα πάρει χαμπάρι.
Με το calibration τα χρώματα είναι φυσικά, σωστά, όπως έπρεπε να είναι!
Και πέρα από την ρύθμιση του bluray μου περιποιήθηκε και το ps3 για να ανοίγουμε κάνα κεφάλι στο Call of duty κατά ISF πρότυπα!!!

Κλείνοντας θα ξαναπώ ευχαριστώ στον Μανώλη. Είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ,και αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα σε αυτές τις δουλειές...

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Χτες ήρθε και απογείωσε την Kuro ο φοβερός Μανώλης Καστρουνης!!Οι εντυπώσεις από την συνάντηση μαζί του είναι οι καλύτερες απλά!! Πέρα οτι μου σενιαρε την τηλεόραση είναι εξαιρετικός άνθρωπος με όρεξη, συζητήσιμος και πάντα πρόθυμος να λύσει κάθε απορία!!!
Για αυτό λοιπόν τον ευχαριστώ και από εδώ,και θέλω να παροτρύνω οποίον εχει ενδοιασμούς με το calibration,να το τολμήσει!! Είναι must διαδικασία ειδικά για οποίον έχει στην κατοχή του ένα κομμάτι σαν την kuro!!!

Στο δια ταύτα τώρα.
Στην προσπάθεια μου να την ρυθμίσω κάποτε,με τις ρυθμίσεις που βρήκα από το ιντερνέτ για την 6090H,τα έκανα μαντάρα!!Το gamma βαραγε το δικό του βιολί,και το κόκκινο είχε πέσει πολύ κάτω και το μπλε είχε φύγει στον θεό!!
Έβαλα να δω σκηνές από blu ray και συγκρινα τις παλιές ρυθμίσεις με τις καινούργιες....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, πολύ απλά.
Και πέρα από την ρύθμιση του bluray μου περιποιήθηκε και το ps3 για να ανοίγουμε κάνα κεφάλι στο Call of duty κατά ISF πρότυπα!!!

Κλείνοντας θα ξαναπώ ευχαριστώ στον Μανώλη. Είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ,και αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα σε αυτές τις δουλειές...

Στέλιο καλορίζικη η "νέα" σου τηλεόραση.......;)

Εάν θυμάσαι,γράψε μας τις ώρες που έχει παίξει τις τιμές φωτεινότητας και την στάθμη του μαύρου.

Στο δια ταύτα τώρα.

αυτο ειναι.... και εφτιαξες την τηλεοραση σου .... και εκανες και ρημα....
καλοριζικη....

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Στέλιο καλορίζικη η "νέα" σου τηλεόραση.......;)

Εάν θυμάσαι,γράψε μας τις ώρες που έχει παίξει τις τιμές φωτεινότητας και την στάθμη του μαύρου.

3150 περίπου είναι οι ώρες(με περίπου 1100 on/off) σε 1 χρόνο και 6 μήνες.
Η φωτεινότητα περίπου 150 nits
και για το μαύρο δεν έχω αριθμό να σας δώσω...

.....

......

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι η αντιγραφή ρυθμίσεων από άλλες τηλεοράσεις, ακόμα κι αν είναι από το ίδιο μοντέλο...

....ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΥΣΙΑ!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι η αντιγραφή ρυθμίσεων από άλλες τηλεοράσεις, ακόμα κι αν είναι από το ίδιο μοντέλο...

....ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΥΣΙΑ!!!!!!

Τώρα καταλαβαίνω ποσό δίκιο έχεις....
Ήταν κίνηση απελπισίας μέχρι να γίνει η δουλειά σωστά.

Και εμεις περιμένουμε πότε θα περιοδεύσει στην περιφέρεια ο Μιχάλης για να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της kuro ...

Και εγω συμφωνω παιδια.
Οντως και η δικη μου TV απογειωθηκε με την παρεμβαση του Μανωλη.
Ειδα ενα σωστο Μαυρο,σωστο και οχι (μπλε) λευκο και γενικα πιο ζεστα χρωμματα.
Οσο για τον Μανωλη επαγγελματιας στην δουλεια του , φιλικος και πολυ επεξηγηματικος!
Το προτεινω σε ολους σας!

Και εμεις περιμένουμε πότε θα περιοδεύσει στην περιφέρεια ο Μιχάλης για να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της kuro ...

Μακάρι να έρθει κι σ' εμάς.

Παίδες την πάτησα τελικά.... το ανταλλακτικό που χρειάζεται κοστιζει 400 ....πλακέτα λέει το service.... δυστυχώς δεν έχω τα λεφτά για να την φτιάξω.

Καλησπέρα σε όλους και καλό φθινόπωρο (και χειμώνα, βέβαια).

Προχθές γύρισα από επαρχία μετά από παρατεταμένες διακοπές (λόγω τοπικών υποχρεώσεων) και βρήκα σωρευμένα από συνδρομές ένα σωρό "αναγνώσματα" (περιοδικά, δηλαδή) που με την πρώτη ματιά πρήζουν τα umbala του ανυποψίαστου αναγνώστη, πως τώρα είναι η περίοδος που η εικόνα της μέσης συσκευής TV είναι καλύτερη από ποτέ.

Υπάρχουν αναφορές σε μοντέλα των Samsung (Plasma), Panasonic (κι αυτή Plasma), Toshiba (LED-LCD), Philips (LCD), Sony (LCD) κλπ. και σχεδόν όλες τους αναφέρονται - με θλίψη, αν διακρίνω σωστά το ύφος των παρουσιαστών - στις Kuro και στο τί κενό έχουν αφήσει από τότε που σταμάτησε η παραγωγή τους. Εν τούτοις, κάποιοι από αυτούς υπερθεματίζουν και παρουσιάζουν τις νέες υλοποιήσεις ως αναπλήρωση του κενού των Kuro, ενώ πολύς λόγος γίνεται για τις νέες τεχνολογίες και ειδικά για τη δυνατότητα 3D, ως αντίδοτο (ή συμπλήρωμα) στην ποιότητα της εικόνας, σε σχέση με αυτήν που έδινε μια Kuro.

Δεν έχω ακόμα δει κάποια από αυτές τις νέες συσκευές (πού χρόνος!). Όμως πραγματικά με τρώει η περιέργεια αν αυτή η αντιφατικότητα, άλλοτε φανερή και άλλοτε συγκαλυμμένη, που μιλάει για το κενό που άφησαν οι Kuro ενώ παράλληλα αποθεώνει τις νέες συσκευές, είναι δικαιολογημένη ή όχι. Eν κατακλείδει, αν κάποιος έχει δει κάποια από αυτές, και έχει άποψη συγκριτικά με την εικόνα των τελευταίων Kuro, ας την καταθέσει.

Καλό βράδυ.
-