Pioneer Kuro 9th generation

Γειά σας. Θα ήθελα συμβουλή για το πως μπορώ να συνδέσω ένα laptop (με HDMI) με την 5090Η. Το προσπάθησα με μια LG 32' που έχουμε στο υπνοδωμάτιο, η τηλεόραση με τη μία αναγνώρισε ότι έχει γίνει σύνδεση σε μιά από τις HDMI θύρες, την επέλεξα, ενεργοποίησα το laptop και αμέσως άρχισε να προβάλει και στην τηλεόραση. Τόσο απλά. Στην 5090Η, σύνδεσα το HDMI στην Είσοδο 3, πήγα στο μενού, την δήλωσα σαν PC, άναψα το laptop και ... τίποτα. Προσπάθησα να καταλάβω τι έκανα λάθος ή τι δεν έκανα αλλά δεν τα κατάφερα. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ

Γειά σας. Θα ήθελα συμβουλή για το πως μπορώ να συνδέσω ένα laptop (με HDMI) με την 5090Η. Το προσπάθησα με μια LG 32' που έχουμε στο υπνοδωμάτιο, η τηλεόραση με τη μία αναγνώρισε ότι έχει γίνει σύνδεση σε μιά από τις HDMI θύρες, την επέλεξα, ενεργοποίησα το laptop και αμέσως άρχισε να προβάλει και στην τηλεόραση. Τόσο απλά. Στην 5090Η, σύνδεσα το HDMI στην Είσοδο 3, πήγα στο μενού, την δήλωσα σαν PC, άναψα το laptop και ... τίποτα. Προσπάθησα να καταλάβω τι έκανα λάθος ή τι δεν έκανα αλλά δεν τα κατάφερα. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ

εχεις ενεργ/ση στην συγκεκριμενη εισοδο,το hdmi?(μην το δηλωνεις ως pc)

Χρήση του ενσωματωμένου Home Media Gallery

Καλησπέρα σε όλους

Για πρώτη φορά σήμερα δοκίμασα να συνδέσω την 6090H μέσω Ethernet στο μικρό - ούτως ειπείν - οικιακό δίκτυο μου, το οποίο απλά περιλαμβάνει ένα PC με Win7 Pro, κανα-δυο ethernet switches 1000άρια και κάτι εξωτερικούς σκληρούς με ταινιακό υλικό, που επικοινωνούν με το PC μέσω USB (όταν θέλω).

Το PC μου είδε την Kuro αμέσως, όπως βέβαια και η Kuro είδε το PC. Το ζήτημα είναι ότι πέραν των ελάχιστων αποθηκευμένων στο Folder: Libraries, υπο-folder: Videos (που είναι απλά κάποια sample videos, που έρχονται μαζί με τα Windows), δεν μπορεί να δει τις υπόλοιπες ταινίες που έχω αποθηκευμένες στους ενσωματωμένους στο PC έξτρα αποθηκευτικούς σκληρούς δίσκους. Γενικά δεν βλέπει τους σκληρούς δίσκους.

Τί κάνω λάθος ή - αν θέλετε - τί δεν γνωρίζω επ' αυτού;

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.: Να πω ακόμα ότι δοκίμασα να συνδέσω και εξωτερικό σκληρό μέσω USB, αλλά λόγω μάλλον του είδους των αρχείων δεν μπόρεσα να δω μια πλήρη ταινία, παρά μόνο κάποια αποσπασματικά αρχεία των εγγεγραμμένων σε αυτόν ταινιών, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.
-

Re: Χρήση του ενσωματωμένου Home Media Gallery

Καλησπέρα σε όλους

Για πρώτη φορά σήμερα δοκίμασα να συνδέσω την 6090H μέσω Ethernet στο μικρό - ούτως ειπείν - οικιακό δίκτυο μου, το οποίο απλά περιλαμβάνει ένα PC με Win7 Pro, κανα-δυο ethernet switches 1000άρια και κάτι εξωτερικούς σκληρούς με ταινιακό υλικό, που επικοινωνούν με το PC μέσω USB (όταν θέλω).

Το PC μου είδε την Kuro αμέσως, όπως βέβαια και η Kuro είδε το PC. Το ζήτημα είναι ότι πέραν των ελάχιστων αποθηκευμένων στο Folder: Libraries, υπο-folder: Videos (που είναι απλά κάποια sample videos, που έρχονται μαζί με τα Windows), δεν μπορεί να δει τις υπόλοιπες ταινίες που έχω αποθηκευμένες στους ενσωματωμένους στο PC έξτρα αποθηκευτικούς σκληρούς δίσκους. Γενικά δεν βλέπει τους σκληρούς δίσκους.

Τί κάνω λάθος ή - αν θέλετε - τί δεν γνωρίζω επ' αυτού;

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.: Να πω ακόμα ότι δοκίμασα να συνδέσω και εξωτερικό σκληρό μέσω USB, αλλά λόγω μάλλον του είδους των αρχείων δεν μπόρεσα να δω μια πλήρη ταινία, παρά μόνο κάποια αποσπασματικά αρχεία των εγγεγραμμένων σε αυτόν ταινιών, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.
-

η τιβι,δεν ειναι για πολλα-πολλα σαν πλειερ.
γενικοτερα,παιζει ελαχιστες μορφες και παλι με ζορι.
για mkv βεβαια το ξεχνας εντελως.

Μάλλον το ξεχνάω, προς το παρόν τουλάχιστον....

η τιβι,δεν ειναι για πολλα-πολλα σαν πλειερ.
γενικοτερα,παιζει ελαχιστες μορφες και παλι με ζορι.
για mkv βεβαια το ξεχνας εντελως.

Τρέξε έναν dlna server στο pc (πχ ps3 media server).

Διαβάζοντας το manual της τηλεόρασης, είδα ότι το Home Media Gallery μπορεί να αναπαράγει μια γκάμα ορισμένων αρχείων, μέσα στα οποία φυσικά δεν βρίσκονται, όχι μόνο οι ματρόσκες, αλλά και άλλου είδους αρχεία, όπως αυτά των δίσκων στα DVDs (.vob, .ifo, .bup) κλπ., οπότε οτιδήποτε κι αν έχω ως video αποθηκευμένο είναι προς το παρόν αδύνατον να αναπαραχθεί από την Kuro.

Πάμε παρακάτω.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι, μολονότι ενεργοποίησα το sharing (μετά από τη συμβουλή του Μάριου - σ´ευχαριστώ πολύ, φίλε!), όχι μόνο για κάθε αποθηκευτικό σκληρό στο PC μου, αλλά και για κάθε folder και sub-folder σε κάθε σκληρό, μέχρι και τις ταινίες μία-μία (δεν το έκανα αυτό φυσικά για τα ριπαρισμένα Blu-rays, γιατί έτσι κι αλλιώς θα ήταν άχρηστο, αλλά μόνο για τα DVDs), το Home Media Gallery εξακολουθεί να μην τα βλέπει. Το ίδιο συμβαίνει ακόμα και με τις φωτογραφίες, που έχω αποθηκευμένες σε αυτούς.

Κατέβασα και εγκατέστησα το PS3 Media Server, αλλά όταν δοκίμασα να το τρέξω, μου έβγαλε ένα μήνυμα που έλεγε ότι δεν βρέθηκε συσκευή PS3 ή κάτι τέτοιο και εκεί κόλωσα. Τέλος πάντων, από ότι φαίνεται, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με το HMG άλλο, μάλλον αρκεί ένα καλό Media Player (π.χ, το Dune Prime 3.0, που ήδη έχω ή ο δορυφορικός μου δέκτης AZBox Premium, ο οποίος δουλεύει και σαν Media Player - με κάποιες παραξενιές, βέβαια - αλλά δουλεύει).

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ όλους. Και κάθε άλλη συμβουλή για το θέμα είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
Καλό βράδυ.
-

Δεν πειράζει που δεν σου βρίσκει πλέι στέισιον. Άστον να τρέχει και όλα θα είναι ok. Ua deiw thn kuro στο κεντρικό παράθυρο του ps3 media server

Λέω να πάω σε backlight ...ωραίο φαίνεται και λένε πως είναι πιο ξεκούραστη η θέαση
250663d1309878032-led-lighting-img_0106-1-50-1280.jpg
[/QUOTE]

Last edited:
Η τηλεόραση μου, με το γνωστό πρόβλημα που έχουν παρουσιάσει και άλλες, πήγε στο επίσημο service της pioneer στο Ηράκλειο Κρήτης και μου έβγαλαν κουστουμάκι 650,00 ευρώ!!!!!!
Πρόβλημα λέει στη μητρική συν εργατικά. Τώρα πρέπει να το τσεκάρω και με κάποιο μη εξουσιοδοτημένο service αν όντως ισχύει και αν μπορώ να την φτιάξω οικονομικά. Θα παρακαλούσα αν κάποιο παιδί από Κρήτη έχει υπόψη του κάποιο μαγαζί αξιόπιστο στο Ηράκλειο Κρήτης για να την πάω θα του ήμουν ευγνώμων.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Λέω να πάω σε backlight ...ωραίο φαίνεται και λένε πως είναι πιο ξεκούραστη η θέαση
250663d1309878032-led-lighting-img_0106-1-50-1280.jpg
[/QUOTE]

καλα δημητρη αυτο δεν ειναι backlight εεεε αυτο μιλαμε πηρε φωτια ο τοιχος χαχαααχαχααα!!! :flipout:

εγω που ειχα βαλει αυτα απτο ικεα εδω και ποσα χρονια 3-4 χασαμε κ το μετρημα ακομα μια χαρα δουλεευουν. Εμενα μου αρεσει αρκετα σαν ιδεα ειδικα σε ποδοσφαιρικο αγωνα που πρασινιζει ο τοιχος το παω με 1000!!!! Φυσικα υπαρχει κ το αντιπαλο στρατοπεδο που σου προτιμαει μαυρη μαυριλα πλακωσε.

Μάλλον Philips έπρεπε να πάρετε εσείς... :laugh: :ernaehrung004:

Από το στόμα μου το πήρες... :flipout:

Και δεν το λέω για αστείο. Αν δεν μιλάμε για θέαση σε απόλυτο σκοτάδι, το πολύ χαμηλό μαύρο δεν είναι τόσο απαραίτητο.
Δεν είναι τυχαίο ότι το ambilight το ξεκίνησε η φίλιπς την εποχή που η τεχνολογία των επίπεδων πάνελ δεν μπορούσε να αποδώσει μαύρο (και μετά τις έμεινε...).

Μάλλον Philips έπρεπε να πάρετε εσείς... :laugh: :ernaehrung004:

Και εγώ για Philips θα σας έλεγα...
Απο τότε που πήρα την 9705, δεν γίνεται πια θέαση χωρίς ambilight - ειδικά χωρίς κανένα φως.
Όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου μένουν άφωνοι τόσο σε ποδόσφαιρο όσο και σε BR.
Για να μην αναφέρω όταν το ambilight λειτουργεί μόνο του - οταν η τηλεοραση ειναι σβηστη - σαν lounge light παρέα με μουσική!!!

Γιατί ανταλλαγή; Αγοράζεις την φθηνότερη με ambilight, και την βάζεις πίσω από την κούρο... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

philips φιλε δημητρη να δουμε την υγεια μας!!! :flipout: :flipout: :flipout:

αμα ενδιαφερεται κανεις για καμμια ανταλλαγη μας λεει :flipout: :flipout: :flipout:
Kuro και ξερό ψωμί ! Ξέρεις τι είναι να πρόδωσω το powerbuy που εκανα γι αυτές τις τηλεοράσεις ? Θα φάω ban εσαεί :flipout::violent-smiley-030:Ο πρώτος που θα με σκοτώσει είναι ο Κώστας :flipout:
Λοιπόν από το Ικεα δεν το είχα σκεφτεί αλλά θα παραγγείλω αυτό που είναι στη φωτό με 55Ε από Αγγλία με 5 μ καλώδιο και πολλούς χρωματισμούς .

Anyway για ξεκρεμαστεί η Kuro από τον τοίχο θα πρεπει να εχει βγει στην αγορά Plasma 4K 3D χωρίς γυαλιά :flipout: και να δώσει πράσινο φως ο Καστρουνής

Καλημέρα...

εγώ έχω και τις δύο σχολές....την Kuro 500A στο σαλόνι και την 32άρα 9603D στο υπνοδωμάτιο....πάντως το ambilight είναι πολύ όμορφο εφέ...αλλά μέχρι εκεί...πέρα από κει δεν υπάρχει σύγκριση σε τίποτα...

H έξοδος της USB που έχουμε στην 5090Η μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα δίσκο εξωτερικό ή fan υπολογιστή ? Έχει δοκιμάσει κανείς ?

Καλημέρα.
Έχω πολύ πολύ άσχημα νέα για όλους μας από τη χαλασμένη μου KURO 5090Η. Είναι πολύ πιθανό στατιστικά, (ήδη στο FORUM είμαστε τέσσερα άτομα), στο μέλλον να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την mainboard της TV. Η τηλεόρασή σας κάποια στιγμή ενδέχεται να μην ξεκινά και θα αναβοσβήνει το μπλέ φωτάκι 8 φορές. Αν το πάθετε, έστω και μία φορά, αρχίστε να ανησυχείτε. Το πρόβλημα σιγά σιγά θα επιδεινωθεί και θα φτάσει σε σημείο η τηλεόραση να μην είναι ποια λειτουργική (θα καταφέρνει να εκκινήσει 1 στις 3 φορές). Το κόστος επισκευής, αν θα είστε εκτός εγγύησης τη στιγμή της βλάβης, είναι εξωφρενικό!!!!! 650,00 ευρώ!!!!!. Εναλλακτικές λύσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές. Στο εξωτερικό οι τιμές του ανταλλακτικού παίζουν στα ίδια περίπου επίπεδα και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να σταθεί κάποιος τυχερός και να βρει κάποια ανακατασκευασμένη ή μισοχαλασμένη αλλά που θα ψιλοδουλεύει όπως έκανε ο Nektar, με περίπου 90ευρώ.
Εγώ πάντως παιδιά είμαι τρομερά απογοητευμένος και μετανιωμένος με την αγορά μου και καλοπροαίρετα θα σας συμβούλευα να αρχίσετε να ψάχνετε από τώρα για καμιά main καβάτζα (στείλτε pm σε μένα ή τον Nektar για να σας δώσουμε sait) ή να την πουλήσετε πριν να είναι πολύ αργά.