Μαλλον ειμαι ο μονος στην Ελλαδα που πιστευει οτι η ποιοτητα εικονας και ειδικα η ποιοτητα ηχου ειναι αθλια.
Ισως επειδη πολλοι ηταν συμβιβασμενοι με την ποιοτητα εικονας που εχουν σε μια 32αρα LCD και δεν αντιλαμβανονται διαφορα.
Ο ηχος ειναι "μπουκωμενος", θυμιζει 22Κhz και η συμπιεση με 4 καναλια multiplex σε μια συχνοτητα, ελεεινη.
Δεν το παιζω ειδημων επειδη δουλευω 13 χρονια και video, αλλα ρε παιδι μου, ok, η διαφορα σε σχεση με μια καλη αναλογικη ληψη ειναι κραυγαλεα. Πολυ smoothing και πολυ blocking. Επισης η διαφορα στα χρωματα σημαντικη. Που με κανει να αμφισβητω με τι ακριβως συμπιεζουν το σημα (και λεω συμπιεζουν, γιατι δυσκολα πειθομαι οτι το παιρνουν απ' ευθειας ψηφιακο απο τα καναλια).
Οταν κανω freeze frame απο WRC αγωνα και βλεπω ολο το αμαξι 4-5 χρωματιστα blocks και η motion αναλυση να ειναι 288 γραμμες, χαιρετα μας τον πλατανο. ´Η οταν βλεπω μια μουντζα και ΟΛΟ το χερι ειναι ενα πραμα και ενα χρωμα, σαν 128x128 texture, εποχης Playstation 1. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για αυτα. Δεν εχω 42αρα Viera για να βλεπω 288 γραμμες i αναλυση.
Στο θεμα μας τωρα, πιστευω οτι επειδη η ψηφιακη εκπομπη στην Ελλαδα διαφερει αρκετα σε σχεση με αλλες χωρες, δε θα δειτε προκοπη ουτε με firmware update.
Απ' οσο θυμαμαι, οι Kuρο υποστηριζουν το EICTA “HD TV 1080p” specification. Που δεν λεει κατι απο μονο του, ως προς την υποστηριξη χαμηλοτερης ποιοτητας formats, αλλα μαλλον ειναι προαγγελος κακων μαντατων, οσον αφορα DVB-T που δεν ειναι HD και ειδικα multiplexed. Σε καθε περιπτωση, θα ξερουμε στις 29 του μηνα. Aλλα δεν καταλαβαινω, δεν υπαρχει εδω μεσα κανενας απο Αθηνα, Θεσσαλονικη κτλ, να μας πει τι γινεται στα σιγουρα, μιας κι εχουν ψηφιακο σημα χρονια;