Pioneer Kuro 9th generation

Tο ιδιο και εγω απο χανια.Ψαχνω λυση.Το πιο πιθανο ειναι οτι η digea δεν εκπεμπει μια πληροφορια μεσα στο σημα τησ που λεγετε PID.Ασ περιμενωμε την αλλη εβδομαδα και βλεπωμε.Εβαλα και firmware αλλα τιποτα.

www.pioneer.eu/files/support/KURO/PioneerKURO_PDPLX5090H_LX6090H_Update_instructions.pdf

PDP-LX5090H - Software & firmware downloads - Pioneer Europe

Last edited:
ελα βρε συ-ενταξει ειπαμε,δεν ειναι hd αλλα δεν ειναι και τοσο χαλια.
ασε που η 5090 εχει πολυ καλο upscale και κανει πολυ καλη δουλεια.

Μαλλον ειμαι ο μονος στην Ελλαδα που πιστευει οτι η ποιοτητα εικονας και ειδικα η ποιοτητα ηχου ειναι αθλια.
Ισως επειδη πολλοι ηταν συμβιβασμενοι με την ποιοτητα εικονας που εχουν σε μια 32αρα LCD και δεν αντιλαμβανονται διαφορα.
Ο ηχος ειναι "μπουκωμενος", θυμιζει 22Κhz και η συμπιεση με 4 καναλια multiplex σε μια συχνοτητα, ελεεινη.
Δεν το παιζω ειδημων επειδη δουλευω 13 χρονια και video, αλλα ρε παιδι μου, ok, η διαφορα σε σχεση με μια καλη αναλογικη ληψη ειναι κραυγαλεα. Πολυ smoothing και πολυ blocking. Επισης η διαφορα στα χρωματα σημαντικη. Που με κανει να αμφισβητω με τι ακριβως συμπιεζουν το σημα (και λεω συμπιεζουν, γιατι δυσκολα πειθομαι οτι το παιρνουν απ' ευθειας ψηφιακο απο τα καναλια).
Οταν κανω freeze frame απο WRC αγωνα και βλεπω ολο το αμαξι 4-5 χρωματιστα blocks και η motion αναλυση να ειναι 288 γραμμες, χαιρετα μας τον πλατανο. ´Η οταν βλεπω μια μουντζα και ΟΛΟ το χερι ειναι ενα πραμα και ενα χρωμα, σαν 128x128 texture, εποχης Playstation 1. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για αυτα. Δεν εχω 42αρα Viera για να βλεπω 288 γραμμες i αναλυση.

Στο θεμα μας τωρα, πιστευω οτι επειδη η ψηφιακη εκπομπη στην Ελλαδα διαφερει αρκετα σε σχεση με αλλες χωρες, δε θα δειτε προκοπη ουτε με firmware update.
Απ' οσο θυμαμαι, οι Kuρο υποστηριζουν το EICTA “HD TV 1080p” specification. Που δεν λεει κατι απο μονο του, ως προς την υποστηριξη χαμηλοτερης ποιοτητας formats, αλλα μαλλον ειναι προαγγελος κακων μαντατων, οσον αφορα DVB-T που δεν ειναι HD και ειδικα multiplexed. Σε καθε περιπτωση, θα ξερουμε στις 29 του μηνα. Aλλα δεν καταλαβαινω, δεν υπαρχει εδω μεσα κανενας απο Αθηνα, Θεσσαλονικη κτλ, να μας πει τι γινεται στα σιγουρα, μιας κι εχουν ψηφιακο σημα χρονια;

Last edited:
Για την εικόνα θα διαφωνήσω. Κάθετα. Η εικόνα της digea είναι καλύτερη από οποιαδήποτε αναλογική μετάδοση είχαμε στο παρελθόν. Για μερικά πράγματα το bandwidth δεν αρκεί, αλλά δεν είναι γενικευμένο το θέμα.
Αν ψάξεις θα βρεις διάφορες εγγραφές τόσο από digea όσο και από ΕΡΤ.

Μαλλον ειμαι ο μονος στην Ελλαδα που πιστευει οτι η ποιοτητα εικονας και ειδικα η ποιοτητα ηχου ειναι αθλια.
Ισως επειδη πολλοι ηταν συμβιβασμενοι με την ποιοτητα εικονας που εχουν σε μια 32αρα LCD και δεν αντιλαμβανονται διαφορα.
Ο ηχος ειναι "μπουκωμενος", θυμιζει 22Κhz και η συμπιεση με 4 καναλια multiplex σε μια συχνοτητα, ελεεινη.
Δεν το παιζω ειδημων επειδη δουλευω 13 χρονια και video, αλλα ρε παιδι μου, ok, η διαφορα σε σχεση με μια καλη αναλογικη ληψη ειναι κραυγαλεα. Πολυ smoothing και πολυ blocking. Επισης η διαφορα στα χρωματα σημαντικη. Που με κανει να αμφισβητω με τι ακριβως συμπιεζουν το σημα (και λεω συμπιεζουν, γιατι δυσκολα πειθομαι οτι το παιρνουν απ' ευθειας ψηφιακο απο τα καναλια).
Οταν κανω freeze frame απο WRC αγωνα και βλεπω ολο το αμαξι 4-5 χρωματιστα blocks και η motion αναλυση να ειναι 288 γραμμες, χαιρετα μας τον πλατανο. ´Η οταν βλεπω μια μουντζα και ΟΛΟ το χερι ειναι ενα πραμα και ενα χρωμα, σαν 128x128 texture, εποχης Playstation 1. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για αυτα. Δεν εχω 42αρα Viera για να βλεπω 288 γραμμες i αναλυση.

Στο θεμα μας τωρα, πιστευω οτι επειδη η ψηφιακη εκπομπη στην Ελλαδα διαφερει αρκετα σε σχεση με αλλες χωρες, δε θα δειτε προκοπη ουτε με firmware update.
Απ' οσο θυμαμαι, οι Kuρο υποστηριζουν το EICTA “HD TV 1080p” specification. Που δεν λεει κατι απο μονο του, ως προς την υποστηριξη χαμηλοτερης ποιοτητας formats, αλλα μαλλον ειναι προαγγελος κακων μαντατων, οσον αφορα DVB-T που δεν ειναι HD και ειδικα multiplexed. Σε καθε περιπτωση, θα ξερουμε στις 29 του μηνα. Aλλα δεν καταλαβαινω, δεν υπαρχει εδω μεσα κανενας απο Αθηνα, Θεσσαλονικη κτλ, να μας πει τι γινεται στα σιγουρα, μιας κι εχουν ψηφιακο σημα χρονια;

δεν ξερω πως ακριβως θελεις την sd εικονα απο ψηφιακη μεταδοση,αλλα δεν μπορω να ξερω και τα δικα σου πρωτυπα ως επαγγελματιας.
προφανως ασχολησαι χρονια και εχεις απαιτησεις.για εμενα ειναι αρκετα καλη η sd μεταδοση και δεν μπορω να πω οτι περιμενα κατι καλυτερο.
και στην pioneer αλλα και στην samsung eh500 32,βλεπω αρκετα καλη εικονα.

Απο 2 μετρα και πισω σχετικα καλα ειναι. Απλα ενα ματι εμπειρο σαν το δικο μου που ειναι "εκπαιδευμενο" να κοιταει τη λεπτομερεια (και κακα τα ψεματα, παντα χρησιμοποιουσα οσο περισσοτερο sharpness μπορουσα, για να κανω enhance details, μεχρι το οριο να μη βγαινουν artifacts), βρισκει λογο να γκρινιαζει και ας μην υπαρχει παντα. Θεμα συνηθειας ειναι ολα.

Μιας και η κουβέντα έχει να κάνει με την digea, να έχετε υπόψην πως η ποιότητα εικόνας των καναλιών, δεν είναι πανομοιότυπη σε όλη την επικράτεια. Προκειμένου να προστεθούν διαφημίσεις τοπικού περιεχομένου, κάποια κανάλια σε κάποια κέντρα εκπομπής, υποβιβάζονται σημαντικά (μετατροπή σε αναλογικό CVS ώστε να περάσει από παλιό, φτηνό μείκτη και από εκεί ξανά μετατροπή σε mpeg4).

AXA! Αυτο εξηγει πολλα, διοτι θυμαμαι η εικονα που ειχα δει οταν ημουν Θεσσαλονικη (και ναι, και εκει ειχα κολλησει το ματι στην οθονη, να βρω ατελειες :ADFAD2:) ηταν σαφως ανωτερη απο την ποιοτητα των 8 δοκιμαστικων καναλιων που εχουμε τωρα στα Χανια. Μπορει να ειναι και η ιδεα μου...

AXA! Αυτο εξηγει πολλα, διοτι θυμαμαι η εικονα που ειχα δει οταν ημουν Θεσσαλονικη (και ναι, και εκει ειχα κολλησει το ματι στην οθονη, να βρω ατελειες :ADFAD2:) ηταν σαφως ανωτερη απο την ποιοτητα των 8 δοκιμαστικων καναλιων που εχουμε τωρα στα Χανια. Μπορει να ειναι και η ιδεα μου...

μαλλον βρηκαμε γιατι βλεπεις τοσο χαλι εικονα..:7SFGSFG:

Μιας και η κουβέντα έχει να κάνει με την digea, να έχετε υπόψην πως η ποιότητα εικόνας των καναλιών, δεν είναι πανομοιότυπη σε όλη την επικράτεια. Προκειμένου να προστεθούν διαφημίσεις τοπικού περιεχομένου, κάποια κανάλια σε κάποια κέντρα εκπομπής, υποβιβάζονται σημαντικά (μετατροπή σε αναλογικό CVS ώστε να περάσει από παλιό, φτηνό μείκτη και από εκεί ξανά μετατροπή σε mpeg4).

Αυτό πόσο νόμιμο είναι;

Παίδες εχω μια 5090H και σε λιγες μερες στο Ηράκλειο αρχιζει να εκπεμπει η Digea
Βαζω να ψαξει για ψηφιακά καναλια σε "χωρα Ελλαδα" και βγαζει μήνυμα οτι δεν υποστηρίζει η χωρα αυτη
ψηφιακή εκπομπη. Βαζω Αυστρία και ψαχνει κανονικα. Βρησκει 8 κανάλια για την ωρα που ορισμένα ειναι novacinema1
κλπ με κατι aschi χαρακτηρες στην κορυφή της οθονης. Το θεμα μου ειναι οτι βαζω χειροκίνητα την συχνότητα 38
που εκπέμπει το KRHTHTV φαίνεται στο παράθυρο αλλά οταν πάω να το αποθηκεύσω βγάζει μήνυμα "δεν
βρέθηκε κανάλι"
Τι παίζει Εχουμε MPG4 ?

Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα με την ίδια τηλεόραση. Ενώ χειροκίνητα βλέπω π.χ. το ΚΡΗΤΗ TV, μόλις πάω να το προσθέσω στη λίστα λέει ότι δεν υπάρχει κανάλι!

Last edited:
Μόλις μίλησαμε τον υπέυθυνο τεχνικο του ΚΡΗΤΗ TV για το παραπάνω πρόβλημα. Από ότι έμαθα :

α) Τα περιφερειακά κανάλια (ΚΡΗΤΗ ΤV, ΚΥΔΩΝ, CRETA κλπ) εκπέμπουν σε αναξάρτητο από τη DIGEA μπουκέτο.
β) Γνωρίζουν το πρόβλημα με τις 5090Η αλλά και κάποιες SONY και τις επόμενες ημέρες θα το διορθώσουν.

Οπότε με τα κανάλια της Digea θα δούμε από τις 26 του μήνα...

@koniav καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Καλό είναι να μην κάνουμε copy-paste τις ίδιες απορίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε διάφορα νήματα της κατηγορίας, μέχρι να μας απαντήσει κάποιος, έτσι μπορούμε να έχουμε συγκεντρωμένες τις απαντήσεις που πιθανόν να κατατεθούν σε ένα σημείο. ;)

Μια χαρά άνοιξες το θέμα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις στην κατηγορία "Service-Βλάβες-Επισκευές" ( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/109204-Πρόβλημα-σύνδεσης-pioneer-kuro-5090H-με-hdmi ), οπότε αν υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ή έχει να προτείνει κάποια λύση, μπορεί να καταθέσει την άποψή του, στο εκεί νήμα που έχει ήδη ανοίξει.

Καλώς ήρθες και πάλι.

Last edited:
Ευχαριστώ czoun!Aπλώς επειδή δεν απαντούσε κανείς νόμιζα ότι έπρεπε το θέμα να απαντηθεί από κατόχους kuro.

Επανέρχομαι για το ζήτημα με το πάνελ της 6090Η ,που συγκεκριμένα αφορά το on/off των pixels με καθυστέρηση.
Ακομα ενα βιντεο όπου το τράβηξα με στόχο να αποτύπωθει καλύτερα το πρόβλημα.

http://youtu.be/9ylakz6aNgk

Δυστυχώς ήρθε και η σειρά μου. Η KRP-500A παρέδωσε το πνεύμα εντελώς ξαφνικά.
Πήγα να την ανοίξω αλλά, ενώ ανοίγει αμέσως, άνοιξε με πολύ μεγάλη καθυστέρησηστην κι αντι για εικόνα έδειχνε ένα κόκκινο κι ένα μπλέ τετράγωνο να αναβοσβύνουν στην οθόνη. Μετά απο 5 νομίζω αναβοσβυσήματα η οθόνη παρέμεινε μαύρη αλλά αναβόδβυναν τα μπλέ καί κόκκινο λεντάκια του in-off.
Παπαριές Μαρίτσα μου... Κοντεύω να σκάσω με τις μαλακίες της pioneer. Πρίν το καλοκαίρι ο ενισχυτής (83) τώρα η KURO.
Ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα μου ζητήσουν, και θα είμαι πάλι με το σφήξιμο στο στομάχι.
Μάλλον με βλέπω να ψάχνομαι για καινούρια Δε μας χαίζεις ρε Pioneer; :furious3:

Δυστυχώς ήρθε και η σειρά μου. Η KRP-500A παρέδωσε το πνεύμα εντελώς ξαφνικά.
Πήγα να την ανοίξω αλλά, ενώ ανοίγει αμέσως, άνοιξε με πολύ μεγάλη καθυστέρησηστην κι αντι για εικόνα έδειχνε ένα κόκκινο κι ένα μπλέ τετράγωνο να αναβοσβύνουν στην οθόνη. Μετά απο 5 νομίζω αναβοσβυσήματα η οθόνη παρέμεινε μαύρη αλλά αναβόδβυναν τα μπλέ καί κόκκινο λεντάκια του in-off.
Παπαριές Μαρίτσα μου... Κοντεύω να σκάσω με τις μαλακίες της pioneer. Πρίν το καλοκαίρι ο ενισχυτής (83) τώρα η KURO.
Ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα μου ζητήσουν, και θα είμαι πάλι με το σφήξιμο στο στομάχι.
Μάλλον με βλέπω να ψάχνομαι για καινούρια Δε μας χαίζεις ρε Pioneer; :furious3:

Α Κ Υ Ρ Ο Ν

Πρόβλημα επαφής πρίζας ήταν τελικά.... Sorry Kuro.... Τσάμπα σε "στόλιζα" μ´ ότι μπινελίκι είχα πρόχειρο για καμιά ώρα.
Επειδή προηγουμένως έβλεπα ταινία στον προβολέα και την είχα κατεβάσει με το lift, στο ανέβα-κατέβα κάποιο καλώδιο ψιλοκουνήθηκε και δεν έκανε σωστά επαφή και με τρέλανε με τα κοκκινομπλέ λαμπάκια της. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος οτι ήταν το HDMI ή το ρεύμα αλλά, ενώ η τηλεόραση είχε ρεύμα κανονικά, κάποια στιγμή πρόσεξα οτι δεν άναβε το λαμπάκι του ξεχωριστού δέκτη που έχει η 500Α.
Τέλος καλό όλα καλά.... ΕΥΤΥΧΩΣ. :worshippy:

Last edited: