Pioneer Kuro 9th generation

Δουλεύουν όλες οι είσοδοι HDMI?

Λοιπόν, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Συνέδεσα χθες στην είσοδο 4 (HDMI) το Dune Prime. Μετά από το απαιτούμενο γρήγορο σετάπ στο Dune, πήρα εικόνα κρύσταλλο.

Στην είσοδο 3 (HDMI κι αυτή, με τίποτα συνδεδεμένο στην αντίστοιχη 3 αναλογική SCART), δεν μπορώ να πάρω εικόνα από ένα DVD Recorder της Panasonic (το DMR-EH65).

Όταν συνδέσω το DVD Recorder στην είσοδο 4 (HDMI), έχω εικόνα κανονικά και στο display panel της συσκευής βλέπω να εμφανίζεται για κάποια δευτερόλεπτα η ένδειξη "HDMI", όσο χρειάζεται να γίνει η επικοινωνία μεταξύ των δύο συσκευών (TV & DVD Recorder).

Τί πρέπει να κάνω για να δουλέψει η άλλη ή μάλλον οι άλλες είσοδοι HDMI?

Ευχαριστώ
-

Πρέπει να ενεργοποιήσεις τις υπόλοιπες θύρες hdmi από το μενού, αφού πρώτα τις επιλέξεις.

Παναγιώτη,

Πάτησε στο τηλεχειριστήριο την είσοδο που έχεις συνδέσει το DVD, δηλ. την input 3, και εν συνεχεία:

Home Menu -> Aρχικές ρυθμίσεις -> Επιλογές -> Είσοδος HDMI -> Ρύθμιση: Βάλε ενεργοποιημένη

Y.Γ. Το ίδιο θα κάνεις και για την input 1 αν συνδέσεις άλλη συσκευή. H input 2 αναφέρεται μόνο σε scart.

Last edited:
Manual - Πρώτες εντυπώσεις

OK, παιδιά, ευχαριστώ, το βρήκα και την ενεργοποίησα ήδη (από χθες).

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω ότι η Pioneer με έχει - ελαφρώς - απογοητεύσει με τον τρόπο που έχει συντάξει το manual της συσκευής. Για έναν μη μυημένο στα μηχανήματα AV, το εγχειρίδιο μάλλον αποδείχνεται σταυρόλεξο.

Επειδή, ως γνωστόν, έχουν περάσει από τα χέρια μου (και προφανώς από τα χέρια πολλών εδώ μέσα) δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες (αν αριθμήσεις ξεχωριστά τα τηλεχειριστήρια, τα αξεσουάρ, τα εργαλειάκια του χόμπυ συν τους υπολογιστές και τα παρελκόμενά τους, σίγουρα ξεπερνάμε κατά πολύ τις δυο εκατοντάδες ίσως και τρεις) συσκευές, θέλω να τονίσω ότι για μια συσκευή AV το εγχειρίδιο οδηγιών ΠΡΕΠΕΙ να είναι γραμμένο έτσι ώστε ο χρήστης να ξεκινάει από το "Α" και να τελειώνει στο "Ω" με μια λογική σειρά, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει μπρος-πίσω τις σελίδες, ώστε να πετύχει αυτό που θέλει.

Επίσης, επειδή, ως τεχνικός (Μηχανικός Ε.Ν. γαρ), θεωρώ ότι οποιαδήποτε τεχνολογική κατασκευή χωρίς εγχειρίδιο είναι (σχεδόν) άχρηστη και επειδή από τα χέρια μου έχουν περάσει χιλιάδες manuals συσκευών και μηχανημάτων κάθε είδους, μπορώ να αναγνωρίσω ποιό manual και ποιά συσκευή είναι εύχρηστα και ποιά είναι δύσχρηστα.

Της Kuro δεν είναι και τόσο εύχρηστο. Πλήρες μεν (ή σχεδόν πλήρες) αλλά μάλλον δύσχρηστο.

Εν πάσει περιπτώσει, σιγά-σιγά θα βρούμε την άκρη.

Οι πρώτες εντυπώσεις, τώρα:

Κατ' αρχάς αυτό που μάλλον πρέπει να ενδιαφέρει κάθε χρήστη, που αποφασίζει να ξοδέψει ένα αρκετά σεβαστό ποσόν για να αποκτήσει μια τηλεόραση, που φέρει τον τίτλο της "καλύτερης το κόσμου", είναι η εικόνα HD που θα του προσφέρει, εκεί δηλαδή που η συσκευή θα κληθεί να υπερασπιστεί τον παραπάνω τίτλο. Όταν, λοιπόν, συνέδεσα το Dune Prime ως BD Player μέσω HDMI, είδα όντως τί εστί βερύκοκο. Η εικόνα, πλήρως κινηματογραφική και με λεπτομέρεια που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι video ή βλέπεις κάτι να συμβαίνει ζωντανά μέσα από ένα ορθογώνιο παράθυρο, με έκανε να παρακολουθώ το "KNOWING" ("Σκοτεινός Κώδικας") με πεσμένα σαγώνια.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκα λίγο με τα καθαρά τηλεοπτικά. Στα αναλογικά κανάλια, η εικόνα είναι υποφερτή. Ξέρω, εδώ φταίει η χαμηλή ανάλυση και δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά είχα την απορία να δω πώς θα φαίνονται σε μια 60άρα (είχα ήδη μια πρώτη γεύση από την 50άρα του Κώστα, αλλά 60άρα δεν είχα δει). Είναι, λοιπόν, φυσικό σε μια διαγώνιο τέτοιου μεγέθους, τα αναλογικά να παρουσιάζονται με κάποια εγγενή προβλήματα ανάλυσης και ευκρίνειας.

Στη συνέχεια, έκανα ένα τεστ με συνδεδεμένο τον Panasat 720 της NOVA, μέσω SCART και σε RGB σήμα. Αν σας πω ότι η εικόνα με χαροποιεί ιδιαιτέρως, ειδικά στα κανάλια Novacinema, θα με πιστέψετε; Στα άλλα κανάλια, εξαρτάται από το πρόγραμμα και το προβαλλόμενο υλικό.

Στη συνέχεια, έκανα και ένα αρχικό τεστ με σήμα S-Video (σύνδεση με SCART), από ένα D-VHS VCR, το HM-DR10000 της JVC (PAL system). Η εικόνα δεν ήταν κακή, αλλά υπολείποταν από την εικόνα του Panasat (πάντα μιλώντας για τα κανάλια Novacinema).

Τέλος, έκανα και ένα τεστ με εικόνα από το παραπάνω αναφερόμενο DVD Recorder DMR-EH65 της Panasonic μέσω σύνδεσης HDMI, όμως ΜΟΝΟ για προεγγεγραμμένα προγράμματα στον σκληρό δίσκο του Recorder ή/και από τον ενσωματωμένο σε αυτό αναλογικό τηλεοπτικό δέκτη, με σήμα εξόδου ρυθμισμένο είτε στα 720p είτε στο Auto. Η εικόνα από τον τηλεοπτικό δέκτη του Recorder δεν είχε διαφορά (σημαντική) από αυτήν που μου δίνει ο δέκγτης της Kuro. Όσο για τα προγράμματα που υπήρχαν στον σκληρό, αποκόμισα την ίδια εντύπωση με αυτήν της εικόνας από τον αναλογικό δέκτη. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά του σκληρού δεν είναι τίποτε άλλο, παρά εγγραφές από αναλογικά τηλεοπτικά προγράμματα.

DVD ακόμα δεν έχω δοκιμάσει. Προβληματίζομαι ποιό να καθιερώσω σαν βασικό αναπαραγωγέα δίσκων DVD. Έχω τρεις επιλογές ή μάλλον τέσσερεις:
1) Το Dune Prime (HDMI)
2) Το DMR-EH65 (πάλι με HDMI)
3) Ένα Sony DVP-S7000, Αμερικάνικο, σπασμένο. Το πρώτο Hi-End player της Sony, με έξοδο Component, αλλά με σήμα πλεκτό, όχι progressive.
4) Ενα Denon DVD-3300, το πρώτο Hi-End DVD-Audio/Video player της Denon αλλά με έξοδο SCART (RGB), όχι progressive κι αυτό.

Ίσως πρέπει να πειραματιστώ.
-

Re: Manual - Πρώτες εντυπώσεις

DVD ακόμα δεν έχω δοκιμάσει. Προβληματίζομαι ποιό να καθιερώσω σαν βασικό αναπαραγωγέα δίσκων DVD. Έχω τρεις επιλογές ή μάλλον τέσσερεις:
1) Το Dune Prime (HDMI)
2) Το DMR-EH65 (πάλι με HDMI)
3) Ένα Sony DVP-S7000, Αμερικάνικο, σπασμένο. Το πρώτο Hi-End player της Sony, με έξοδο Component, αλλά με σήμα πλεκτό, όχι progressive.
4) Ενα Denon DVD-3300, το πρώτο Hi-End DVD-Audio/Video player της Denon αλλά με έξοδο SCART (RGB), όχι progressive κι αυτό.

Ίσως πρέπει να πειραματιστώ.
-

Εάν έχεις την δυνατότητα δοκίμασε ως 5ο τον εγγενή player της KURO μεσω DLNA.. Εϊναι εξαιρετικός και ξεπερνάει πολλές εξωτερικές συσκευές κατα την γνώμη μου σε αναπαραγωγή DVD.

Εγγενής αναπαραγωγέας της Kuro?

Εάν έχεις την δυνατότητα δοκίμασε ως 5ο τον εγγενή player της KURO μεσω DLNA.. Εϊναι εξαιρετικός και ξεπερνάει πολλές εξωτερικές συσκευές κατα την γνώμη μου σε αναπαραγωγή DVD.

:confused: :confused: :confused:

Τί είναι αυτό; Εξτρα εξωτερική συσκευή ή μήπως εννοείς σύνδεση κάποιου PC ή Home Server ή Media Player μέσω LAN ή USB?

Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες (και αν υπάρχει κάπου στο manual αναφορά, καμιά σελίδα ή κεφάλαιο);

Θα το ψάξω κι εγώ εν τω μεταξύ.

Ευχαριστώ.
-

Παναγιώτη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση εμμονή και γιατί αγχώνεσαι με ποιό μηχάνημα θα βλέπεις....... dvd.

Ποιό είναι το ποσοστό dvd που βλέπεις; Εμένα είναι 0% χωρίς υπερβολή (εδώ και καιρό). Εάν αυτό που βλέπω, ξέρω ότι υπάρχει τουλάχιστον σε 720p , ούτε κάν κάθομαι να ασχοληθώ με dvd. Είναι χαοτική η διαφορά.

Εχεις δώσει ένα τόσο σεβαστό ποσό για να βλέπεις dvd; Εάν είναι για την οικογένεια , κότσαρε του ένα player με hdmi βέβαια, και άστο να παίζει. Ακόμα και τα αγαπημένα σου έργα σε dvd, τα περισσότερα υπάρχουν τουλάχιστον σε 720p, κατέβασέ τα βάλτα στο Dune και ξεμπέρδεψες.

DLNA ναι είναι σύνδεση με utp καλώδιο, δηλαδή δίκτυο, που θα στριμάρεις από το pc σου ή από κάποιο NAS.

DVD

Παναγιώτη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση εμμονή και γιατί αγχώνεσαι με ποιό μηχάνημα θα βλέπεις....... dvd.

Ποιό είναι το ποσοστό dvd που βλέπεις; Εμένα είναι 0% χωρίς υπερβολή (εδώ και καιρό). Εάν αυτό που βλέπω, ξέρω ότι υπάρχει τουλάχιστον σε 720p , ούτε κάν κάθομαι να ασχοληθώ με dvd. Είναι χαοτική η διαφορά.

Εχεις δώσει ένα τόσο σεβαστό ποσό για να βλέπεις dvd; Εάν είναι για την οικογένεια , κότσαρε του ένα player με hdmi βέβαια, και άστο να παίζει. Ακόμα και τα αγαπημένα σου έργα σε dvd, τα περισσότερα υπάρχουν τουλάχιστον σε 720p, κατέβασέ τα βάλτα στο Dune και ξεμπέρδεψες.

DLNA ναι είναι σύνδεση με utp καλώδιο, δηλαδή δίκτυο, που θα στριμάρεις από το pc σου ή από κάποιο NAS.

Καλησπέρα, Τάσο.

Σε καταλαβαίνω και ευχαριστώ για την υπόδειξη (για το κατέβασμα στο Dune, εννοώ), αλλά υπάρχει μια πολύ μεγάλη συλλογή δίσκων DVD, που δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη που έχω είτε σε BD είτε ακόμη και σε HD-DVD. Αυτοί οι δίσκοι πρέπει να μπορούν να ειδωθούν κάπως, όχι μόνο από μένα αλλά και από τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Γι αυτό και τα ερωτήματα.

Υπάρχουν ακόμη DVD??? Έτσι είναι όπως τα λέει ο Τάσος.

Φίλε Nodens, την απάντηση την είδες πιο πάνω.

Υπάρχουν κάποιες ταινίες ΜΟΝΟ σε DVD, που είναι έργα αναφοράς, όχι μόνο από τεχνικής απόψεως (ίσως κάποια από αυτά να μην είναι καν αξιόλογα τεχνικά) αλλά είναι αξιόλογα από καλλιτεχνική (και ιστορική, ίσως) άποψη.

Δυστυχώς, η παγκόσμια παραγωγή σε BD δεν μας έχει δώσει και τα καλύτερα καλλιτεχνικά δημιουργήματα μέχρι τώρα. Θα έλεγα μάλιστα ότι η πλειονότητα είναι μάλλον της πλάκας.

Όσον αφορά το κατέβασμα και το στριμάρισμα, είμαι ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Αν το ´καταφέρωνα κατέχω το άθλημα, ίσως τα αποθηκεύσω όλα σε σκληρούς και γλυτώσουμε από τις περιττές διαδικασίες. Προς το παρόν, πάντως, απαιτείται η ύπαρξη αναπαραγωγέα δίσκων DVD.

Καληνύχτα.
-

Re: Εγγενής αναπαραγωγέας της Kuro?

:confused: :confused: :confused:

Τί είναι αυτό; Εξτρα εξωτερική συσκευή ή μήπως εννοείς σύνδεση κάποιου PC ή Home Server ή Media Player μέσω LAN ή USB?

Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες (και αν υπάρχει κάπου στο manual αναφορά, καμιά σελίδα ή κεφάλαιο);

Θα το ψάξω κι εγώ εν τω μεταξύ.

Ευχαριστώ.
-

Ακριβώς έτσι είναι. DLNA server ενσωματώνουν τα περισσότερα εμπορικά media player (PS3, WD media server klp). Εγώ προτίμησα ένα PC στο οποίο έτρεχα τον PMS server (freeware). Είχα σύνδεση ethernet 100mbit με την KURO και είχα αποθηκευμένα τα DVD μου σε μορφή ISO στον σκληρό δίσκο χωρίς καμμία συμπίεση για να έχω βέλτιστη ποιότητα. Η ποιότητα που έπαιρνα με αυτό το σύστημα ήταν πολύ καλύτερη από οποιοδήποτε αλλο DVD player δοκίμασα (αλλά δεν δοκίμασα και πολλά).
Εσυ όμως εφόσον έχεις συλλογή από DVD μάλλον πρεπει να καταλήξεις σε κάποιο standalone DVD player φίλε μου

Λήψη Digea

Έχει κανένας συντονίσει το δέκτη του στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα (Digea)? Αν ναι, πώς το κάνουνε;

Ερωτώ, διότι ως γνωστόν στην Αττική αυτή τη στιγμή εκπέμπει ψηφιακά μόνο η ΕΡΤ. Οπότε, όταν αρχίσει η Digea, θα χρειαστεί νέος συντονισμός του ψηφιακού δέκτη, ο οποίος φαντάζομαι ότι γίνεται "χειροκίνητα" μέσα από το Home Menu.

Ή κάνω λάθος;

Αν ναι, πώς θα μπορέσει ο δέκτης να συντονιστεί ταυτόχρονα και στις δύο πλατφόρμες (ΕΡΤ και Digea)? Θα το κάνει αυτόματα;

Μπορεί κάποιος να ρίξει δυο αράδες;

Θενκς.
-

Re: Λήψη Digea

Έχει κανένας συντονίσει το δέκτη του στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα (Digea)? Αν ναι, πώς το κάνουνε;

Ερωτώ, διότι ως γνωστόν στην Αττική αυτή τη στιγμή εκπέμπει ψηφιακά μόνο η ΕΡΤ. Οπότε, όταν αρχίσει η Digea, θα χρειαστεί νέος συντονισμός του ψηφιακού δέκτη, ο οποίος φαντάζομαι ότι γίνεται "χειροκίνητα" μέσα από το Home Menu.

Ή κάνω λάθος;

Αν ναι, πώς θα μπορέσει ο δέκτης να συντονιστεί ταυτόχρονα και στις δύο πλατφόρμες (ΕΡΤ και Digea)? Θα το κάνει αυτόματα;

Μπορεί κάποιος να ρίξει δυο αράδες;

Θενκς.
-

Μην σε αγχωνει καθολου καθως και τα ψηφιακα της ΕΡΤ αλλα και αυτα της DIGEA θα εμφανιστουν αυτοματα σε μια νεα αναζητηση,ειναι απλο.

Παιδιά εχω ξανακανει την ιδια ερωτηση και δεν πηρα καμμια απαντηση, μηπως αυτη τη φορα ?
Η Pioneer5090H μπορει να κανει card sharing μεσω της θυρας Ethernet ?

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Μάνο τώρα που άνοιξε και ο καιρός δεν έρχεσαι από Κρήτη μεριά να κάνεις κανα μπάνιο?......ΜΠας και καλιβραρουμε και εμεις την Tv μας? Έχουμε και ρακες έτοιμες..

Ως κάτοχος της KRP-600A που μένω στην Σητεία , προσυπογράφω και προτείνω , όσοι Κρητικοί είμαστε κάτοχοι της KURO και επιθυμούμε να ζήτήσουμε απο τον Μάνο να κατέβει στην Κρήτη για να ρυθμίσει τις συσκευές μας , να το δηλώσουμε εδώ.
Ετσι κι εμας αλλά και εκείνον θα τον συμφέρει αυτή η μετακίνηση , που θα μπορεί να συνδυαστεί με ολιγωήμερες διακοπές ή έστω και με ένα Σαβ/κο στο νησί. Συντοπίτες τι λέτε? :ernaehrung004:

(αλήθεια ποιό είναι το κόστος ανα συσκευή για την ρύθμιση της?)

Firmware update και EPG

Διαβάζοντας (σκόρπια, για να πω την αλήθεια) τα διάφορα ποσταρίσματα για τη λειτουργία ή μη του EPG, σχετιζόμενη ίσως με το firmware, έκανα την αναβάθμιση στο τελευταίο firmware, version 0908-0901, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Pioneer. Η εγκατάσταση έγινε με επιτυχία, σύμφωνα με το μήνυμα που μου έβγαλε η οθόνη, μετά το τέλος της διαδικασίας.

(Να διευκρινήσω ότι ενώ η τηλεόρασή μου είναι κατασκευασμένη τον Ιούλιο του 2009, δεν είχε το τελευταίο firmware, αλλά το 0701, παρ' όλο που το 0901 λέει ότι είναι του Ιουνίου).

Η κατάσταση με το EPG παρέμεινε η ίδια, πάντως. Άδεια νταμάκια, χωρίς καμιά πληροφορία.

Αυτά προς ενημέρωσή σας.
-

Σύνδεση με LAN Ethernet?

Ακριβώς έτσι είναι. DLNA server ενσωματώνουν τα περισσότερα εμπορικά media player (PS3, WD media server klp). Εγώ προτίμησα ένα PC στο οποίο έτρεχα τον PMS server (freeware). Είχα σύνδεση ethernet 100mbit με την KURO και είχα αποθηκευμένα τα DVD μου σε μορφή ISO στον σκληρό δίσκο χωρίς καμμία συμπίεση για να έχω βέλτιστη ποιότητα. Η ποιότητα που έπαιρνα με αυτό το σύστημα ήταν πολύ καλύτερη από οποιοδήποτε αλλο DVD player δοκίμασα (αλλά δεν δοκίμασα και πολλά).
Εσυ όμως εφόσον έχεις συλλογή από DVD μάλλον πρεπει να καταλήξεις σε κάποιο standalone DVD player φίλε μου

Λοιπόν, ακολουθώντας τη συμβουλή σας και τις οδηγίες του manual, πήρα ένα hubάκι 4 θυρών 10/100 και συνέδεσα με LAN το Dune μου και την 6090H (μέσω του hub, φυσικά). Τα λαμπάκια στο hub άναψαν, σημάδι ότι τόσο το Dune όσο και η Kuro επικοινωνούσαν με αυτό.

Στη συνέχεια, ακλουθώντας τις οδηγίες του εγχειριδίου, πάτησα το "HMG" και επέλεξα "Αρχ. Ρύθμιση HMG". Στην επόμενη σελίδα του μενού, επέλεξα στο "Αυτ. απόκτηση IP" το "Ναι" (ήταν ήδη η πρώτη επιλογή). Εδώ το βιβλίο λέει να πατήσεις το "Enter". Σε αυτό το σημείο, το μενού μου κόλησε κάμποσες φορές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: Η Kuro και το Dune δεν φαίνεται να επικοινωνούν. Στην τελευταία προσπάθεια, το μενού κόλησε καλά-καλά και έσβησα την τηλεόραση από τον διακόπτη (το τηλεχειριστήριο ήταν σαν να μην υπήρχε).

Όσες προσπάθειες κι αν έκανα πριν, δεν είχα αποτέλεσμα. Κάνω κάτι λάθος ή μπορεί να φταίει κάποια ασυμβατότητα μεταξύ συσκευών (Kuro, hub και Dune)?

Θέλω να δοκιμάσω σύνδεση με USB τώρα, να δω αν δουλεύει με το Dune. Δυστυχώς απαιτείται καλώδιο USB 2.0 Male A-to-Male A, πράγμα όχι εύκολο. Το μόνο που έχω βρει είναι ένα τρίμετρο στο e-shop, αλλά δεν ξέρω αν κάνει. Τον πωλητή που ρώτησα μου είπε ότι είναι καλώδιο σύνδεσης περιφεριακών σε υπολογιστή, που διαθέτουν τέτοιου είδους θύρα USB.

Ξέρει κανείς αν ένα τέτοιο καλώδιο θα κάνει δουλειά; Και τί κάνω λάθος ή τί πρέπει να κάνω ώστε να επικοινωνήσει το Dune με την TV, μέσω USB βέβαια (αν είναι εφικτή μια τέτοια επικοινωνία, φυσικά)?

Ευχαριστώ.

Παναγιώτη, στο hub έχεις συνδεδεμένα μόνο την τηλεόραση και το dune ;

Θα πρέπει να έχεις συνδεδεμένο στο hub και το modem/router, έτσι ώστε να πάρουν ip κ οι 2 συσκευές.

Τότε θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Φυσικά η kuro σου θα βλέπει ότι έχεις κάνει share.