Pioneer Kuro 9th generation

Χαίρομαι που λύθηκε η απορία σου -bye-

Προς το παρων εχω μια LG 42PC55. Με την νοβα αρκετα καλη εικονα εχει και τα HD DVD και τα απλα DVD με Toshiba XE1 HD DVD player τα δειχνει αψωγα. Τωρα ποσο πιο καλα θα δειχνει η 5090 δεν μπορω να το φανταστω εφοσον δεν εχω δει μια απο κοντα. Μηπος την παρω και δεν δω τη διαφορα που φανταζουμε?

Όσον αφορά το Drive Mode 2 (100Hz) σίγουρα κάνει διαφορά στο τηλεοπτικό. Πριν να το αλλάξεις η τηλεόραση έπαιρνε τα 50Hz του PAL και τα έδειχνε στα 75Hz. Η συγκεκριμένη μετατροπή σε υλικό video δημιουργεί προβλήματα.

Επειδή τίποτα δεν είναι τέλειο έχει και η Pioneer τα προβληματάκια της. Ένα από αυτά είναι ότι δεν ξεχωρίζει αν το υλικό είναι video ή film για να κάνει το αντίστοιχο deinterlacing αυτόματα. Για αυτό τον λόγο σαν ρύθμιση προτείνεται το Purecinema Off, ώστε να κάνει deinterlacing στα πάντα σαν να είναι video που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του υλικού που αναμεταδίδεται.

Αν κάποια στιγμή παρατηρήσεις περίεργα deinterlacing artifacts στο τηλεοπτικό σήμα, καθόλου απίθανο να είναι γιατί το υλικό που βλέπεις είναι film και όχι video. Σε αυτή την περίπτωση ο τρόπος επίλυσης είναι η (προσωρινή) χειροκίνητη αλλαγή σε Purecinema-Standard και Drive Mode 1.

Last edited:
Καλορίζικη!

Αν και ποτέ δεν θα έδινα 7.000 ευρώ για τηλεόραση, μπράβο που το τόλμησες αφού το ήθελες.
Ελπίζω να τη συνδυάσεις με το σωστό χώρο και το ανάλογο ηχητικό σύστημα!

Πότε θα βγούνε βρε παιδιά στην αγορά τα LCD της Pioneer;
Ζαχαρώνω την 37άρα για το σαλόνι μου.

Αν κάποια στιγμή παρατηρήσεις περίεργα deinterlacing artifacts στο τηλεοπτικό σήμα, καθόλου απίθανο να είναι γιατί το υλικό που βλέπεις είναι film και όχι video. Σε αυτή την περίπτωση ο τρόπος επίλυσης είναι η (προσωρινή) χειροκίνητη αλλαγή σε Purecinema-Standard και Drive Mode 1.

Thanks m8! Θα το δοκιμασω. Πολυ καλο αυτο, γιατι εχω παρατηρησει artifacts σε πολυ λιγα προγραμματα.

Καλορίζικη!

Αν και ποτέ δεν θα έδινα 7.000 ευρώ για τηλεόραση, μπράβο που το τόλμησες αφού το ήθελες.
Ελπίζω να τη συνδυάσεις με το σωστό χώρο και το ανάλογο ηχητικό σύστημα!

Underdog σε ευχαριστω. Στο προγραμμα ειναι, σιγα σιγα και καλο ηχητικο συστημα. Μαλλον για Christmas present. :D

Ενα αλλο πραγμα που εχω παρατηρησει ειναι οτι δεν εχει καθολου screen image retention η 6090. Η LG απο την πρωτη μερα ειχε retention και πιο πολυ στο μερος που εχουν τα καναλια τα λογοτυπα τους. Τωρα μαλλον εχει γινει screen burn. Αυτο το καινουργιο logo της ΕΡΤ την σκοτωσε την LG μου. Με το Pio 4 μερες τωρα, τιποτα.

Τις 9g τις έχει ετοιμοπαράδοτες και ο Καλογερόπουλος, όπως είδα στο site του με τιμές (ιντερνετικές) αντίστοιχες του πλαισίου (για την 50άρα), με τρεις άτοκες δόσεις.
ΥΓ
Στην τιμή που φαίνεται (3600) δεν συμπεριλαμβάνεται η βάση και τα ηχεία, συνδυασμός που κοστίζει άλλα 400.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Η Ηχο Εκφραση, την 5090 την εχει 3420 μαλλον με την βαση στηριξης.

Είχα μιλήσει μαζί τους τηλεφωνικά πριν 1 εβδομάδα και μου είχαν πει πως θα κόστιζε γύρω στα 3500 κομπλέ, οπότε η τιμή που λες πρέπει να περιλαμβάνει και τα ηχεία και τη βάση.

Λοιπον οπως σας ειπα παρελαβα και την δικια μου 5090!Γυρισα σφεντονα απο την δουλεια και ξεκινησα και συναρμολογησα το τραπεζακι πρωτα και μετα την τβ! Σας βαζω τωρα μερικες γρηγορες φωτα(δεν τις επεξεργαστηκα και ουτε γνωριζω) και μετα θα γραψω και λιγα σχολια απο πολυ 1ες εντυπωσεις!

IMGP1274.jpg

IMGP1275.jpg

IMGP1277.jpg

IMGP1276.jpg

IMGP1279.jpg

Η οθονη ειναι απιστευτα μεγαλη, δεν κουραζει ομως καθολου στο ματι!
Εκτος απο τα κοντραστ που χαμηλωσα δεν εκανα καποιες αλλες ρυθμισεις και εβαλα το dvd γιαν στρωσει λιγο! Οι φωτο που ανεβασα ειναι στο τερμα χαμηλο κοντραστ και σχεδον κλειστη η φωτεινοτητα!Ρευμα απ'οτι μπορω να δω απο τον μετρητη του ups καιει σαν 2 pc αν μπορω να καταλαβω καλα το οποιο ομως εναλασεται στο μισο και ξανα το ιδιο δεν ειναι σταθερο. Ζεστη δεν εκπεμπει ιδιαιτερα, ουτε καν τα ανεμιστηρια δεν αναψαν μετα απο 4 ωρες λειτουργεια. Στα αναλογικα καναλια με ψιλοχαλια κεραια δεν δειχνει με τιποτα τα καλη της η τβ, σε dvd περιοδικου απλο ειναι καπως καλυτερα αλλα εχει ακομα πολυ ψωμι για τις ρυθμισεις! Ελπιζω να με βοηθησετε για εξτρα ρυθμισεις γιατι ακομα δεν εχω πει το ΟΥΑΑΑΟΥ και θελω πολυ να το πω! Εαν θελετε καποια αλλη φωτο να βγαλω πειτε μου!

Καλές θεάσεις mikez.

Δένει πολύ ωραία το έπιπλο με την Kuro. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις θέλει λίγο υπομονή στην αρχή. Πρώτον για να βρεις τι σου ταιριάζει οπτικά και δεύτερον γιατί συνήθως οι πλάσμα θέλουν τον χρόνο τους μέχρι να έρθει ο φώσφορος στα ίσια του :ernaehrung004:

Mikez καλοριζικια και παλι! :music-smiley-005: Πολυ ωραιο το set up σου. Μου αρεσει πολυ! Καλες θεασεις και εδω ειμαστε για να κανουμε συγκρισης με ρυθμισεις και οτι αλλο.

Mikez, Αυτες ειναι η σωστες ρυθμισεις για τη δικια σου. Θα δεις μεγαλη διαφορα! Κανε αυτα που μου εγραψε ο Γιωργος να κανω εγω, συν αυτα.

Movie Mode
Contrast 32
Brightness +1
Colour 0
Tint 0
Sharpness -15
PRO ADJUST
PURE CINEMA
Fim Mode OFF (SKY) or Advanced (BLUE RAY HD) OFF (SD DVD)
TXT Opt OFF
Intellegent Mode OFF
PICTURE DETAIL
DRE OFF (more accurate) or Low if you want more fake contrast
BLACL LEVEL OFF
ACL OFF
Enhancer Mode 2
Gamma 2

COLOUR DETAIL
Colour Temp Manual (PUSH FOR ENTER FOR 3 SECONDS)
Red High -2
Green High 0
Blue High -2
Red Low -1
Green Low 0
Blue Low -1
CTI OFF
Colour Management
Red 0
Yellow 0
Green 0
Cyan -1
Blue 0
Magenta -2
Colour Space 2
Noise Reduction All Off

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Το επιπλο ειναι πολυ ωραιο...

Η τηλεοραση ειναι απλα εκπληκτικη...

Μεγεια , να εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει περιπτωση να εβρισκες καλυτερο τροπο για να ξοδεψεις τα λεφτα σου απο αυτον.:ernaehrung004:

Larry πηγη εαν εννοεις dvd player προς το παρον ενα toshiba των 30 ευρω που να φανταστεις δεν εχει ουτε εξοδο hdmi, με scart μονο :flipout:!Συντομα λεω για ενα samsung που κανει και upscaling και εχει και εξοδο hdmi!

Γιωργο ευχαριστω πολυ, οντως την 1η ωρα που την ανοιξα ηταν λιγο πικρα τα αναλογικα καναλια ετσι οπως δειχνανε, ρυθμισεις εκανα περιπου αυτες που εχουν ειπωθει σε προηγουμενα ποστ και εστρωσε αρκετα!Το επιπλο οντως εδεσε απιστευτα! Στα αναλογικα καναλια μου κανει αντανακλασεις, αλλα μου τις κανει και η αλλη τβ μεσα λογω κεραιας!

Wrexy σ'ευχαριστω, ηδη διαβαζω και ακολουθω τα ποστ σου με ευλαβεια (μιας και ειμαι ασχετος)! Οταν γυρισω σπιτι σημερα θα κανω και αυτες τις ρυθμισεις που μου λες πιο κατω. Οτι χρειαστεις μου λες, εαν θες να δοκιμασω και τιποτα στην δικια μου.

Rivers thanks και σ'εσενα!Προηγουμενη εμπειρια δεν εχω με lcd και plasma οποτε δεν εχω μετρο συγκρισης για να δω τα ++ της αλλα αφου το λετε εσεις!!:ernaehrung004:

Μια απορια για την κεραια τωρα για οποιον γνωριζει. Εαν δειτε πιο πανω σε μια μου φωτο εχω 2 μπριζες στον τοιχο για κεραια, το εχω συνδεσει στην μονη. Η διπλα μπριζα για τι πραγμα ειναι και τι χρειαζεται η τβ για να παιξει απο'κει! Στο κτιριο ειδα οτι εχει και πιατο και κλασικη κεραια και 2 κουτια βαλμενα στην μπριζα (ενισχυτης σηματος λογικα και κατι αλλο). Μεσα στο μανουαλ της τβ σε καποιο σημειο λεει τροφοδοσια με ρευμα στην κεραια αλλα εαν παρεμβαλεται καποια συσκευη ενδιαμεσα της καιρεας και της τβ μπορει να κανει ζημια στην τβ! Τι παιζει στην περιπτωση μου ξερει κανενας;;

Last edited:
Larry πηγη εαν εννοεις dvd player προς το παρον ενα toshiba των 30 ευρω που να φανταστεις δεν εχει ουτε εξοδο hdmi, με scart μονο :flipout:!Συντομα λεω για ενα samsung που κανει και upscaling και εχει και εξοδο hdmi!

Γιωργο ευχαριστω πολυ, οντως την 1η ωρα που την ανοιξα ηταν λιγο πικρα τα αναλογικα καναλια ετσι οπως δειχνανε, ρυθμισεις εκανα περιπου αυτες που εχουν ειπωθει σε προηγουμενα ποστ και εστρωσε αρκετα!Το επιπλο οντως εδεσε απιστευτα! Στα αναλογικα καναλια μου κανει αντανακλασεις, αλλα μου τις κανει και η αλλη τβ μεσα λογω κεραιας!

Wrexy σ'ευχαριστω, ηδη διαβαζω και ακολουθω τα ποστ σου με ευλαβεια (μιας και ειμαι ασχετος)! Οταν γυρισω σπιτι σημερα θα κανω και αυτες τις ρυθμισεις που μου λες πιο κατω. Οτι χρειαστεις μου λες, εαν θες να δοκιμασω και τιποτα στην δικια μου.

Rivers thanks και σ'εσενα!Προηγουμενη εμπειρια δεν εχω με lcd και plasma οποτε δεν εχω μετρο συγκρισης για να δω τα ++ της αλλα αφου το λετε εσεις!!:ernaehrung004:

Μια απορια για την κεραια τωρα για οποιον γνωριζει. Εαν δειτε πιο πανω σε μια μου φωτο εχω 2 μπριζες στον τοιχο για κεραια, το εχω συνδεσει στην μονη. Η διπλα μπριζα για τι πραγμα ειναι και τι χρειαζεται η τβ για να παιξει απο'κει! Στο κτιριο ειδα οτι εχει και πιατο και κλασικη κεραια και 2 κουτια βαλμενα στην μπριζα (ενισχυτης σηματος λογικα και κατι αλλο). Μεσα στο μανουαλ της τβ σε καποιο σημειο λεει τροφοδοσια με ρευμα στην κεραια αλλα εαν παρεμβαλεται καποια συσκευη ενδιαμεσα της καιρεας και της τβ μπορει να κανει ζημια στην τβ! Τι παιζει στην περιπτωση μου ξερει κανενας;;

Καλορίζικο το μωρό σου φιλε, να σαι σίγουρος οτι πήρες (ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΆ) οτι καλύτερο κυκλοφορεί :firstprize::firstprize:

Βαλε τις ρυθμίσεις των παιδιών παραπάνω και αφήσου στη μαγεία :firstprize:

Δυο μονο σχόλια από εμένα

α) Προσπάθησε να βελτιωσεις εαν ειναι εφικτό το σήμα της κεραίας σου. Οσο τελεια και εαν ειναι η τηλεόραση (που ειναι ) ισχύει πάντα το ρητό garbage in garbage out

b) Eαν βλεπεις DVD ειναι κριμα να ταιζεις αυτην την τηλεόραση με ενα Player των 30 Ευρώ.. Το λιγοτερο που θα σου πρότεινα ειναι είτε να παρεις ενα καλο DVD player (π.χ Pioneer Dv-600) είτε να επενδύσεις σε ενα BR player ή ενα Media player.. Η τηλεόρασή σου θα απογειωθεί...

Και πάλι με γειες.. (α και το επιπλο πολύ ωραιο :firstprize: