Pioneer Kuro 9th generation

Παρα πολυ καλες οι ρυθμισεις Γιωργο τις εκανα ολες αλλα λογω στρωσιματος κατεβασα αρκετα το κοντραστ. Θα τις κανω και στα ψηφιακα καναλια για να σου πω με σιγουρια!Μου φαινονται βεβαια καπως συντηρητικες με τα περισσοτερα συστηματα στο off. Εισαστε αψογοι!!
Απο χτες φαντασου εκτος απο την δουλεια 8ωρο τις υπολοιπες διαβαζω οδηγιες και βλεπω τβ και εχω γινει ντολμας!!
Οσο για ''ΤΟΝ'' BUMTIOUS.....για να δειτε ποσο ασχετος ειμαι με τις τβ.:flipout:
Αρχιζει και στρωνει η τβ , ειδα και λιγο απο τα καλη της με τα ψηφιακα της ερτ και επαθα!Το μαυρο της ειναι οντως απιστευτο!Αυτο με το σπορ+ δεν μπορω να το καταλαβω!

Πεταχτηκα μεχρι τον Κωτσοβολο και πηρα καλωδιο κεραιας belkin (τι να κανω ο αμοιρος;;;:AFADF0:), λιγο βελτιωθηκε το σημα! Ειδα εκει εντωμεταξυ με αλλο ματι τις τηλεορασεις που επαιζαν και ηταν ή χαλια τα blueray τους ή χαλια ρυθμισεις ή το κουροματι μου τα βλεπει αλλιως!! Μονο η panasonic pz80 ηταν πολυ καλη αλλα το μαυρο της ηταν γκρι πραγματικα!!

Last edited:
Σχετικά με τους αυτοματισμούς που είναι off, δεν είναι θέμα συντηρητισμού. Είναι επιλογή ρεαλιστικής αναπαραγωγής, αντί εντυπωσιακής αναπαραγωγής. Νομίζω πως για μια τηλεόραση σαν την Kuro η επιλογή της ρεαλιστικής εικόνας είναι μονόδρομος. Όταν έχεις καλεσμένους μπορείς να ενεργοποιείς το DRE ;)

Επίσης οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις προορίζονται κυρίως για HD υλικό ή για DVD. Σε τηλεοπτικό σήμα από σταθμό σε σταθμό θα παίρνεις διαφορετικά αποτελέσματα, για αυτό άσε τα καλώδια και ξεκίνα να ψάχνεις για HD πηγή -bye-

Last edited:
Ο Bumtious δεν πρεπει να ειναι Αγγλος απο οτι βλεπω απο τη συνταξη του στα αγγλικα, αλλα ζη στην Αγγλια. Γραφει στο UK AV forums.

Για τις μαυρες μπαρες, μηπος εχεις στο auto το ratio. Αν ειναι στο auto οταν τα καναλια δειχνουν σε 4:3 η τηλεοραση σου θα δειχνει σε 4:3 και οταν σε 16:9 θα δειχνει σε 16:9 αυτοματα.

Για το κοντραστ, δεν χρειαζετε να το εχεις χαμηλα για στρωσιμο. Αυτες η Kuro δεν χρειαζονται στρωσιμο. Κανε τις σωστες ρυθμησεις απο τα τωρα και κανε την enjoy.

Λοιπόν...ευτυχισμένοι κάτοχοι των KURO 9th generation.

επειδή θα το δείτε μόνοι σας και θα αρχίσετε να σκούζετε, απο σήμερα όλες οι pioneer kuro 9th generation & (lx5080xd) με 3 χρόνια εγγύηση ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

Έχει και αναδρομική ισχύ εννοείται, για όσους έχουν ήδη αγοράσει την 9 γενιά.

Με άλλα λόγια, WREXY, MIKEZ και εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος, δικαιούστε κανονικά 3 χρόνια εγγύηση αντί για 2....

:drummer::music-smiley-005:

επειδή θα το δείτε μόνοι σας και θα αρχίσετε να σκούζετε, απο σήμερα όλες οι pioneer kuro 9th generation & (lx5080xd) με 3 χρόνια εγγύηση ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

Με άλλα λόγια, WREXY, MIKEZ και εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος, δικαιούστε κανονικά 3 χρόνια εγγύηση αντί για 2....

:Banane0::worshippy::twoguns::award:

Top stuff! Πρεπει να πω οτι το customer service του Πλαισιου μου εκανε καλη εντυπωση. Μου θυμισε Aussie style service. Και δεν το λεω επειδη πηραμε τα 3 χρονια εγγυηση. :2thumb22sup:

:SFGSFGSF:

Πηγα εχτες για αλλη μια φορα στο πλαισιο(περιουσια τους εχω κανει εκει μεσα) και τα εσκασα παλι, πηρα το playstation3 διοτι δεν αντεχα να την βλεπω και να μην ξερω τις δυνατοτητες της! Γυρναω σφεντονα σπιτι, παρα το οτι ημουν κοματια, συνδεω το ps3(πολυ ομορφο αισθητικα) στα μπαμ, βαζω μεσα ενα καινουριο παιχνιδι με μαχη με σπαθια, το ανοιγω και.............ΜΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΚΟΝΤΡΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!!!Απιστευτη αναλυση, βαθος χρωματος, το απολυτο μαυρο, ρε παιδια οταν μαυριζε η οθονη δεν ειχε διαφορα το χρωμα της απο το πλαστικο γυρω γυρω:grinning-smiley-043 !!
Η φαση ειναι οτι ηρθε κι ενας φιλος μετα να παιξουμε κι εκει που διαλεγε παιχτη ξεφνικα σταματησε να κουναει τα βελακια.....του λεω ''ΠΑΤΑ ΡΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ;'' ''ωχ μαλκα κολλησα με την εικονα τελειως''!!!Θα βαλω και φωτο να δειτε!!

WREXY ειχες δικιο για το ps3! Εχεις δει καμια ταινια;; Σου τραβαει κολλημα στις γρηγορες σκηνες ή τα παιζει αψογα;;Τα ανεμιστηρακια δεν εχουν αναψει ακομα καμια φορα, εσενα;

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ 50'' ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑ!!ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΗΝΤΙΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!

Last edited:
Δεν ξέρω αν έχει ξανά αναφερθεί εδώ αλλα βρήκα αυτό ενώ έψαχνα στο Αγγλικό forum:

Pioneer broadens KURO line-up with 64mm thin range separate media receiver plasma TVs and monitors

KRP500A_Large.jpg

KRP_MediaReceiver_Large.jpg

Specifications

The monitors and plasmas with separate media receiver share the following key features:

* Ultra black 50" and 60" 'HD ready 1080p' panels
* Thin panel depth of 64 mm (thinnest part: 60-inch: 41 mm, 50-inch 39 mm)
* A new aluminium preset remote control
* Improved Optimum Mode
* PURE AV mode
* KURO LINK

KRP 500/600A
KRP 500/600M

Σε ένα Preview λέει:

“Even the recently tested LX5090 PDP can not be so clear and deep black. This lies in the fact that 5090 and 500A is identical 9 G Ultra Black Panel, the image control for KRP-500A but once again been refined.”

Μερικές διαφορες από τις LX:

* The ability to set a timer for the screen wipe function.
* The ability to have the TV just show red, green, blue on their own.
* Monochrome mode
* 5 gamma choices rather than three
* 120 steps for brightness instead of 60 according to the press release. Note: the images in the manual only have the 60-step control.
* Flexible PIP/PAP functions which appear to be usable for any combination of inputs.
* The ability to set the colour system, name all of the inputs, and designate them as Video/PC in a single unified menu.
* Remote control of TV settings via browser as well as additional information such as having the TV email you the hours used.
* Fully backlit learning remote. (KRP-_00A is partially backlit)
* The ability to set the fans to auto or have them run at maximum speed.
* The ability to mirror the display left/right. (presumably useful if you're using it when filming)
* Power on options — you can have the display always turn on to a specific input, or have it go on to the last one, and you can set it to turn on at a specific volume, or have it turn on at the previous volume level.
* I think there are three overscan options you can pick, but I'm not certain about that.
* There's also a "studio mode" on the TV, but I wasn't able to make out what it does. I think it just enables you to turn on things like the greyscale mode, and gives you a second lot of settings available for the inputs. Could well be wrong here though.

Jim Catcheside, product manager for Pioneer GB said

"Our customers can now enjoy an advanced Optimum AV mode for intelligent automatic image adjustment, ideal in case of varying content and changing viewing conditions.
"Some of our users however are very sensitive to picture purity. With the new PURE AV selection mode, images are reproduced as faithfully as possible to the original material, bypassing all typical picture enhancement processing, allowing the source to be displayed as the director intended."

Απ'ότι κατάλαβα η KRP 500/600M είναι η "φθηνή-low end"...χαχαχα!

Αναρωτιέμαι αν αυτές οι καινούργιες ρίξουν καθόλου τις τιμές από τις LX5090 PDP/LX6090 PDP. Λογικά κάτι θα γίνει.

Το καλό είναι ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε.

Ακόμα και οι 500/600Μ που είναι απλά monitor θα είναι ελαφρώς πιο ακριβές από τις αντίστοιχες LX. Νομίζω πως το κύριο πλεονέκτημα τους σε σχέση με τις LX θα έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών. Σε εικόνα αμφιβάλλω αν θα έχουν διαφορές.

Μιχάλη για το PS3 χρησιμοποιείς τις ίδιες ρυθμίσεις που έβαλες και στο τηλεοπτικό ? Το αναφέρω γιατί οι Pioneer έχουν ξεχωριστές ρυθμίσεις ανά είσοδο.

Μιχάλη για το PS3 χρησιμοποιείς τις ίδιες ρυθμίσεις που έβαλες και στο τηλεοπτικό ? Το αναφέρω γιατί οι Pioneer έχουν ξεχωριστές ρυθμίσεις ανά είσοδο.

Οπως λεει και ο Γιωργος εννοειται οτι οι ρυθμισεις για τηλεοπτικο και για HD πρεπει να ειναι εντελως διαφορετικες για οποιαδηποτε τηλεοραση και αν μιλαμε.

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι θα είναι γύρω στα 700 Ευρώ πιο ακριβές από ότι οι LX.

Edit: Λέω είναι δυνατό να του ξέφυγε του Γιώργου?-bye-
Τώρα το είδα ότι ξανά αναφέρθηκε το θέμα.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=531424&postcount=114

Δεν μου ξέφυγαν, αλλά η αλήθεια είναι πως για την ελληνική αγορά δεν θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Για τις M υποψήφιοι αγοραστές είναι οι λίγοι πυροβολημένοι :grinning-smiley-043 με εξωτερικούς επεξεργαστές, και οι των δορυφορικών που έχουν 2-3 δέκτες έτσι κι αλλιώς. Εννοείται πως είναι αναγκαία και η ύπαρξη ξεχωριστού συστήματος ήχου.

Οι Α τα έχουν όλα, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που θα δώσουν τα παραπάνω χρήματα σε σχέση με τις LX για τις διαφορές που αναφέρθηκαν.

Last edited:
WREXY ειχες δικιο για το ps3! Εχεις δει καμια ταινια;; Σου τραβαει κολλημα στις γρηγορες σκηνες ή τα παιζει αψογα;;Τα ανεμιστηρακια δεν εχουν αναψει ακομα καμια φορα, εσενα;

Mikez, Το playstation 3 μου δεν μου εχει ερθει ακομα. Το εχω παραγγειλει απο το ebay me 60gb για να παιζει και τα PS2 παιχνιδια.

Ταινεις βλεπω με το XE1 HD DVD player. Αγοραζω HD DVD ταινιες απο εδω, http://hmv.com/hmvweb/navigate.do?c...-LHTMN-WEBSITE_HomePage_bluray_HD_Menu-HD+DVD

Εχουν πολλα σπεσιαλς και πολλες ταινιες με 2,99 λιρες.

Εσυ θα παιρνεις Blu Ray ταινιες και εγω το ιδιο βεβαια οταν παραλαβω το PS3 μου και εκει θα δεις τι κανει η τηλεοραση. Το μονο κακο ειναι οτι τα πιο πολλα εργα HD DVD και Blu ray δεν εχουν Ελληνικους υποτιτλους. Εχουν σπεσιαλς και για Blu ray και για παιχνιδια η HMV, αλλα οχι σε τοσο χαμηλες τιμες οπως με τα HD DVD επειδη τα HD DVD τελειωνουν και σταματανε να βγαζουν αλλα. Απο εδω και περα Blu ray μονο σε HD εργα.

Πρεπει να κανεις τις ρυθμισεις παλι απο την αρχη στο input που εχεις το PS3, oπως σου λενε τα παιδια και να βαλεις Drive mode 1.

Last edited:
Κάποια στιγμή, πρέπει κάποιος να αναρτήσει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για όλα τα παρακάτω...

1) Αναλογικό σήμα
2) High Def. υλικό
3) Ρυθμίσεις εισόδων για : Blu-ray player, PS3, Sat
4) Βασικές / γενικές ρυθμίσεις καλύτερης απόδοσης της συσκευής σε όλα τα επίπεδα.

Πρεπει να κανεις τις ρυθμισεις παλι απο την αρχη στο input που εχεις το PS3, oπως σου λενε τα παιδια και να βαλεις Drive mode 1.

:a0210:

Το Drive Mode 1 (75Ηz) δίνει ελαφρώς καλύτερο αποτέλεσμα στα DVD, οπότε όπως είπε ο Wrexy καλό είναι να χρησιμοποιηθεί στο input από το οποίο θα βλέπετε τα DVD σας.

Επίσης αν η αναπαραγωγή DVD γίνεται από το PS3 προτείνω να δοκιμάσετε στην ρύθμιση του PS3 "DVD Upscaling" να επιλέξετε το OFF και να αφήσετε την Kuro να κάνει το scaling. Πιθανόν να παίρνετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Βασικα το μονο που εκανα ηταν να το βαλω στην GAME ρυθμιση μιας και επαιζα game χτες και μου τα εδειχνε μετα πιο φωτεινα !!
Τι αλλο να ρυθμισω ρε παιδια εκτος απο το drivemode; Αυτα θα τα αλλαζω αν παιζω παιχνιδια ή βλεπω ταινιες απο το PS3;
Το οτι η καθε εισοδος κραταει ξεχωριστες ρυθμισεις το διαπιστωσα!

Last edited:
Βασικα το μονο που εκανα ηταν να το βαλω στην GAME ρυθμιση μιας και επαιζα game χτες και μου τα εδειχνε μετα πιο φωτεινα !!
Τι αλλο να ρυθμισω ρε παιδια εκτος απο το drivemode; Αυτα θα τα αλλαζω αν παιζω παιχνιδια ή βλεπω ταινιες απο το PS3;
Το οτι η καθε εισοδος κραταει ξεχωριστες ρυθμισεις το διαπιστωσα!

Διευκρίνηση.

Τα modes standard, movie, games κλπ μπορούν να αλλαχτούν, αλλά παραμένουν τα ίδια ανεξάρτητα από την είσοδο. Δηλαδή αν κάνεις μια αλλαγή στο movie η αλλαγή θα ισχύει για όλες τις εισόδους.

Ανεξάρτητη επιλογή ανά είσοδο δίνει μόνο το User Mode, το οποίο δυστυχώς δεν είναι τόσο ακριβές όσο το movie και θέλει αρκετή δουλειά για να έρθει σε παραπλήσια επίπεδα.