Pioneer Kuro 9th generation

καταρχάς μιλάμε για 2 διαφορετικές τεχνολογίες με ότι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο.
επίσης, στις lcd η pioneer είναι πολύ μα πολύ νέα.
τα μοντέλα που κυκλοφορούν είναι τα πρώτα της και μόλις πρωτοβγήκαν στην αγορά.

απο εκεί και πέρα,
στις plasma η Pioneer είναι χρόνια μπροστά απο οποιαδήποτε άλλη εταιρία.

είναι αυτό που λέει, υπάρχουν οι plasma υπάρχουν και οι Pioneer plasma.. άλλη κλάση.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Ποιες οι διαφορές μεταξύ plasma και lcd pioneer???

Εκτός από αυτά που είπε ο "τέως" υπάρχει και η διαφορά στα μεγέθη αφού οι LCD της εταιρίας είναι διαθέσιμες στις 32''-37'' προς το παρών, ενώ σε λίγους μήνες θα προστεθεί και η 46άρα. Οι πλάσμα πλέον ξεκινάνε από 50''.

Οι διαφορές στην εικόνα θα είναι στην ουσία οι διαφορές των δύο τεχνολογιών. Οι πλάσμα καλύτερο μαύρο και αντίθεση, οι LCD πιο φωτεινές κλπ κλπ.

Γειά σας!!!
Είμαι καινούργιος στην παρέα σας και θέλω να σας καταθέσω τις απόψεις μου και τις απορίες μου για την TV που μιλάμε..

Κατ' αρχάς νας σας ώ ότι ξεκίνησα από το περιοδικό HITECH όταν εκεί διάβασα την παρουσιάση της tv και στην συνέχεια ψάχνοντας στο internet σας ανακάλυψα και σας διάβασα σε όλες σας τις σελίδες.....
Έπειτα μου γεννήθηκε η απορία τι ήταν αυτό που βλέπατε εσείς ως καλύτερη TV και από την πόλη μου τα Τρίκαλα επισκεύθηκα την Αθήνα για την αναζήτηση της TV προκειμένου να την δω να παίζει με τα ίδια μου τα μάτια......
Μόλις χθες επέστρεψα και αφού κατόρθωσα μετά χιλίων βασάνων να την δω.... διαπίστωσα:
1) Σκοτεινή (ίσως λόγου του πολύ μαύρου ή των Nits ή ακόμη και της τυπικής ρύθμισης του καταστήματος;)
2) Πολύ καλή ευκρίνεια
3) Θέλει πάνω από 5 μέτρα απόσταση για την δεις....
4) Οι ευθείες γραμμές στην TV παουσιάζουν κάποια τεχνουργήματα...
5) Το πολύ μαύρο χαλάει την ευκρίνεια στα ρούχα....
6) και η τιμή της είναι ακόμη υψηλή 3490 κομπλέ.....(monitor, ηχεία, βάση..)
Ενθουσιασμένος από το περιοδικό και το forum σας όχι όμως από την tv. Πήγαινα για αγορά με full και μου κόπηκαν τα πόδια....
Πάντως, θέλω ακόμη να περιμένω την σειρά Η με το δορυφορικό δέκτη ή ακόμη καλύτερα την λεπτότερη με το εξωτερικό κουτάκι της και μέχρι τότε ίσως το ξανασκεφτώ...
Καλή θέαση σε όσους την αγόρασαν... Τεράστια αλλά the big is best....

Θέλω να ρωτήσω κάτι σε όσους την έχουν αγοράσει...
Η απλή σειρά η οποία πωλείται μέχρι σήμερα έχει θύρα ethernet ?

Κατ' αρχάς νας σας ώ ότι ξεκίνησα από το περιοδικό HITECH όταν εκεί διάβασα την παρουσιάση της tv και στην συνέχεια ψάχνοντας στο internet σας ανακάλυψα και σας διάβασα σε όλες σας τις σελίδες.....
Έπειτα μου γεννήθηκε η απορία τι ήταν αυτό που βλέπατε εσείς ως καλύτερη TV και από την πόλη μου τα Τρίκαλα επισκεύθηκα την Αθήνα για την αναζήτηση της TV προκειμένου να την δω να παίζει με τα ίδια μου τα μάτια......
Μόλις χθες επέστρεψα και αφού κατόρθωσα μετά χιλίων βασάνων να την δω.... διαπίστωσα:
1) Σκοτεινή (ίσως λόγου του πολύ μαύρου ή των Nits ή ακόμη και της τυπικής ρύθμισης του καταστήματος;)
2) Πολύ καλή ευκρίνεια
3) Θέλει πάνω από 5 μέτρα απόσταση για την δεις....
4) Οι ευθείες γραμμές στην TV παουσιάζουν κάποια τεχνουργήματα...
5) Το πολύ μαύρο χαλάει την ευκρίνεια στα ρούχα....
6) και η τιμή της είναι ακόμη υψηλή 3490 κομπλέ.....(monitor, ηχεία, βάση..)
Ενθουσιασμένος από το περιοδικό και το forum σας όχι όμως από την tv. Πήγαινα για αγορά με full και μου κόπηκαν τα πόδια....
Πάντως, θέλω ακόμη να περιμένω την σειρά Η με το δορυφορικό δέκτη ή ακόμη καλύτερα την λεπτότερη με το εξωτερικό κουτάκι της και μέχρι τότε ίσως το ξανασκεφτώ...
Καλή θέαση σε όσους την αγόρασαν... Τεράστια αλλά the big is best....

πες μας με τι πηγη ηταν συνδεδεμενη και αν τα προβληματα κατα την γνωμη σου ηταν της τηλεορασεως ή της κακης συνδεσης της με πηγη ή κεραια επιγειου σηματος

Πες μας που την είδες στημένη.
Η τιμή που αναφέρεις πάντως δεν είναι η καλύτερη της αγοράς. Μπορείς να τη βρεις κομπλέ αρκετά χαμηλότερα (για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να το γράψω στο φόρουμ, αλλά με λίγο ψάξιμο θα το βρεις).

Θέλω να ρωτήσω κάτι σε όσους την έχουν αγοράσει...
Η απλή σειρά η οποία πωλείται μέχρι σήμερα έχει θύρα ethernet ?

Όχι οι δυνατότητες δικτύου υπάρχουν μόνο στην H.

Λίγο περίεργα αυτά που είδες πάντως. Από την μία πολύ καλή ευκρίνεια, από την άλλη το μαύρο χαλάει την ευκρίνεια. Και αυτό με τα 5 μέτρα είναι επίσης υπερβολικό. Το ότι σου φάνηκε σκοτεινή και οι γραμμές είχαν τεχνουργήματα μπορεί να εξηγηθεί αν η τηλεόραση ήταν λάθος ρυθμισμένη.

Εγω ειμαι κατοχος της 6090. Η τηλεοραση δειχνει αψογα. Αν ξανα πας στο μαγαζι να την δεις, κανε print τις ρυθμισεις που εχω γραψει σε προηγουμενες σελιδες και κανε αυτες τις ρυθμισεις στην τηλεοραση και γραψε μας παλι. Ολα αυτα εφοσον θα εχουν καλο σημα στο μαγαζι. Να πεις στον πουλητη, να βαλει και κανα blu ray να δεις.

Για τα πεντε μετρα, πολυ περιεργο. Εγω, με την νοβα να παιζoυν τα καναλια, βλεπω καθαρα και απο ενα μετρο. Με blu ray, βλεπω καθαρα απο χιλιοστα μακρια. Η θεση μου για την 60αρα ειναι 3,7 μετρα μακρια.

Last edited:
Εγω εχω την 5090!! Εχε υπ'οψη σου οτι οποιαδιποτε τηλεοραση πλασμα lcd και αν κοιταξεις με λαθος ρυθμισεις ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ!!! Οπως επισης και αν υπαρχει κακο σημα!! Εμεις μετα απο τις ρυθμισεις που μας εδωσαν οι εξπερτ εδω ειδαμε ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ! ΑΠΟΣΤΑΣΗ;;; 3 ΜΕΤΡΑ ΑΝΕΤΑ και αν παιζω με ενταση κανενα παιχνιδι με φιλο παω και στα 2:slapface:! Αν θες να δεις εικονα που αντιπροσωπευει την κουρο βαλε να παιξει bluray με τις ρυθμισεις που εχουμε πει σε προηγουμενα ποστ και ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ!!

Λοιπόν απαντώ στα παραπάνω μηνύματά σας...
Μάλλον έχετε δίκαιο με τις ρυθμίσεις που εσείς έχετε γράψει εδώ - το σκεφτόμουν ερχόμενος προς Τρίκαλα - αφού το κατάστημα που μου την παρουσίασε είχε τις κανονικές ρυθμίσεις και όχι τις δικές σας.... Ασφαλώς του είπα ότι κυκλοφορούν στο internet οι καλές ρυθμίσεις αλλά η στιγμή της επίσκεψής μου και μάλιστα σε ημέρα που ήταν κλειστά τα μαγαζιά στην Αργυρούπολη και ο χρόνος μου περιορισμένος (μία ώρα....) η κουβέντα αυτή μαζί του έκρινα ππως δεν έπρεπε να συνεχιστεί....
Το τί τράβηξα όμως να βρω το μοναδικό μαγαζί στην Αθήνα που να την δω στημένη είναι απερίγραφτο (100 τηλέφωνα, απειλές προς την εταιρία ότι διαφημίζει κάτι που δεν έχει η ίδια στις αποθήκες της, το Plaisio μου έλεγε ότι την έχουμε αλλά δεν την εκθέτουμε και άλλα και άλλα τραγελαφικά...). Σκεφτείται τι τρβάει ένας της επαρχίας εάν θέλει να αγοράσει κάτι....
Αυτό που έγραψε κάποιος με την τιμή της με ενδιαφέρει πραγματικά, αλλά μάλλον αποφάσισα να περιμένω την σειρά Η ή ακόμη καλύτερα αυτή με το εξωτερικό κουτάκι της..με μαζεμένους όλους τους δέκτες της σ' αυτό!!!!
Ο Καταστηματάρχης μου έβαλε και το Demo δισκάκι, αλλά να σας πω... και το διπλανό προηγούμενο μοντέλο της pionner που είχε δίπλα από την 5090 το ίδιο έπαιζε....
Από σήμα ο μάγκας είχε τέλειο (είχε κάνει τα πάντα για να πάρει το άριστο...) στα αναλογικά κανάλια και μου είπε ότι εάν στα τρίκαλα και στο σπίτι μου δεν έχω καλό σήμα τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την TV. Σκέφτεστε να κάνω μία τέτοια αγορά και όταν την δείξω στην γυναίκα μου να φρικάρει; Από την JVC με το dist που έχω σήμερα και από την εικόνα που πέρνω πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα....και θα βλέπω άριστα. Εσείς που την έχετε ρυθμίσει με τις δικές μας ρυθμίσεις του forum δεν την βλέπετε σκοτεινή;
Πάντως λόγου δικτύου που έχω στο σπίτι μου θα περιμένω εάν την επιλέξω να πάρω την σειρά Η και.. εάν μέχρι τότε δεν έχει βγει κάτι καλύτερο που πιστεύω μόνο οι LED θα την ξεπεράσουν. Αλήθεια τι γίνεται με το τεκμήριο αγοράς με πιστωτική κάρτα;
πολύ μου αρέσει η παρέα σας.. και εάν δεν με πίσετε εσείς δεν θα την αγοράσει ποτέ μου... Περιμένω και στο βάθος μήπως την δω σε κάποια έκθεση της Θεσ/νίκης με ηλεκτρονικά μέχρι τον Δεκέμβριο...... Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας στις απόψεις μου!! Αλλά και ο κάτοχος της 6090 από τα 3,7 μέτρα φαντάζομαι πως θα αισθάνεται, όπως εγώ με το Home cinema που έχω στο σπίτι μου στην Ελάτη - Περτούλι...

Ξέχασα να σας πω ότι λόγω της τρέλας μου με τα δορυφορικά.. πρώτος ίσως στην Ελλάδα είδα HD στο pc μου με την δορυφορική κάρτα SKYSTAR HD και το monitor 24/άρι της Benq. Μιλάμε για 4 δορυφορικούς δέκτες τέσσερα δορυφορικά πιάτα ακόμη και στην Ελάτη... και αφαλώς πολλά μόνο δωρεάν κανάλια και σε όλες τις γλώσσες μας...
Ήρθε η ώρα της plasma σπίτι μου ή μιας LCD;;;; Ο χρόνος θα δείξει...

Στην Ηχοέκφραση την είδες ? Στην Αργυρούπολη δεν νομίζω να υπάρχει κατάστημα που να έχει στημένη Pioneer.

Αφού σε ενδιαφέρει η KRP500A έχεις χρόνο να το σκεφθείς με την ησυχία σου. Προλαβαίνεις και την Hi-End έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα και συνήθως η Pioneer είναι παρούσα.

Last edited:
Λέτε ο δορυφορικός δέκτης που θα έχει η TV να είναι καλύτερος από τους εξωτερικούς που σε συγκριτικό test εικόνας του περιοδικού ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ μηνός Σεπτ. έχει sto 95% των δεκτών με εικόνα 1080ι ως καλύτερη σύνδεση αυτή των συνιστωσών και όχι αυτή της HDMI. Τα κολπάκια που κάνω με τους εξωτερικούς δέκτες υποθέτω πως δεν θα γίνονται με τον ενσωματωμένο της TV. Αλλά θα το δούμε... Και τέλος ίσως ο ενσωματωμένος δορυφορικός δέκτης θα έχει εικόνα 1080p, και θα είναι πρώτος σ' αυτό λέτε;;;;;;;;;;

Φιλε να πω οτι εισαι πολυ τυχερος που την ειδες να παιζει χωρις να την εχεις αγορασει! Δεν θεωρω παραλογο που λιγα καταστηματα την εχουν στημενη!! Οπως και να το κανουμε 4 και 7 χιλιαρικα δεν ειναι λιγα για να τα καταστρεφεις ετσι!Εγω αρκεστηκα στα λεγομενα των παιδιων εδω εεε και δεν επεσαν εξω!!-bye-

Σκέφτεστε να κάνω μία τέτοια αγορά και όταν την δείξω στην γυναίκα μου να φρικάρει; Από την JVC με το dist που έχω σήμερα και από την εικόνα που πέρνω πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα....και θα βλέπω άριστα.

Αν δεν θα εχεις καλο σημα, καμια τηλεοραση δεν θα δειχνει καλα.

Εσείς που την έχετε ρυθμίσει με τις δικές μας ρυθμίσεις του forum δεν την βλέπετε σκοτεινή;

Αν την βλεπεις διπλα σε μια LCD η σε μια τηλεοραση με της εργοστασιακες ρυθμισεις, φαινεται σκοτεινη. Αλλά η "καλες ρυθμισεις" που εχουμε γραψει, ειναι απο τεχνικο ατομο στην Αγγλια που ειναι σπεσιαλιστας στις Kuro και η ρυθμισεις του τις εβγαλε με σπεσιαλ μηχανηματα. Η ρυθμισιες αυτες σε κανουν να βλεπεις οσο πιο κοντα στην πραγματικη αληθινη εικονα που μπορει να δει καποιος και επισης οπως ο παραγωγος εργον θα ηθελε να βλεπαμε αυτο που τραβηξε. Αν δεν ειναι ρυθμισμενει σωστα, με πολυ φως, η με πολυ χρωμα, χανεις διαφορα shades απο μαυρα, ασπρα και τα χρωματα δειχνουν μουσκεμενα και μπερδευονται. Αυτα φαινονται με τα σπεσιαλ μηχανηματα και ετσι αυτο το ατομο εβγαλε τις σωστες ρυθμισεις με ακριβεια.

και ο κάτοχος της 6090 από τα 3,7 μέτρα φαντάζομαι πως θα αισθάνεται, όπως εγώ με το Home cinema που έχω στο σπίτι μου στην Ελάτη - Περτούλι...

Σε ευχαριστω. Ομως την εχω συνηθισει τωρα και μου φαινεται νορμαλ, προς ελαχιστα μικρη. :speechless-smiley-0

Εχω αλωνισει το μισο forum ψαχνοντας τις ρυθμισεις για την 5090 αλλα μαλλον ειναι στο αλλο μισο που δεν εψαξα!Που ειναι κρυμμενο?

Εχω αλωνισει το μισο forum ψαχνοντας τις ρυθμισεις για την 5090 αλλα μαλλον ειναι στο αλλο μισο που δεν εψαξα!Που ειναι κρυμμενο?

Σε αυτό το νήμα από το #450 και μετά έχει διάσπαρτα μηνύματα με ρυθμίσεις.