Pioneer Kuro 9th generation

Πως μπορουμε δικτυακά μέσω Ethernet συνδεοντας την 5090Η και μεσω laptop να βλέπουμε ταινίες σ αυτήν ? ή θα καταφύγουμε σε popcorn/egreat?

Εννοείται ..... το δεύτερο!

αλλά κάποιος είχε γραψει ότι μπορεί να παίξει με κάτι κόλπα κάτι προγράμματα στο Pc

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Και μια ερωτηση.
Εαν βαλω το flashaκι μου στην usb θυρα της τηλεορασης και ακουω απο
κει μουσικη στο σαλονι , με την οθονη βεβαια στατικη στα περιεχομενα του usb , καθως δεν υπαρχει η δυνατοτητα να κλεισει η οθονη, τι λετε ,δεν υπαρχει προβλημα ?

Την usb θύρα, δεν την έχω δοκιμάσει αλλά με το WD Tv συνδεδεμένο στην HDMI, μετά από 5 λεπτά περίπου και ενώ υπάρχει στατική εικόνα, ενεργοποιείται αυτόματα η προφύλαξη οθόνης (το λογότυπο της Pioneer περιφέρεται πέρα - δώθε)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Την usb θύρα, δεν την έχω δοκιμάσει αλλά με το WD Tv συνδεδεμένο στην HDMI, μετά από 5 λεπτά περίπου και ενώ υπάρχει στατική εικόνα, ενεργοποιείται αυτόματα η προφύλαξη οθόνης (το λογότυπο της Pioneer περιφέρεται πέρα - δώθε)

Α ναι ?
Να το δοκιμασω δηλ. 5' ?
Δεν ειναι πολλα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Α ναι ?
Να το δοκιμασω δηλ. 5' ?
Δεν ειναι πολλα ?

Όχι ! Μην τρελλαθούμε κι' όλας....
Δεν θυμάμαι ακριβώς εάν είναι 5´ ή περισσότερο...πάντως αυτό συμβαίνει σε ακρόαση μουσικής μέσω εισόδου HDMI (δηλ. ''σχεδόν'' στατικής εικόνας --> ενώ οι τίτλοι του τραγουδιού ''τρέχουν'')

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Όχι ! Μην τρελλαθούμε κι' όλας....
Δεν θυμάμαι ακριβώς εάν είναι 5´ ή περισσότερο...πάντως αυτό συμβαίνει σε ακρόαση μουσικής μέσω εισόδου HDMI (δηλ. ''σχεδόν'' στατικής εικόνας --> ενώ οι τίτλοι του τραγουδιού ''τρέχουν'')

Ε ρε εμεις οι Κουράδες δεν παλευομαστε !
Οταν εχεις δωσει φραγκα για μια τηλεοραση , πρεπει να την προσεχουμε
πολυ την κουκλα μας !

Λοιπόν ο τάσος έχει δίκιο για το ότι το πάνελ φαίνεται γκρίζο όταν η τηλεόραση είναι κλειστή, όμως θα διαφωνήσω ότι παραμένει έτσι και όταν ανοίγει, μάλλον είναι θέμα διάθλασης του φωτός η δεν ξέρω τι άλλο, πάντως όταν η τηλεόραση είναι on, το πάνελ ΕΙΝΑΙ μαύρο ...τουλάχιστον όσο μαύρο είναι και το πλαίσιο της.

επειδή και εγώ "παίζω" με ΑΤΙ κάρτα σε PC (4850), και ασχολήθηκα πολύ ρυθμίζοντας ξανά και ξανά ...και ξαναμανά... πιστεύω ότι έφτασα στο 99% της εικόνας, αρκεί να σας πω ότι η εικόνα πλέον είναι 2 φορές καλύτερη, χωρίς να υπερβάλλω. Θα αναφέρω τι έχω κάνει και ελπίζω να έχετε και εσείς εξίσου καλά αποτέλεσματα.

Καταρχήν έχω την KRP-500 και δεν ξέρω αν οι ίδιες ρυθμίσεις ισχύουν-υπάρχουν και για 5090, επίσης ότι πω είναι απλά η ταπεινή μου γνώμη και σε όποιον δεν αρέσει απλά δεν το δοκιμάζει, εγώ μόνο να βοηθήσω θέλω.

Σχετικά με την πλευρά του υπολογιστή:
- Τελευταίοι Drivers από ΑΤΙ μαζί με Control Panel.
- Ανάλυση 1360Χ768 (για το Desktop)
- Ολα τα settings από το control panel (ATI) στο Default
- Κατεβάστε από εδώ αυτούς τους Codecs (κατά την εγκατάσταση επιλέξτε Lots of stuff και όλο NEXT NEXT)
μετά από την εγκατάστασή τους τα video θα παίζουν με τον media player classic, ο οποίος κατά την ταπείνή μου γνώμη είναι ο καλύτερος.
(να μην ακούσω περί VLC, ο player είναι απλά καλός και μόνο για συγκεκριμένες καταστάσεις, κάπως καλύτερος είναι ο Korea Media player (KM PLAYER) όμως και αυτός έχει τα προβλήματά του, καλούτσικος είναι και ο BS player), αν θέλετε σωστή εικόνα και ήχο χωρίς προβλήματα (DTS, Dobly Digital) o media player classic είναι η σωστή επιλογή.
elefunk για μένα οι καλύτερη ρύθμιση για το format της εικόνας είναι να μείνει στο original και keep aspect ratio κτλ. έγω προσωπικά θέλω να βλέπω αυτό που υπάρχει και όχι κάτι παραμορφωμένο.

Από την μεριά της τηλεόρασης :
- από το μενού σχετικά με το HDMI input, πρέπει να λέει PC και όχι VIDEO.
- από τις ρυθμίσεις της εικόνας : contrast 38, brightness -2, και RED +1.
- από τις ρυμθίσεις εξοικονόμησης ενέργειας : ( ίσως να είναι και η πιο σημαντική ρύθμιση) να είναι στο OFF ! τη μεγαλύτερη διαφορά την είδα όταν πείραξα αυτό.

επειδή το post το κάνω από τη δουλειά και δεν είμαι μπροστά στην τηλεόραση και δεν έχω και χρόνο, σίγουρα ξεχνάω κάποια πράγματα και μάλλον θα κάνω συμπληρωματικό post αργότερα.

για ότι παρέλειψα η έχετε απορία μπορείτε να ρωτήσετε.

Ρε παιδια προσπαθω ωρες τωρα να κανω την τηλεοραση να δείξει όλο το καδρο σε 1920Χ1080 αλλα τζίφος.
εχω καρτα γρσφικων sapphire ATI 4850 512mb, και σύνδεση μεσω DVI-HDMI. Βάζω ανάλυση 1920Χ1080 στο desktop, στην τηλεοραση λέει οτι παιρνει σήμα 1080p, αλλά το κάδρο δεν είναι ολόκληρο, του λείπουν 3-4εκ από κάθε πλευρά.......πως γίνεται να στρώσει...
και έρχομαι στο post του reaver.......
γιατί ρίχνεις την ανάλυση σε 1360Χ768 και δεν την έχεις σε 1920Χ1080? τι κερδιζεις ή χάνεις έτσι???? και εαν βάλεις ενα blueray?? σε τί ανάλυση θα το δείς???

Ρε παιδια προσπαθω ωρες τωρα να κανω την τηλεοραση να δείξει όλο το καδρο σε 1920Χ1080 αλλα τζίφος.
εχω καρτα γρσφικων sapphire ATI 4850 512mb, και σύνδεση μεσω DVI-HDMI. Βάζω ανάλυση 1920Χ1080 στο desktop, στην τηλεοραση λέει οτι παιρνει σήμα 1080p, αλλά το κάδρο δεν είναι ολόκληρο, του λείπουν 3-4εκ από κάθε πλευρά.......πως γίνεται να στρώσει...
και έρχομαι στο post του reaver.......
γιατί ρίχνεις την ανάλυση σε 1360Χ768 και δεν την έχεις σε 1920Χ1080? τι κερδιζεις ή χάνεις έτσι???? και εαν βάλεις ενα blueray?? σε τί ανάλυση θα το δείς???

τσεκαρε ξανα ολες τις ρυθμισεις στους catalyst και ειδικοτερα αυτην(εκει φανταζομαι ειναι το προβλημα σου)

Attachments

• ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓΕ½ΓŽΒ½Γβ€¦ΓŽΒΌΓŽΒΏ-2.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓΕ½ΓŽΒ½Γβ€¦ΓŽΒΌΓŽΒΏ-2.jpg
    111.1 KB · Views: 45
παιδιά καμία τύχη ακόμα. Η μοναδική ανάλυση που σηκώνει ολο το κάδρο είναι 1024Χ768 όλες οι άλλες το δείχνουν μικρότερο......

κατι δεν κανεις σωστα με τις ρυθμισεις της καρτας...

Έτσι φαντάστηκα και εγώ.....
Απεγκατάσταση λοιπόν και επανεγκατάσταση ATI catalyst. Δούλεψε βάζοντας point by point στη kuro και overscan 0% στην καρτά.....Υπολείπεται κάτι χιλιοστά πλέον το κάδρο απο τό τέλειο αλλά είναι ανεπαίσθητο (πρέπει να το δείς απο το μισό μέτρο)... και δεν ξέρω αν όντως μπορεί να έρθει στο χιλιοστό με κάτι άλλο... αν και νομίζω οτί μάλλον δεν έχει νόημα για περισσότερο ψάξιμο

Τι είπα την πατάτα μου....πάνω στην κούραση δεν έβλεπα ότι αυτό που περίσσευε ήταν το τέλος της οθόνης!!!!!! το κάδρο ήρθε ακριβως...
τελος πάντων....σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά

Τι είπα την πατάτα μου....πάνω στην κούραση δεν έβλεπα ότι αυτό που περίσσευε ήταν το τέλος της οθόνης!!!!!! το κάδρο ήρθε ακριβως...
τελος πάντων....σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά

:2thumb22sup:

Πως μπορουμε δικτυακά μέσω Ethernet συνδεοντας την 5090Η και μεσω laptop να βλέπουμε ταινίες σ αυτήν ? ή θα καταφύγουμε σε popcorn/egreat?

Λοιπόν το προγραμματάκι που ψάχνεις είναι το PS3 Media Server το οποίο το χρησιμοποιώ άψογο στο PS3 για .mkv μέχρι και 1080p με άψογη εικόνα και βέβαια υποστήριξη ελληνικών υπότιτλων .srt. Βασίζεται στο πρότυπο DLNA το ίδιο που υποστηρίζει και η KURO. Οπότε λογικά θα παίζει τα πάντα με μια μικρή παραχώρηση στα controls. Θα το τσεκάρω σήμερα - αύριο και θα σας πώ με σιγουριά. Οπότε παγώστε για λίγο τις αγορές του EGREAT κ.λ.π.

Λοιπόν το προγραμματάκι που ψάχνεις είναι το PS3 Media Server το οποίο το χρησιμοποιώ άψογο στο PS3 για .mkv μέχρι και 1080p με άψογη εικόνα και βέβαια υποστήριξη ελληνικών υπότιτλων .srt. Βασίζεται στο πρότυπο DLNA το ίδιο που υποστηρίζει και η KURO. Οπότε λογικά θα παίζει τα πάντα με μια μικρή παραχώρηση στα controls. Θα το τσεκάρω σήμερα - αύριο και θα σας πώ με σιγουριά. Οπότε παγώστε για λίγο τις αγορές του EGREAT κ.λ.π.

Αντε να μας σώσεις :SFGSFGSF: