Λοιπόν ο τάσος έχει δίκιο για το ότι το πάνελ φαίνεται γκρίζο όταν η τηλεόραση είναι κλειστή, όμως θα διαφωνήσω ότι παραμένει έτσι και όταν ανοίγει, μάλλον είναι θέμα διάθλασης του φωτός η δεν ξέρω τι άλλο, πάντως όταν η τηλεόραση είναι on, το πάνελ ΕΙΝΑΙ μαύρο ...τουλάχιστον όσο μαύρο είναι και το πλαίσιο της.
επειδή και εγώ "παίζω" με ΑΤΙ κάρτα σε PC (4850), και ασχολήθηκα πολύ ρυθμίζοντας ξανά και ξανά ...και ξαναμανά... πιστεύω ότι έφτασα στο 99% της εικόνας, αρκεί να σας πω ότι η εικόνα πλέον είναι 2 φορές καλύτερη, χωρίς να υπερβάλλω. Θα αναφέρω τι έχω κάνει και ελπίζω να έχετε και εσείς εξίσου καλά αποτέλεσματα.
Καταρχήν έχω την KRP-500 και δεν ξέρω αν οι ίδιες ρυθμίσεις ισχύουν-υπάρχουν και για 5090, επίσης ότι πω είναι απλά η ταπεινή μου γνώμη και σε όποιον δεν αρέσει απλά δεν το δοκιμάζει, εγώ μόνο να βοηθήσω θέλω.
Σχετικά με την πλευρά του υπολογιστή:
- Τελευταίοι Drivers από ΑΤΙ μαζί με Control Panel.
- Ανάλυση 1360Χ768 (για το Desktop)
- Ολα τα settings από το control panel (ATI) στο Default
- Κατεβάστε από
εδώ αυτούς τους Codecs (κατά την εγκατάσταση επιλέξτε Lots of stuff και όλο NEXT NEXT)
μετά από την εγκατάστασή τους τα video θα παίζουν με τον media player classic, ο οποίος κατά την ταπείνή μου γνώμη είναι ο καλύτερος.
(να μην ακούσω περί VLC, ο player είναι απλά καλός και μόνο για συγκεκριμένες καταστάσεις, κάπως καλύτερος είναι ο Korea Media player (KM PLAYER) όμως και αυτός έχει τα προβλήματά του, καλούτσικος είναι και ο BS player), αν θέλετε σωστή εικόνα και ήχο χωρίς προβλήματα (DTS, Dobly Digital) o media player classic είναι η σωστή επιλογή.
elefunk για μένα οι καλύτερη ρύθμιση για το format της εικόνας είναι να μείνει στο original και keep aspect ratio κτλ. έγω προσωπικά θέλω να βλέπω αυτό που υπάρχει και όχι κάτι παραμορφωμένο.
Από την μεριά της τηλεόρασης :
- από το μενού σχετικά με το HDMI input, πρέπει να λέει PC και όχι VIDEO.
- από τις ρυθμίσεις της εικόνας : contrast 38, brightness -2, και RED +1.
- από τις ρυμθίσεις εξοικονόμησης ενέργειας : ( ίσως να είναι και η πιο σημαντική ρύθμιση) να είναι στο OFF ! τη μεγαλύτερη διαφορά την είδα όταν πείραξα αυτό.
επειδή το post το κάνω από τη δουλειά και δεν είμαι μπροστά στην τηλεόραση και δεν έχω και χρόνο, σίγουρα ξεχνάω κάποια πράγματα και μάλλον θα κάνω συμπληρωματικό post αργότερα.
για ότι παρέλειψα η έχετε απορία μπορείτε να ρωτήσετε.