Pioneer Kuro 9th generation

Παίδες να καταθέσω την εμπειρία μου με το DLNA στην 5090Η.

Έχω σεταρει στο PC το PS3 media server και βλέπω άψογα .t2s HD(1080ι) βιντεακια που τράβηξα με την SONY SR11 καθώς και mpeg1, mpeg2 SD ταινίες. Η αναπαραγωγή εικόνας και ήχου είναι εξαιρετική. Υπότιτλοι δεν με έχουν απασχολήσει μέχρι τώρα γιατί το υλικό που παίζω είναι ελληνικό. Το μόνο ίσως εκνευριστικό είναι η έλλειψη χειριστηρίων στην αναπαραγωγή( FF, pause, FR klp)

Παρατήρησα και ένα περίεργο φαινόμενο.Σε ορισμένες περιπτώσεις εμφάνιζε σπασίματα στην κίνηση κατα την αναπαραγωγή. Το πρόβλημα ήταν ανεξάρτητο του αρχείου που έπαιζε και λύθηκε αμέσως με ένα reboot της συσκευής!! Ισως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την διαχείριση της μνήμης η την διαχείριση των διεργασιών του επεξεργαστή της 5090H, χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω βέβαια.

Σε γενικές γραμμές η αναπαραγωγή από DLNA μου φαίνεται καλύτερη από την αναπαραγωγή από USB.

Τι έχει στο pionner center το Σάββατο ?
Επειδή με ενδιαφέρει να δω και το πρόγραμμα που περιγράφετε
πείτε μου που και πότε

Οχι μόνο είναι καλό αλλά θα πάθετε πλάκα όσοι παρευρεθείτε το Σάββατο.

Εχοντας, μεταξύ των άλλων, στην κατοχή του ο Μανώλης το controlcal, το δούλεψε άψογα με την 6090H, σε βάζει στο service menu μέσω του σειριακού καλωδίου, όπου όλος ο χειρισμός της τηλεόρασης γίνεται με το πρόγραμμα από το PC. Φτιάχνεις πολύ ωραία πραγματάκια ειδικά όσον αφορά το Gamma, δίνει την δυνατότητα στον calibrator να φτιάξει ένα πολύ καλό grayscale! Η τηλεόραση "ακούει" πιστά μέσα από το πρόγραμμα. Η παραμικρή αλλαγή είναι ορατή στην οθόνη.

Οσον αφορά τον τελικό χρήστη, προσθέτει στις επιλογές των modes 3 ακόμα: isf day - isf night - isf auto οι οποίες είναι κλειδωμένες και δεν μπορεί να πειράξει/χαλάσει τα settings o χρήστης. Το καλό είναι ότι με το πρόγραμμα μπορείς να φτιάξεις isf-day/night ΓΙΑ ΚΑΘΕ INPUT ξεχωριστά, διότι άλλο isf day μπορεί να έχει μια πηγή π.χ. PS3 και άλλο π.χ. ένα TVIX. Οπως καταλαβαίνετε τι δυνατότητες ανοίγονται έτσι. Τέλος το ένα ξερό USER που είχαμε.

Μετά το calibration οι επιλογές που θα έχουν προστεθεί στα modes της τηλεόρασης δείχνουν έτσι:

attachment.php

Οσοι τυχεροί παρευρεθούν στο Pioneer Center το Σάββατο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το controlcal και τις επιλογές του.

Επομένως οι φανατικοί της εικόνας και όχι μόνο της Kuro, έχουν έναν ακόμη λόγο να δώσουν παρών!

Κατεβασα μια ματροσκα,πως θα κανω να παιξει στην τηλεοραση?Το προγραμμα που χρησιμοποιω,gom player,αναγνωριζει το αρχειο αλλα μου λεει και κτι αλλα και το παιζει στον υπολογιστη αλλα οχι φυσικα σε υψηλη αναλυση.Η οθονη μου υποστηριζει μεχρι 1680χ1050 μηπως φταιει αυτο?Η καρτα ειναι μια ραντεον χ1650 που θα δω τι αναλυση υποστηριζει?Και ανπουμε οτι ολα αυτα ενταξει μεσω του καλωδιου απο τον υπολογιστη μεσω vga στην υποδοχη pc in της κουρο μπορω να δω σε υψηλη αναλυση?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Κρίμα, δεν το πήρα είδηση :-(
Είδατε το controlca? τι λέει αξιζει να το δοκιμάσει κανείς ? Μπορεί κάποιος να ρυθμίσει την εικόνα της Kuro ή θα χρειαστεί ειδικός ?

Αφού δεν πουλιέται στο εμπόριο και δεν εχει τιμή πως είναι παράνομο? Απλά λεει οτι δεν μπορεί οποιος το εχει να το πουλήσει και εγω δεν το πουλάω σε κάποιον εδω μέσα . Απλά του λεω που να το βρει .
Και παλι που το εχω είναι 14 GB ,πως να το ανεβάσω να το εχετε ολοι με τις Kuro ?

Εδω μου είπανε ν αφαιρέσω από την υπογραφή μου ότι πουλάω την Plasma και θ ανεβάσω αλλο site ? , ασε καλύτερα μην ανοίξω το στόμα μου .

Από δω και περα θα παρακολουθω διακριτικά γιατί δεν μ αρέσει η φιμωση!Για να μην σου πω οτι δεν θα ξαναποστάρω κιόλας...αντε βραδιάτικα

Ασε γιατί δεν είναι το μέρος εδω ν αρχίσω αλλά μου φαινεται οτι γινονται διακρίσεις .Αν διαβασεις το Επι παντός γραφονται οργια και θα επρεπε να μην υπήρχε κανείς εκει αλλά σε μενα που εγραψα και ονοματα την ακούσαμε κιόλας .Λοιπον δεν ασχολουμε αλλο και θ ανοιξω ποστ στο επι παντός να γραφτουν καποια πραγματα , αλλιως -bye- και διαβαζω και συμμετέχω στο ξένο φορυμ και τελειώνει

Κρίμα, δεν το πήρα είδηση :-(
Είδατε το controlca? τι λέει αξιζει να το δοκιμάσει κανείς ? Μπορεί κάποιος να ρυθμίσει την εικόνα της Kuro ή θα χρειαστεί ειδικός ?

Μισό γιατί μάλλον έχει γίνει παρεξήγηση....

Το controlcal είναι πρόγραμμα το οποίο σου δίνει πρόσβαση για να εισάγεις νούμερα στα αντίστοιχα πεδία (contrast, brightness, gamma κλπ). Δεν ρυθμίζει κάτι. Αν βάλεις στα πεδία αυτά τυχαία νούμερα θα βγει και τυχαία εικόνα στο τέλος.
Αρα, το τι νούμερα θα εισάγεις στα πεδία αυτά, είναι κατι που απαιτεί ρύθμιση με κατάλληλα εργαλεία hardware και software.

Οπως καταλαβαίνεις χρειάζεται ειδικός.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Σημαίνει ότι το υλικό είναι αντίγραφο, μάλλον....οπότε είναι παράνομο...

Ότι ειναι αντίγραφο δεν σημαίνει οτι ειναι κατ ανάγκη και παρανομο.
Το εν λόγω BR δεν διατίθεται εμπορικά απο την Pioneer απλα διευκολύνει τους κατόχους Kuro να ρυθμίσουν την συσκευή τους.
(Κάποια συλεκτικά βινιλια τα εχω κανει κόπιες σε CD όπως και original CD's, για να τα προστατέψω απο την καθημερινή χρήση. Ειναι παράνομο αυτό? )

Κανονικά θα επρεπε να υπάρχει σε καθε συσκευασία της TV

Last edited:

Ότι ειναι αντίγραφο δεν σημαίνει οτι ειναι κατ ανάγκη και παρανομο.
Το εν λόγω BR δεν διατίθεται εμπορικά απο την Pioneer απλα διευκολύνει τους κατόχους Kuro να ρυθμίσουν την συσκευή τους.
(Κάποια συλεκτικά βινιλια τα εχω κανει κόπιες σε CD όπως και original CD's, για να τα προστατέψω απο την καθημερινή χρήση. Ειναι παράνομο αυτό? )

Κανονικά θα επρεπε να υπάρχει σε καθε συσκευασία της TV
Εάν το δισκάκι γράφει επάνω του ότι απαγορεύεται η διανομή του, η αντιγραφή του κτλ., τότε μόνο αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να γίνει από τον ιδιοκτήτη του για τον ίδιο πάντα. Τα υπόλοιπα είναι παράνομα. Αν δεν γράφει κάτι τότε οκ ! :a0210: -bye-

Μιχαλη το μόνο που γραφει είναι not for sale και τιποτε αλλο.

Δείτε εδω τι πρεπει να εχετε για τις Kuro και οχι μόνο
http://www.demo-world.eu/demo-dvds/

Τα υπόλοιπα ξέρετε από που να τα κατεβασετε -bye-

Wi-Fi dongle στην θυρα της usb στην Kuro εχει δοκιμάσει κανείς αν δουλευει ?

Last edited: