Pioneer Kuro 9th generation

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Γιώργο έχεις δίκιο γιά το θέμα ενισχυτή, και ήδη άνοιξα νήμα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43803 . Ωστόσο θα ήθελα απαντήσεις στο θέμα scaler της Kuro από τα μέλη που διαβάζουν το εδώ νήμα

Και το P2500 που θα χρησιμοποιείς σαν πηγή Reon δεν έχει ?

Ακόμα κι αν κάνει καλύτερη δουλειά από την Kuro (δεν ξέρω), η ύπαρξη του και στον ενισχυτή μου φαίνεται αχρείαστη.

Επειδή έχω τον onkyo 906, έχω απενεργοποιήσει τη δυνατότητα scaling του ενισχυτή.
Η pioneer κάνει τόσο καλή δουλειά που δεν χρειάζεται η δυνατότητα αυτή από τον ενισχυτή.

Επειδή έχω τον onkyo 906, έχω απενεργοποιήσει τη δυνατότητα scaling του ενισχυτή.
Η pioneer κάνει τόσο καλή δουλειά που δεν χρειάζεται η δυνατότητα αυτή από τον ενισχυτή.
ευχαριστώ για την απάντηση. Μήπως θα μπορούσες να με συμβουλεύσεις τι να κάνω με το htpc; Η ανάλυση που δέχεται η kuro είναι μέχρι 720p. Πως θα έχω 1080p;

μετα απο 2 περιπου μηνες συμβιωσης με την 5090Η,εχω παρατηρησει τα εξης:

-σε απολυτο σκοταδι,οταν η η ταινια εχει τις γνωστες μπαρες πανω/κατω,εαν πλησιασω το πανελ,παρατηρω οτι προς την αριστερη πλευρα η πυκνοτητα του μαυρου δεν ειναι τοσο πυκνη οσο προς την δεξια.σαν ξεθωριασμα δηλαδη.
οταν εχω την τηλεοραση σε μια εισοδο αλλα απενεργ/νη την συσκευη που ειναι συνδεδεμενη,το πανελ δεν παρουσιαζει πουθενα ανομοιομορφια.
μην φανταστειτε τιποτε συνταρακτικο που κανει μπαμ,αλλα με τα ματια ενος avclubιστα υπαρχει διαφορα.
-στην εισοδο 1 που εχω συνδ/νο το επιτραπεζιο dvd-rw,εαν εισαι πολυ κοντα στα ηχεια με απεν/νη παλι την συσκευη,στο βαθος ακουγεται ο δεκτης της αναλογικης,δηλαδη το καναλι που αφησα πρωτου γυρισω στην εισοδο 1.

θα ηθελα ν`ανεβασω ενα mini review καποια στιγμη,γιατι πραγματικα η τηλεοραση σ`αφηνει με ανοιχτο το στομα,αλλα λογω καποιων προβληματων υγειας στην οικογενεια,δεν βρηκα την ορεξη και τον χρονο.
ξεκινησα αναποδα-με τα ελαφρως αρνητικα που ειδα στην τιβι-αλλα μολις βρω την ευκαιρια,θα ανεβασω τις-θετικες-εντυπωσεις μου.

ευχαριστώ για την απάντηση. Μήπως θα μπορούσες να με συμβουλεύσεις τι να κάνω με το htpc; Η ανάλυση που δέχεται η kuro είναι μέχρι 720p. Πως θα έχω 1080p;

H ανάλυση του πάνελ της kuro είναι 1920x1080 και δέχεται κανονικά 1080p.
Απλά από την κάρτα γραφικών του htpc θα επιλέξεις το mode "dot by dot:.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Μάλλον αναφέρεσαι σε σύνδεση VGA. Με DVI ή HDMI στέλνεις κανονικά 1080p από το HTPC. Με σωστές ρυθμίσεις στο κατάλληλο software θα πάρεις πολύ καλό scaling από το HTPC ότι υλικό και να αναπαράγεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Μάλλον αναφέρεσαι σε σύνδεση VGA. Με DVI ή HDMI στέλνεις κανονικά 1080p από το HTPC. Με σωστές ρυθμίσεις στο κατάλληλο software θα πάρεις πολύ καλό scaling από το HTPC ότι υλικό και να αναπαράγεις.

Οντως αναφέρομαι σε σύνδεση VGA, και όπως αναφερει και το manual (σελ 64), δέχεται τα παρακάτω
Computer compatibility chart
Resolution Frequency
720 x 400 70 Hz
640 x 480 (VGA) 60 Hz
800 x 600 (SVGA) 60 Hz
1280 x 720 60 Hz
1024 x 768 (XGA) 60 Hz
1360 x 768 (Wide-XGA) 60 Hz
1280 x 1024 (SXGA) 60 Hz

Αν χρησιμοποιήσω την HDMI είσοδο, δέχεται (σελ 65)
PC signals supported
640 x 480 (VGA) 60 Hz
800 x 600 (SVGA) 60 Hz
1024 x 768 (XGA) 60 Hz
1360 x 768 (Wide - XGA) 60 Hz
1280 x 1024 (SXGA) 60 Hz

αυτά διάβασα, γι αυτό δεν καταλαβαίνω πως στέλνετε το πολυπόθητο 1080p και ποιές είναι οι "σωστές ρυθμίσεις στο κατάλληλο software". Διάβασα 195 σελίοδες αλλά αυτές τις ρυθμίσεις δεν τις βρήκα.

Μέσω HDMI θα πάρεις 1080p χωρίς πρόβλημα στην TV (ότι κι αν λέει το manual).

Με τις ρυθμίσεις και το software αναφερόμουν στο PC. Δηλαδή τα πρόγραμματα που θα χρησιμοποιείς για την αναπαραγωγή και τις ρυθμίσεις/φίλτρα/codecs που θα έχεις επιλέξει σε αυτά ανάλογα με το υλικό που θα παίζεις.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Μέσω HDMI θα πάρεις 1080p χωρίς πρόβλημα στην TV (ότι κι αν λέει το manual).

Με τις ρυθμίσεις και το software αναφερόμουν στο PC. Δηλαδή τα πρόγραμματα που θα χρησιμοποιείς για την αναπαραγωγή και τις ρυθμίσεις/φίλτρα/codecs που θα έχεις επιλέξει σε αυτά ανάλογα με το υλικό που θα παίζεις.

ευχαριστώ πολύ γιά τις απαντήσεις. υποθέτω ότι θα βρώ βοήθεια στα νήματα γιά HTPC

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

ευχαριστώ πολύ γιά τις απαντήσεις. υποθέτω ότι θα βρώ βοήθεια στα νήματα γιά HTPC

Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεις τόσο. Απλά σύνδεσε το pc με την TV με HDMI και δώσε στις ρυθμίσεις της κάρτας του pc ανάλυση 1920Χ1080.

Ρε παίδες και κάτι άλλο.....
Πως προτείνεται να την καθαρίζουμε;;;Οθόνη και πλαίσιο...
Πανάκι βρεγμένο σε νερό ή κατί άλλο;

Εγώ χρησιμοποιώ πανάκι μικρο-ινών, και στα δύσκολα μαζί με λίγο νερό... Βέβαια μου λείπει η κούρο :flipout:, αλλά ευτυχώς έχω το πανάκι...
Βέβαια η LCD που κάνω πρόβες δεν είχε κάποιο πρόβλημα, και νομίζω οι LCD είναι πιο ευαίσθητες από τις πλάσμα...

Πάντως θα συμφωνείτε ότι για έναν περιεργο λόγο οι δαχτυλιές που αφήνουν λίπος, δεν φεύγουν καθόλου εύκολα (θυμάμαι στην LCD που είναι ματ επιφάνεια, με μια απλή κίνηση έφευγαν και δεν φαινόταν τίποτα). Αντιθέτως απλώνει η δαχτυλιά και φαίνεται χειρότερα. Φαίνεται ευκολότερα αν το δείτς στο φως από το πλάι. Περίεργο τζάμι έχουν...

Καθαρισμός οθόνης

Πάντως θα συμφωνείτε ότι για έναν περιεργο λόγο οι δαχτυλιές που αφήνουν λίπος, δεν φεύγουν καθόλου εύκολα (θυμάμαι στην LCD που είναι ματ επιφάνεια, με μια απλή κίνηση έφευγαν και δεν φαινόταν τίποτα). Αντιθέτως απλώνει η δαχτυλιά και φαίνεται χειρότερα. Φαίνεται ευκολότερα αν το δείς στο φως από το πλάι. Περίεργο τζάμι έχουν...

Θα πρότεινα ένα πανί σκουπίσματος γιαλιών οράσεως και ένα σπρέϋ γιαλιών. Και τα δύο τα βρίσκεις στα μαγαζιά οπτικών και είναι αστείο το κόστος.

Το πανί για τα γιαλιά (εάν είναι επώνυμο και καλό) είναι φτιαγμένο από μικρο-ίνες που δεν καταστρέφουν την πολύ ευαίσθητη επιφάνεια των γιαλιών.

Το σπρέϋ είναι συνήθως ένα υγρό με αντιστατικές ιδιότητες, αλλά καθαρίζει θαυμάσια και τα λιπαρά υπολείματα που αφήνει το δέρμα των δακτύλων στις λείες και στιλπνές επιφάνειες. Η καλύτερη χρήση είναι ο ψεκασμός πάνω στο πανί κι όχι στο γυαλί. Και με φειδώ.

Μερικά πανάκια γιαλιών έχουν όμως κάτι σαν λάδι για να μην θαμπώνουν. Αν το κάνεις με κάνα τέτοιο θα σκουπίζεις για κανά μήνα. Νομίζω αυτό που είχε η τηλεόραση είναι καλό κι ας είναι μικρό. Κι ας χρειάζεται προσπάθεια. :chinscratch:

μεσα στη συσκευασια υπαρχει usb με αναβαθμιση, για τη 500Α λεω, κανουμε κατι η καλυτερα την αφηνουμε στην ησυχια της....?

μετα απο 2 περιπου μηνες συμβιωσης με την 5090Η,εχω παρατηρησει τα εξης:

-σε απολυτο σκοταδι,οταν η η ταινια εχει τις γνωστες μπαρες πανω/κατω,εαν πλησιασω το πανελ,παρατηρω οτι προς την αριστερη πλευρα η πυκνοτητα του μαυρου δεν ειναι τοσο πυκνη οσο προς την δεξια.σαν ξεθωριασμα δηλαδη.
οταν εχω την τηλεοραση σε μια εισοδο αλλα απενεργ/νη την συσκευη που ειναι συνδεδεμενη,το πανελ δεν παρουσιαζει πουθενα ανομοιομορφια.
μην φανταστειτε τιποτε συνταρακτικο που κανει μπαμ,αλλα με τα ματια ενος avclubιστα υπαρχει διαφορα.
-στην εισοδο 1 που εχω συνδ/νο το επιτραπεζιο dvd-rw,εαν εισαι πολυ κοντα στα ηχεια με απεν/νη παλι την συσκευη,στο βαθος ακουγεται ο δεκτης της αναλογικης,δηλαδη το καναλι που αφησα πρωτου γυρισω στην εισοδο 1.
I]

-θα ξεκινησω τις εντυπωσεις μου,με μια σοβαρη διορθωση μιας λανθασμενης διαγνωσης μου,που ειχα αναφερει σε προηγουμενο ποστ.

το ξεθωριασμα που προανεφερα-μετα απο συμβουλη του Μανωλη Καστρουνη για περισσοτερο "ψαξιμο"-ανακαλυψα οτι απλα ειναι αντανακλαση που -προφανως-προερχοταν απο το παραθυρο που ειναι διπλα στην τιβι.
κανοντας τις απαραιτητες διαμορφωσεις στον χωρο,τα πραγματα ηρθαν στα ισα τους και ενα ομοιομορφο kuro,υπαρχει σε ολο το πανελ της τιβι.

παμε τωρα στις εντυπωσεις μου:

-σε αναλογικο τηλεοπτικο σημα,τεχνουργηματα υπαρχουν απο κοντινη αποσταση.στην αποσταση ομως των 4 μετρων που καθομαι,η θεαση ειναι αποδεκτη στα περισσοτερα καναλια.
-σε ψηφιακο της ερτ,εχω αρκετη θολουρα(γνωστο αλλωστε)αλλα σε ορισμενες μεταδοσεις-ειδικα του sport+,η ποιοτητα ανεβαινει ανω του μετριου.
-στη πλατφορμα της νοβα,η τηλεοραση κανει φιλοτιμες
προσπαθειες και πιστευω οτι καλυτερα δεν γινεται.
σε ολες τις παραπανω περιπτωσεις,βοηθανε πολυ τα φιλτρα της τηλεορασης και ειδικα η επιλογη στο μενου "λεπτορειες".
οταν αυτο ειναι στο max(1),η εικονα γινεται πιο ευκρινης και βελτιωνεται σε μεγαλο βαθμο το γενικοτερο χαλι των καναλιων μας(δορυφορικο,αναλογικο,ψηφιακο).
μια καλη λυση επισης,ειναι και η επιλογη εικονας "βελτιστο" οπου τηλεοραση διαχειριζεται "εξυπνα" ολες τις παραμετρους ηχου&εικονας και μεσω αισθητηρων δινει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.
ολα βεβαια ειναι σχετικα,αφου ειναι λογικο να γινονται και λαθη,αλλα γενικοτερα βοηθαει στα δυσκολα.
-ο ενσωματωμενος δορυφορικος δεκτης,μοιαζει να εχει εχει τυπικες επιδοσεις&ευκολιες.
αξιοπρεπεστατη εικονα σε sd ψηφιακα και πολυ καλη,σ`ενα και μοναδικο ελευθερο hd που εχω δει.
-αρχεια μεσω htpc,κλειδωνουν απροβληματιστα στα 1080p και βεβαια η θεαση τους ειναι χαρμα οφθαλμων.
-σε blueray,ειναι νομιζω περιττο να αναφερω κατι,αφου ειναι το καταλληλο υλικο για τηλεοραση τετοιων προδιαγραφων.
-το ps3 κλειδωνει κι`αυτο απροβληματιστα στα 1080p 36bit και τα παιχνιδια αποκτουν σαρκα και οστα.

γενικα και συγκριτικα με τηλεορασεις που ειδα(samsung 956-sony z4500)και συγκρινα πριν καταληξω στην 5090H:

-απιστευτο μαυρο,τρομερες διαβαθμισεις του γκρι χωρις να χανονται λεπτομερειες.της 956 ηταν ποιο πυκνο αλλα σαφως με λιγοτερες διαβαθμισεις και λεπτομερειες.
-υπεροχα χρωματα,υπεροχος κορεσμος.νομιζω δεν εχει αντιπαλο.
-στην κινηση υπαρχει ενα θεματακι,με μια μικρη θολουρα να εμφανιζεται σε γρηγορα παναριματα της καμερας,αλλα θεωρητικα αμελητεο.σ`αυτο το κομματι,η Z4500 σαφως υπερεχει.

ενστασεις:

-κουμουτσα με τα πλαγια ηχεια.
-μπερδεμα scart/hdmi αφου εκτος απο την 4 που ειναι μονο hdmi,οι υπολοιπες ειναι παρεα.
εαν εχεις συνδ/νη συσκευη scart&hdmi στην εισοδο 1,καθε φορα που αλλαζεις πηγη,θα πρεπει να δηλωνεις on/off την εισοδο hdmi.απαραδεκτο.
-μη υποστηριξη ελληνικων χαρακτηρων στο ψηφιακο EPG,αλλα πιστευω οτι θ αλυθει αργα ή γρηγορα μεσω αναβαθμισης.

πρωτη ταινια που ειδα ηταν το Underworld: Rise of the Lycans.

ολα μαυρα....

ΑΠΟΛΑΥΣΗ...........-bye--bye-