Pioneer Kuro 9th generation

Ήταν ανάγκη κι εσύ να της πεις για την κουκίδα;

Στην τελική, πες της: "Τι λες; Δεν έχουν προβλήματα οι Samsung; Κοίτα εδώ clouding, κοίτα ανομοιογένεια φωτεινότητας, κοίτα πως φαίνεται από το πλάι, κοίτα μαύρο-γκρι (αν είναι LCD), κοίτα PWM noise (αν είναι Plasma), κοίτα... (αν είναι CRT σου έχω γράψει παραπάνω). Ε, αυτή η καλύτερη, έχει μόνο μια κουκίδα, πως κάνεις έτσι..."

:flipout: :flipout: :flipout: -bye-

Η ρυθμισις μου ειναι αυτες,

Movie Mode

Contrast 36
Brightness +1
Colour 0
Tint 0
Sharpness -12

PRO ADJUST

PURE CINEMA
Fim Mode OFF (SKY) or Advanced (BLUE RAY HD) OFF (SD DVD)
TXT Opt OFF

Intellegent Mode OFF

PICTURE DETAIL

DRE OFF (more accurate) or Low if you want more fake contrast
BLACL LEVEL OFF
ACL OFF
Enhancer Mode 2
Gamma 2

COLOUR DETAIL

Colour Temp Manual (PUSH FOR ENTER FOR 3 SECONDS)

Red High -4
Green High 0
Blue High -2
Red Low -1
Green Low 0
Blue Low -2

CTI OFF

Colour Management

Red 0
Yellow -1
Green 0
Cyan -1
Blue 0
Magenta -4

Colour Space 2

Noise Reduction All Off
Orbiter 2

'Εφτιαξα χθες τον δεκτη της Pioneer μου 5090Η , εννοώ , έκανα τις κατάλληλες συνδέσεις (αρκετά δύσκολο για μένα λόγω γυψοσανίδας - όλα κρυμμένα πίσω) μετά απο 4 μήνες που την έχω.
Λοιπόν εντυπωσιάστηκα από το αποτέλεσμα !
Αν και έχω έναν πολύ καλό δέκτη τον SAB ULTIMATE SUPER PLUS , φαίνεται επειδή δεν παρεμβάλονται πιά καλώδια , η εικόνα είναι θεαματικά καλύτερη !!!
Ωραίος δέκτης , με πολλά options , favorites etc.
A ρε Kuro απίθανη , μέχρι πότε θα σε γνωρίζουμε και θα μας ξαφνιάζεις ευχάριστα !?!

Καλησπέρα!
Σήμερα βρήκα στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης ένα βυσσινί pixel. Βάζοντας το break-in DVD με την εναλλαγή διαφόρων χρωμάτων, διαπιστώνω ότι αυτό το βυσσινί pixel φαίνεται σε λευκό χρώμα οθόνης και σε κάποια ανοικτόχρωμα χρώματα. Σε σκούρα χρώματα οθόνης ή και σε μερικά άλλα ανοικτόχρωμα π.χ. ανοικτό μπλε, δεν φαίνεται καθόλου. Στην αρχή το εντόπισα όταν πλησίασα πολύ κοντά στην οθόνη. Τώρα που το μάτι μου ξέρει που είναι, φαίνεται και από απόσταση 1 μέτρου (όταν φαίνεται).
Και απ' ότι φαίνεται δεν αλλάζει και χρώμα. Οταν δηλαδή εμφανίζεται, είναι βυσσινί.
Χμ!! Με βάζει σε σκέψεις....

Χθες που το παρακολουθούσα φαινόταν λίγο και μετά εξαφανιζόταν. Και ήταν ορατό μόνο από πολύ κοντά (10 με 20 cm απ' την οθόνη). Σήμερα έχω ανοικτή την tv εδώ και 2 ώρες, και δεν το έχω δει καθόλου. Ασπρο, πράσινο, μπλε, κίτρινο ....... κ.λ.π. φόντο και δεν φαίνεται πουθενά. Να αποφάσισε ξαφνικά να δουλέψει σωστά;;;; Θα το παρακολουθήσω και τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω.

Λοιπόν, μετά από συστηματική παρακολούθηση του φαινομένου τις τελευταίες 3 - 4 ημέρες, παρατηρώ τα εξής:
Οταν ανοίγω την tv, τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της και όταν το φόντο της οθόνης είναι λευκό ή ανοιχτόχρωμο, εμφανίζεται αυτό το βυσσινί pixel. Αν παγώσω την οθόνη με ανοιχτόχρωμο φόντο, παρατηρώ ότι σιγά-σιγά μέσα σε 4-5 sec το εικονοστοιχείο παίρνει το χρώμα της οθόνης, δουλεύει δηλαδή κανονικά. Οταν αλλάξω το φόντο της οθόνης εμφανίζεται πάλι, και στα επόμενα 5 sec περίπου εξαφανίζεται παίρνοντας το χρώμα που έχει και η υπόλοιπη οθόνη. Για να γίνω λοιπόν πιο κατανοητός, θα έλεγα ότι φαίνεται σαν να καθυστερεί να αποκριθεί στις αλλαγές χρωμάτων της οθόνης. Αυτό γίνεται τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της tv και είναι ορατό μόνο από κοντινή στην οθόνη απόσταση (10 - 20 cm). Αφού περάσουν τα πρώτα 5-10 λεπτά λειτουργίας της tv, το εικονοστοιχείο φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, αφού όσο και να προσπαθώ να το εντοπίσω δεν φαίνεται. Ακόμα και όταν βάζω το break-in DVD με τις εναλλαγές χρωμάτων δεν εμφανίζεται, όσες ώρες και αν μείνει μετά η tv σε λειτουργία.
Το πρόβλημα λοιπόν φαίνεται ότι υφίσταται τα πρώτα λεπτά απ' τη στιγμή που η tv τεθεί σε λειτουργία.
Θα συνεχίσω να το παρακολουθώ και θα σας ενημερώσω.

Υ.Γ. Το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα, και όχι απ' την πρώτη μέρα που πήρα την τηλεόραση...

Εγω στην θεση σου θα καλουσα το σερβις και θα την εστελνα για ελεγχο.

Μπορει προς το παρον να μην ειναι σοβαρο αλλα αν σου βγαλει καποιο προβλημα μελλοντικα με το πανελ μετα τα 2 χρονια της εγγυησης την πατησες...η τηλεοραση θα ειναι για πεταμα αφου λογω κοστους δεν θα σε συμφερει να την επισκευασεις...

Λοιπόν, μετά από συστηματική παρακολούθηση του φαινομένου τις τελευταίες 3 - 4 ημέρες, παρατηρώ τα εξής:
Οταν ανοίγω την tv, τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της και όταν το φόντο της οθόνης είναι λευκό ή ανοιχτόχρωμο, εμφανίζεται αυτό το βυσσινί pixel. Αν παγώσω την οθόνη με ανοιχτόχρωμο φόντο, παρατηρώ ότι σιγά-σιγά μέσα σε 4-5 sec το εικονοστοιχείο παίρνει το χρώμα της οθόνης, δουλεύει δηλαδή κανονικά. Οταν αλλάξω το φόντο της οθόνης εμφανίζεται πάλι, και στα επόμενα 5 sec περίπου εξαφανίζεται παίρνοντας το χρώμα που έχει και η υπόλοιπη οθόνη. Για να γίνω λοιπόν πιο κατανοητός, θα έλεγα ότι φαίνεται σαν να καθυστερεί να αποκριθεί στις αλλαγές χρωμάτων της οθόνης. Αυτό γίνεται τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της tv και είναι ορατό μόνο από κοντινή στην οθόνη απόσταση (10 - 20 cm). Αφού περάσουν τα πρώτα 5-10 λεπτά λειτουργίας της tv, το εικονοστοιχείο φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, αφού όσο και να προσπαθώ να το εντοπίσω δεν φαίνεται. Ακόμα και όταν βάζω το break-in DVD με τις εναλλαγές χρωμάτων δεν εμφανίζεται, όσες ώρες και αν μείνει μετά η tv σε λειτουργία.
Το πρόβλημα λοιπόν φαίνεται ότι υφίσταται τα πρώτα λεπτά απ' τη στιγμή που η tv τεθεί σε λειτουργία.
Θα συνεχίσω να το παρακολουθώ και θα σας ενημερώσω.

Υ.Γ. Το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα, και όχι απ' την πρώτη μέρα που πήρα την τηλεόραση...

Και εμενα αυτό κάνει.Όταν ανοίγω την tv εμφανίζεται μετά από κάνα 2-3 λεπτά.Αν έχω ανοιχτό σε φωτεινότητα πίσω φόντο τότε φεύγει αλλα ξανάρχεται.Tο έχω πάρει απόφαση ότι θα μείνει εκεί.Εγώ απλά δεν την δέχομαι έτσι την τηλεόραση AYTHN.Περιμένω νέα μέσα στις μέρες..Με έχει ξενερώσει αφάνταστα αυτό το pixel που για άλλους κανένα πρόβλημα αλλα εμενα με χαλάει και μάλιστα πολύ..

Συνεχιζοντας , το προηγουμενο post μου για τον δορυφορικο δεκτη της Pioneer 5090H , εχω να παρατηρησω 2 πραγματακια και θελω αν εχετε καποια λυση.
Ειναι συνδεδεμενη με ενα DVD recorder , εαν κανω εγγραφη με timer και λειπω απο το σπιτι , οποτε δεν ειναι ανοικτη η tv (αρα και ο δεκτης) δεν γραφει τιποτα , ειναι συνδεδεμενο με hdmi και 2 scart , ειναι οντως ετσι ή κανω κατι λαθος ?
Και δευτερον την καρτα του nova , παλι οταν ανοιγω την tv καθε μερα , κανει 1-2 λεπτα να ενεργοποιηθει η irdeto , εαν ομως εχω ανοιχτη την tv άρα και τον δεκτη και κλεινω απλα την εικονα (picture off) θα εχω καταναλωση ρευματος σαν να παιζει ολη μερα , ετσι δεν ειναι ?

σημερα γεια πρωτη φορα προσπαθησα να δω ταινια avi απο το usb
οταν το τοποθετησα το ανοιξε αυτοματα αλλα την ταινια δεν μπορουσε να την παιξει ηταν με γκριζα γραμματα και δεν μου εδεινε την δυνατοτητα να την επιλεξω για προβολη
βγαζω το usb και το ξαναβαζω και παρατηρω οτι η οθονη ειναι τελειως μαυρη χωρις να εμφανιζη τιποτα
τη γινετε εχετε καμια ιδεα

Αφού λοιπόν έπεσε επιδημία κολλημένων πίξελ, είπα κι εγώ να εξερευνήσω και τη δικιά μου 5090Η.
Ε ναι λοιπόν, έχω κι εγώ ένα μωβ πιξελάκι, στην αριστερή πλευρά, λίγο πάνω από τη μέση.
Δεν ξέρω από πότε το έχω, αλλά δε σκοπεύω να αγχωθώ κιόλας...

ακομα ενας κατοχος καμμενου πιχελ
και την εχω μονο 2 εβδομαδες αγορασμενη

η γριππη των πιξελ επεσε? λες να χω και γω κανενα στη 500αρα? παναγια μου βόηθα!

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Αφού λοιπόν έπεσε επιδημία κολλημένων πίξελ, είπα κι εγώ να εξερευνήσω και τη δικιά μου 5090Η.
Ε ναι λοιπόν, έχω κι εγώ ένα μωβ πιξελάκι, στην αριστερή πλευρά, λίγο πάνω από τη μέση.
Δεν ξέρω από πότε το έχω, αλλά δε σκοπεύω να αγχωθώ κιόλας...

Καλημέρα Aragorn.
Απ' ότι φαίνεται, η δική σου, η δική μου, και του Heller, έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, περίπου στο ίδιο μέρος της οθόνης. Πάνω αριστερά....
Οντως, επιδημία έπεσε.....

Κι εσύ με κολλημένο pixel?
Μη μου πεις ότι κι εσένα είναι στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης?
ναι φιλε μου δυστοιχος εχθες το βραδυ το ιδα
λεο δεν το κοιτας καλου κακου μηπως εχει και εσυ
μου κοπηκαν τα ποδια μολις το ειδα
:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:
τη στον κορακα γινετε ρε παιδια ακτιβος στο ιδιο μερος αριστερα και λιγο πανω απο την μεση

Last edited: