Οι μετρήσεις σε Default Cinema και Colorspace 2:
![]()
![]()
![]()
![]()
Γνώμη μου πως το contrast δεν χρειάζεται να ανέβει πάνω από το 35 που δίνει περίπου 105 nits και σε σκοτεινό δωμάτιο μπορεί να κατέβει κι άλλο. Επίσης με νορμάλ συνθήκες φωτισμού το gamma πρέπει να είναι στην ρύθμιση 2, ενώ και το Colorspace πρέπει να είναι στο 2 αφού το 1 έχει σημαντικά υπερκορεσμένα χρώματα.
Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά "μπακαλίστικα" και για πιο ακριβή αποτελέσματα χρειάζεσαι είτε ρύθμιση από επαγγελματία ή ένα φωτόμετρο και αρκετή διάθεση και χρόνο![]()
Επίσης με νορμάλ συνθήκες φωτισμού το gamma πρέπει να είναι στην ρύθμιση 2, ενώ και το Colorspace πρέπει να είναι στο 2 αφού το 1 έχει σημαντικά υπερκορεσμένα χρώματα.
Γιώργο μάλον κάτι δεν έχετε κάνει σωστά.
Σε όλες τι τηλεοράσεις 9ης γενιας η μορφή του cie 1931 έχει τις παρακάτω μορφές για τα mode 1 και 2 αντίστοιχα.
Μπορεί οι μετρήσεις να οφείλονται σε ανοχές του αισθητήρα, ή στον χαρακτήρα του bluray player;
Επίσης, αυτά τα διαγράμματα δεν είναι "κάπως"; Το μωβ σημείο φαίνεται μέσα στο μπλε, το κίτρινο μέσα στο πράσινο, και το κιτρινωπό D65 μέσα στο μπλε.
Επίσης στα διαγράμματα του HCFR το πράσινο εκτείνεται εμφανώς πάνω από το 0.8 του y, ενώ στα υπόλοιπα τερματίζει στο 0.8.
Εγώ πάντως μπερδεύτηκα... Αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει...
Ναι. Από ποιο πρόγραμμα είναι;
Γιώργο μάλον κάτι δεν έχετε κάνει σωστά.
Σε όλες τι τηλεοράσεις 9ης γενιας η μορφή του cie 1931 έχει τις παρακάτω μορφές για τα mode 1 και 2 αντίστοιχα.
Εδώ μπερδεύτικα και εγώ. Τι εννοείς?
Επίσης, αυτά τα διαγράμματα δεν είναι "κάπως"; Το μωβ σημείο φαίνεται μέσα στο μπλε, το κίτρινο μέσα στο πράσινο, και το κιτρινωπό D65 μέσα στο μπλε.
CA-6X
Τι σχεση εχει αυτό?
Μάλλον θα πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε τα διαγράμματα.
Το ότι το μωβ μπαίνει στην περιοχή του κόκκινου και όχι του μπλε σημαινει ότι οι αποχρώσεις αυτές θα έχουν μια έντονη κοκκινίλα π.χ. πρόσωπο.
Το ίδιο ισχύει και στο κιτρινο που θα"πρασινίζει".
Σχετικά με το λευκό έχει μετρηθει στα 9.411 Κ (x=0.2803 y=0,3010).
Σε αυτό το γράφημα, όλος ο χώρος των χρωμάτων είναι κάτω από το 0.8 y (κατακόρυφος άξονας):
![]()
Ενώ σε αυτά του HCFR υπάρχει και y με τιμή > 0.8:
![]()
Είναι σίγουρα διαφορετικά γραφήματα (και τα σημεία έχουν διαφορετικές συντεταγμένες). Οπότε μιλάμε για διαφορετικά standards;
Τώρα μπερδεύτηκα εντελώς... :blush:
Σε αυτό το γράφημα τα τριγωνάκια δεν είναι οι μετρηθείσες τιμές, και τα κυκλάκια το πρότυπο; Το τετράγωνο στο κέντρο δεν είναι το D65;
![]()
Δεν ξέρω αν έχει σχέση. Μου φαίνονται διαφορετικά τα γραφήματα, και ίσως και το πρόγραμμα να παίζει κάποιο ρόλο, με δεδομένο ότι το HCFR είναι πρόγραμμα ανοικτού κώδικα. Αν κάποιος μπορούσε να πάρει μετρήσεις με τον ίδιο αισθητήρα και στο ίδιο setup και με τα 2 προγράμματα, θα μπορούσε να μας πει αν υπάρχει ανακρίβεια στους υπολογισμούς μεταξύ των 2...
Είναι πολλές οι παράμετροι, ακόμα και πόσο καλά αναγνωρίζει το CHFR τους διάφορους αισθητήρες, αν τους αρχικοποιεί σωστά, κλπ...
Γιώργο διαφωνώ στο θέμα του contrast. Μειώνοντας το contrast μειώνουμε την δυναμική περιοχή της εικόνας μας. To contrast και το brightness ειναι δυο όριο που πρέπει να ρυθμίζονται σωστά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.