Pioneer Kuro 9th generation

OΚ αρα χτυπαω την μπλε ακτινα πρωτα και μετα το καλιμπραρισμα.Το western digital θεωρειται πηγη?

ναι, αλλά θέλεις διαφορετικό καλιμπράρισμα σε αυτό και διαφορετικό σε bd player. Για περισσότερα στο google, tv levels vs pc levels.

Για το θεμα πιο πανω, του Usual Suspect, και εγω εβλεπα το ιδιο, πανω αριστερα και δεξια. Μια μερα και εγω, κατα τυχη, ειχα το Input 1 με απενεργοποιημένο όμως DVD player αλλα σε 4:3 format και στις ακρες οπου το 4:3 εχει τα γκρι sidemasks ειδα IR. Λογοτυπο της Nova sports 2. Αυτο εγινε πριν τρεις μηνες. Τωρα βλεπω τα καναλια με zoom format για να μην εμφανιζονται τα λογοτυπα. Εχει μειωθει και θα φυγει, αλλα αργει. Καντε αυτο το τεστ και γραψτε εδω. Δυσκολο το βλεπω να ειμαι ο μονος με IR σε 9th gen Kuro. Σε νορμαλ θεαση, δεν το ειχα δει. Κατα τυχη το ειδα με τις συνθηκες που εγραψα.

Το δοκίμασα στο Input1 με κλειστή πηγή και 4:3 και πάλι δε διακρίνω τίποτα. Πάλι καλά. Πάντως αυτό το άγχος με το burn-in δεν παλεύεται...

ΠΑιδιά ξέρει κανεις αν η 5090H μπορεί να βγάλει DTS από την οπτική έξοδο? ΠΧ όταν αναπαράγω αρχεία με vob μέσω δικτύου? Παρατήρησα ότι στον Α/V που έχω δεν ανάβει το DTS λαμπάκι όταν αναπαράγω τέτοια αρχεία. Ο ήχος βέβαια βγαίνει μια χαρά σαν DD (σαν να μετατρέπεται έχω την εντύπωση από DTS σε DD).

Πέρασαν 8 μήνες απ’ την ημέρα που η Pioneer ανακοίνωσε το τέλος της παραγωγής των κορυφαίων τηλεοράσεων plasma. Οι τηλεοράσεις kuro 9ης γενιάς με panel full HD 1920 x 1080, σάρωση 100 Ηz, και το απόλυτο μαύρο, αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα της εταιρείας στον τομέα αυτό. Αν και πάντα υπάρχουν ελπίδες ότι η εταιρεία θα αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και θα επιστρέψει δριμύτερη σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλη.

Όλοι όσοι είμαστε ευτυχείς κάτοχοι μίας kuro 9ης γενιάς, γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί θεωρούνται τηλεοράσεις αναφοράς, και ίσως οι κορυφαίες μέχρι και σήμερα.

Πήρα την πρωτοβουλία, και ψάχνοντας αρκετά στα νήματα των τηλεοράσεων έκανα μία λίστα με τα μέλη του avclub που είναι κάτοχοι μίας kuro 9ης γενιάς (5090, 5090H, KRP-500A) σημειώνοντας παράλληλα και τυχόν προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε αυτές.

Η παρούσα λίστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφενός για να δούμε πόσοι κάτοχοι είμαστε εδώ, αφετέρου σε συνδυασμό με άλλες παρόμοιες λίστες κατόχων plasma (όπως των Panasonic που έχει φτιάξει ο Χρήστος – czoun) για στατιστικούς σκοπούς π.χ. να δούμε τις εμφανιζόμενες βλάβες ή να υπολογίσουμε το ποσοστό των τηλεοράσεων plasma με burn in, κάτι που απασχολεί τους νυν και τους μέλλοντες κατόχους τηλεοράσεων αυτής της τεχνολογίας.

Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται η λίστα αυτή δεν θα μπορέσει να μεγαλώσει άλλο αφού πλέον έχουν εξαφανιστεί όλες από την αγορά.

Παρακαλώ αν έχω ξεχάσει κάποιον (πολύ πιθανόν) να προσθέσει το όνομά του στη λίστα. Επίσης αν σε κάποιον (εκτός αυτών που έχω σημειώσει) έχει παρουσιαστεί κάποια βλάβη, ας ενημερώσει ώστε να το συμπληρώσω.
Η λίστα είναι κατά αλφαβητική σειρά.

5090 / 5090H

1. a.headjohn

2. AKALYPTOS

3. alefantos 2007

4. Andronidis Akis

5. antonish

6. Antony

7. aragorn

8. archbish

9. avpap

10. bergodor

11. Centrum

12. Chrisbo

13. Database error ........................... Burn in από game

14. dbagias

15. ege1

16. El Chino

17. erevos

18. fgt32

19. fine68

20. forte

21. GIRIS 4

22. Iannis

23. Johnkyp111

24. kblachos

25. klamia71

26. kozadin

27. kyrxas

28. Larry

29. manolara ................................ Πρόβλημα με τον δορυφορικό δέκτη. Επισκευάστηκε

30. mikez

31. milmat

32. ncdbill

33. nick 2001

34. nikos.s

35. Nodens

36. Panagiotis Pap

37. paull

38. pinezas133

39. pop3

40. pz107

41. spcom

42. taurus65

43. theweb

44. Vama

45. YonVog

46. zafeiros

47. zaras27

48. Αυγερινός Παπαδάκης

49. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ

50. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.

51. Θάνος Φουντάς

52. Μιχάλης Κορ.

6090H

53. WREXY ..................................... IR σε logo καναλιού

54. ΤΑΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

KRP-500A

55. el el

56. Heller ....................................... Πρόβλημα στον ήχο. Αντικαταστάθηκε

57. JDL9

58. kgamma ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε

59. pontios

60. Storman

61. Tiramola ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε

62. Usual suspect

63. ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Μπραβο κωστα για την προσπαθεια.Exω μονο δυο παρατηρησεις, το No12 crisbo εχει την lx5080 και ο Αχιλεας No7 κατι εχει αναφερει κατι για προβλημα αλλα δεν εχει ενημερωσει.:a0210:

Άντε να ενημερώσω κι εγώ. Η δική μου έχει τρία κολλημένα pixels, δύο βυσσινί και ένα πράσινο. Επειδή όταν μίλησα με το σέρβις της ιντερσύς (Μανωλόπουλος) και τον υπέυθυνο κ. Παπαγεωργίου δεν ικανοποιήθηκα από τη στάση του και συγκεκριμένα ο εν λόγω κύριος δεν έκανε καν τον κόπο να στείλει κάποιον να δει σε τι αναφέρομαι αλλά υποστήριξε αλλα αντί άλλων, τα οποία βέβαια δεν αναφέρονται στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή.
Συγκεκριμένα έγραψε στο e-mail που μου έστειλε:

Το φαινόμενο εμφάνισης μαύρων ή έγχρωμων εικονοστοιχείων (pixel)

ανήκει στα τυπικά φαινόμενα και χαρακτηριστικά μιας οθόνης με βάση

το φωσφορο και ως εκ τουτου δεν καλύπτεται από την περιορισμένη εγγύηση

του κατασκευαστή η παρουσία πολύ μικρού αριθμού ανενεργών εικονοστοιχείων.

Ο αριθμός κάλυψης ανενεργών εικονοστοιχείων για τις οθόνες 50 ιντσών

σε συνδυασμό με την παρούσα ανάλυση αφορά ποσοστό 0,00050% επί του

συνόλου των εικονοστοιχείων.

Στην δική σας αναφορά ο αριθμός κάλυψης είναι άνω των 3 (τριών)

εικονοστοιχείων τα οποία εμφανίζονται στην οθόνη συνεχόμενα σε σειρά,

είτε άνω των 10 (δέκα) εικονοστοιχείων τα οποία εμφανίζονται στην οθόνη

διάσπαρτα.Αντίστοιχες αναλυτικές αναφορές γίνονται στη σελίδα 7 του

ελληνικού εγχειριδίου οδηγιών το οποίο και έχετε στην διάθεσή σας.

Κατόπιν αυτών και αφού μίλησα με τον κύριο Καμπέρη της electronet ήρθα σε επικοινωνία με τον κ. Κοντοβά, όπου και από εκεί βρήκα πόρτες κλειστές. Μία επιλογή απέμενε λοιπόν, η καταγγελία στο Υπουργείο ανάπτυξης, η οποία έγινε και εστάλη από το Υπουργείο στην ιντερσυς, η οποία καλείται να απαντήση στην επίσημη αρχή και σε μένα τι σκοπό έχει να κάνει. Εννοείται ότι πλέον δεν συμβιβάζομαι με οτιδήποτε άλλο πέρα από αντικατάσταση της 5090Η και αναμένω μέχρι τέλος Οκτώβρη τις εξελίξεις...

Όχι δεν είναι σε σειρά, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που είχα και με τις ανακρίβειες που γράφει ο Παπαγεωργίου στο mail του.
To εγχειρίδιο της pioneer δεν αναφέρει αριθμό κολλημένων εικονοστοιχείων, παρά μόνο αν αυτά είναι ορατά από απόσταση θέασης 2,5-3,5 μέτρων. Ε εγώ τα βυσσινί τα βλέπω στα 2,5 μέτρα...

Last edited:
5090 / 5090H

1. a.headjohn

2. AKALYPTOS

3. alefantos 2007

4. Andronidis Akis

5. antonish

6. Antony

7. aragorn ................................... 3 προβληματικά εικονοστοιχεία. Αναμένεται αντικατάσταση

8. archbish

9. avpap

10. bergodor

11. Centrum

12. Database error ........................ Burn in από game

13. dbagias

14. ege1

15. El Chino

16. erevos

17. fgt32

18. fine68

19. forte

20. GIRIS 4

21. Iannis

22. Johnkyp111

23. kblachos

24. klamia71

25. kozadin

26. kyrxas

27. Larry

28. manolara ................................ Πρόβλημα με τον δορυφορικό δέκτη. Επισκευάστηκε

29. mikez

30. milmat

31. ncdbill

32. nick 2001

33. nikos.s

34. Nodens

35. Panagiotis Pap

36. paull

37. pinezas133

38. pop3

39. pz107

40. spcom

41. taurus65

42. theweb

43. Vama

44. YonVog

45. zafeiros

46. zaras27

47. Αυγερινός Παπαδάκης

48. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ

49. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.

50. Θάνος Φουντάς

51. Μιχάλης Κορ.

6090H

52. WREXY ..................................... IR σε logo καναλιού

53. ΤΑΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

KRP-500A

54. el el

55. Heller ....................................... Πρόβλημα στον ήχο. Αντικαταστάθηκε

56. JDL9

57. kgamma ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε

58. pontios

59. Storman

60. Tiramola ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε

61. Usual suspect

62. ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

.............................
Κατόπιν αυτών και αφού μίλησα με τον κύριο Καμπέρη της electronet ήρθα σε επικοινωνία με τον κ. Κοντοβά, όπου και από εκεί βρήκα πόρτες κλειστές. Μία επιλογή απέμενε λοιπόν, η καταγγελία στο Υπουργείο ανάπτυξης, η οποία έγινε και εστάλη από το Υπουργείο στην ιντερσυς, η οποία καλείται να απαντήση στην επίσημη αρχή και σε μένα τι σκοπό έχει να κάνει. Εννοείται ότι πλέον δεν συμβιβάζομαι με οτιδήποτε άλλο πέρα από αντικατάσταση της 5090Η και αναμένω μέχρι τέλος Οκτώβρη τις εξελίξεις...

Ελπίζω και εύχομαι να δικαιωθείς. -bye-

Είχα και εγώ όπως και 2-3 άλλοι ένα προβληματικό εικονοστοιχείο. Για κάποιο διάστημα φαινόταν όταν πλησίαζα πολύ κοντά στην οθόνη (περί τα 10 cm) αλλά πλέον δεν το βλέπω.
Πάντως απ' ότι φαίνεται και απ' ότι έχουμε διαπιστώσει, η Intersys στο θέμα του service είναι απαράδεκτη :tdown:

Όχι δεν είναι σε σειρά, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που είχα και με τις ανακρίβειες που γράφει ο Παπαγεωργίου στο mail του.

Τι να σου πω,πιστευω οτι εαν ηταν αλλες εποχες που υπηρχε παραγωγη panel ισως η αντιμετώπιση να ηταν διαφορετικη,τωρα ομως.....:nounder: με τι να σου την αντικαταστήσουν;
Ευχομαι παντως η πιεση με την καταγγελια να φερει αποτελεσμα,οποιο και αν ειναι αυτο.

Παιδια επειδη ξερω οτι ο Κος Καστρουνη ητανε Θεσ/νικη και δυστηχως δεν μπορεσα να τον δεχτω εκανε κανεις τιποτα και θα ηθελα τις αποψεις σας.

Last edited:
kbLacho πολύ καλή η προσπάθεια καταγραφής. GZZZZ.

PLz βάλε στο

<<45. zafeiros ..........κάνει επανεκκίνηση σε τυχαίους χρόνους (~48 ώρες)>>

το πρόβημα δεν είναι τόσο ενοχλητικό ώστε να μπω στην διαδικασία να το στείλω για σερβισ. Ειδικά μετά τα σημεία και τέρατα που διαβάζω στο forum σχετικά με τις εταιρίες σερβισ.... Αλλά είναι εκεί και είναι επαναλήψιμο.

Last edited:
Aragorn και μια επίσημη καταγγελία στην μαμά εταιρία έξω με την καταγγελία στο Υπ. Αναπτυξης συννημένη νομίζω ότι θα σου φέρει γρηγορότερα αποτελέσματα .Οι ξενοι στο θέμα after sales service είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι .
Κάντο και δεν θα χάσεις

Αποκτήσαμε και φάκελο στο avclub? Στεγνά μας έδωσες ρεεεε!!!!
Πέρα από την πλάκα καλό είναι να ξέρουμε και τα προβλήματα και ποιοι άλλοι έχουνε την ίδια με εμάς. Στην λίστα πάντως ας προσθέσουμε και πόσοι την έχουνε καλιμπράρει από τον Μανωλιό ή κάποιον άλλο. Εμένα με περιποιήθηκε πριν λίγες μέρες. Άρα

pontios KRP-500A ISF Calibrated by kastrounis