Pioneer PDP-428XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro PDP-428XD - Εεεερχεται...

διαφορες 4280xd 428xd;;;;

Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες και δεν ξέρω αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά.
Εγώ βεβαίως τα πλήρωσα αλλά... δεν τα χρησιμοποιώ.
icon10.gif

Έχει έναν αισθητήρα για να προσαρμίζει τη φωτεινότητα ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλοντος, κάποιες προρυθμίσεις ISF καί είσοδο για στικάκι USB.
Το ελάττωμα που βρίσκω εγώ στην τηλεόραση και είναι λίγο σπαστικό είναι η ανάλυση 1024 Χ 768 που έχει και η οποία αντιστοιχεί σε κάδρο 4:3. Επειδή όμως τα pixels του πάνελ είναι παραλληλόγραμμα κι όχι τετράγωνα δείχνει κανονικά σε 16:9.
Όταν όμως παίζεις με PC κι έχεις δώσει την native ανάλυση (1024X768) πολλές φορές θα έχεις πρόβλημα με το aspect. Για να λυθεί αυτό θα πρέπει να επιλέξεις άλλη ανάλυση, πχ 1280Χ720. Δεν θα έχεις βεβαίως κρύσταλο το desktop αλλά σου λύνει το πρόβλημα.
Κατά τα άλλα η τηλεόραση είναι εκπληκτική. Δεν πρόκειται να το μετανοιώσεις ούτε στιγμή.

Re: Pioneer Kuro PDP-428XD - Εεεερχεται...

Eχω κι εγω την 4280xd, δεν υπαρχουν σημαντικες διαφορες.
Η τηλεοραση ειναι οτι καλυτερο υπαρχει... ειδικα σε χρωμα και μαυρο.
Δεν νομιζω οτι θα σου λειψει η αναλυση, ειδικα σε 42 ιντσες.
Αν μιλαγαμε για 100 και πανω τοτε ενταξει.
Το προβλημα με την αναλυση και Pc λυνεται βαζοντας την πραγματικη αναλυση και συνδεση με vga.
Καλο θα ειναι να τη στρωσεις πρωτα λιγο (100-200 ωρες) και μετα βουρ...

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro PDP-428XD - Εεεερχεται...

διαφορες 4280xd 428xd;;;;
Φιλε οι διαφορες μεταξυ τους ειναι οτι η 428xd εχει παραπανω απο την 4280xd τα εξης : pip & pap,usb slot(για φωτο),isf calibration και τελος τον αισθητηρα φωτος! Μπορω να πω πως για εμας που δεν ειμαστε ειδικοι σε καλιμπραρισμα μονο ο αισθητηρας φωτος( τον εχω σε μια οθονη Eizo στον υπολογιστη και κανει δουλεια) και το Pip Pap που και χωρις αυτο ζεις! Τελικως η 4280 ειναι τελεια αγορα! Βεβαια οταν ξεκινησε περυσι η καριερα της στις πωλησεις ειχαν 300 Euro διαφορα + 70 η βαση που δεν εχει 428 μας κανουν διαφορα τελικα 370 Euro Περυσι! Ελα που φετος ομως συμπεριλαμβανομενης της βασης εχει μονο 150? Ετσι εγω παρηγγειλα την 428! Αν ομως ισχυαν και φετος οι περυσινες διαφορες θα επαιρνα την 4280! Οπως και να εχει ειναι και οι 2 (1 ειναι με παραλλαγες) τελειες,ισως και οι καλυτερες 42αρες της αγορας! Καλες αγορες!!!!!!

Απάντηση: Pioneer Kuro PDP-428XD - Εεεερχεται...

Φιλοι μου πλεον μετα την πολυαναμενομενη παραλαβη της ειμαι σε θεση να σας μεταθεσω σε νεο Thread με τον τιτλο:''Pioneer Kuro PDP-428XD - Ηρθε και ...συγκλονισε!!!!
Διαβαστε το και θα δειτε τις εντυπωσεις μου!

Pioneer Kuro PDP-428XD - Ηρθε και ...Συγκλονισε!!!!

Παιδια μετα απο σχεδον 2 εβδομαδες παρελαβα την πολυαναμενομενη Kuro Pioneer PDP 428XD!
Ειμαι οχι απλα ευχαριστημενος αλλα νομιζω πως νιωθω οπως οταν ημουν πιο μικρος και αντικρυζα τα ωραια παιχνιδια που μου επαιρναν οι ανθρωποι που με αγαπουσαν!
Κανοντας μια γρηγορη αναφορα θα σας πω οτι η σχεση μου με τις Flat Τηλεορασεις μεσα στα τελευταια 2 χρονια ηταν οι 2 Samsung που αγορασαμε οικογενειακα και μιλαω για τις: 40A656 & LE 32 R71-B!
Δεν λεω φανταστικες,ειδικα η 40Α656 ειναι φοβερη τηλεοραση και πολυ τιμια χρημματικα!
Ο λογος που αγορασα την PDP 428XD ειναι πως πρωτα ο θεος με το νεο ετος παντρευομαι και γυρω στο Μαιο θα επαιρνα την τηλεοραση για το σπιτι μου! Εκανα λοιπον αυτο το βημα αρκετα νωριτερα γιατι οπως εχω πει και σε αλλο Thread ηθελα μια Kuro απο αυτες που ακομη φορανε Panel Pioneer! Οχι πως με τα Panel της Panasonic δεν θα ειναι τελειες αλλα πιστευω οτι οι τωρινες ειναι αλλο πραγμα! Επισης κατι πολυ βασικο ειναι πως για τον χωρο μου αλλα και τα λεφτα που διεθετα δεν ηθελα και δεν μπορουσα να παρω κατι σε 50 ιντσες! Δεν μου κανει και για τον χωρο μου! Ηδη η 42 αρα που πηρα ειναι μεγαλη! Παιρνοντας την λοιπον 1930 Ευρω μαζι με Original Pioneer βαση θεωρω πως πηρα μια τελεια τηλεοραση που θεωρω ακομη κραταει τα σκυπτρα της καλυτερης στις 42 Ιντσες!
Στο Ψητο τωρα:
Παραλαμβανοντας την σημερα αντικρυσα μια ωραια συσκευασια και με εξυπνη αποχωρηση του πατου ωστε να την βγαζεις πιο ευκολα απο την κουτα!
Κατασκευαστικα η τηλεοραση δεν ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!!
Εχει φοβερη ποιοτητα κατασκευης με μεταλλικο πισω μερος σε αντιθεση με αλλες τηλεορασεις και τριζουν τα πλαστικα τους στα 10 λεπτα που παιζουν λογω διαστολων και συστολων!
Συνεχιζοντας να αναφερθω στο τελειο,βαρυ και πολυ εργονομικο τηλεκοντρολ της!
Τα παρεχομενα βιβλια σε καταρτιζουν πολυ καλα και με την υπαρξη του ελληνικου manual ολα γινονται πολυ καλυτερα!
Αφου λοιπον την εστησα για να δω οτι ολα καλα,(βλεπεις θα μεινει μετα στη κουτα της για περιπου 6 μηνες γιατι τοτε θα ετοιμαστει το σπιτι)και το λεω αυτο γιατι λιγο πολυ οτι εχω παρει μεχρι σημερα παντα κατι ειχε!
Και περναω στο κυριο πιατο:Συνδεοντας τις Hdmi με ενα dvd Pioneer dv 400 με σημα 1080p Και με ενα Dvd Recorder επισης Pioneer LX 60 με το ιδιο παλι σημα εκατσα να δω τι πηρα!
Εκανα τις Plug And Play πρωτες ρυθμισεις και χυθηκα στα αδυτα της! Τι αδυτα....Οντως ενα μαυρο που εχει η Ρουφιανα....αλλο πραγμα! Οχι ΓΚΡΙ ΑΛΛΑ ΜΑΑΑΑΥΡΟ! Χρωμματα? ΑΣ'ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ! ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑ! ΚΙΝΗΣΗ? ΦΟΒΕΕΕΕΡΗ!
Γενικα σου δειχνει με την εικονα και τα αφθονα ρυθμιστικα της οτι εχουνε δουλεψει αρκετα πανω της!
Ενω που δεν εκανα ρυθμισεις και την εβλεπα με τις εργοστασιακες η τηλεοραση εδεινε μαθηματα σε αλλες πολλες! Χρονια υποστηριζα τη LCD Τεχνολογια αλλα τελικα καποιο φιλοι ειχαν δικιο! Αλλο πραγμα η Plasma! Μπορει να ειναι μονο η Pioneer τοσο καλη δεν ξερω αλλα γενικα νομιζω πως οι Plasma για το απλο τηλεοπτικο σημα ειναι λιγο καλυτερες!
Τι να πω αλλο δεν ξερω!
Παρακαλαω να περασει γρηγορα ο καιρος κ' να την καμαρωνω σε καθημερινη βαση στο νεο μου σπιτι!
Το τελευταιο που θα σας πω ειναι οτι καθε Παρασκευη που μαζευομαστε σπιτι με ενα φιλικο ζευγαρι και βλεπουμε Lost σε Dvd (δευτερο κυκλο τελειωνουμε) τα βλεπουμε σε μια 37 αρα Lcd Jvc Hd Ready 2 ετων! Δεν λεω πολυ καλα βλεπαμε απλα σημερα με επιασα να εχω χασει αρκετες φορες τους υποτιτλους και γενικα την υποθεση γιατι χαζευα την εικονα της,την τελεια κινηση,τα φοβερα χρωμματα και γενικα χαμογελαγα γιατι μια επιθυμια εγινε πραγματικοτητα!
Ξεχασα να πω πως ακομη και με τα γνωστα 4 ψηφιακα μας καναλια η τηλεοραση εδινε εικονα εφαμιλλη ενος ποιοτικου Dvd Τιτλου! Σκεψου να συνδεσω και Blue Ray σε 1080p/24 Fps------Ωρε γλεντια!!!
Αυτα!!!!
Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ειναι οντως το κατι αλλο αυτη η Kuro!
Οσοι δεν εχετε παρει παντως ακομη τηλεοραση να την σκεφτειτε! ΑΞΙΖΕΙ!!!
Αν καποιος μου υποδειξει τον τροπο ανεβαζω και μερικες Φωτο να δειτε!!!:a0210:

Re: Pioneer Kuro PDP-428XD - Ηρθε και ...Συγκλονισε!!!!

Χρονια υποστηριζα τη LCD Τεχνολογια αλλα τελικα καποιο φιλοι ειχαν δικιο! Αλλο πραγμα η Plasma!

Αλλο πραγμα η pioneer θα ελεγα εγω καλυτερα! Δεν ειναι ολα τα plasma-τα ιδια! Πηρες το κορυφαιο! Για να καταλαβεις, εγω ετοιμαζομαι να σουταρω την 50" πανασονικ μου για Sony LCD :-)

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro PDP-428XD - Ηρθε και ...Συγκλονισε!!!!

Αλλο πραγμα η pioneer θα ελεγα εγω καλυτερα! Δεν ειναι ολα τα plasma-τα ιδια! Πηρες το κορυφαιο! Για να καταλαβεις, εγω ετοιμαζομαι να σουταρω την 50" πανασονικ μου για Sony LCD :-)
Παρε την κυρια (Κuro) να καθαρισεις!
Απο οσο ξερω εχουν βαλει προσφορα την ''PIONEER LX 5080D'' 2680 ΕΥΡΩ χωρις βαση και ηχεια! 2780 με αυτα! Νομιζω στην Ηλιουπολη σε ενα μαγαζι την ειδα!
Οτι και να παρεις σου ευχομαι να νιωσεις την χαρα που πηρα εγω χθες!!!
Αχχχ Ο Μαιος ειναι μακρια!!-bye-

Egw den katalaba giati anoikses neo nhma kai den sunexises se ayto pou hdh eiixes anoiksei hdh.

Elpizw ta epomena nhmata na mhn einai :

2 meres me thn kuro
1 minas me thn kuro
2 mines me thn kuro....kok

Na thn xareis einai mia kalh thleorash

Απάντηση: Pioneer Kuro PDP-428XD - Ηρθε και ...Συγκλονισε!!!!

Κατι πολυ σημαντικο που ξεχασα να σας πω ειναι ο τελειος τηλεοπτικος (αναλογικος και ψηφιακος) που διαθετει! Στην ιδια κεραια στο ιδιο σπιτι και πιανει ολα τα καναλια καλυτερα!
Ωραια χρωμματα και καλη λεπτομερεια! Οσο τουλαχιστον μας το επιτρεπουν τα χαζα σηματα των καναλιων στην Ελλαδα!

Egw den katalaba giati anoikses neo nhma kai den sunexises se ayto pou hdh eiixes anoiksei hdh.

Elpizw ta epomena nhmata na mhn einai :

2 meres me thn kuro
1 minas me thn kuro
2 mines me thn kuro....kok

Na thn xareis einai mia kalh thleorash

Φιλε Vasdar ευχαριστω για τις ευχες σου και οσον αφορα την παρατηρηση που μου εκανες να ξερεις πως δεν δημιουργω επιπλεον Threads διχως λογο.
Επραξα ετσι γιατι δεν κολλαγε το Thread ''Kuro Ερχεται...)ενω εγω θελω να δειξω πως επιτελους την παραλαβα και θελω πλεον να δειξω και να πω τις εντυπωσεις μου! Εκτος αυτου τουτη η τακτικη ακολουθειται απο ολους! Σε εμενα βρηκες να τα πεις? Anyway δεκτη παντως η παρατηρηση και θα φροντισω να μην ξαναγινει για να μην γραφω και εγω παραπανω!:slapface:

Δεν λεω πολυ καλα βλεπαμε απλα σημερα με επιασα να εχω χασει αρκετες φορες τους υποτιτλους και γενικα την υποθεση γιατι χαζευα την εικονα της,την τελεια κινηση,τα φοβερα χρωμματα και γενικα χαμογελαγα γιατι μια επιθυμια εγινε πραγματικοτητα!
:a0210:
φιλε blind θυμασε που σου ελεγα οτι θα χασεις τις υποθεσεις των ταινιων χαρη στην ΤΕΛΕΙΑ εικονα???
καλοριζικη να ειναι και που να δεις και οταν στρωση..

φιλε blind θυμασε που σου ελεγα οτι θα χασεις τις υποθεσεις των ταινιων χαρη στην ΤΕΛΕΙΑ εικονα???
καλοριζικη να ειναι και που να δεις και οταν στρωση..

Ειχες δικιο φιλε μου και το εγραψα αυτο γιατι το θυμηθηκα που μου το ειχες πει! Οντως ειναι ολα τα λεφτα η τηλεοραση!
Να τις χαιρομαστε τις αδελφουλες μας.(Τηλεορασεις εννοω)!:grinning-smiley-043

φιλε δεν σε βλεπω να την ξαναβαζεις στην κουτα της.......

παντως τα ιδια εχω παθει και εγω αφου εδω και 15 μερες περιπου ειμαι κατοχος μιας LX 5080... ΣΚΕΤΗ ΤΡΕΛΛΑ............

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ........-bye- :BDGBGDB55: :a0210:

φιλε δεν σε βλεπω να την ξαναβαζεις στην κουτα της.......

παντως τα ιδια εχω παθει και εγω αφου εδω και 15 μερες περιπου ειμαι κατοχος μιας LX 5080... ΣΚΕΤΗ ΤΡΕΛΛΑ............

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ........-bye- :BDGBGDB55: :a0210:
Αυτο βλεπω και εγω φιλε μου! Αλλα βλεπεις πρεπει για να την εχω αρτια και να εχω και κατι καλο.....να περιμενω απο τον εγγαμο βιο!
Καλοριζικη και η δικη σου κουκλα.
Την πηρε φιλος μου πριν 10 μερες και την ειδα! Τρελλη εικονα! Εβαλε και το Ps3 και εκει τα ειδα ολα! Καλες θεασεις να εχουμε!-bye-

Last edited:

Καλορίζικη και από μένα!!!

Εγώ έχω την αδελφή της 4280xd και είμαι επίσης ευχαριστημένος. Στο τηλεοπτικό σήμα δε παίζει..... Αλήθεια στη ψηφιακή, το epg της ΕΡΤ στο βγάζει στα ελληνικά?

Καλορίζικη και από μένα!!!

Εγώ έχω την αδελφή της 4280xd και είμαι επίσης ευχαριστημένος. Στο τηλεοπτικό σήμα δε παίζει..... Αλήθεια στη ψηφιακή, το epg της ΕΡΤ στο βγάζει στα ελληνικά?

Καλησπερα φιλε και ευχαριστω για τα καλα σου λογια!
Ναι σε αυτο που ρωτας! Χθες που την εψαχνα ειδα το Epg Της Ε.Ρ.Τ οντως στα ελληνικα!

Τι ρυθμίσεις έχεις στη ψηφιακή? Σου βγάζει στο SET UP>DTV SETUP>USER PREFERENCES> language settings ελληνικά? Εμένα δε μου βγάζει.

Επίσης μπορείς να δείς στο SET UP> DTV SETUP>SOFTWARE UPDATE>TECHINCAL INFORMATION

το hardware version και το software version?

Ευχαριστώ