Pioneer PDP-LX5080/508XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Προσοχή με αυτό........ Αυτό δεν είναι ευκρίνεια, οξύτητα είναι και μπορεί να σου δημιουργήσει περίεργα φαινόμενα...
Αν το παρακάνεις, όσο κακό το σήμα τόσο χειρότερα, αντί για περισσότερη λεπτομέρεια θα βλέπεις περισσότερα σκουπίδια.

Όχι δε νομίζω,ευκρίνεια είναι και γιαυ´τό και όνομάζεται έτσι στο μένου που είναι και στα Ελληνικά....
Πάντως...δοκιμασμένο πολλές φορές σε σήμα HD και SD,όταν είναι defualt στην μέση της κλίμακας βλέπεις απλά μια "θολή" εικόνα,δηλαδή προς την κανονική και λίγο πιο καθαρή,όσο ανεβάσεις την κλίμακα προς το τέρμα τόσο αρχίζουν και φαίνονται απίστευτες λεπτομέριες,και όχι μόνο σε κοντινά πλάνα....
Θα προσπαθίσω να το δείξω και αυτο στις φώτο,λίγο δύσκολο αλλά θα το προσπαθίσω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Όχι δε νομίζω,ευκρίνεια είναι και γιαυ´τό και όνομάζεται έτσι στο μένου που είναι και στα Ελληνικά....
Πάντως...δοκιμασμένο πολλές φορές σε σήμα HD και SD,όταν είναι defualt στην μέση της κλίμακας βλέπεις απλά μια "θολή" εικόνα,δηλαδή προς την κανονική και λίγο πιο καθαρή,όσο ανεβάσεις την κλίμακα προς το τέρμα τόσο αρχίζουν και φαίνονται απίστευτες λεπτομέριες,και όχι μόνο σε κοντινά πλάνα....
Θα προσπαθίσω να το δείξω και αυτο στις φώτο,λίγο δύσκολο αλλά θα το προσπαθίσω...

Εδώ θα συμφωνήσω με τον Μπάμπη. Άλλο θολή εικόνα και άλλο ευκρινείς. Μόνο με καλό σήμα είναι εύκολο να το διακρίνεις την διαφορά και όχι με με σήματηλεοπτικό με 300 και κάτι γραμμές.

Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Συνυθως δεν το μηδενιζουμε το sharpness??

Όχι Παναγιώτη . Ποικοιλει από μοντέλο σε μοντέλο.

Μαλιστα...υπαρχουν δηλαδη μοντελα οπου οταν το μηδενιζεις τοτε αντι ευκρινεια το γυρναει σε θαμπαδα δηλαδη...
Οποτε βαζουμε το pattern μας, το ρυθμιζουμε και ξενοιαζουμε!!! :operator:

Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Παιδιά...δε ξέρω αν εννοείτε κάτι άλλο,ή αν λέτε την γνώμη σας με βάση τα "παλιά"....
Εγώ πάντως μίλησα,και μίλησα συγκεκριμένα για την LX,λοιπόν...αφού μιλάμε για την LX ακούστε εμένα και αφήστε αυτά που έχετε δεί εώς τώρα....
Είπαμε...με την ευκρίνεια στο full η λεπτομέρια είναι 3-5 φορές πιο μεγάλη απ'οτι είναι όταν το έχεις χαμηλομένο τέρμα ή στη μέση,και σε σήμα HD,αλλά και σε σήμα SD........
Στους ανθρώπους μία φορά μιλάνε....:argue:
Αυτό δεν το είδα μόνο εγώ,το είδε ο φίλος μου ηλεκτρονικός που μου τα έφτιαξε,το είδε κάποιος που ασχολείται χρόνια με home cinema και προτζέκτορες(ιδιοκτήτης του HD DVD player),και πολλοί άλλοι.....

Και για τελευταία φορά το λέω ξανά...με την ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ στο defualt(μέση) βλέπεις την εικόνα λίγο πιο καλά απ'ότι παίζει σε μία κανονική TV,με την ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ προς το τέρμα βλέπεις την εικόνα 3-5 φορές πιο καθαρή και με πιο πολλές λεπτομέριες να εμφανίζονται,δηλαδή φαίνονται πάρα πολύ οι διαφορές χρωμάτων πάνω σε κάθε αντικείμενο,φαίνοντε λεπτομερέστατα οι σκόνες και τα μικροσκοπικα εικονίδια όπως πόροι του σώματος,μικροσκοπικές ριτίδες στο πρόσωπο ακόμα και σε μακρινή απόσταση...και πολλά άλλα..όπως η διαφορά του make-up απο το κανονικό δέρμα....
Γκέ γκέ...????:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Εξαρτάται τι φίλτρο χρησιμοποιεί για να βελτιώσει την ευκρίνεια, αλλα γενικά συνήθως όταν ρυθμίζεις το sharpness ψηλά έχεις την εντύπωση οτι βλέπεις περισσότερα.
Φαντάζομαι οτι ξεκινάει απο κάποιο καλό denoiser και μετα χρησιμοποιεί κάποιο XSharpen (http://neuron2.net/xsharp.html) ίσως σε συνδιασμό με unsharp mask, στα τηλεοπτικά σήματα ίσως να βοηθάει αλλά όταν μιλάμε για HD πηγή αυτό νομίζω πως πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλά.

Last edited:
Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Παιδιά...δε ξέρω αν εννοείτε κάτι άλλο,ή αν λέτε την γνώμη σας με βάση τα "παλιά"....
Εγώ πάντως μίλησα,και μίλησα συγκεκριμένα για την LX,λοιπόν...αφού μιλάμε για την LX ακούστε εμένα και αφήστε αυτά που έχετε δεί εώς τώρα....
Είπαμε...με την ευκρίνεια στο full η λεπτομέρια είναι 3-5 φορές πιο μεγάλη απ'οτι είναι όταν το έχεις χαμηλομένο τέρμα ή στη μέση,και σε σήμα HD,αλλά και σε σήμα SD........
Αυτό δεν το είδα μόνο εγώ,το είδε ο φίλος μου ηλεκτρονικός που μου τα έφτιαξε,το είδε κάποιος που ασχολείται χρόνια με home cinema και προτζέκτορες(ιδιοκτήτης του HD DVD player),και πολλοί άλλοι.....

Και για τελευταία φορά το λέω ξανά...με την ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ στο defualt(μέση) βλέπεις την εικόνα λίγο πιο καλά απ'ότι παίζει σε μία κανονική TV,με την ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ προς το τέρμα βλέπεις την εικόνα 3-5 φορές πιο καθαρή και με πιο πολλές λεπτομέριες να εμφανίζονται,δηλαδή φαίνονται πάρα πολύ οι διαφορές χρωμάτων πάνω σε κάθε αντικείμενο,φαίνοντε λεπτομερέστατα οι σκόνες και τα μικροσκοπικα εικονίδια όπως πόροι του σώματος,μικροσκοπικές ριτίδες στο πρόσωπο ακόμα και σε μακρινή απόσταση...και πολλά άλλα..όπως η διαφορά του make-up απο το κανονικό δέρμα....

Κατανοητο Γιωργο, αλλα πιστευω οτι ειμαστε σε φορουμ κι οχι σε γηπεδο, να εκφραζεσαι με τετοιες προτασεις και λεξεις. Λιγο σεβασμος και προσοχη θα σε παρακαλουσα σε αυτα που γραφεις και στον τροπο που τα διατυπωνεις :grinning-smiley-043

επειδή εδώ μέσα κυκλοφορούν και isf calibrators(παγκοσμίως γνωστοί και αναγνωρισμένοι) καλό θα ήταν να ακούμε και μια δεύτερη γνώμη.....

edit:Πάνο μαζί γράφαμε:2thumb22sup:

πολύ άγχος ρε συ geosoy.
Δεν πάνε οι δουλειές σου καλά? -bye-

O μονος τροπος για να δεις αν η εικονα σου εχει παραπανω sharpeness απο το επιτρεπομενο ειναι να βαλεις ενα pattern απο το DVE και να παρατηρησεις αν δημιουργουνται περιγραμματα ("ειδωλα"). Η σωστη ρυθμιση ειναι να κατεβασεις το sharpeness μεχρι να μην βλεπεις ειδωλα.
Το παραπανω sharpness σου δινει την αισθηση καλυτερης ευκρινειας ,αλλα στην πραγματικοτητα δημιουργει artifacts και θορυβο στην εικονα...

αλλο να γνωριζεις την πληροφορια και αλλο να την διαχειριζεσαι.(blondie)
οτι ευχαριστει εσενα...δεν χρειαζεται να αποδειξεις κατι.

αλλα απο την αλλη μην το παιρνεις τοσο πατριωτικα το ζητημα,την γνωμη τους λενε τα παιδια.

........αλλά όταν μιλάμε για HD πηγή αυτό νομίζω πως πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλά.

Αυτό πίστευα και εγώ,και μάλιστα σε ταινία HD κάναμε διάφορες δοκιμές,και όταν έφτασαν στην επιλογή ΕΥΚΡΙΝΡΙΑ είπα του φίλου μου να το χαμιλώσει λίγο,το χαμίλωσε και σα να θόλωσε πιο πολύ η εικόνα,μόλις το ανέβασε μετά τα είδαμε όλα στην κυριολεξία,κανένας απο εμάς δεν περίμενε οτι θα είχε τέτοια διαφορά...
Θα προσπαθίσω να σας δειξω αυτη την διαφορά με τις φώτο...αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος οτι στις φώτο μπορουν να φανούν τέτοιες λεπτομέριες.....

Τα Γκε γκε ας κανουμε οτι δεν τα ειδαμε, ακομα και αν γραφτηκαν χιουμοριστικα....

Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Κατανοητο Γιωργο, αλλα πιστευω οτι ειμαστε σε φορουμ κι οχι σε γηπεδο, να εκφραζεσαι με τετοιες προτασεις και λεξεις. Λιγο σεβασμος και προσοχη θα σε παρακαλουσα σε αυτα που γραφεις και στον τροπο που τα διατυπωνεις :grinning-smiley-043

Σόρυ Πάνο,καλοπροαίρετο ήταν....

Αυτό πίστευα και εγώ,και μάλιστα σε ταινία HD κάναμε διάφορες δοκιμές,και όταν έφτασαν στην επιλογή ΕΥΚΡΙΝΡΙΑ είπα του φίλου μου να το χαμιλώσει λίγο,το χαμίλωσε και σα να θόλωσε πιο πολύ η εικόνα,μόλις το ανέβασε μετά τα είδαμε όλα στην κυριολεξία,κανένας απο εμάς δεν περίμενε οτι θα είχε τέτοια διαφορά...
Θα προσπαθίσω να σας δειξω αυτη την διαφορά με τις φώτο...αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος οτι στις φώτο μπορουν να φανούν τέτοιες λεπτομέριες.....

Υπάρχει πιθανότητα όταν το βάζεις πολύ χαμηλά να κάνει blur στην οθόνη. Αλλα ακόμα και αυτό αν ισχύει όταν το βάζεις τέρμα σίγουρα έχει unsharp mask που μπορεί να φαίνεται ότι έχει καλύτερη ευκρίνεια αλλά αποκλείεται να εμφανίζει πληροφορίες που απλώς... δεν υπάρχουν.
Καλορίζικη και περιμένουμε photos.

Να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα την απάντησή σου. Μήπως αυτό που βλέπεις δεν υπάρχει στην εικόνα αλλά το δημιουργείς εσυ αυξάνοντας αυτό το ρυθμιστικό το οποίο δεν άλλο από ένα είδος ενισχυτή που τις περισσότερες φορές προσθέτει θόρυβο στην εικόνα?
Άλλο τι μας αρεσει και άλλο ποιο είναι το σωστό.

Πολλές φορές το σωστό ΔΕΝ είναι ΑΡΕΣΤΟ.

Δες κάτι στην τηλεόρασή σου και μετά προσπάθησε αυτό να το δεις στην φύση. Έχεις δει ποτέ τόση δόση οξύτητας πουθενά?

Attachments

• sharpness.jpg
    sharpness.jpg
    48 KB · Views: 84
  • sharpness 2.jpg
    sharpness 2.jpg
    59.9 KB · Views: 69

πήρα τώρα τηλ τον φίλο μου(ηλεκτρονικό) και του είπα οτι ίσως τελικά ήταν η ιδέα μας πως παίζει καλύτερα....και γελούσε ο άνθρωπος...τι να κάνει...
Μου είπε..."ρε Γιώργο...20 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά,τα μάτια μου τα έχουν δεί όλα....λές να με κοροήδεψε και εμένα η TV και να νόμιζα οτι όντως μας φάνικε καλύτερο ενώ δεν ήταν"...???
Και έχει δίκιο ο κακομοίρης,βέβαια μου είπε και το άλλο αλλά μην το πάρει κανένας σταβά...."μην περιμένεις αυτή η TV να κάνει αυτά που κάνουν οι άλλες".....

επειδή υπάρχουν 230 posts εδώ και χάθηκα.
Να σου κάνω μια ερώτηση?
Από που τη πήρες και πόσο?