Pioneer PDP-LX5080/508XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

πήρα τώρα τηλ τον φίλο μου(ηλεκτρονικό) και του είπα οτι ίσως τελικά ήταν η ιδέα μας πως παίζει καλύτερα....και γελούσε ο άνθρωπος...τι να κάνει...
Μου είπε..."ρε Γιώργο...20 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά,τα μάτια μου τα έχουν δεί όλα....λές να με κοροήδεψε και εμένα η TV και να νόμιζα οτι όντως μας φάνικε καλύτερο ενώ δεν ήταν"...???
Και έχει δίκιο ο κακομοίρης,βέβαια μου είπε και το άλλο αλλά μην το πάρει κανένας σταβά...."μην περιμένεις αυτή η TV να κάνει αυτά που κάνουν οι άλλες".....

Δηλ οι άλλες κάνουν κάτι περισσότερο ή λιγότερο ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Σόρυ Πάνο,καλοπροαίρετο ήταν....

Καλά Γιώργο.... Αν είναι έτσι τα καλοπροαίρετα....

Τέλος πάντων, θα κάνω κι εγώ πως δεν είδα την απάντησή σου για να μην το κάνουμε μπάχαλο το θέμα...
Έχω την Pioneer 428XD και το έχω δοκιμάσει... Πόσο πιό διαφορετική είναι η δική σου η τηλεόραση πιά..
Το έχω δοκιμάσει και σε πολλά άλλα μηχανήματα που επίσης γράφει "ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ". Παντού το ίδιο πρόβλημα υπάρχει.Αυτά που σου λέω δεν τα βγάζω απ´το κεφάλι μου, τα έχω δεί.
Βέβαια ο καθένας ότι θέλει βλέπει...
Αυτές οι 2 εικόνες έχουν διαφορά... Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι η 2η είναι πιό ευκρινής...

Attachments

• 11.jpg
    11.jpg
    37.6 KB · Views: 106
  • 22.jpg
    22.jpg
    49.4 KB · Views: 102
Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Δυο απλες ερωτησουλες.

Αν θελεις φιλε geosoy γυρισε το μενου της τιβι στα αγγλικα και πες μας τι λεξη γραφει εκει που λεει τωρα ευκρινεια.

Επισης εαν γνωριζεις να μας ορισεις και την ευκρινεια και την οξυτητα που ειναι δυο διαφορετικες εννοιες, θα μας βοηθουσες !

Βρε Γιωργο και εγω Pioneer 8G εχω και οντως εχει εξαιρετικη ευκρινεια..
Αλλο ομως σου λεει ο Μανωλης: για να μπορεις να κρινεις την πραγματικη ευκρινεια μιας συσκευης, πρεπει :
α) να εχεις απενεργοποιησει τα κυκλωματα οξυτητας της τηλεορασης (sharpness και οτι αλλο σχετικο)
β) να εχεις τουλαχιστον σωστο brightness/contrast βασει των σχετικων Patterns
γ) να τσεκαρεις το παραπανω pattern στο ποστ του Μανωλη για την υπαρξη περιγραμματων.

Τοτε μπορεις να εχεις αποψη για την ευκρινεια της τηλεορασης..

Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Πολλές φορές το σωστό ΔΕΝ είναι ΑΡΕΣΤΟ.

Δες κάτι στην τηλεόρασή σου και μετά προσπάθησε αυτό να το δεις στην φύση. Έχεις δει ποτέ τόση δόση οξύτητας πουθενά?

Ρε παιδιά μην με καρφώνετε στον τοίχο...την εντύπωση μου είπα ο κακόμοίρης...
Μία τελευταία προσπάθεια να εξειγίσω το φαινόμαινο αυτό που προσέξαμε όλλοι όσοι την είδαμε.....με την ευκρίνεια στο defualt ειναι απλά μία εικόνα πίσω απο το γυαλί,και με ανεβασμένη την ευκρίνεια είναι σαν τα βλέπεις ζωντανά μπροστά σου....στην κυριολεξία...!!!

Δεν σε καρφώνω στον τοίχο Γιώργο το αντίθετο μάλιστα. Απλά κάποια στιγμή όπως είπα και πριν θα πρέπει να διαχωρίσουμε ή να καταλάβουμε εαν θέλεις ποιο είναι το σωστό και ποιο το αρεστό.
Κουβέντα να γίνετε....

CRT image sharpness depends on many factors including beam size, focus, color registration, and video bandwidth. Sharpness is generally best in the center of the screen and worst in the corners. To eliminate the effect of color registration use only one primary color, typically Green.

Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Ρε παιδιά μην με καρφώνετε στον τοίχο...την εντύπωση μου είπα ο κακόμοίρης...

Καλά, θα μας τρελάνεις; Ποιός σε στήνει στον τοίχο;
Σου είπα να μην το παρακάνεις γράφωντάς σου το παρακάτω...

Προσοχή με αυτό........ Αυτό δεν είναι ευκρίνεια, οξύτητα είναι και μπορεί να σου δημιουργήσει περίεργα φαινόμενα...
Αν το παρακάνεις, όσο κακό το σήμα τόσο χειρότερα, αντί για περισσότερη λεπτομέρεια θα βλέπεις περισσότερα σκουπίδια.

....κι απαντάς μ´αυτό το τρόπο.

Παιδιά...δε ξέρω αν εννοείτε κάτι άλλο,ή αν λέτε την γνώμη σας με βάση τα "παλιά"....
Εγώ πάντως μίλησα,και μίλησα συγκεκριμένα για την LX,λοιπόν...αφού μιλάμε για την LX ακούστε εμένα και αφήστε αυτά που έχετε δεί εώς τώρα....
Είπαμε...με την ευκρίνεια στο full η λεπτομέρια είναι 3-5 φορές πιο μεγάλη απ'οτι είναι όταν το έχεις χαμηλομένο τέρμα ή στη μέση,και σε σήμα HD,αλλά και σε σήμα SD........
Στους ανθρώπους μία φορά μιλάνε....:argue:
Αυτό δεν το είδα μόνο εγώ,το είδε ο φίλος μου ηλεκτρονικός που μου τα έφτιαξε,το είδε κάποιος που ασχολείται χρόνια με home cinema και προτζέκτορες(ιδιοκτήτης του HD DVD player),και πολλοί άλλοι.....

Και για τελευταία φορά το λέω ξανά...με την ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ στο defualt(μέση) βλέπεις την εικόνα λίγο πιο καλά απ'ότι παίζει σε μία κανονική TV,με την ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ προς το τέρμα βλέπεις την εικόνα 3-5 φορές πιο καθαρή και με πιο πολλές λεπτομέριες να εμφανίζονται,δηλαδή φαίνονται πάρα πολύ οι διαφορές χρωμάτων πάνω σε κάθε αντικείμενο,φαίνοντε λεπτομερέστατα οι σκόνες και τα μικροσκοπικα εικονίδια όπως πόροι του σώματος,μικροσκοπικές ριτίδες στο πρόσωπο ακόμα και σε μακρινή απόσταση...και πολλά άλλα..όπως η διαφορά του make-up απο το κανονικό δέρμα....
Γκέ γκέ...????:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

..και μας λές τώρα "μη με καρφώνετε στον τοίχο";
icon9.gif

Όπως λέει και μια σοφή παροιμία:
"Ο γάτος έμ μαμεί έμ σκούζει"

Το κακο ξερεις πιο ειναι geosoy?

Οτι ουσιαστηκα εσυ σταυρωνεις ολα τα παιδια εδω μεσα που ηρεμα κι ομορφα προσπαθουν να σου εξηγησουν καποια πραγματα περι εικονας.

Κι οχι μονο λες "κουβεντουλες" που σιγουρα δεν τις εχεις διαβασει εδω μεσα, οχι μονο δεν ψαχνεις τα παμπολα θεματα που αναλυουν παααρα πολλα θεματα περι εικονας, αλλα μηδενιζεις τους παντες παιρνοντας τηλεφωνο εναν "ηλεκτρονικο". Καλα κανει ο ανθρωπος και σου λεει οτι σου λεει, αυτα ξερει, αυτα λεει! Στην κυριολεξια !

Γιώργη αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου πεις σε ποια ακριβώς τιμή έχεις ρυθμισμένη την ευκρίνεια, και αν χρησιμοποιείς το dynamic ή το cinema mode ?

Δυο απλες ερωτησουλες.

Αν θελεις φιλε geosoy γυρισε το μενου της τιβι στα αγγλικα και πες μας τι λεξη γραφει εκει που λεει τωρα ευκρινεια.

Επισης εαν γνωριζεις να μας ορισεις και την ευκρινεια και την οξυτητα που ειναι δυο διαφορετικες εννοιες, θα μας βοηθουσες !

Φταιει παντως και η μεταφραση της Pioneer....
Αν μεταφραζει το Sharpness σε Ευκρινεια αντι του ορθου Οξυτητα, λογικό ειναι να μπερδευεται ο κόσμος....

Για να μην μακρυγορουμε, το ρυθμιστικο Sharpness ("Ευκρινεια")πρεπει να μενει στο 0 δια ροπαλου γιατι οποιαδηποτε τιμη παραπανω, εισαγει θορυβο και ειδωλο στην εικονα...
Σε πολλες TV χρειαζεται να κατεβεις υπο του μηδενος για να εχεις σωστη οξυτητα στην εικονα, αλλα αυτο διαπιστωνεται μονο με το σχετικο Pattern που εβαλε παραπανω ο Μανώλης...

Τακη , οντως ετσι λεει ??????? Ελληνικα ευκρινεια , αγγλικα sharpness????

Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Καλά, θα μας τρελάνεις; Ποιός σε στήνει στον τοίχο;
Σου είπα να μην το παρακάνεις γράφωντάς σου το παρακάτω...

....κι απαντάς μ´αυτό το τρόπο.

..και μας λές τώρα "μη με καρφώνετε στον τοίχο";
icon9.gif

Όπως λέει και μια σοφή παροιμία:
"Ο γάτος έμ μαμεί έμ σκούζει"

εννοώ οτι προσπαθώ να σας πώ τι βλέπω(οχι μόνο εγώ),και σόνι και καλά
θέλετε να μου πείτε οτι κάνω λάθος ή οτι μου φαίνεται πως είναι καλύτερη η εικόνα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

εννοώ οτι προσπαθώ να σας πώ τι βλέπω(οχι μόνο εγώ),και σόνι και καλά
θέλετε να μου πείτε οτι κάνω λάθος ή οτι μου φαίνεται πως είναι καλύτερη η εικόνα...

εκει ειναι που τα μπερδευεις. Μας βαζεις απεναντι ενω δεν ειναι ετσι !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Καλά Γιώργο.... Αν είναι έτσι τα καλοπροαίρετα....

Τέλος πάντων, θα κάνω κι εγώ πως δεν είδα την απάντησή σου για να μην το κάνουμε μπάχαλο το θέμα...
Έχω την Pioneer 428XD και το έχω δοκιμάσει... Πόσο πιό διαφορετική είναι η δική σου η τηλεόραση πιά..
Το έχω δοκιμάσει και σε πολλά άλλα μηχανήματα που επίσης γράφει "ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ". Παντού το ίδιο πρόβλημα υπάρχει.Αυτά που σου λέω δεν τα βγάζω απ´το κεφάλι μου, τα έχω δεί.
Βέβαια ο καθένας ότι θέλει βλέπει...
Αυτές οι 2 εικόνες έχουν διαφορά... Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι η 2η είναι πιό ευκρινής...

Μπάμπη σε ότι αφορά την διαφορά μεταξύ 428XD και LX508D...δες παρακάτω τα σχόλια απο κάποιον που έχει και τις δύο...

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=614834&page=6
reply #86

Τώρα στις φώτο που έχεις...φαίνεται διαφορά όπως είπες και εσύ αλλά στην δεύτερη φώτο σου χαλάει τις εικόνες περιμετρικά,φαντάσου οτι σε εμένα είναι σχεδόν όπως η πρώτη σου που φαίνεται σαν "θολή",και οταν ανεβάσω την ευκρίνεια γίνεται 3 φορές πιο ζωντανή απο την δεύτερη φώτο σου και χώρις καμία ατέλεια στην εικόνα....

Παιδιά έτσι όπως μου τα λέτε έχετε δίκιο που σας φαίνεται παράξενο αυτό,σε λίγο που θα πάω σπίτι θα σας στείλω φώτο για να δείτε περι τίνος πρόκεται....

και θα σας πώ ακριβώς την μετάφραση σε όλα σε αγγλικό μενού....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Τώρα στις φώτο που έχεις...φαίνεται διαφορά όπως είπες και εσύ αλλά στην δεύτερη φώτο σου χαλάει τις εικόνες περιμετρικά,φαντάσου οτι σε εμένα είναι σχεδόν όπως η πρώτη σου που φαίνεται σαν "θολή",και οταν ανεβάσω την ευκρίνεια γίνεται 3 φορές πιο ζωντανή απο την δεύτερη φώτο σου και χώρις καμία ατέλεια στην εικόνα......

Ωραία, αν είναι έτσι μιά χαρά είσαι...
Εγώ σου είπα απλά να μην το παρακάνεις, ούτε σε αμφισβήτησα ούτε σώνει και καλά πάω να σε βγάλω λάθος.

Αν δεν βαριέσαι να πειραματιστείς δοκίμασε και τα παρακάτω settings που αναφέρονται στο avforum:

AV SELECTION ***MOVIE***

CONTRAST 34
BRIGHTNESS 0
COLOUR -2
TINT +2 Towards Green
SHARPNESS -15

PRO ADJUST > PURE CINEMA
FILM MODE OFF (BLUE RAY/HD DVD Smooth or Advanced)
TEXT OPTIMISATION OFF

INTELIGENT MODE OFF

PICTURE DETAIL
DRE OFF (Med if you prefer)
BLACK LEVEL OFF
ACL OFF
ENHANCER MODE 1
GAMMA 3

COLOUR DETAIL MANUAL (HOLD ENTER FOR 3 SECS)
COLOUR TEMP
R High -2
G High 0
B High +2
R Low 0
G Low 0
B Low 0

CTI OFF
COLOUR MANAGEMENT
R 0
Y 0
G 0
c 0
B 0
M -8

COLOUR SPACE 1

If you're using a PS3 via HDMI with this TV, there is a bug that will destroy shadow and highlight details if you have "RGB Full Range" enabled in the PS3's display settings. I won't go into the technical details as to why, but to set up your PS3 properly with this TV, you should go to:

1: Settings > Display Settings > RGB Full Range (HDMI) set it to "Full"

2: Settings > BD/DVD Settings > BD/DVD Video Output Format (HDMI) and change it to "RGB"

3: TV Menu > Option > HDMI Input > Video and change it from "Auto" to "Colour-4"

After a second or two, you should see the image change to a lower contrast, and far more accurate image.

NOISE REDUCTION
Field NR OFF
All others OFF

OTHERS
IP MODE 2

Re: Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

πως είπες?

Σόρυ Αντώνη σε ξέχασα μέσα στην αναμπουμπούλα...χτύπα με...:slapface:

6.000 την πήρα,το από που...άστο γιατί έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα με τις αλλαγές στις αντιπροσωπείες δεν θέλω να εκθέσω κανέναν....
Δεν έχει σημασία πάντως απο που,όπως είπαμε απο αρχές του μήνα θα βρίσκετε τα Pioneer μόνο σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα Α' κατηγορίας...