Pioneer PDP-LX5080/508XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Γιωργο το υφος σου ειναι απαραδεκτο και δεν ειναι καθολου συμφωνο με το πνευμα που επικρατει στο Avclub. Αν συνεχισεις με αυτο το στυλ, θα αναλαβουν οι διαχειριστες της κατηγοριας να σε "συνετισουν"
Μαθε να σεβεσαι τους συνομιλητες σου..

Καταρχήν μην μπερδεύτετε τις περιστάσεις....
Δεν είπε κανένας οτι εδώ μέσα είναι η Βουλή των Ελλήνων ή Εκκλησία,είναι ενα συνηθισμένο FORUM στο οποίο κάποιοι διατυπώνουν τις απορείες τους και τις γνώμες τους,ο κάθε ένας διατυπώνει τις γνώμη του με τον δικό του τρόπο(εξ'ού και η δημοκρατία),αν αυτό ενοχλεί κάποιους τότε ας μην δίνουν σημασία,και να σταματίσουν επιτέλους να το παίζουν σεβάσμιοι και φύλακες της αξιοπρέπιας...
Σεβασμός σημαίνει να σέβεσαι τον άλλο οταν σε σέβεται και εκείνος,και η ασέβεια δεν φαίνεται μόνο στα λόγια και στο τι λέει κάποιος και το πώς εκφράζεται,φαίνεται στην σκέψη του άλλου και στο πως σε αντιμετωπίζει...

Εξ'άλλου δεν έβρισα κανένα,κουβέντα κάνουμε και ε´γω αναφέρω παραδείγματα στους άλλους για να καταλαβουν πιο εύκολα τι εννοώ...

Last edited:
Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Και τέλος, είμαι πολύ τρελός που θα ήθελα να βλέπω την 50άρα από 2,5 μέτρα? Οι αποστάσεις περί 3.5, 4, 5 μέτρων μου φαίνονται αδιανόητα μακριές.
Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.

Όχι καθόλου...μια χαρά είσαι....
Εγώ βλέπω στα 2-3 μέτρα....
Όντως μετά τα 4 ξεφεύγει για home cinema....

ειναι απο τα λίγα threads στα οποια δεν εχω συμμετάσχει με καποιο σχολιο γιατί το συγκεκριμένο αφορά μια τηλεόραση πολύ μακρινή για μένα(στα όρια του φανταστικού) αλλά μια παρατήρηση που θα έκανα τωρα είναι οτι από την αρχη μεχρι και το τέλος ο χρηστης geosou δεχεται επιθεση..δεν αγορασες την τηλεόραση, εισαι ψευτης οπως κάποιος που λεει σε αλλο forum οτι αγορασε mercedes,δεν μας σεβεσαι,μιλας ασχημα κτλ κτλ..ποσοι του ειπανε καλορίζικη? δειτε σε αλλα treads που σπευδουν να συγχαρουν τον αγοραστη και κανουν και πλακιτσα μεταξυ τους..εδω τιποτα..βολες και παρεξηγήσεις..anyway πριν σπευσει κανεις να μου πει πως κανω λάθος τον προλαβαινω και του λέω ότι αυτη ειναι η γνώμη μου και σχηματιστηκε απλα διαβάζοντας οσα γραφετε χωρις να κοιταω ποσα αστερακια εχει ο καθένας..οποιος δεχεται επιθεση θα επιτεθει..τον ανθρωπο τον ειπαν ψευτη γιατι δεν ανεβασε photos..και παλι το επιπεδο των σχολιων μου φαινεται υψηλοτατο για οσα εχει ακουσει..
ΥΓ: υπαρχει μια ελιτιστικη ατμοσφαιρα γυρω απο τις pioneer η κανω λαθος? εγω πχ εχω παραγγείλει την m8 και οταν πω τις εντυπωσεις μου(χωρις φωτο και βιντεο) νομίζω οτι ελαχιστοι θα σχολιασουν..

.....................................
ΥΓ: υπαρχει μια ελιτιστικη ατμοσφαιρα γυρω απο τις pioneer η κανω λαθος? εγω πχ εχω παραγγείλει την m8 και οταν πω τις εντυπωσεις μου(χωρις φωτο και βιντεο) νομίζω οτι ελαχιστοι θα σχολιασουν..

Επιτελους βρηκε ανταποκριση ο ερωτας σου με την 46 Μ86 ?
Οσο για το "ελιτιστικη" σαφως ναι υπαρχει και την ιδια βιολα βαραει και η εταιρεια μια και δεν τις πουλανε οπου κι οπου .
Οποιος ειναι (η θεωρητε) πρωτος και ακριβος , για καποιους γινετε must και για καποιους αλλους μετρο συγκρισης.
Για τα υπολοιπα δεν με απασχολησε ιδιαιτερα το "θεμα " μια και Ποτε δεν θα εδινα τοσα λεφτα για να παρω τηλεοραση ,την οποια εγω προσωπικα την χρησιμοποιω και σαν τετοια κατα κυριο λογο .

Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Ποια ειναι η ελιτιστικη συμπεριφορα? Εγω πχ οταν αγορασα την 5080 ανεβασα αμεσως θεμα με φωτο. Επισης προσφατα, μολις ρυθμιστηκε απο τον Καστρουνη, παλι καναμε νεο θεμα. Αυτο σου φαινεται ελιτιστικο?
Το οτι καποιοι αδικως κατηγορησαν στην αρχη του thread τον Γιωργο (Και ζητησαν συγγνωμη) δεν του δινει το δικαιωμα να εχει το ειρωνικο υφος που εχει στα τελευταια του μηνυματα, οπως επισημαναν και αλλα μελη!

Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Μία ερωτησούλα, μια και είστε πολύ πιο έμπειροι.
Η LX508D είναι 1,920 x 1,080 ενώ η 508XD είναι 1,365 x 768.
Τελικά είναι τόσο μεγάλη η διαφορά?
Αξίζει να προχωρήσει κάποιος στην φθηνότερη 508XD, ή πλέον οι διαφορές με τα πιο σύγχρονα συστήματα είναι πολύ εμφανής?
Με XBOX ή PS3 έχει δει κανένας την 508XD (gaming)? Αξίζει για κάποιον κονσολάκια αυτή η TV, ή καλύτερα LCD?
Και τέλος, είμαι πολύ τρελός που θα ήθελα να βλέπω την 50άρα από 2,5 μέτρα? Οι αποστάσεις περί 3.5, 4, 5 μέτρων μου φαίνονται αδιανόητα μακριές.
Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.

Σε τοσο μικρες ιντσες (50) δεν θα αγοραζα full HD τηλεοραση διοτι οι οποιες διαφορες αναλυσης δεν ειναι εμφανεις στο ματι. Ομως δεν εχω δει την LX508D για να γνωριζω αν εχει αλλες διαφορες απο την 508 οι οποιες να βελτιωνουν την εικονα. Για την αποσταση δεν υπαρχει προβλημα, αρκει να μην βλεπεις τα πιξελ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Καταρχήν μην μπερδεύτετε τις περιστάσεις....
Δεν είπε κανένας οτι εδώ μέσα είναι η Βουλή των Ελλήνων ή Εκκλησία,είναι ενα συνηθισμένο FORUM στο οποίο κάποιοι διατυπώνουν τις απορείες τους και τις γνώμες τους,ο κάθε ένας διατυπώνει τις γνώμη του με τον δικό του τρόπο(εξ'ού και η δημοκρατία),αν αυτό ενοχλεί κάποιους τότε ας μην δίνουν σημασία,και να σταματίσουν επιτέλους να το παίζουν σεβάσμιοι και φύλακες της αξιοπρέπιας...
Σεβασμός σημαίνει να σέβεσαι τον άλλο οταν σε σέβεται και εκείνος,και η ασέβεια δεν φαίνεται μόνο στα λόγια και στο τι λέει κάποιος και το πώς εκφράζεται,φαίνεται στην σκέψη του άλλου και στο πως σε αντιμετωπίζει...

Εξ'άλλου δεν έβρισα κανένα,κουβέντα κάνουμε και ε´γω αναφέρω παραδείγματα στους άλλους για να καταλαβουν πιο εύκολα τι εννοώ...

Σου συνιστω να ξαναδιαβασεις τους κανονισμους του Avclub τους οποιους αποδεκτηκες οταν εγινες μελος.
Παρακαλω να επανελθουμε στο topic του thread.

οταν μου ζητουσαν 3000 ευρω ειπα οχι ευχαριστω...τωρα με "παρακαλανε" για 2000 ευρω και 12 ατοκες...τωρα ναι..ειμαι ερωτευμενος..τοτε απλα θαυμαζα απο μακρια

ΥΓ: δεν θελω να σας αποπροσανατολισω με την αποψη μου..εγραψα αυτα που πιστευω διαβαζοντας τα σχολια..η γνωμη μου δεν εχει καμια σημασια και δεν προσβαλω κανεναν..ελπιζω να μην ασχοληθείτε τωρα ολοι με οσα εγραψα..αλλωστε σκοπος του thread ειναι να μας ενημερώσει και ο geosoy για την pioneer οπως το εχουν κανει ηδη ο κ. Τακης και αλλα μελη με τις δικες τους 508.

οταν μου ζητουσαν 3000 ευρω ειπα οχι ευχαριστω...τωρα με "παρακαλανε" για 2000 ευρω και 12 ατοκες...τωρα ναι..ειμαι ερωτευμενος..τοτε απλα θαυμαζα απο μακρια.

Αντε καλοριζικη ( εστω και σε αλλο θεμα) , αυτο θα πει Ερωτας με bonus .
Εσυ παντος το ειχες δηλωσει καιρο τωρα οτι δεν ειχες ματια για αλλη και οτι ησασταν πλασμενοι ο ενας για τον αλλον .:ADFAD2:

sorry για το οφ τοπικ ... αλλα επροκειτο για καψουρα διαρκειας η σχεση vasdar + 46Μ86

περιμενουμε την αποψη σας για αυτα που ειδατε απο τις φωτο αγαπητε Τακη, Μανωλη .......

ΥΓ) Ελιτιστικη συμπεριφορα υπαρχει για την pio με την εννοια που υπαρχει για ολα τα ωραια και ακριβα αντικειμενα ποθου. Πανακριβα αμαξια, μηχανες κλπ συκεντρωνουν πιο ευκολα την προσοχη μας και την προτιμηση μας απο αλλα πιο ευπροσιτα.

ειναι απο τα λίγα threads στα οποια δεν εχω συμμετάσχει με καποιο σχολιο γιατί το συγκεκριμένο αφορά μια τηλεόραση πολύ μακρινή για μένα(στα όρια του φανταστικού) αλλά μια παρατήρηση που θα έκανα τωρα είναι οτι από την αρχη μεχρι και το τέλος ο χρηστης geosou δεχεται επιθεση..δεν αγορασες την τηλεόραση, εισαι ψευτης οπως κάποιος που λεει σε αλλο forum οτι αγορασε mercedes,δεν μας σεβεσαι,μιλας ασχημα κτλ κτλ..ποσοι του ειπανε καλορίζικη? δειτε σε αλλα treads που σπευδουν να συγχαρουν τον αγοραστη και κανουν και πλακιτσα μεταξυ τους..εδω τιποτα..βολες και παρεξηγήσεις..anyway πριν σπευσει κανεις να μου πει πως κανω λάθος τον προλαβαινω και του λέω ότι αυτη ειναι η γνώμη μου και σχηματιστηκε απλα διαβάζοντας οσα γραφετε χωρις να κοιταω ποσα αστερακια εχει ο καθένας..οποιος δεχεται επιθεση θα επιτεθει..τον ανθρωπο τον ειπαν ψευτη γιατι δεν ανεβασε photos..και παλι το επιπεδο των σχολιων μου φαινεται υψηλοτατο για οσα εχει ακουσει..

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Δεν θα αναπτύξω το θέμα περί επίθεσης, προκατάληψης κλπ, απλά ενημερωτικά η αγορά της τηλεόρασης ανακοινώθηκε σε άλλο thread.

Ότι η πρώτη photo είναι πολύ πιο ρεαλιστική από την δεύτερη είναι πασιφανές (sorry akren). Προσωπική γνώμη από την μικρή μου εμπειρία με τηλεοράσεις πως η χαώδης διαφορά των δύο photo δεν μπορεί να οφείλεται σε +15 στην ευκρίνεια.

Γιώργη μήπως δοκίμασες τις ρυθμίσεις που έδωσα ?

Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Σε τοσο μικρες ιντσες (50) δεν θα αγοραζα full HD τηλεοραση διοτι οι οποιες διαφορες αναλυσης δεν ειναι εμφανεις στο ματι. Ομως δεν εχω δει την LX508D για να γνωριζω αν εχει αλλες διαφορες απο την 508 οι οποιες να βελτιωνουν την εικονα. Για την αποσταση δεν υπαρχει προβλημα, αρκει να μην βλεπεις τα πιξελ..

Φίλε Τάκη να υποθέσω ότι είσαι ευχαριστημένος από την επιλογή σου.
Ρωτάω γιατί η εμπειρία μου είναι μικρή, μην έχοντας δει ποτέ προτζέκτορα της προκοπής. Πάντα είχα τις 50" στην τεράστια κατηγορία για εμένα.
Δηλαδή όλο αυτό το παιχνίδi για 1080p είναι και λίγο μαρκετινγκ?
Αν πάρω την 508XD και την τροφοδοτήσω με 720p δεν θα δω σημαντικές διαφορές από το αν είχα δυνατότητα για 1080p?

Θα επαναλάβω επίσης αν έχει δει κανείς την 508XD πώς συμπεριφέρεται με παιχνιδοκονσόλες. Την σηκώνει την κίνησή τους? Μήπως είναι επικίνδυνες γενικά για plasma οθόνες?

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Αν πάρω την 508XD και την τροφοδοτήσω με 720p δεν θα δω σημαντικές διαφορές από το αν είχα δυνατότητα για 1080p?

Θα επαναλάβω επίσης αν έχει δει κανείς την 508XD πώς συμπεριφέρεται με παιχνιδοκονσόλες. Την σηκώνει την κίνησή τους? Μήπως είναι επικίνδυνες γενικά για plasma οθόνες?

Ευχαριστώ.

Με 1080p τροφοδοτούνται και οι δύο, απλά η LX τα δείχνει όπως τα δέχεται ενώ η 5080XD θα πρέπει να τα κατεβάσει στην χαμηλότερη ανάλυση της. Οι πρώτες εντυπώσεις για την LX δεν μιλάνε απλά για αυξημένη ανάλυση αλλά για πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε όλους τους τομείς. Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αφού οι κάτοχοι LX είναι λίγοι ακόμα.

Αν είσαι κονσολάκιας πάντως τσίμπα μια LCD με γρήγορο panel, όπως η Sharp που έχεις αναφέρει σε άλλο thread, και είσαι super.

Γιώργο θα ήθελα να μου πεις με τι πηγη επαιζες και ποιες ήταν οι ρυθμίσεις σου και στην τηλεόραση αλλα και στο player.

Re: Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Ότι η πρώτη photo είναι πολύ πιο ρεαλιστική από την δεύτερη είναι πασιφανές (sorry akren). Προσωπική γνώμη από την μικρή μου εμπειρία με τηλεοράσεις πως η χαώδης διαφορά των δύο photo δεν μπορεί να οφείλεται σε +15 στην ευκρίνεια.

Γιώργη μήπως δοκίμασες τις ρυθμίσεις που έδωσα ?

Γιώργη δεν τις δοκίμασα προς το παρόν,φοβάμαι μην χαλάσω ήδη αυτές που μου φαίνονται αρκετά καλές...
Αργότερα όταν μάθω καλύτερα να παίζω με αυτές τις ρυθμίσεις θα το προσπαθίσω....και πιστεύω οτι σε αυτές που μου έδωσες και σε άλλες υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης,σιγά σιγά όμως...:grinning-smiley-043

Είναι όντως χαώδης η διαφορά λόγο του οτι στην θολή η ευκρίνεια είναι στο -10,και στην άλλη είναι στο +15....
Με την πτώτη στο 0 απλά ξεθολόνει πολύ λίγο,μην φανταστείς τίποτα το ιδιαίτερο,απλά έτσι φαίνεται καλύτερα στην φώτο....