Pioneer PDP-LX5080/508XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Και τέλος ρε παιδιά ένα σχόλιο περι ειδικών και "ΣΩΣΤΩΝ". Το τι είναι σωστό πολλές φορές ισχύει και πολλές φορές όχι. Ναι υπάρχει σωστός τρόπος ρύθμισης σύμφωνα με κάποιους κανόνες. Αν εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι κανόνες γιατί είμαι φάουλ. Δεν είναι είναι κάπως ελιτίστικη αυτή η συμπεριφορά;

Αν δεν σου αρέσουν δεν είναι φάουλ, αλλά επειδή δεν σου αρέσουν εσένα ή εμένα δεν σημαίνει πως οι κανόνες είναι λάθος και πως δεν ισχύουν στην περίπτωση σου. Απλά προτιμάς συνειδητά να μην τους εφαρμόζεις γιατί έτσι γουστάρεις και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Γιωργο, (geosoy) αν μου επιτρεπεις θα ηθελα να σου πω οτι εσυ εχεις πεσει πανω μας να μας "φας" (για να χρησιμοποιησω την φραση σου) και οχι οι αλλοι εσενα.

Και στο φιναλε, μπορεις να μου πεις γιατι πρεπει σονυ και καλα εσενα να σου αρεσει τι αρεσει σε εμενα αλλα και τουμπαλιν ???
(οσον αφορα το θεμα αυτο τουλαχιστον)

Δεν μπορω να καταλαβω την επιμονη σου να μας πεισεις.
(ΒTW, εχουμε και αλλοι pioneer).

Re: Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Φιλε , ειμαστε συμφωνοι. Το θεμα ξερεις πιο ειναι ?
Οτι το σωστο ειναι σωστο και η κολοκυθοπιτα κολοκυθοπιτα και δεν διαπραγματευετε.

Αυτο που προσπαθει ο φιλος τοσες μερες, και πολλες φορες περα για περα ακομσα , ειναι να μας πεισει οτι το σωστο ειναι η κολοκυθοπιτα !

:ernaehrung004:
Είδες όμως ρε φίλε browser, ότι δεν κατάλαβες τελικά τι εννοώ.
Το μόνος που έγραψα τελικά (χεχε με όλο αυτο το κατεβατό) είναι ότι καιρός είναι να σταματήσουμε (ποτέ δεν βγάζω την ουρά μου απέξω) να αλληλοσπαρασόμαστε. Νομίζω ότι σε ένα forum που προσπαθεί να μεταδώσει πληροφορίες κυρίως και απόψεις αυτά δεν έχουν θέσεις. Τα forum στην ουσία τους αυτό κάνουν. Εκθέτουν απόψεις και αυτό εξ' ορισμού εμπεριέχει την αντικειμενικότητά του. Ένα απλό παράδειγμα. Η Pio του φίλου Geo, αν η εικόνα ήταν κάτι το αντικειμενικό, θα είχε απλά συγκεκριμένες και κλειδωμένες ρυθμίσεις. Θα σας άρεσε αυτό; Θα έλεγε λοιπόν κάποιος, ότι οι κανόνες του ISF, ABS, EBD, AFU και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, λένε αυτό και τελεία. Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς κανέναν γι αυτό λοιπόν. Αφού κρίνει ο φίλος geo λοιπόν ότι η εικόνα γι αυτόν είναι πιο αναλυτική έτσι γούστο του και καπέλο του. Κ εγώ στην θέση του αν πίστευα το ίδιο σας έλεγα το ένα κ το αυτό. Εμένα έτσι μου αρέσει και αυτό είναι το σωστό. Εκεί που διαφωνώ μαζί του είναι στον τρόπο που εκφράζει την διαφωνία του χάνοντας το δίκιο του.

Τέλος δεν αμφισβητώ το σωστό σύμφωνα με κάποιους κανόνες. Εκείνο που αμφισβητώ είναι την ορθότητα του οποιουδήποτε κανόνα να μου επιβάλει τι είναι σωστό και τι όχι, όταν ειδικά τα δικά μου μάτια λένε άλλο. Απλά αν θέλετε λοιπόν να επιστρέψουμε στο θέμα του topic γιατί αυτό όντως δεν είναι σωστό. Δηλ το να τρωγώμαστε και να προσπαθούμε να αποδείξουμε ποιος έχει πιο δίκιο και ποιος άδικο. Δεν προσπαθώ να κάνω τον συντονιστή, απλά δεν μου αρέσει τπ συγκεκριμένο θέαμα. Αν μου πεί κάποιος ότι αυτό είναι και άμα σ'αρέσει πολύ ευχαρίστως να αλλάξω κανάλι.... ε topic.:singer:

Εγω παντως ειμαι της αποψης οτι θα πρεπει να παρεις καποιον ειδικο με μηχανηματα calibration να σου κανει τις οποιες ρυθμησεις. Εγω στην θεση σου αυτο θα εκανα. Μονο και μονο για να μην εχω καμια αμφιβολια αν αυτο που βλεπω ειναι σωστο ή λαθος. Οχι τιποτα αλλο δεν μιλαμε για 1000 ευρω αλλα για 6000.

Εγω παντως ειμαι της αποψης οτι θα πρεπει να παρεις καποιον ειδικο με μηχανηματα calibration να σου κανει τις οποιες ρυθμησεις. Εγω στην θεση σου αυτο θα εκανα. Μονο και μονο για να μην εχω καμια αμφιβολια αν αυτο που βλεπω ειναι σωστο ή λαθος. Οχι τιποτα αλλο δεν μιλαμε για 1000 ευρω αλλα για 6000.

Μπααα, εγω θα του ελεγα να βρει αυτο που του αρεσει περισσοτερο.

Μπααα, εγω θα του ελεγα να βρει αυτο που του αρεσει περισσοτερο.

Μα φυσικα με το calibration θα βρει αυτο που του αρεσει. Οταν γινεται 1 calibration ο χρηστης της tv παιρνει μερος και λεει ποια ειναι τα γουστα του.

Ας κανει οτι θελει.
Εμεις παντως βλεπουμε μετα την "καλιμπρα".

Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά, ελπίζω, την 508LX και θα διαπιστώσουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει.
Αν όντως συμβαίνει αυτό που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία παίζοντας μόνο με την ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ εγώ θα εκπλαγώ πάρα πολύ και θα ζητήσω συγνώμη από το Γιώργο για τη δυσπιστία μου.
Μέχρι τότε όμως θα μου επιτρέψετε, φαντάζομαι, να έχω τις αμφιβολίες μου.
Μέχρι τώρα δεν έχω δεί ΚΑΝΕΝΑ προβολικό μέσον, ούτε τηλεόραση ούτε προβολέα, που να έχει αυτή την τεράστια διαφορά πειράζοντας την ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ.
Στην δική μου Pioneer 428XD ούτε κατ' ελάχιστο δεν συμπεριφέρεται έτσι. Μόνο αν πειράξω το DRE αλλάζει τόσο η εικόνα.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συμπεριφέρεται όπως όλα τα υπόλοιπα προβολικά μέσα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες του Μανώλη.
Εντάξει, δεν είναι οι ίδιες τηλεοράσεις αλλά η διαφορά είναι τεράστια. Το οτι η μία είναι Full HD και η άλλη HD Ready αυτό σε καμία περίπτωση δεν διακαιολογεί τέτοιες διαφορές.
Μπορεί η 508 να έχει κάτι παραπάνω...Κάτι εντελώς διαφορετικό... Δεν ξέρω...
Πρός το παρόν αρκούμαι σ' αυτά που λέει ο Γιώργος και περιμένω να τη δώ με τα μάτια μου.

Attachments

• ab.jpg
    ab.jpg
    64 KB · Views: 49

Να βαλουμε λιγο τα πραγματα στην πιο θεωρητική τους βαση αν θελετε απο πλευρας εικονας....

Το Σαββατο που ημουν στο Μπαμπη για αλλο λογο με το Μανωλη, βρηκαμε χρονο και ειδαμε πως συμπεριφερετε το sharpness στην 428xd ( και αν θελετε μη χρησιμοποιουμε τη λεξη ευκρινεια στο συγκεκριμενο, διοτι προκειται για σαρπνες).
Βαλαμε λοιπον το συγκεκριμενο δισκακι στο πσ3 και πεξαμε με το sharpness. Η διαφορες απο -15 σε 15 δεν ηταν σε καμμια των περιπτωσεων του επιπεδου των φωτογραφιων που εβαλε ο φιλος geosoy.
Ψαχνοντας να βρουμε τι στο καλο το κανει τοοοσο εντονο τελος παντων αυτο το φαινομενο, και παιζοντας με το dre, ειδαμε οτι οι εικονα "ερχοταν" πιο πολυ στα σκρινσοτ του geosoy.
Βεβαια η dre ρυθμιση πειραζει πολλα πραγματα στην τηλεοραση και μεταξυ αλλων και το gamma κατι που σε περιβαλλον θεασης τηλεορασης την κανει πιο φωτεινη κι εντυπωσιακη. Ισως δινει και λιγο δυναμη στα χρωματα παραπανω.
Με αυτα τα στοιχεια μειναμε, και ειπαμε να ρωτησουμε μηπως παιραζεις και το dre στην τηλεοραση κι εχουμε τα αποτελεσματα που βλεπουμε στις φωτο σου.

Το παραπανω σχολιο του Μπαμπη πριν λιγο με εβαλε σε σκεψεις. Ξανακοιτωντας τις φωτο σου , εγω τουλαχιστον, βλεπω οτι σιγουρα δεν ειναι αλλαγμενο το gamma οποτε δεν αλλαζει θεση και το dre. Δεν με απασχολει σε πια θεση ειναι, μου αρκει που ειναι στην ιδια καθε φορα που δοκιμαζεις το σαρπνες πανω κατω.

Κατα την γνωμη μου ολη η ιστορια "παιζει" στο γεγονος οτι η τηλεοραση σου ειναι full HD.
Τι εννοω με αυτο.
Στην 428 του Μπαμπη υλικο με 1080 , η εικονα γινεται scaled κι ερχετε στην αναλυση του πανελ , κι εκει επιδρουν ολα τα φιλτρα/καλουδια, που αναμεσα σε αυτα ειναι και το σαρπνες.
Η διαφορα με τη δικη σου ειναι οτι ολα αυτα και το σαρπνες επιδρουν σε αναλυση 1080 και ΣΑΦΩΣ εχουν καλυτερα αποτελεσματα .

Εχοντας υλικο 1080 και πανελ 1080 δινεις τη δυνατοτητα στο σαρπνες η και σε οτιδηποτε αλλο να δουλεψει οσο πιο σωστα γινεται.
Το ιδιο κανουμε και στα htpc. Οταν θελουμε να βαλουμε καποια φιτρα στην εικονα , προσπαθουμε να τα βαλουμε να δουλεψουν σε ψηλες αναλυσεις , διοτι φερνουν καλυτερο αποτελεσμα και λιγοτερα "προβληματα".

Τελος οσον αφορα τα πατερνς, σιγουρα κατα τη γνωμη μου στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι οτι καλυτερο για να δεις τις διαφορες.
Το υλικο ηταν απο το dve δηλαδη 720 576, αρα δουλευαν ολα τα scaler και του πς3 και της τηλεορασης και το αποτελεσμα ηταν εμφανες προς το κακο.

Όπως είπα στον Μανώλη στις πρώτες δυο φώτο ίσως είχε γίνει κάποια αλλαγή στο DRE ή κάπου αλλού γιατι εκείνη την στιγμή κάναμε δοκιμές....
Όμως στις τελευταίες φώτο σίγουρα όλα είναι εντελώς ίδια εκτός απο την ευκρίνεια...
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζετε οτι η "καθαρή" φώτο είναι για εσας πιο χάλια απο την στιγμή που στην μία φαίνονται λεπτομέριες που η άλλη τις δείχνει σαν κάτι θολό,κάποιος μίλησε για υπερβολή και για λεπτομέριες οι οποίες δεν υπάρχουν...όμως δεν είναι έτσι...υπάρχουν.....
Ίσως γιατι εγώ την βλέπω μπροστά μου με τις λεπτομέρειες που στην φώτο δεν φαίνονται....

Re: Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Το υλικο ηταν απο το dve δηλαδη 720 576, αρα δουλευαν ολα τα scaler και του πς3 και της τηλεορασης και το αποτελεσμα ηταν εμφανες προς το κακο.

:argue::argue::argue::slapface::slapface::slapface::slapface:

Γιώργο, μεταξύ των 2 φωτογραφιών δεν υπάρχει αμφιβολία για το πιά είναι η καλύτερη.. Για μένα τουλάχιστον.
Αν είχα μόνο 2 επιλογές θα έπαιζα στο +15
Αυτό επίσης που μου κάνει εντύπωση είναι και το μεγάλο range μεταξύ -15 και +15.
Η φωτογραφία με το -15 χαλάει πάρα πολύ.. Καμία σχέση με HD.
Ίσως αντίστοιχα πολύ να επειρεάζεται και στο +15... Τι να πώ; Δεν ξέρω.

Παντως απο οσα διαβαζω κι οσο μπορω να διακρινω απο τις φωτογραφιες, μαλλον καπου μεταξυ +5 και +10 πρεπει να ειναι η σωστη ρυθμιση...Ισως και στο μηδεν,...δεν ξερω. Θα συμφωνησω με το Μπαμπη στο οτι εαν δεν την δουμε δεν μπορουμε να κανουμε υποθεσεις.

Δεν εχει ξαναγινει ομως ποτε τοση συζητηση για το sharpness!!!!! :gossip:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Τα υπολοιπα τα καταλαβες ? :guitarist:

Ναι,πάρα πολύ καλή η τοποθέτιση σου,
Στο οτι η Full HD έχει διαφορα στο τι δείχνει απο μια HD ready αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς,αυτό άλλωστε προσπαθούσα να σας πώ.....οτι όντως υπάρχουν αυτές οι διαφορές....
Βέβαια όπως είπα και παραπάνω οι φώτο βγίκαν με την μια στο -10 και την άλλη στο +15 γιατί μόνο σε τέτοιες τιμές φαίνεται καθαρά η διαφορά μέσω φωτογραφίας...
Εμείς πάντως που την βλέπουμε μπροστά μας ζωντανά μπορούμε να διακρίνουμε αυτήν την διαφορά ακόμα και όταν η ευκρίνεια είναι στο 0-5 και ανάμεσα στο +7+10.....

Last edited:

Το εχει γραψει ο φιλος Γιωργος. 6000 ευρο την αγορασε -bye-

Sorry my mistake...

6000!!! Πώς και δεν τόλμησες φίλε Γιώργο καμιά Samsung LED 52" LE52F96B?

Sorry my mistake...

6000!!! Πώς και δεν τόλμησες φίλε Γιώργο καμιά Samsung LED 52" LE52F96B?

Τι σχεση μπορει να εχει μια Pioneer με μια Samsung ?