Pioneer PDP-LX5080/508XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: pioneer 508 lx

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους.

συνδεθηκε τελικα ! η βαση της η περιστρεφομενη δεν στριβει πολυ. τα ψηφιακα καναλια ειναι σε διαφορετικη λιστα απο τα υπολοιπα και πρεπει να μεσολανει το tv/dtv αντιθετα απο την philips που τα εχεις στην σειρα, μαζι εννοω. απογευματα και βραδυ ειναι καλη. blue ray δεν εχω παιξει ακομη. την ημερα θα ηθελα περισσοτερη φωτεινοτητα και πιο καλο λευκο. εχει αυτο το θολο των plasma. στο πισω μερος του μυαλου μου εχω την 52χ3500 της sony υστερα απο το review του ηχου στο οποιο αναφερεται οτι οι διαφορες ειναι ελαχιστες πια οπως και το review για την samsung 52 F96 με τα led. παιζω καθημερινα 1 διωρο 1 dvd-ταινια χωρις υποτιτλους με zoom (απαραδεκτο το αγχος που σου δημιουργει το πιθανον burn in σε τηλεοραση των 6000 ευρω) και τις ρυθμισεις contrast kai φωτεινοτητας κατω απο το μισο. κατεβασα και 2 dvd ενα για burn in (μακρυα απο εμας) και 1 break in το οποιο λογικα ειναι για τις πρωτες 200 ωρες. παιζει μια λευκη οθονη συνεχεια! να το βαλω? το dvd για το burn in παιζει διαβαθμιση του λευκου σε μαυρο. ποιο πρεπει να παιξω?

PS. το upscaling του nova μεσω του DENON 4308 ειναι χαλια. κριμα τα χρηματα. αν το ηξερα θα αφημα το παλιο καλο AX1.

PS2. ποia η τιμη των samsung 52F96 , sony 52x3500?

Last edited:

Nα σας ρωτησω κατι ακομη παιδια. scaler η τηλεοραση διαθετει? γιατι εχω μπερδευτει. το καταστημα μου λεει οτι scaler δεν εχει. μπορω να ανεβασω το σημα του νοβα πχ μεσω της τηλεορασης ή μονο μεσω του ενισχυτη (οπου τα αποτελεσματα με τον denon δεν μου αρεσαν καθολου).
Παντως ειμαι σιγουρος οτι κατα το διαστημα που ρωτουσα στην αγορα με διαβεβαιωναν οτι εχει scaler. μπορειτε να βοηθησετε?

Nα σας ρωτησω κατι ακομη παιδια. scaler η τηλεοραση διαθετει? γιατι εχω μπερδευτει. το καταστημα μου λεει οτι scaler δεν εχει. μπορω να ανεβασω το σημα του νοβα πχ μεσω της τηλεορασης ή μονο μεσω του ενισχυτη (οπου τα αποτελεσματα με τον denon δεν μου αρεσαν καθολου).
Παντως ειμαι σιγουρος οτι κατα το διαστημα που ρωτουσα στην αγορα με διαβεβαιωναν οτι εχει scaler. μπορειτε να βοηθησετε?

Όλες οι τηλεοράσεις έχουν scaler και η Pioneer μάλιστα έχει πολύ καλό. Σίγουρα δεν θα κάνει την δουλεία που κάνουν οι εξιδεικευμένοι εξωτερικοί των 2000-3000 +, αλλά νομίζω πως θα κάνει καλύτερο scaling από αυτό του DVD player ή του ενισχυτή. Δοκίμασε να της στείλεις απευθείας το σήμα και μπορεί να πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα.

οκ εχει scaler, αλλα γιατι οταν πατω information μου δινει (με την απευθειας συνδεση παντα μεσω scart) μου δινει σημα pal και οχι hdmi?

Απάντηση: pioneer 508 lx

Τελικά τα κατάφερα να ανεβάσω μερικές φωτό. Ακόμη είμαι ζαλισμένος απο την διαφορά στην ποιότητα εικόνας αλλά και απο τις χιλιάδες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Home cinema setup: Pio LX 508D, PS3 40G, Pio LX70, Filmnet, SKY HD. Το τελευταίο πριν απο μία ώρα. Θα προσπαθήσω και μέσα στο Σαβ/Κύριακο να ανεβάσω και άλλες φωτό με πρόγραμμα.

Attachments

• PIO-SET 022.jpg
    PIO-SET 022.jpg
    75.9 KB · Views: 101
  • PIO-SET 002.jpg
    PIO-SET 002.jpg
    55.5 KB · Views: 63
  • PIO-SET 004.jpg
    PIO-SET 004.jpg
    53.9 KB · Views: 82
  • PIO-SET 007.jpg
    PIO-SET 007.jpg
    65.6 KB · Views: 98

:2thumb22sup:
Λίαν προσεχώς.....
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ HI-END ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ PIONNER ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΩΣ ΑΡΚΕΤΕΣ...

Ευχαριστώ παιδιά. Το έχω στα υπό όψιν το καλώδιο ρεύματος. Πιθανόν να γίνει óταν θα κάνω calibration.

Attachments

• PIO-SETs 008.jpg
    PIO-SETs 008.jpg
    54.8 KB · Views: 74
  • PIO-SETs 009.jpg
    PIO-SETs 009.jpg
    62 KB · Views: 58
  • PIO-SETs 010.jpg
    PIO-SETs 010.jpg
    67.9 KB · Views: 56
  • PIO-SETs 011.jpg
    PIO-SETs 011.jpg
    61.5 KB · Views: 55

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

αφου δεν πηρα καμμια απαντηση πηρα την απαντηση απο τα βιβλια της και οντως δεν εχει scaler.
Συνεχιζω το στρωσιμο με τις ρυθμισεις φωτεινοτητας και κοντραστ κατω απο τη μεση με ταινιες και το cd break in. μετα τις 50 ωρες ανεβασα τισ ωρες σε 6-8 ημερησιως. σε συνθηκες ελεγχομενου φωτισμου ειναι πολυ μπροστα. για χρηση με ps3 ενεργοποιω το ps3 ?

Last edited:
Απάντηση: Re: pioneer 508 lx

οκ εχει scaler, αλλα γιατι οταν πατω information μου δινει (με την απευθειας συνδεση παντα μεσω scart) μου δινει σημα pal και οχι hdmi?
Η τηλ. έχει scaler. 'Οτι σήμα και να τις δώσεις θα πάρεις απο την τηλ. 1920Χ1080p. Άμα συνδέσεις τις εισόδους 1,3,4 με scart και επιλέξεις απο το Home menu-options-input select, video ή RGB και μετά πατήσεις το info button θα σου δώσει RGB , 576i. To info button δείχνει τι σήμα λαμβανει η τηλ.(εκτος απο τα επίγεια κανάλια που λαμβάνει με τον δέκτη της). Αμα θέλεις να δείς τι σήμα προβάλει θα πρέπει να πάς σε είσοδο που έχεις επιλέξει και συνδέσει πηγή με Hdmi, Option-HDMI Input-Enable και μετά επιλέγεις Signal Type-PC. Όταν είσαι σε PC mode (για να πας σε PC Mode πρέπει να εχεις συνδεθεί με καλώδιο HDMI) το info button δείχνει τι προβάλει η τηλ δηλ. 1920Χ1080 και απο κάτω την συχνότητα (50 ή 60Hz). Μην ξεχάσεις να γυρίσεις απο PC σε Video mode γιατί το PC Mode απενεργοποιεί το Orbiter. Αυτά μετά απο αρκετή μελέτη. Αν έχω κάπου λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε.

Θα το τσεκαρω μπορει και αν εχεις δικιο. οσον αφορα ομως το orbiter δεν θα πρεπει να ειναι παντα ενεργοποιημενο για προστασία? και ειδικα οταν συνδεεις PC, playstation? τελικα το scaler λειτουργει μονο απο hdmi και μονο σε pc mode?

Λογω του οτι την εχεις γραψε μου την συνδεεις με ps3 γιατι φιλος με 428 μου λεει να το ξεχασω ασχετως απο το οτι ακουω για εξελιξη στα πανελ κλπ.

ομολογω οτι το ολο θεμα με το burn in με εχει αγχωσει αρκετα. Ισως και να εκανα λαθος επιλογη δεν ξερω πραγματικα .

calibration πως θα μπορουσα να κανω?

Θα το τσεκαρω μπορει και αν εχεις δικιο. οσον αφορα ομως το orbiter δεν θα πρεπει να ειναι παντα ενεργοποιημενο για προστασία? και ειδικα οταν συνδεεις PC, playstation? τελικα το scaler λειτουργει μονο απο hdmi και μονο σε pc mode?

Λογω του οτι την εχεις γραψε μου την συνδεεις με ps3 γιατι φιλος με 428 μου λεει να το ξεχασω ασχετως απο το οτι ακουω για εξελιξη στα πανελ κλπ.

ομολογω οτι το ολο θεμα με το burn in με εχει αγχωσει αρκετα. Ισως και να εκανα λαθος επιλογη δεν ξερω πραγματικα .

αμα στρωθει σωστα ΔΕΝ εχεις φοβο.....:grandpa::grandpa:

φιλε μου ασε τα burn-in-out και κατσε και απολαυσε το κορυφαιο πλασματακι που πηρες.

ακολουθησε την γνωστη διαδικασια στρωσιματος για να σου φυγει καθε υποψια και κατσε απολαυσε.

στην 427xd,που ειναι προηγουμενης γενιας ,χωρις σοβαρη προσπαθεια στρωσιματος,στην χειροτερη να μεινει καποιο σημαδι καναλιου για δευτερολεπτα.

ειδικα η συγκεκριμενη εταιρια το εχει δουλεψει πολυ το θεμα.

καλες θεασεις....:2thumb22sup:

Το scaler λειτουργεί πάντα. Απλά όταν το βάζεις σε PC Mode σου βγάζει την πληροφορία, το info button δείχνει τι προβάλει η τηλ δηλ. 1920Χ1080 και απο κάτω την συχνότητα (50 ή 60Hz). Απλά για να ξέρεις σε τι συχνότητα δουλεύει λαμβάνοντας σήμα απο κάποια πηγη μέσω HDMI. Απο ότι κατάλαβα το orbiter (εφόσον το ενεργοποιήσεις) δουλεύει συνέχεια εκτός όταν ειναι σε PC Mode. Δεν με ενδιαφέρει να την συνδέσω με υπολογιστή. Ps3 έχω και είναι συνδεδεμένο με τον ενισχυτή (Pioneer LX70) με Hdmi. Η εικόνα σε Blue ray απο το Ps3 είναι καταπληκτική. Αποφεύγω τα παιχνίδια όχι γιατί φοβάμαι το burn in αλλά γιατί δέν θέλω να κολλήσω γιά ώρες στον καναπέ, αλλά άμα αρχίσεις είναι δύσκολο να σταματήσεις. Στο αγγλικό σαιτ που παρακολουθώ δεν υπάρχει πρόβλημα με μόνιμο Burn in . Calibration θα κάνω αφου παίξει για 3-4 εβδομάδες (λένε μετά τις 200 ώρες λειτουργίας). Στην Αθήνα υπάρχουν επιλογές για ISF Calibration.

Στο αγγλικό σαιτ που παρακολουθώ δεν υπάρχει πρόβλημα με μόνιμο Burn in . Calibration θα κάνω αφου παίξει για 3-4 εβδομάδες (λένε μετά τις 200 ώρες λειτουργίας). Στην Αθήνα υπάρχουν επιλογές για ISF Calibration.
Και όμως υπάρχει πρόβλημα με το burn in εχω την 436XDE και ακόμα και σήμερα μετά απο 1 χρόνο και κάτι εαν παίξει ελληνικά κανάλια για 2 ωρες εχει πρόβλημα..βέβαια άλλο πάνελ η 508..πάντως παίζει εκπλήκτικά για το μέγεθος της..ακόμα και σήμερα.

Και όμως υπάρχει πρόβλημα με το burn in εχω την 436XDE και ακόμα και σήμερα μετά απο 1 χρόνο και κάτι εαν παίξει ελληνικά κανάλια για 2 ωρες εχει πρόβλημα..βέβαια άλλο πάνελ η 508..πάντως παίζει εκπλήκτικά για το μέγεθος της..ακόμα και σήμερα.

Χρηστο, καλημερα και καλη χρονια :ernaehrung004:
Δηλαδη εννοεις οτι σου αφηνει προσωρινο σημαδι εαν παιξει σε τηλεοπτικο καναλι για πανω απο 2 ωρες?? Αυτο στο εκανε απο την αρχη που την αγορασες?