Pioneer VSX-920 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

REVIEW PIONEER VSX-920
Παιδες γεια χαρα. Αποφασισα να γραψω και εγω ενα review για να συμπληρωσω καποια επιπλεον στοιχεια για τον ενισχυτη μια και δεν εχει λογο να πω κατι διαφορετικο απο τα παιδια που εχουν ηδη κανει στο ιδιο τοπικ 2 REVIEW. Πριν προλαβεται να ρωτησετε αποριες η να με αμφισβητησετε να σας προλαβω λεγοντας οτι
Α: διαβασα ολο το τοπικ βγαζοντας χρησιμα συμπερασματα
Β: μπορει στο φορουμ να φαινομαι newbie αλλα ασχολουμε με το αθλημα απο τα 13 και ειμαι 36. Ενδεχομενος να ημουν ο πιο μικρος χαιφιντελας στην εποχη των 80's . Τωρα που εχουν ξεφτιλιστει η τιμες μπορουν και αλλοι 13 χρονοι να γινουν χαιφιντελαδες τοτε ηταν ΠΟΛΥ δυσκολο.
Γ:Ειμαι τελειομενης και περφεξιονιστης αρα και σκληρος κριτης!

Καπου εδω τελειωσαν τα ορεκτικα και μπαινω στο κυριως πιατο.ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
Ο ενισχυτης ειναι ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ. ΧΑΧΑΧΑ μπηκα πολυ δυναμικα αλλα παρακαλω συνεχιστε να διαβαζετε και τα παρακατω.
Ο ενισχυτης δε φταιει που ειναι ΑΠΑΤΗ φταει η μαμα που τον γενησε (Pioneer)

Ας τα παρουμε ομως απο την αρχη σαν παραμυθακι. Ο τελευταιος AV RECIEVER αγοραστηκε πριν πολλα πολλα χρονια το 2002 . Ηταν ενα διαμαντι της εποχης στην μεσουψηλη κατηγορια τιμης. Ηταν ο Yamaha RXV-1300 με κοστος το 2002 1150 ευρω τιμη καταλογου. Το μηχανημα εσκιζε .Τα χρονια περασανε ηρθε το hdmi 1.0 και μετα το 1.1 και μετα το 1.2 και μετα το 1.3 και τελικα ηρθε και το 1.4 που και αυτο δεν προκειται να μεινει για πολυ γιατι αυτοι η απατεωνες ενω εχουν την τεχνολογια να βγαλουν απο τωρα το 5.0 τα βγαζουν ανα 0.1 για να μας περνουνε τα ωραια μας φραγκακια καθε εναμιση χρονο. Εγω αρρωστακι φυσικα και σε καθε hdmi εκδοση που εβγαινε ολο θα αγοραζα αλλα ολο δεν αγοραζα. Στο μεταξυ συνεχιζε να με υπηρετει ο yamaha μου αλλα μονο στο κομματι του ηχου καθως το component ηταν πλεον απαρχαιομενο οποτε αναγκαζομουν να συνδεω απευθειας το player με τον προβολεα .
Περασαν τα χρονια εγτιαξα νεο σπιτι εξοδα και παλι εκει ο yamaha. ΑΛΛΑ το ειχα ΟΡΚΙΣΤΕΙ οτι στο νεο σπιτι θα μπω με νεο ενισχυτη και πολυχωρικη εγκατασταση ηχου εικονας και καλωδιωση LAN ETHERNET σε ολα τα δωματια και δορυφορικη σε ολα τα δωματια. Μετα απο απειρα φραγκακια και ενα σωρω ωρες προσοπικης εργασιας να τραβαω καλουμπες απο καλωδια τελικα πριν προλαββ να μετακομισω τον αγορασα. Ετσι λοιπον η υποσχεση μου εγονε πραγματικοτητα. Στο παλιο σπιτι ολα μου φαινοταν ενταξει (δυστηχως ειχα κανει λαθος εκτιμηση αλλα δεν το ηξερα) στο καινουργιο σπιτι ομως ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΟΛΟΕΤΑΙΡΙΑΣ. Δηλαδη εταιριας του κολου που δε σαιβεται τα λεφτα μας και αντιστοιχα και ουτε εμεις πλεον τη σεβομαστε.
Να σημειωθει οτι αγορασα το πρωτο(?) κομματι που ειχε ερθει στην Ελλαδα αφου τον περιμενα πως και πως και ειχα διαβασει ολα τα preview . Πριν τον αγορασω ειχα σκεφτει και τον denon 1911 που και εκεινος δεν ειχε ακομα κανει την επισημη παρουσια του αλλα ειχα διαβασει επισης preview.
Συμφωνα λοιπον με την διαδικτιακη σελιδα της εταιριας ο 920 εχει διαφορες με τον 1020 στο οτι εχει ακομα μια εισοδο hdmi μπροστα (πολυ χρησιμο) ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ επεξεργαστη εικονας της AB και εχει θυρα για πολυχωρικες εγκαταστασεις με triger switch. Κατα τα αλλα ειναι ιδιος!
ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
Και θα σας πω γιατι οταν βρω χρονο να κανω edit δηλαδη μαλλον αυριο....οκ?

Last edited:
Συμφωνα λοιπον με την διαδικτιακη σελιδα της εταιριας ο 920 εχει διαφορες με τον 1020 στο οτι εχει ακομα μια εισοδο hdmi μπροστα (πολυ χρησιμο) ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ επεξεργαστη εικονας της AB και εχει θυρα για πολυχωρικες εγκαταστασεις με triger switch. Κατα τα αλλα ειναι ιδιος!
ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Eπειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω, έψαξες τις διαφορές από το αμερικάνικο site, έχε υπόψη σου ότι ο αμερικάνικος 920 είναι διαφορετικό μηχάνημα από τον ευρωπαϊκό 920... ;)

Kαι συγκεκριμένα, ο ευρωπαϊκός 920 φοράει τον Renesas UPD61283F1 της NEC (τον ίδιο με του 1020 δηλαδή), ενώ ο αμερικάνικος 920 φοράει τον ABT1015 της Anchor Bay...

Χαχα, μας εσκισες τωρα..Πανω που ειχα την περιεργεια να δω γιατι εισαι τοσο λαυρος και γιατι σε απογοητευσε ο 920 λες "θα σας πω αυριο"..Για να δουμε..! :ears:

Eπειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω, έψαξες τις διαφορές από το αμερικάνικο site, έχε υπόψη σου ότι ο αμερικάνικος 920 είναι διαφορετικό μηχάνημα από τον ευρωπαϊκό 920... ;)
Το συμπερασμα σας κυριε συντονιστα απο που προκυπτει ? Εχετε κανει λαθος αλλα κοιταξα ΚΑΙ το αμερικανικο ιστοτοπο ΚΑΙ τον Ευρωπαικο.

Δεν μας δινεις ενα γρηγορο τυρακι μπας και δουμε και εμεις κατι μεχρι αυριο?
Καλοριζικος!
Αν εννοεις κυριε συντονιστα καλοριζικος εις τον ιστοτοπο σας τοτε καλως σας βρηκα!. Αλλα αν εννοεις καλοριζικος ο νεος ενισχυτης να σε πληροφορησω οτι τον εχω στην κατοχη μου απο τον Ιουνιο του 2010 προφανως μεσα στους 10 πρωτους που πουληθηκαν στην Ελλαδα. Αρα δικαιουμε να ομιλω εκ μεγαλυτερης πειρας εναντι των υπολοιπων μελων του ιστοτοπου.

Aπό την αναφορά στον Anchor Bay... -bye-

Σε τι;
Στο οτι οπως απηντησα πιο πανω οτι εχω ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ διαβασει και τον Ευρωπαικο καθως και τον Αμερικανικο ιστοτοπο της εταιριας απατη που εχει αμαυρωσει την Ιαπωνικη κουλτουρα περι εμορικης δεοντολογιας. Προφανως οι ανθρωποι δεχομενοι εντονοτατο ανταγωνισμο απο τις τυχαρπαστες "κινεζοεταιριες" αναγκαστηκαν να υιοθετισουν την κινεζικη εμπορικη δεοντολογια που αναφερει στους κινεζικους ιστοτοπους λαγους για πετραχιλια και οταν ανοιγεις το δεμα απο την κινα περιεχει μεσα πετρες αντι για χαι φαι....

Mάλιστα... Ποιό είναι λοιπόν το χαρακτηριστικό εκείνο, που κάνει χάι-φάι τον 1020 και πέτρες τον 920;

REVIEW PIONEER VSX-920
Παιδες γεια χαρα. Αποφασισα να γραψω και εγω ενα review για να συμπληρωσω καποια επιπλεον στοιχεια για τον ενισχυτη μια και δεν εχει λογο να πω κατι διαφορετικο απο τα παιδια που εχουν ηδη κανει στο ιδιο τοπικ 2 REVIEW. Πριν προλαβεται να ρωτησετε αποριες η να με αμφισβητησετε να σας προλαβω λεγοντας οτι
Α: διαβασα ολο το τοπικ βγαζοντας χρησιμα συμπερασματα.
Β: μπορει στο φορουμ να φαινομαι newbie αλλα ασχολουμε με το αθλημα απο τα 13 και ειμαι 36. Ενδεχομενος να ημουν ο πιο μικρος χαιφιντελας στην εποχη των 80's . Τωρα που εχουν ξεφτιλιστει η τιμες μπορουν και αλλοι 13 χρονοι να γινουν χαιφιντελαδες τοτε ηταν ΠΟΛΥ δυσκολο.
Γ:Ειμαι τελειομενης και περφεξιονιστης αρα και σκληρος κριτης!

Καπου εδω τελειωσαν τα ορεκτικα και μπαινω στο κυριως πιατο.ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
Ο ενισχυτης ειναι ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ. ΧΑΧΑΧΑ μπηκα πολυ δυναμικα αλλα παρακαλω συνεχιστε να διαβαζετε και τα παρακατω.
Ο ενισχυτης δε φταιει που ειναι ΑΠΑΤΗ αλλα φταιει η μαμα που τον γεννησε (Pioneer).

Ας τα παρουμε ομως απο την αρχη σαν παραμυθακι. Ο τελευταιος AV RECIEVER αγοραστηκε πριν πολλα πολλα χρονια το 2002 . Ηταν ενα διαμαντι της εποχης στην μεσουψηλη κατηγορια τιμης. Ηταν ο Yamaha RXV-1300 με κοστος το 2002 1150 ευρω τιμη καταλογου. Το μηχανημα εσκιζε .Τα χρονια περασανε ηρθε το hdmi 1.0 και μετα το 1.1 και μετα το 1.2 και μετα το 1.3 και τελικα ηρθε και το 1.4 που και αυτο δεν προκειται να μεινει για πολυ γιατι αυτοι η απατεωνες ενω εχουν την τεχνολογια να βγαλουν απο τωρα το 5.0 τα βγαζουν ανα 0.1 για να μας περνουνε τα ωραια μας φραγκακια καθε εναμιση χρονο. Εγω αρρωστακι φυσικα και σε καθε hdmi εκδοση που εβγαινε ολο θα αγοραζα νεο ενισχυτη αλλα ολο δεν αγοραζα. Στο μεταξυ συνεχιζε να με υπηρετει ο Yamaha μου αλλα μονο στο κομματι του ηχου καθως το component ηταν πλεον απαρχαιvμενο οποτε αναγκαζομουν να συνδεω απευθειας το player με τον προβολεα .
Περασαν τα χρονια εφτιαχνα νεο σπιτι, εξοδα και παλι εκει ο Yamaha. ΑΛΛΑ το ειχα ΟΡΚΙΣΤΕΙ οτι στο νεο σπιτι θα μπω με νεο ενισχυτη και πολυχωρικη εγκατασταση ηχου εικονας και καλωδιωση LAN ETHERNET σε ολα τα δωματια και δορυφορικη σε ολα τα δωματια. Μετα απο απειρα φραγκακια και ενα σoρo ωρες προσωπικης εργασιας να τραβαω καλουμπες απο καλωδια τελικα πριν προλαβω να μετακομισω τον αγορασα. Ετσι λοιπον η υποσχεση μου εγινε πραγματικοτητα. Στο παλιο σπιτι ολα μου φαινοταν ενταξει (δυστηχως ειχα κανει λαθος εκτιμηση αλλα δεν το ηξερα) στο καινουργιο σπιτι ομως ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΟΛΟΕΤΑΙΡΙΑΣ. Δηλαδη εταιριας του κολου που δε σεβεται τα λεφτα μας και αντιστοιχα και ουτε εμεις πλεον τη σεβομαστε.
Να σημειωθει οτι αγορασα το πρωτο(?) κομματι που ειχε ερθει στην Ελλαδα τον Ιουνιο του 2010 αφου τον περιμενα πως και πως και ειχα διαβασει ολα τα preview . Πριν τον αγορασω ειχα σκεφτει και τον denon 1911 που και εκεινος δεν ειχε ακομα κανει την επισημη παρουσια του αλλα ειχα διαβασει επισης preview.
Συμφωνα λοιπον με την διαδικτιακη σελιδα της εταιριας ο 920 εχει διαφορες με τον 1020 στο οτι εχει ακομα μια εισοδο hdmi μπροστα (πολυ χρησιμο) ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ επεξεργαστη εικονας της AB και εχει θυρα για πολυχωρικες εγκαταστασεις με RS 232 . Κατα τα αλλα ειναι ιδιος.
ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Για να δουμε λοιπον που ειναι η ΜΕΓΑΛΗ απατη.
Η μεγαλη απατη ειναι στο οτι ΠΟΥΘΕΝΑ και σε κανενα ΕΠΙΣΗΜΟ ιστοτοπο της εταιριας δεν αναφερεται οτι η Zone 2 του ενισχυτη δεν μπορει να δεχτει βιντεοσημα ακομα και του ελεεινου ποιοτητας composite. Επισης δεν δυναται ο ενισχυτης να αναπαραγει στη zone 2 KANENA ψηφιακο σημα για τον προφανη λογο οτι εχει ενα DAC λιγοτερο το οποιο ειναι απασχολημενο να αποδικοποιει για την ζωνη 1. Αυτο δε ειναι επισης ανεφικτο ακομα και αν η ζωνη 1 ειναι απο το χρηστη προσορινα κλειστη (μεγαλο ατοπημα γιατι δηλωνει κλειδωμενη απο το firmware λειτουργεια) . Να δεχτω οτι το Dac που ειναι αφιερωμενο να κανει αποκοδικοποιηση ειναι αποσχολημενο, αλλα γιατι οταν ακουω δικαναλα στη ζωνη ενα δε μου δινει το firmware τη δυνατοτητα να χρεισοιμοποιησω για αποκοδικοποιηση ενα DAC απο αυτα που ειναι ανενεργα και χρησιμοποιουνται για να αποκοδικοποιουν τα περιφεριακα καναλια? ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ PIONEER.....
ΔΗΛΑΔΗ για να το κανω κατανοητοτατο αν δεν συνδεσεις rca στην ζωνη 2 ηχο ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ.

Τωρα τωρα σας ακουω που φωναζετε οτι ειναι μικρο το κακο αλλα θα σας απαντησω αμεσα λεγοναντας σας οτι με το set-up που διαθετω απλα δεν εχω RCA OUTPUTS στα συνοδα μου!
Αρα το μονο που μπορω να ακουσω στη ζωνη 2 ειναι TUNER.
Εξυπναδες του στυλ αγορασε iPod δεν ισχυουν γιατι εχω ηδη συνδεδεμενο και φυσικα και αυτο συνδεεται ψηφιακα οποτε ουτε με αυτο γινεται. Επισης εσεις εκει πισω οι τελευται που φωναζετε να αγορασω τον Bluetooth adapter της Pionner σας αναφερω οτι συμφωνα με το εγχειριδιο η συγκεκριμενη λειτουργεια ειναι επισης ανενερη για τη ζωνη 2. Τωρα για εικονοσημα ουτε λογος οπως ειπα πιο πανω!
Φυσικα το μονο που σκαρφιστικα να κανω που το θεωρω γελοιο για το επιπεδο μου σαν χαιφιντελα ειναι να αγορασω ενα καλης ποιοτητας καλωδιο απο RCA σε mini jack (σας προλαβα συμβουλατορες ε?) και να το συνδεσω με το iPod classic μου το οποιο εχει ΠΟΛΥ χαμηλη προενισχυση οποτε πρεπει να ανοιγω το ποτενσιομετρο σχεδον τερμα για να ακουσω σε ρεαλιστικες σταθμες με αποτελεσμα να ακουω τον σηματολογικο θορυβο του ενισχυτη..... Σας λυθηκε και αυτη η αποριουλα ? Παμ' παρακατ' τωρα.

Last edited by a moderator:
Κυριε συντονιστα θα σας απαντησω με περιεργω τροπο.... Ξερετε ποσο κοστιζει ενα πληκτρολογιο για iMac? Λετε να θελω να το φθειρω γραφοντας μπαρουφες και αποπλανοντας τον κοsμακη? Αν λεω ψεματα ας βγει να με μυνησει η κολοεταιρεια (Εταιρια του κολου).Λετε ο προσωπικος μου χρονος να ειναι του πεταματου (λεω εγω τωρα) η λετε οτι θελω να ενημερωσω τους ανυποψιαστους μελλοντικους αγοραστες αυτο εδω του ιστιτοπου μην πατησουν την ιδια μπανανοφλουδα? Η απαντηση δικια σας. Με εκτιμηση.Φυσικα το review θα συνεχιστει. Α! και μια ερωτησουλα off topic γιατι δεν μπορω να κανω πανω απο ενα edit και δυστηχως πρεπει να κανω quote για να σινεχισω το review μου ? Υπαρχει λυση? Σας παρακαλω ενημερωστε με....

Μπορούσατε να τον επιστρέψετε και να πάρετε αυτόν που δεν είναι απάτη.....
Διστυχως κυριε μου δεν μπορουσα να τον παρω αν και πιστευω οτι η εταιρια απατη παλι θα απεκρυπτε στοιχια απο τον ιστοτοπο της! Παλια μου τεχνη κοσκινο που λεει και παλια ελληνικη παριμοια.
Και να σας εξηγησω γιατι δεν μπορουσα διοτι αν διαβασατε προσεκτικα το review μου αναφερω οτι τον αγορασα ΠΡΙΝ μετακομισω. Η μετακομιση εγινε μετα 50 ημερες. Στο παλιο σπιτι δεν υπηρχε πολλυχωρικη υποδομη οποτε δεν μπορεσα να τον δοκιμασω στο επιμαχο σημειο της πολλυχωρικοτητας που με ενδιεφερε εκ προοιμιου και ηταν ο ενας απο τους 3 λογους που κατεληξα στην αγορα του. Οι υπολοιπη 2 θα αναφερθουν στη συνεχεια του review.Μετα απο 50 ημηρες πια εταιρια θα επαιρνε πισω μηχανημα? Δωστε εσεις την απαντηση στο ερωτημα.....

μολις έτρεξα το Auto MCACC και μου λέει για το LEFT ηχείο REVERSE PHASE.
Τσεκάρω τα καλώδια και είναι σωστά το θετικό πάει στο θετικό του ηχείου και το αρνητικό στο αρνητικό. Και μάλιστα παίζει το ηχειο, δεν μου έχει δείξει πρόβλημα μέχρι τώρα..

τι να κάνω?!

εδώ η λύση:

The position of the speakers in the room can fool the mic into thinking a speaker or two is out of phase. For example, if the front left is away from the side wall, and the front right near to a wall, it can have this effect. Make sure the front left and right are the same disance from the lic, and the centre ideally the same too, and this will cut down on these funny effects. Obviously rear speakers will be different, but just check distances and angles to get everything as symmetrical as posible.

Αλλαξα ηχειο απο Λ σε R , αλλαξα καλώδια, και τελικά ηθελε το μικροφωνο να το αλλάξω θέση...

Εντυπώσεις μέχρι τώρα σε σχέση με τον Sony STR-DB840 που είχα..
Του λείπουν τα γκάζια... δεν ξέρω αν του βάλω ένα Sub αν θα βοηθήσει να γίνει χαμος σε ταινίες με μάχες και πιστολίδι..