Pioneer VSX-920 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Για να δουμε λοιπον που ειναι η ΜΕΓΑΛΗ απατη.
Η μεγαλη απατη ειναι στο οτι ΠΟΥΘΕΝΑ και σε κανενα ΕΠΙΣΗΜΟ ιστοτοπο της εταιριας δεν αναφερεται οτι η Zone 2 του ενισχυτη δεν μπορει να δεχτει βιντεοσημα ακομα και του ελεεινου ποιοτητας composite. Επισης δεν δυναται ο ενισχυτης να αναπαραγει στη zone 2 KANENA ψηφιακο σημα για τον προφανη λογο οτι εχει ενα DAC λιγοτερο το οποιο ειναι απασχολημενο να αποδικοποιει για την ζωνη 1. Αυτο δε ειναι επισης ανεφικτο ακομα και αν η ζωνη 1 ειναι απο το χρηστη προσορινα κλειστη (μεγαλο ατοπημα γιατι δηλωνει κλειδωμενη απο το firmware λειτουργεια) . Να δεχτω οτι το Dac που ειναι αφιερωμενο να κανει αποκοδικοποιηση ειναι αποσχολημενο, αλλα γιατι οταν ακουω δικαναλα στη ζωνη ενα δε μου δινει το firmware τη δυνατοτητα να χρεισοιμοποιησω για αποκοδικοποιηση ενα DAC απο αυτα που ειναι ανενεργα και χρησιμοποιουνται για να αποκοδικοποιουν τα περιφεριακα καναλια? ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ PIONEER.....
ΔΗΛΑΔΗ για να το κανω κατανοητοτατο αν δεν συνδεσεις rca στην ζωνη 2 ηχο ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ.

Τωρα τωρα σας ακουω που φωναζετε οτι ειναι μικρο το κακο αλλα θα σας απαντησω αμεσα λεγοναντας σας οτι με το set-up που διαθετω απλα δεν εχω RCA OUTPUTS στα συνοδα μου!
Αρα το μονο που μπορω να ακουσω στη ζωνη 2 ειναι TUNER.
Εξυπναδες του στυλ αγορασε iPod δεν ισχυουν γιατι εχω ηδη συνδεδεμενο και φυσικα και αυτο συνδεεται ψηφιακα οποτε ουτε με αυτο γινεται. Επισης εσεις εκει πισω οι τελευται που φωναζετε να αγορασω τον Bluetooth adapter της Pionner σας αναφερω οτι συμφωνα με το εγχειριδιο η συγκεκριμενη λειτουργεια ειναι επισης ανενερη για τη ζωνη 2. Τωρα για εικονοσημα ουτε λογος οπως ειπα πιο πανω!
Φυσικα το μονο που σκαρφιστικα να κανω που το θεωρω γελοιο για το επιπεδο μου σαν χαιφιντελα ειναι να αγορασω ενα καλης ποιοτητας καλωδιο απο RCA σε mini jack (σας προλαβα συμβουλατορες ε?) και να το συνδεσω με το iPod classic μου το οποιο εχει ΠΟΛΥ χαμηλη προενισχυση οποτε πρεπει να ανοιγω το ποτενσιομετρο σχεδον τερμα για να ακουσω σε ρεαλιστικες σταθμες με αποτελεσμα να ακουω τον σηματολογικο θορυβο του ενισχυτη..... Σας λυθηκε και αυτη η αποριουλα ? Παμ' παρακατ' τωρα.

Βάσει οδηγιών χρήσης πάντως, δεν αναφέρεται κάποια άλλη διαφορά στο multizone μεταξύ 1020 και 920, πέρα από από την υποστήριξη μίας εξόδου composite και δυνατότητας αποστολής σημάτων από ipod/usb και internet radio, για τον πρώτο. :nounder:

Όταν επιλέγεις π.χ. DVD στη Zone2, το πλήκτρο SIGNAL SEL δεν λειτουργεί;

οκ, φέρνει πολλά και διάφορα αυτο το διαολι το κουμπι αλλα νομίζω το επιασα.
Οταν βλέπω εργακι 5.1 θα του βάζω το ΜΕΜ1
Stereo θα βάζω το Mem.2

Ευχαριστω κυριε συντονιστά -bye-

και αλλη μια ερώτηση..
οταν βλέπω 5.1.. τι διαφορά έχει το Auto-Surround από το ALC, direct και Pure Direct..?

Η μεγαλη απατη ειναι στο οτι ΠΟΥΘΕΝΑ και σε κανενα ΕΠΙΣΗΜΟ ιστοτοπο της εταιριας δεν αναφερεται οτι η Zone 2 του ενισχυτη δεν μπορει να δεχτει βιντεοσημα ακομα και του ελεεινου ποιοτητας composite. Επισης δεν δυναται ο ενισχυτης να αναπαραγει στη zone 2 KANENA ψηφιακο σημα για τον προφανη λογο οτι εχει ενα DAC λιγοτερο το οποιο ειναι απασχολημενο να αποδικοποιει για την ζωνη 1. Αυτο δε ειναι επισης ανεφικτο ακομα και αν η ζωνη 1 ειναι απο το χρηστη προσορινα κλειστη (μεγαλο ατοπημα γιατι δηλωνει κλειδωμενη απο το firmware λειτουργεια) . Να δεχτω οτι το Dac που ειναι αφιερωμενο να κανει αποκοδικοποιηση ειναι αποσχολημενο, αλλα γιατι οταν ακουω δικαναλα στη ζωνη ενα δε μου δινει το firmware τη δυνατοτητα να χρεισοιμοποιησω για αποκοδικοποιηση ενα DAC απο αυτα που ειναι ανενεργα και χρησιμοποιουνται για να αποκοδικοποιουν τα περιφεριακα καναλια? ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ PIONEER.....
ΔΗΛΑΔΗ για να το κανω κατανοητοτατο αν δεν συνδεσεις rca στην ζωνη 2 ηχο ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ..........

Αγαπητέ, στον ιστότοπο της εταιρείας στην ενότητα support υπάρχουν τα manual όλων των προϊόντων. Αν έκανες τον κόπο να ανοίξεις το manual των VSX-920 / VSX-1020 (είναι κοινό) θα έβλεπες ότι αυτά που διαπίστωσες αναφέρονται ρητώς:

attachment.php

Και προς το παρόν θα προτιμήσω να μην σχολιάσω τα περί απάτης.

Καλή σας συνέχεια στο forum.

.

Attachments

• 920.jpg
    920.jpg
    143.2 KB · Views: 224
οκ, φέρνει πολλά και διάφορα αυτο το διαολι το κουμπι αλλα νομίζω το επιασα.
Οταν βλέπω εργακι 5.1 θα του βάζω το ΜΕΜ1
Stereo θα βάζω το Mem.2

Εκανες την διαδικασία AUTO MCACC όπως την περιέγραψα στο post #80? Αν ναι, τότε η μνήμη 1 ενδείκνυται για θέαση ταινιών και η μνήμη 2 για ακρόαση μουσικής. Πειραματίσου και λίγο να δεις αν οι ρυθμίσεις σε ικανοποιούν.

και αλλη μια ερώτηση..
οταν βλέπω 5.1.. τι διαφορά έχει το Auto-Surround από το ALC, direct και Pure Direct..?

Εχοντας ενεργοποιημένο το [Auto surround] τότε ο ενισχυτής μεταβαίνει αυτόματα στο format του εισερχόμενου σήματος π.χ. stereo, dts κ.λ.π.

REVIEW PIONEER VSX-920
Παιδες γεια χαρα. Αποφασισα να γραψω και εγω ενα review για να συμπληρωσω καποια επιπλεον στοιχεια για τον ενισχυτη μια και δεν εχει λογο να πω κατι διαφορετικο απο τα παιδια που εχουν ηδη κανει στο ιδιο τοπικ 2 REVIEW. Πριν προλαβεται να ρωτησετε αποριες η να με αμφισβητησετε να σας προλαβω λεγοντας οτι
Α: διαβασα ολο το τοπικ βγαζοντας χρησιμα συμπερασματα.
Β: μπορει στο φορουμ να φαινομαι newbie αλλα ασχολουμε με το αθλημα απο τα 13 και ειμαι 36. Ενδεχομενος να ημουν ο πιο μικρος χαιφιντελας στην εποχη των 80's . Τωρα που εχουν ξεφτιλιστει η τιμες μπορουν και αλλοι 13 χρονοι να γινουν χαιφιντελαδες τοτε ηταν ΠΟΛΥ δυσκολο.
Γ:Ειμαι τελειομενης και περφεξιονιστης αρα και σκληρος κριτης!

Καπου εδω τελειωσαν τα ορεκτικα και μπαινω στο κυριως πιατο.ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
Ο ενισχυτης ειναι ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ. ΧΑΧΑΧΑ μπηκα πολυ δυναμικα αλλα παρακαλω συνεχιστε να διαβαζετε και τα παρακατω.
Ο ενισχυτης δε φταιει που ειναι ΑΠΑΤΗ αλλα φταιει η μαμα που τον γεννησε (Pioneer).

Ας τα παρουμε ομως απο την αρχη σαν παραμυθακι. Ο τελευταιος AV RECIEVER αγοραστηκε πριν πολλα πολλα χρονια το 2002 . Ηταν ενα διαμαντι της εποχης στην μεσουψηλη κατηγορια τιμης. Ηταν ο Yamaha RXV-1300 με κοστος το 2002 1150 ευρω τιμη καταλογου. Το μηχανημα εσκιζε .Τα χρονια περασανε ηρθε το hdmi 1.0 και μετα το 1.1 και μετα το 1.2 και μετα το 1.3 και τελικα ηρθε και το 1.4 που και αυτο δεν προκειται να μεινει για πολυ γιατι αυτοι η απατεωνες ενω εχουν την τεχνολογια να βγαλουν απο τωρα το 5.0 τα βγαζουν ανα 0.1 για να μας περνουνε τα ωραια μας φραγκακια καθε εναμιση χρονο. Εγω αρρωστακι φυσικα και σε καθε hdmi εκδοση που εβγαινε ολο θα αγοραζα νεο ενισχυτη αλλα ολο δεν αγοραζα. Στο μεταξυ συνεχιζε να με υπηρετει ο Yamaha μου αλλα μονο στο κομματι του ηχου καθως το component ηταν πλεον απαρχαιvμενο οποτε αναγκαζομουν να συνδεω απευθειας το player με τον προβολεα .
Περασαν τα χρονια εφτιαχνα νεο σπιτι, εξοδα και παλι εκει ο Yamaha. ΑΛΛΑ το ειχα ΟΡΚΙΣΤΕΙ οτι στο νεο σπιτι θα μπω με νεο ενισχυτη και πολυχωρικη εγκατασταση ηχου εικονας και καλωδιωση LAN ETHERNET σε ολα τα δωματια και δορυφορικη σε ολα τα δωματια. Μετα απο απειρα φραγκακια και ενα σoρo ωρες προσωπικης εργασιας να τραβαω καλουμπες απο καλωδια τελικα πριν προλαβω να μετακομισω τον αγορασα. Ετσι λοιπον η υποσχεση μου εγινε πραγματικοτητα. Στο παλιο σπιτι ολα μου φαινοταν ενταξει (δυστηχως ειχα κανει λαθος εκτιμηση αλλα δεν το ηξερα) στο καινουργιο σπιτι ομως ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΟΛΟΕΤΑΙΡΙΑΣ. Δηλαδη εταιριας του κολου που δε σεβεται τα λεφτα μας και αντιστοιχα και ουτε εμεις πλεον τη σεβομαστε.
Να σημειωθει οτι αγορασα το πρωτο(?) κομματι που ειχε ερθει στην Ελλαδα τον Ιουνιο του 2010 αφου τον περιμενα πως και πως και ειχα διαβασει ολα τα preview . Πριν τον αγορασω ειχα σκεφτει και τον denon 1911 που και εκεινος δεν ειχε ακομα κανει την επισημη παρουσια του αλλα ειχα διαβασει επισης preview.
Συμφωνα λοιπον με την διαδικτιακη σελιδα της εταιριας ο 920 εχει διαφορες με τον 1020 στο οτι εχει ακομα μια εισοδο hdmi μπροστα (πολυ χρησιμο) ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ επεξεργαστη εικονας της AB και εχει θυρα για πολυχωρικες εγκαταστασεις με RS 232 . Κατα τα αλλα ειναι ιδιος.
ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
ΔΗΛΑΔΗ για να το κανω κατανοητοτατο αν δεν συνδεσεις rca στην ζωνη 2 ηχο ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ.

Τωρα τωρα σας ακουω που φωναζετε οτι ειναι μικρο το κακο αλλα θα σας απαντησω αμεσα λεγοναντας σας οτι με το set-up που διαθετω απλα δεν εχω RCA OUTPUTS στα συνοδα μου!
Αρα το μονο που μπορω να ακουσω στη ζωνη 2 ειναι TUNER.
Εξυπναδες του στυλ αγορασε iPod δεν ισχυουν γιατι εχω ηδη συνδεδεμενο και φυσικα και αυτο συνδεεται ψηφιακα οποτε ουτε με αυτο γινεται. Επισης εσεις εκει πισω οι τελευται που φωναζετε να αγορασω τον Bluetooth adapter της Pionner σας αναφερω οτι συμφωνα με το εγχειριδιο η συγκεκριμενη λειτουργεια ειναι επισης ανενερη για τη ζωνη 2. Τωρα για εικονοσημα ουτε λογος οπως ειπα πιο πανω!
Φυσικα το μονο που σκαρφιστικα να κανω που το θεωρω γελοιο για το επιπεδο μου σαν χαιφιντελα ειναι να αγορασω ενα καλης ποιοτητας καλωδιο απο RCA σε mini jack (σας προλαβα συμβουλατορες ε?) και να το συνδεσω με το iPod classic μου το οποιο εχει ΠΟΛΥ χαμηλη προενισχυση οποτε πρεπει να ανοιγω το ποτενσιομετρο σχεδον τερμα για να ακουσω σε ρεαλιστικες σταθμες με αποτελεσμα να ακουω τον σηματολογικο θορυβο του ενισχυτη..... Σας λυθηκε και αυτη η αποριουλα ? Παμ' παρακατ' τωρα.
Αυτο φυσικα ηταν για το πορτοφολι μου χτυπημα κατω απο τη μεση. Επισης με τις γνωσεις που εχω πιαστικα το λιγοτερο "ΚΩΤΣΟΣ" που λενε και στο χωριο μου. Δεν το εβαλα κατω ανασυνταχθηκα , σκεφτηκα και αποφασισα:
Μπηκα στον αθλιο ιστοτοπο της Ευρωπης και εκανα το ενισχυτη μου registration κατοπιν εστειλα ενα ΚΑΘΟΛΑ ευγενεστατο μειλ (με το σεις και με το σας) για το οτι αυτο που κανουν δεν ειναι σωστο ειναι ατιμια , οτι δεν μπορω να απολαυσω αυτα που θα ηθελα , και μου ειχαν διμιουργησει λαθος προσδοκιες. Οτι με ειχαν εξαπατησει.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΕΓΡΑΦΑΝ? ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΣΜΕΝΗ. ΝΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ? Ε ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ. ΕΥΓΕ ΚΟΡΟΙΔΟ....
Ας συνεχισουμε με τα υπολοιπα μειον του ενισχυτη:
Τα πριμα του ειναι σκληρα αλλα υποφερτα θελουν το καταλληλο ηχειο για να εξαλυψουν το μειονεκτημα , να το απαλυνουν , δεν ειναι ομως λαμπρα και εχουν μια αισθηση καθαροτητας και γρηγοραδας την οποια ομως την μεγεθυνουνε τα δικα μου ηχεια που ειναι ομοκεντρικα οποτε εχουν ελαχιστη διαφορα φασης . (Ηχεια KEF HTS 2001.3 και SUB το μωρο της KEF το ΚUBE 1).
Το ιντερνετικο ραδιοφωνο ειναι ενα μεγαλο στοιχημα. Σας παρακαλω Κυριοι κατοχοι του ενισχυτη δυναστε να μου αποθηκευσετε στη μνημη του ενισχυτη τον NOVASPORTFM ? Βαζω στοιχημα οτι ΔΕΝ μπορειτε! (προδοθηκα οτι ειμαι ποδοσφαιροφιλος:Banane0:)Με τετοιο εγχειριδιο σας ευχομαι καλη τυχη. Θα τη χρειαστητε! Εγω παντως μπορεσα αλλα οι γνωσεις μου στους υπολογιστες ειναι σε πολυ προχωρημενο σταδιο. Οι αλλοι? ΑΠΛΑ ΔΕΝ!
Τι εννοω με το παραπανω? Εννοω οτι αν ειστε απο αυτους που διαβαζετε εγχειριδια, τοτε ΑΜΕΣΑ θα διαπιστωσεται οτι πιο κακογραμμενο εγχειριδιο δεν υπαρχει. Δεν βοηθα ΚΑΘΟΛΟΥ τον αρχαριο , αποβλακωνει τον προχωρημενο , και κανει τον expert να αισθανεται λαλακας. Δηλαδη σε ξαναστελνει πισω στα θρανεια σε στελνει να γκουγκλαρεις... Ολες οι απορειες του τοπικ πανω στους χειρισμους του ειναι ευλογες τις ειχα και εγω . Ολοι ρωτανε απορειες και οσοι απαντανε το κανουν στο περιπου δηλαδη λυση της πατεντας . Δοξαζω το θεο που ξερω τοσα πολλα και παλι εφαγα πορτα 5-6 φορες με το μηχανημα. Για να με περιγραψω ,οτι μηχανημα παρω το δουλευω BY THE BOOK χωρις να διαβασω εγχειριδιο. Σε αυτο το μηχανημα απλα ΔΕΝ γινεται ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ το εγχειριδιο (λιγο το κακο θα μου πειτε ) αλλα το ΚΑΚΟ ειναι οτι και να το διαβασεις ειναι τετοια η δομη των κεφαλαιων και τοσο ελλειπης η περιγραφη που σε αφηνει τελικα με απορειες του στυλ :"Μωρε μπας και κανω κατι λαθος´? Μπας και δεν τον εχω σεταρει καλα?" Μετα απο 30 μερες και ενα σωρο πειραματισμους τον μαθαινεις αλλα γιατι να ειναι ετσι? Εγω μπορεσα να τον μαθω, οι αλλοι θα μπορεσουν που εχουν λιγοτερες γνωσεις? Σας ειπα εγω δεν ειμαι εδω για να χαμογελαω και να δειχνω ασπρα δοντια ... Ειμαι εδω να σας πω την καθαρη αληθεια!
Ειμαι τελειομανης και περφεξιονιστης και γνωστης αλλα ενα μηχανημα low end δεν θα επρεπε να εχει πιο φιλικο εγχειριδιο?
Τον Scaler του θα τον περιγραψω ως το ρατσιστικο ανεκδοτο που αναφερει για τον Αλβανο τουριστα. Συγνωμη αν με διαβαζουν και Αλβανοι δεν εχω κατι με τους Αλβανους.
Αλλα η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ειναι ο de-interlacer . Ειναι σιγουρα αγορασμενος απο τα καλαθια της λαικης αγορας του Βιετναμ.Ειναι ενα δραμα.
Ο Scaler εχει συγκριθει με αναφορα τον scaler του PS3. Φυσικα εχασε κατα κρατος. Μετα αγωνιστικε με αυτον του προβολεα μου EPSON TMP-600 ξανα ηττα. Μετα αγωνιστηκε με αυτον του DREAMBOX 500HD ξανα ηττα(παρεπιπτωντος πολυ καλος σκαλερ για δορυφορικος δεκτης που ειναι!) και στο τελος αλλου κερδισε και αλλου εχασε σε επιμερους σημεια με τον σκαλερ της τηλεορασης μου. LG PF50 plasma.Δηλαδη ετρεξε με τεσσερις και βγηκε τελευταιος με την τηλεοραση μου ,που ειναι 2008 μοντελο!
Για το τελος αφησα το χειρηστηριο!
Θα σας συμβουλευα να βαλετε τη γυναικα σας να διαβασει το εγχειριδιο(σιγα μην καταλαβει τι λεει) και να την βαζετε να παταει τα κουμπακια αυτη. Για αντρικα δαχτυλα απλα ΔΕΝ κανει. Εχει στριμογμενα 100 περιπου κουμπια σε 20χ6 εκατοστα ΗΜΑΡΤΟΝ. Καθε κουμπι μπορει να κανει 3 διαφορετικες λειτουργιες αλλα πρωτα πρεπει να εχετε διαβασει με γραμματα μικρα σαν ΨΕΙΡΕΣ τι αλλο κανει... Αρα λοιπον υπολογιστε και μια εγχειριση λειζερ εσεις οι πρεσβιωπες. Οι υπολοιποι μη χερεστε γιατι μετα απο 8 χρονια που ενδεχομενως θα εχετε ακομα τον ενισχυτη μπορει να εχετε πρεσβυοπεια. (Ουκ γαρ το γειρας ερχετε μονο του).
Tα DSP του ειναι της πλακας . Το οποιδηποτε προγραμμα υπολογιστη εχει καλυτερα. Γιατι πολυ απλα οι διαφορες μεταξυ τους ειναι ελαχιστες και τελικα αφου τα δοκιμασετε ολα θα καταλιξετε οτι κανενα δεν κανει για κροαση μουσικης και το πολυ να κανει ενα για θεαση ταινιας αλλα και αυτο με ερωτηματικο. Δεν το θεωρω μεγαλο μειον γιατι αν εξαιρεσεις τη Yamaha σε αυτο τον τομεα ολοι οι κατασκευαστες ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ. Ο Yamaha που ειχα πριν 8 χρονια εκανα παπαδες σε αυτο το κομματι.
ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΣΑΒΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ?
Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΛΑΛΑΚΑ ΜΕ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑ?
Ειπαμε με εξαπατησανε , ειπαμε οτι το χειριστηριο αν δεν το δουλεψεις , και το εγχειριδιο αν δεν το διαβασεις δεν μπορεις να ξερεις τι προκειται να τραβηξεις. ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:music-smiley-005:
Ποιοτητα κατασκευης :ΜΑΚΡΑΝ η καλυτερη κατω των 700-800 ευρω. Απλα ΜERCEDES-BENZ που λενε και τα γεροντια. (Τα γεροντια βεβαια λενε σκετο μερσεντες αλλα εμεις οι μορφωμενοι το διανθιζουμε και λιγο....)

Εισοδοι-εξοδοι : πολλες απο οτι μπορεις να χρειαστεις ποτε. Αν ειχε μια δευτερη εξοδο hdmi και μια μπροστινη hdmi θα ηταν τελειος αλλα γιαυτο υπαρχει ο VSX-2020 που εχει και αλλα 300 ευρω....

Ιντερνετικο ραδιοφωνο: ο μονος στην κατηγορια του (αν καταφερεται και βαλετε τους σταθμους που θελετε)

Ψηφιακη συνδεση με iPod :o μονος στην κατηγορια του. TIP: Βαλτε αρχεια aac loosless συνδεστε το ψηφιακα και πεταξτε το πανακριβο transporter στα σκουπιδια . 0% Jitter.Αχ να ειχε καλυτερο DAC ο ενισχυτης... Φανταστητε ομως το iPod συνδεδεμενο με τον LX-83..... (Δευτερο κριτηριο επιλογης για να προβω στην αγορα του. Το πρωτο ηταν η δυνατοτητες Multizone που οπως ανεφερα ειναι ΑΠΑΤΗ )

MCAAC: απλα μην ακουτε αυτα που γραφει το hi-tech οτι και καλα το audyssey ειναι το καλυτερο συστημα στον κοσμο. Μπαρουφες. Εγω δεν παιρνω φραγκο. Ισα ισα τωρα καταστρεφω το πληκτρολογιο του iMac μου για να γραψω ολα αυτα και θελω να σας προστατευσω. Χαλαω προσωπικο χρονο. Η δουλεια μου ειναι αλλη . Μπορειται να το διαπιστωσετε και απο το προφιλ μου. Οι δημοσιογραφοι δεν ζουνε μονο με το μισθο τους. Γιατι τα γραφω αυτα ? Γιατι πολυ απλα το συστημα ειναι ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ. Ειναι plug n play για τους ασχετους και χωνευτηρι πειραματισμων για τους σχετικους. Τα σεταρισε ολα αυτοματο χωρις να κανει καποιο λαθος. Φυσικα αν ειστε γνωστες μετα την αυτοματη ρυθμιση σας προτεινω να κανετε ενα fine tunining. (Αν και μαντευω οτι το εχετε κανει ηδη!) Το audyseey ειναι καλο να το στειλετε στην ΠΑΤΡΑ ναι στην Πατρα να ρυθμιζει το τριωδιο. Ετσι απλα...¨Ολο λαθος ρυθμισεις. ΧΑΧΑ εχει λεει ρυθμισεις για 6 διαφορετικες θεσεις. Μια για τον μπαμπα μια για τη μαμα μια για το αγορι μια για το κοριτσι μια για την γιαγια και μια για τον παπου. Ρε πλακα μου κανετε? Ποτε ειδατε τελαιταια φορα ταινια 6 ατομα? Εκτος και αν ειστε απο αυτους τους κυριους που εχετε dedicated home cinema rooms , οποτε αποκλειται να εχετε διαβασει μεχρι εδω , γιατι μηχανακι με 500 ευρω εσεις δεν καταδεχεστε να παρετε:7SFGSFG: (Τριτο κριτηριο επιλογης για να προβω στην αγορα του)

Ισχυς: Πολυ καλυτερα απο οτι τα περιμενα και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πολυ δυνατος για την κατηγορια τιμης του. Διεγειρει τα αναισθητα ηχεια μου σχετικα ευκολα, αλλα το καλο ειναι οτι το ποτενσιομετρο παρολο που το εχω σε δυνατη ρυθμιση δεν υπαρχει παραμορφωση και ο ελεγχος διατηρειτε εως ΠΑΡΑ πολυ μεγαλες σταθμες. Αν εχετε ηχεια με 90-91db καλυπτεται και 100 τετραγωνικα ΧΩΡΙΣ υπερβολη. Εγω εχω 48 τεραγωνικα σαλονι με 88 db ηχεια και δεν μπορω να δω ταινια με το ποτενσιομετρο ρυθμισμενο πανω απο -17db και μαθεται οτι παει μεχρι +12 db! Στα -7db ειναι η τελευταια σταθμη που δεν εχω ακουστη παραμορφωση με τα δικα μου ηχεια.Αυτο διχνει καλο σχεδιασμο σε τροφοδοτικο και μετασχηματιστη γενικα 2 THUMBS UP . Ελληνιστη 2 αντιχειρες πανω μανα μου:music-smiley-005:

Στερεο ακροασεις: Εν αρχη τραγικες στην πορεια ανακαλυψα οτι αν επιλεξεις DIRECT OXI PURE DIRECT τα παντα αλλαζουν. Με ενα σετ καλυτερα ηχεια κανει πλακα σε κινεζακια δικαναλα των τετρακοσιων ευρω και αλλες Japanιες των 350 ευρω. Μπασα γρηγορα ελεγχομενα (μα καταπληκτικα ελεγχομενα. Απλα στη θεση ακροασεις δε μουμαρει τιποτα . Μεσαιες τοποθετημενες σωστα .Ουτε μπρος ουτε πισω οχι ευφωνικες αλλα με τα δικα μου ηχεια και με 500 ευρω μηχανακι τι μεσαιες να ακουσεις? Πριμα ρεπουν στο σκληρο . Συμπερασμα παιζει πολυ δυνατα δεν κουραζει αλλα δεν εξιταρει. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ (Αν δεν εχεις λεφτα κανε και αλλιως. Θες δε θες αυτος ειναι αυτον θα ακους)

5.1 ακροασεις: Εδω ειναι ο τζογος . Γιαυτο δεν θελετε ολοι να τον αγορασετε ? Αυτο δεν ειναι το βασικο σας κριτηριο? Αλλιως θα αγοραζατε δικαναλο. Σωστα? ΛΟΙΠΟΝ εχουμε και λεμε.... Το MCACC απλα κανει θαυματα. Το γκαζι ειναι αφθονο , ρευματα με 5 ηχεια υπαρχουν πολλα , (με 7 ηχεια δεν ξερωτι θα γινει) με ενα καλο Sub kick asses. Eλληνιστι κλοτσαει πισινους. Ευχομαι και τον πισινο τον Γιαπονεζων του τμηματος μαρκετινγκ της εταιριας που αποκρυπτουν την αληθεια στον ιστοτοπο τους. Κλεινει η παρενθεση...
ΤΙΡ:Αν θελεται να ακουσετε σοβαρο σινεμα τοτε ΜΟΝΟ ηχεια διπολα. Αλλιως ειστε σε λαθος δρομο. Καλα τα KEF δεν παραμορφωνουν , παιζουν πολλη δυνατα, καλο το sub της kef εχει πολυ καλο ελεγχο και θα γκρεμισει σαλονια μεχρι 30 τετραγωνικα (το δικο που ειναι 45 δεν το παλευει) αλλα ενα best buy σετακι της TEUFEL θα σας απογειωσει μεσα στα στουντιο του Χολυγουντ. Γιατι δεν πηρα TEUFEL και πηρα ΚΕF? XAXA καλη ερωτηση! Γιατι τα διπολα ιδανικα πρεπει να τοποθετηθουν στο πλαι και εγω σαν περφεξιονιστης δεν μου επιτρεπει ο χωρος μου τετοια τοποθετηση. Οποτε αποριφθηκε αυτη η λυση. Κλαψ. Τα ΚΕF δεν μου κανουν ολογραμμα , δεν μου κλεινουν τον κυκλο στο πισω μερος του κυκλου. Δεν βοηθουν και τα DSP που ειναι της πλακας! Ισως με ενα πισω κεντρικο.... Δεν εχω ομως και αυτο μερος να το βαλω.

7.1 με μπροστινα καναλια ηχου ...Μεινετε συντονισμενοι οταν βρω λεφτα και τα αγορασω θα συνεχισω το review μεχρι τοτε η γυναικα μου εχει ενα παιδι να γενισει και εγω 2 παιδια ηδη να ταισω....

Καλυτερο review δεν θα διαβασετε δεν εχω χρηματιστει απο κανενα και οτι λεω ειναι υποκειμενικο αλλα με 20 χρονια πειρας απειρες ακροασεις πειραματισμους , θυσιες και οικονομιες.
ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΑΣ. ΞΕΦΤΙΛΑ PIONEER.
Aν θα τον ξανααγοραζα. Ποτε! Αν τον μετανιωσα που τον αγορασα ? ΝΑΙ! Αν σας τον προτεινω? Με 500 ευρω δεν υπαρχει κατι καλυτερο αν σας καλυπτει! Τι θα αγοραζα εδω και τωρα? Τον 1020 που θα μου κανει τη δουλεια μου. Αν τον πουλαω? Ναι ακουω προσφορες. Δωστε μια καλη τιμη και καλοριζικος.
Σας αγαπαω ολους.
Με εκτιμηση Κυπριζλης Παυλος Νεκταριος (Γιατι εγω δεν εχω μαθει να κρυβω πραγματα οπως η Pionner)

Βάσει οδηγιών χρήσης πάντως, δεν αναφέρεται κάποια άλλη διαφορά στο multizone μεταξύ 1020 και 920, πέρα από από την υποστήριξη μίας εξόδου composite και δυνατότητας αποστολής σημάτων από ipod/usb και internet radio, για τον πρώτο. :nounder:

Όταν επιλέγεις π.χ. DVD στη Zone2, το πλήκτρο SIGNAL SEL δεν λειτουργεί;
Εννοειται πως οχι γιατι δεν μεταφερει καθολου bitsream στο zone 2. Aν δεις καλυτερα υπαρχει υποσημειωση (παραπομπη με μικρα γραμματα) στο εγχειριδιο που το αναφερει για ολα τα ψηφιακα σηματα

Αγαπητέ, στον ιστότοπο της εταιρείας στην ενότητα support υπάρχουν τα manual όλων των προϊόντων. Αν έκανες τον κόπο να ανοίξεις το manual των VSX-920 / VSX-1020 (είναι κοινό) θα έβλεπες ότι αυτά που διαπίστωσες αναφέρονται ρητώς:

attachment.php

Και προς το παρόν θα προτιμήσω να μην σχολιάσω τα περί απάτης.

Καλή σας συνέχεια στο forum.

.
Κυριε συντονιστη σας ευχαριστω απο καρδιας για την ευχη σας :"Καλη συνεχεια στο φορουμ".
Θα σας αναφερω ομως οτι γενικα δεν ειναι της αρεσκειας μου να γραφω παρα πιο πολυ να διαβαζω δημοσιες συζητησεις. Η γνωση αποκτατε με την ανγνωση και οχι με τη γραφη οπως σαφως και πολυ καλα το γνωριζετε. Παρα ταυτα μετα χαρας θα απαντησω σε προσωπικα μυνηματα σε μελη που θα κανουν την τιμη να με ρωτησουν κατι (οτιδηποτε) σε σχεση με το Hi-Fi, Hi-End , OSX , Python , Lynux , Hacking , Cracking παντα ομως για εκπαιδευτικους λογους.
Οσο αφορα την πρωτη σας παραγραφο η πεποιθεση μου (και δεν μπορειται να μου αλλαξετε γνωμη για αυτο γιατ ειναι αφωμιομενιο στην κουλτουρα μου) ειναι οτι οι καταναλωτες προβαινουν στις μερες μας σε μια αγορα αφου πρωτα διαβασουν το flyer η αλλιως την consumer brochure ενος προιοντος , στην οποια πρεπει να αναφερονται τα 10 Bulletpoints (συγκριτικα πλεονεκτηματα)ενος προιοντος. Κατοπιν της αγορας του και εφοσον ζητουν το κατι παραπανω απο το προιον που αγορασανε εχουν τη δυνατοτητα να διαβασουν το εγχειριδιο για να εξαντλησουν ολες τις δυναμικες του προιοντος. Αμετακλητη θεση μου ειναι οτι ο υποψηφιος καταναλωτης ΔΕΝ ΩΦΕΙΛΕΙ να διαβασει το εγχειριδιο πριν την αγορα ουτως ωστε να μην εξαπατηθει μετα την αγορα. Αλλοιμονο αν στα 4-6 μηχανηματα που αγοραζω το χρονο επρεπε να διαβαζα 50-100 σελιδες αναλογα το εγχειριδιο πριν προβω στην αγορα αυτου. Αυτο θα μου κοστιζε πολυ προσωπικο χρονο που σε ολους ειναι πολυτιμος , και φυσικα ειναι και ανηκουστο , το λιγοτερο βλακωδης.
Αλλα εχωντας αναρτησει το εγχειριδιο στον ιστοτοπο της η εν λογο εταιρια ειναι νομικα καλλημενη. Αντιλαμβανεστε το προφανες του νομικου ζητηματος. Επισης το οτι δεν μου απαντησαν στο μειλ μου , αυτο καταμαρτυρα την ενοχη τους (που νοειται τη σημερον ημερα το customers care services ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ....) . θα μπορουσαν φυσικα να μου υποδειξουν αυτο που μου υποδειξατε και εσεις , αλλα προφανως για να μην το κανουν θα πιστευουν και οι ιδιοι οτι σαφως και ΔΕΝ ΩΦΕΙΛΕΙ ο μελλοντικος αγοραστης να διαβασει εγχειριδιο.....
Φυσικα εσεις το πιστευεται αλλα σαφως και πρεπει να σας σεβαστω γιατι ειναι η γνωμη σας και ΚΑΛΩΣ την εκφραζετε ελευθερα στα πλαισια της Ελληνικης Κοινοβουλευτικης Δικτατοριας που ζουμε.
Με εκτιμηση.

Last edited:
.....Οσο αφορα την πρωτη σας παραγραφο η πεποιθεση μου (και δεν μπορειται να μου αλλαξετε γνωμη για αυτο γιατ ειναι αφωμιομενιο στην κουλτουρα μου) ειναι οτι οι καταναλωτες προβαινουν στις μερες μας σε μια αγορα αφου πρωτα διαβασουν το flyer η αλλιως την consumer brochure ενος προιοντος , στην οποια πρεπει να αναφερονται τα 10 Bulletpoints (συγκριτικα πλεονεκτηματα)ενος προιοντος. Κατοπιν της αγορας του και εφοσον ζητουν το κατι παραπανω απο το προιον που αγορασανε εχουν τη δυνατοτητα να διαβασουν το εγχειριδιο για να εξαντλησουν ολες τις δυναμικες του προιοντος.

Και θεωρείτε ότι ένα τέτοιο εξειδικευμένο ζήτημα όπως οι αναλογικές έξοδοι audio και η composite έξοδος εικόνας στην zone 2, θα έπρεπε να αναφέρεται στην consumer brochure του προϊόντος;

.....Αμετακλητη θεση μου ειναι οτι ο υποψηφιος καταναλωτης ΔΕΝ ΩΦΕΙΛΕΙ να διαβασει το εγχειριδιο πριν την αγορα ουτως ωστε να μην εξαπατηθει μετα την αγορα. Αλλοιμονο αν στα 4-6 μηχανηματα που αγοραζω το χρονο επρεπε να διαβαζα 50-100 σελιδες αναλογα το εγχειριδιο πριν προβω στην αγορα αυτου. Αυτο θα μου κοστιζε πολυ προσωπικο χρονο που σε ολους ειναι πολυτιμος , και φυσικα ειναι και ανηκουστο , το λιγοτερο βλακωδης.....

Και δική μου θέση είναι ότι ένας "ψαγμένος χομπίστας" όπως θέλετε να λέγεστε, επιβάλλεται να έχει διαβάσει από πριν το εγχειρίδιο του κάθε προϊόντος που σχεδιάζει να αγοράσει. Αυτό άλλωστε χαρακτηρίζει εμάς τους χομπίστες από το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Κι εγώ αγοράζω 4-5 μηχανήματα το χρόνο, και πάντα διαβάζω από πριν τα manual για να βρω ότι με ενδιαφέρει. Και, πιστέψτε με, ούτε εγώ έχω τόσο ελεύθερο χρόνο.

Εννοειται πως οχι γιατι δεν μεταφερει καθολου bitsream στο zone 2. Aν δεις καλυτερα υπαρχει υποσημειωση (παραπομπη με μικρα γραμματα) στο εγχειριδιο που το αναφερει για ολα τα ψηφιακα σηματα

Θα με διευκολύνατε αν μου υποδεικνύατε την σελίδα των οδηγιών όπου αναφέρεται αυτό...

Στις οδηγίες αναφέρει επίσης, πως μπορεί ταυτόχρονα να παίζει ήχο 5.1 στη zone1 και τον ίδιο ήχο σε stereo-downmix στην zone2. Τό έχετε δοκιμάσει αυτό; Γίνεται όντως;

Και θεωρείτε ότι ένα τέτοιο εξειδικευμένο ζήτημα όπως οι αναλογικές έξοδοι audio και η composite έξοδος εικόνας στην zone 2, θα έπρεπε να αναφέρεται στην consumer brochure του προϊόντος;

Και δική μου θέση είναι ότι ένας "ψαγμένος χομπίστας" όπως θέλετε να λέγεστε, επιβάλλεται να έχει διαβάσει από πριν το εγχειρίδιο του κάθε προϊόντος που σχεδιάζει να αγοράσει. Αυτό άλλωστε χαρακτηρίζει εμάς τους χομπίστες από το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Κι εγώ αγοράζω 4-5 μηχανήματα το χρόνο, και πάντα διαβάζω από πριν τα manual για να βρω ότι με ενδιαφέρει. Και, πιστέψτε με, ούτε εγώ έχω τόσο ελεύθερο χρόνο.

+1 Συμφωνώ απόλυτα Κώστα... :SFGSFGSF:

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ:

Σαφως και θα επρεπε να αναφερεται ομως στην μπροσουρα του VSX-1020 ουτως ωστε αν εισαι λιγο πιο ψαγμενος να κταλαβεις το συγκριτικο πλεονεκτημα. Δυστηχως δεν αναφεραιτε οχι μονο στην μπροσουρα αλλα ουτο στον ιστοτοπο σχετικα με το πλεονεκτημα του 1020 παρα μονο στο εγχειριδιο το οποιο ομως το 99% των ανθρωπων το διαβαζουν κατοπιν αγορας. Το υπολοιπο 1& προσεχει για τι ειναι πιο πονηρεμενο η πιο εφυες. Εγω ανηκω στο 99% που διαβαζω previews reviews tests οχι ομως και εγχειριδια πριν την αγορα ενος προιοντος. Η παρουσα ομως κατασταση μου διδαξε πολλα και επιφυλασσομε να ΔΙΑΒΑΖΩ στο μελλον για τα προιοντα της εν λογο εταιριας.

ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ:
Κατανοητο αλλα μην κρινετε εξ ιδιων τα αλοτρεια.Σεβαστο μεν , πανεξυπνο δε αυτο που κανετε , αλλα εγω ειμαι τελειομανης και περφεξιονιστης και λιγοτερο πονηρεμενος απο εσας. Χομπιστας δεν ειμαι παντως και ουτε αποκαλεσα τον εαυτο μου χομπιστα. Παρολα αυτα θα δεχτω τον χαρακτηρισμο σας καθοτι δεν ειναι προσβλητικος αλλα δεν μπορω να συμμεριστω , το οι διαβαζετε τα εγχειριδια πριν την αγορα. Ειναι τουλαχιστον τραγελαφος. Ενα παραδειγματακι. Το αυτοκινητο που κατεχω ενα Vw Eos εχει εγχειριδιο 300 κατι σελιδων. Υπαρχει ανθρωπος να το εχει διαβασει πριν προβει σε αγορα? Η το φυσιολογικο ειναι ν αδιαβασει πρωτα τον ειδικο τυπο και αν ταυτιστη με την κριτικη να προβει σε αγορα? Σαφως και το 99,9% θα αγορασει και μετα θα διαβασει εγχειριδιο. Σας το ξαναλεω αυτο που κανετε εσεις σας τιμα γιατι ειστε ενα βημα πιο μπροστα αλλα δεν ειναι ο κανονας ειναι η εξαιρεση. Η μηχανικοι της εταιριας μπορει να κατασκευαζουν και να σχεδιαζουν διαμαντια αλλα το τμημα μαρκετινγκ καταγετε απο τα βαθη της Καμποτζης και εχει μεινει μετεξεταστεο για να μην πω στην ιδια ταξη.

Last edited:
Θα με διευκολύνατε αν μου υποδεικνύατε την σελίδα των οδηγιών όπου αναφέρεται αυτό...

Στις οδηγίες αναφέρει επίσης, πως μπορεί ταυτόχρονα να παίζει ήχο 5.1 στη zone1 και τον ίδιο ήχο σε stereo-downmix στην zone2. Τό έχετε δοκιμάσει αυτό; Γίνεται όντως;
Κυριε συντονιστη (δεν γνωριζω το ονομα σας ) Το αναφερει στην υποσημειωση της σελιδας 32 του εγχειριδιου στο κατω αριστερω τμημα της σελιδας εκει ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ.
Βεβαιως και μπορει να παιξει ταυτοχρονα στη zone 2 σε στερεο αλλα δεν ξερω αν κανει downmix καθωτι δεν ειχε νοημα να δοκιμασω να ακουσω την ταινια χωρις να εχω εικονοσημα στη zone2 .... KATANOHTO φανταζομαι εκ μερους σας λογω γνωσεων που σαφως και εχετε.... SACD PLAYER/ DVD AUDIO PLAYER δεν κατεχω οποτε downmix δεν δοκιμασα.
Αλλα το ζητουμενο σε μια εγκατασταση πολυχωρικη δεν ειναι να ακουμε το ιδιο που ακουμε σε αλλη ζωνη. Αυτο που λετε εσεις το κανανε οι ενισχυτες προ 30 ετων με τους αειμνηστους διακοπτες speker A speaker B speaker A+B!
Πολυχωρικη ειναι να ακουει η καθε ζωνη τα δικα της , και εαν ειναι δυνατον να βλεπει και αλλα βιντεοσηματα που φυσικα σε αυτη την κατηγορια τιμης θα ηταν παραλογισμος να πιστευα κατι τετοιο για τα βιντεοσηματα.
Να σας αναφερω οτι αυτο ομως που αναφερετε ΝΑΙ ΜΕΝ γινεται αλλα δεν γινεται με εναν επιλογεα απο το χειριστηριο η απο τον ενισχυτη ουτε , ΑΛΛΑ το δηλωνεις μεσα στο menu του ενισχυτη και υστερα πρεπει να βγαλεις τις μπορνες απο το surround back L kai R και να τις βυσματωσεις στις υποδοχες zone 2. Δεν ειναι κατι που γινεται σε καθημερινη βαση , αλλα μια φορα στο αρχικο σετ απ. Σεν μπορεις να βγαζεις εξω απο το ρακ τον ενισχυτη που εχει κομπλαρισμενα πισω 10 καλωδια! Με αντιλαμβανεσται εχω την πεποιθεση.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ:

Σαφως και θα επρεπε να αναφερεται ομως στην μπροσουρα του VSX-1020 ουτως ωστε αν εισαι λιγο πιο ψαγμενος να κταλαβεις το συγκριτικο πλεονεκτημα. Δυστηχως δεν αναφεραιτε οχι μονο στην μπροσουρα αλλα ουτο στον ιστοτοπο σχετικα με το πλεονεκτημα του 1020 παρα μονο στο εγχειριδιο το οποιο ομως το 99% των ανθρωπων το διαβαζουν κατοπιν αγορας. Το υπολοιπο 1& προσεχει για τι ειναι πιο πονηρεμενο η πιο εφυες. Εγω ανηκω στο 99% που διαβαζω previews reviews tests οχι ομως και εγχειριδια πριν την αγορα ενος προιοντος. Η παρουσα ομως κατασταση μου διδαξε πολλα και επιφυλασσομε να ΔΙΑΒΑΖΩ στο μελλον για τα προιοντα της εν λογο εταιριας.

ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ:
Κατανοητο αλλα μην κρινετε εξ ιδιων τα αλοτρεια.Σεβαστο μεν , πανεξυπνο δε αυτο που κανετε , αλλα εγω ειμαι τελειομανης και περφεξιονιστης και λιγοτερο πονηρεμενος απο εσας. Χομπιστας δεν ειμαι παντως και ουτε αποκαλεσα τον εαυτο μου χομπιστα. Παρολα αυτα θα δεχτω τον χαρακτηρισμο σας καθοτι δεν ειναι προσβλητικος αλλα δεν μπορω να συμμεριστω , το οι διαβαζετε τα εγχειριδια πριν την αγορα. Ειναι τουλαχιστον τραγελαφος. Ενα παραδειγματακι. Το αυτοκινητο που κατεχω ενα Vw Eos εχει εγχειριδιο 300 κατι σελιδων. Υπαρχει ανθρωπος να το εχει διαβασει πριν προβει σε αγορα? Η το φυσιολογικο ειναι ν αδιαβασει πρωτα τον ειδικο τυπο και αν ταυτιστη με την κριτικη να προβει σε αγορα? Σαφως και το 99,9% θα αγορασει και μετα θα διαβασει εγχειριδιο. Σας το ξαναλεω αυτο που κανετε εσεις σας τιμα γιατι ειστε ενα βημα πιο μπροστα αλλα δεν ειναι ο κανονας ειναι η εξαιρεση. Η μηχανικοι της εταιριας μπορει να κατασκευαζουν και να σχεδιαζουν διαμαντια αλλα το τμημα μαρκετινγκ καταγετε απο τα βαθη της Καμποτζης και εχει μεινει μετεξεταστεο για να μην πω στην ιδια ταξη.

Ειναι αδυνατο στη διαφημιστικη μπροσουρα και στα βασικα χαρακτηριστικα μιας συσκευης να αναφερονται τετοιες λεπτομεριες. Διοτι εαν αναφερονταν θα ηταν εγχειριδιο χρησης. Εσας που σας ενδιεφερε το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο, αφου σας ενδιεφερε τοσο πολυ,με ολο το σεβασμο, αλλα θεωρω οτι θα μπορουσατε να το ειχατε ψαξει περισσοτερο ειτε διαβαζοντας το εγχειριδιο ειτε ρωτωντας. Δεν αναγραφεται αλλωστε κατι εκει ψευδως. Καταλαβαινω την απογοητευση για τη λανθασμενη επιλογη σας (αφου δεν πληρει τις προδιαγραφες που θα θελατε) αλλα αυτο δε σημαινει οτι φερει την ευθυνη η εταιρια. Δεν εχω καποιο συμφερον που το λεω, αλλα τετοιοι χαρακτηρισμοι για την Pioneer θεωρω οτι ειναι ατυχεις. Ελπιζω να βρειτε λυση στο προβλημα σας.

Ειναι αδυνατο στη διαφημιστικη μπροσουρα και στα βασικα χαρακτηριστικα μιας συσκευης να αναφερονται τετοιες λεπτομεριες. Διοτι εαν αναφερονταν θα ηταν εγχειριδιο χρησης. Εσας που σας ενδιεφερε το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο, αφου σας ενδιεφερε τοσο πολυ,με ολο το σεβασμο, αλλα θεωρω οτι θα μπορουσατε να το ειχατε ψαξει περισσοτερο ειτε διαβαζοντας το εγχειριδιο ειτε ρωτωντας. Δεν αναγραφεται αλλωστε κατι εκει ψευδως. Καταλαβαινω την απογοητευση για τη λανθασμενη επιλογη σας (αφου δεν πληρει τις προδιαγραφες που θα θελατε) αλλα αυτο δε σημαινει οτι φερει την ευθυνη η εταιρια. Δεν εχω καποιο συμφερον που το λεω, αλλα τετοιοι χαρακτηρισμοι για την Pioneer θεωρω οτι ειναι ατυχεις. Ελπιζω να βρειτε λυση στο προβλημα σας.
Εσεις κυριε απο οτι βλεπω στην υπογραφη σας ειστε κατοχος αρκετων μηχανηματων με σεβαστες προδιαγραφες. Αναρωτιεμαι λοιπον ως established member που οντως ειστε αρα και με αμοιωτω ενδιαφερων για τις εξελιξεις στον χωρο αυτο , διαβασατε τα εγχειριδια πριν προβειτε εις τις αγορες των μηχανηματων ταυτων ,η τα αγορασετε πλεοντας εις το απειρο με βαρκα την ελπιδα (κατι που εκανα εγω και το πληρωσα ακριβα). Αν διαβασατε τις 1000 σελιδες (κατ' εκτιμηση) των εγχειριδιων των μετεπειτα μηχανηματων σας εχετε τοσο πολυ προσωπικο χρονο? Μηπως τελικα ησασταν περισσοτερο τυχερος? Εγω δυστηχως στη ζωη μου σταθηκα τυχερος 2 φορες.
Μια αλλη ερωτηση που θα ηθελα να μου απαντησετε ειναι οτι ενω εσεις ΔΕΝ εχετε ενομο συμφερον κατα τα γραφομενα σας ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΕΞ ΙΑΠΩΝΙΑΣ που αδιαμφισβητα εχουν δεν θα πρεπε ως ωφειλαν να μου απαντησουν στο μειλ μου εστω και συβυλλικα στα πλαισια της εμπορικης δεοντολογιας?
Αλλα κυριε μου που να την βρουνε αυτοι την εμπορικοι δεοντολογια. Το τμημα μαρκετινγκ της εταιριας που καταγεται απο την κατα τα αλλα συμπαθεστατη Καμποτζη δεν γνωριζει απο τετοια. Και για να σας το τεκμηριωσω οι μηχανικοι της εταιριας κατασκευαζανε επι μια 5ετια της καλυτερες τηλεορασεις στον κοσμο που ακομα και σημερα μετα απο μια τριετια ειναι αναφορας. (Ηταβ δηλαδη μια τετραετια μπροστα, και αυτο δεν το λεω ΕΓΩ αλλα ΟΛΟΣ ο χωρος τησ τεχνολογιας.
Και ΟΜΩΣ αυτοι οι αχρηστοι του τμηματος μαρκετινγκ καταφεραν να βουλιαξουν το τμημα των τηλεορασεων.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ?
Μου γραφετε να ρωτουσα πριν την αγορα... Αν ειχατε διαβασει ενδελεχως το review θα ειχατε διαπιστωσει οτι αναφερω οτι ειχα παρει απο τα πρωτα 10 κομματια που ηρθαν στην Ελλαδα. Αρα ποιον να ρωτησω?Και μην μου πειτε τους αλλοδαπους γιατι εχω την απαντηση και για αυτους....:fahne90:

Ιδου o συνδεσμους του ιστοτοπου της Αμαρτιας
http://www.pioneer.eu/eur/products/...__P8=48323&__P9=48324&__P10=48326&__P11=48328 Παρατηρειστε Κυριοι ποσο επιμελως αποκρυπτεται αυτο που αναφερω στο REVIEW μου. Επισης παρατηρηστε οτι στη γραμμη που αναφερεται στο MCACC ΔΕΝ αναφερουν ποιοι ενισχυτες εχουν FULL BAND PHASE CONTROL που ειναι Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ για εναν χαιφιντελα. Εξαλου αυτος που θα αγορασει Pioneer θα το κανει κυριως για το MCACC και για τους διακοπτικους ενισχυτες. Γνωριζετε οτι ο LX-73 ΔΕΝ ΕΧΕΙ FULL BAND PHASE CONTROL ενω ο LX-70 και ο LX-71 ειχανε? Αντιθετα ο LX-83 Εχει . Αν λοιπον αγορασετε τον LX-73 αφου πρωτα συγκρινετε τις διαφορες του απο το συνδεσμο που ανεφερα παραπανω θα διαπιστωσετε κατοπιν εορτης φυσικα οτι δεν θα εχετε αυτη την παραπανω σημαντικη δυνατοτητα ισοσταθμησης. Και πως πως μπορειται να το μαθετε? Προφανως θα πρεπει να διαβασετε το εγχειριδιο το οποιο φυσικα ειναι μεσα στο κουτι του ενισχυτη ΠΟΥ εχετε ΗΔΗ αγορασει αρα και την πατησατε. Εκτος και αν ειστε πανεξυπνοι και διαβασετε το εγχειριδιο απο τον ιστοτοπο της εταιριας ΠΡΙΝ αγορασετε το μηχανημα.
Το συμπερασμα που βγαινει μετα απο πολυ στεναχωρια και εξαπατηση προς τους υφισταμενους πελατες της Ιαπωνικης εταιριας ειναι οτι αν θες να αγορασεις προιοντα PIONEER ΠΡΩΤΑ διαβαζεις το εγχειριδιο και μετα αγοραζεις το μηχανημα.
Αυτο φυσικα μεταφραζεται σε συνομοσια του τμηματος μαρκετινγκ εις βαρος τον καταναλωτων. Φανταστειτε οτι οι Ιαπωνες ηταν και (μαλλον) ειναι ενας λαος που ουδεμια συναφεια εχουν με τους Κινεζους οσων αφορουν την εμπορικη δεοντολια. Εσχατως ομως η Pioneer μετα το φιασκο και με τις τηλεορασεις της ξεκινησε τον αναρχο ανταρτοπολεμο και την ατακτη οπισθοχωρηση προσπαθωντας με παραπληροφορησει να κερδισει μερος της πιττας των πωλησεων.
Ο καταναλωτης ειναι ο μεγαλητερος τιμωρος και η τιμωρια θα ερθει και για τους ενισχυτες της μετα απο τις τηλεορασεις...
Με αυτη την πολιτικη το μαγαζακι δεν βλεπω να περπαταει.

Last edited:
Φίλε μου, βρίσκω ότι υπερβάλλεις.

Εφόσον εγώ ο απαιτητικός και γνώστης καταναλωτής έχω συγκεκριμένες απαιτήσεις από ένα μηχάνημα, θεωρώ αυτονόητο το να διαβάσω το manual του πριν το αγοράσω. Διαφορετικά πώς θα καταλήξω στην επιλογή του; Μαντεύοντας και υποθέτοντας;

Λόγω internet έχουμε πρόσβαση σε όλα τα manuals, και δεν χρειάζεται να περιμένουμε να ανοίξουμε τη συσκευασία όπως γράφεις.

Επίσης, γιατί επικεντρώνεις την προσοχή σου (και το μένος σου..) στην Pioneer? Έχεις την εντύπωση ότι οι λοιπές εταιρείες (Denon, Yamaha, Sony, κτλ) αντιμετωπίζουν το θέμα διαφορετικά; Όλες τους έχουν ένα site το οποίο αναφέρει κάποια πράγματα, ένα φυλλάδιο το οποίο αναφέρει κάποια άλλα, και το manual το οποίο αναφέρει τα περισσότερα.

Συνεχιζεις το πρηξιμο.
Για να σου απαντησω λοιπον πιο αναλυτικα, με βαση κιολας στην περιπετεια σου.
Οι πιο πολλοι απλοι χρηστες , ψιλοαδιαφορουν για την zone 2.Εσενα σε καιει και το σεβομαι.Ο 920 λοιπον εχει zone 2 η οποια ομως δεν λειτουργει με τον τροπο που (ορθολογιστικα) θες εσυ!
Εγω θα την εψαχνα πιο πολυ την δουλεια παντως αν ηθελα κατι εξεδικευμενο.Θα μου φαινοταν παραξενο επισης να ειναι τοσο πληρης ενας ενισχυτης entry level , με 245 μολις watt τροφοδοτικο και τοσο φθηνος σε κοστος (ποσο μαλλον οταν νομιζω εγραψες οτι αντικατεστησε εναν αρκετα ακριβοτερο).Επρεπε να διαβασεις το manual.Οι τυποι της pioneer δεν σου εκρυψαν τιποτα.Δεν νομιζω να γινεται σε μια σελιδα τυπου comparison να σου εμφανιζει ολα τα do's and dont's ενος a/v.
Σε οτι εχει να κανει με το full band εχεις αδικο.Αναφερεται ΜΟΝΟ στον 83 στα audio feautures στην σελιδα που εδωσες να ανοιξουμε.
Τα προηγουμενα μοντελα 71/72 μπορει να ειχαν , αλλα στις προηγουμενες φουρνιες, δεν υπηρχαν πολλα τα οποια να μπορουν να διαχωριζουν δυο κορυφαιους ενισχυτες.Φετος ολοι ειναι hd audio , 2 hdmi out και 3d.Σε κατι λοιπον επρεπε να ξεχωριζει ο 83 με τον 73.Επισης και το "απλο" advanced macc κανει εξαιρετικη δουλεια , και σιγουρα αρκετοι θα προτιμουσαν τον lx73 που εχει advanced macc + 3d , απο τον lx72 που εχει full band αλλα δεν ειναι συγχρονος στο κομματι του 3d.
O καθενας λοιπον πουλαει αυτο που θελει , και εσυ μπορεις να αγορασεις οτι θελεις.Αν θες κατι εξεζητημενο, ψαξτο πιο πολυ.Καταννοω το οτι νιωθεις ελαφρως εξαπατημενος αλλα ενα μικρο μεριδιο ευθυνης το φερεις και εσυ.
Αν παντως ο ενισχυτης ειναι καινουργιος , φανταζομαι οτι μπορεις να τον επιστρεψεις και να παρεις καποιον αλλον που σε ικανοποιει.
Αυτα τα ολιγα απο εμενα.Εντελως φιλικα κιολας.

ΥΓ.Σε οτι εχει να κανει με τα σχολια σου περι της πτωσης τιμης των ενιχυτων της, δεν αξιζει να γραψω κατι... Οι τιμες ειναι καλο να πεφτουν , και αυτο συμβαινει σε ολες τις εταιρειες που κατασκευαζουν a/v, οχι μονο στην pioneer.

Με ενδιαφέρει και μένα ο 920 για αντικατάσταση του παλιού μου sony 830, για τους ήδη κατέχοντες, αξίζει τον κόπο η αλλαγή (HDdts κλπ) ή απλά ανεβαίνεις ένα κλικ πιο πάνω?
Το iphone control τόχει χρησιμοποιήσει κανένας να μας πει εντυπώσεις?

Ιδου o συνδεσμους του ιστοτοπου της Αμαρτιας
http://www.pioneer.eu/eur/products/...__P8=48323&__P9=48324&__P10=48326&__P11=48328 Παρατηρειστε Κυριοι ποσο επιμελως αποκρυπτεται αυτο που αναφερω στο REVIEW μου. Επισης παρατηρηστε οτι στη γραμμη που αναφερεται στο MCACC ΔΕΝ αναφερουν ποιοι ενισχυτες εχουν FULL BAND PHASE CONTROL που ειναι Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ για εναν χαιφιντελα. Εξαλου αυτος που θα αγορασει Pioneer θα το κανει κυριως για το MCACC και για τους διακοπτικους ενισχυτες. Γνωριζετε οτι ο LX-73 ΔΕΝ ΕΧΕΙ FULL BAND PHASE CONTROL ενω ο LX-70 και ο LX-71 ειχανε? Αντιθετα ο LX-83 Εχει . Αν λοιπον αγορασετε τον LX-73 αφου πρωτα συγκρινετε τις διαφορες του απο το συνδεσμο που ανεφερα παραπανω θα διαπιστωσετε κατοπιν εορτης φυσικα οτι δεν θα εχετε αυτη την παραπανω σημαντικη δυνατοτητα ισοσταθμησης. Και πως πως μπορειται να το μαθετε? Προφανως θα πρεπει να διαβασετε το εγχειριδιο το οποιο φυσικα ειναι μεσα στο κουτι του ενισχυτη ΠΟΥ εχετε ΗΔΗ αγορασει αρα και την πατησατε. Εκτος και αν ειστε πανεξυπνοι και διαβασετε το εγχειριδιο απο τον ιστοτοπο της εταιριας ΠΡΙΝ αγορασετε το μηχανημα.
Το συμπερασμα που βγαινει μετα απο πολυ στεναχωρια και εξαπατηση προς τους υφισταμενους πελατες της Ιαπωνικης εταιριας ειναι οτι αν θες να αγορασεις προιοντα PIONEER ΠΡΩΤΑ διαβαζεις το εγχειριδιο και μετα αγοραζεις το μηχανημα.
Αυτο φυσικα μεταφραζεται σε συνομοσια του τμηματος μαρκετινγκ εις βαρος τον καταναλωτων. Φανταστειτε οτι οι Ιαπωνες ηταν και (μαλλον) ειναι ενας λαος που ουδεμια συναφεια εχουν με τους Κινεζους οσων αφορουν την εμπορικη δεοντολια. Εσχατως ομως η Pioneer μετα το φιασκο και με τις τηλεορασεις της ξεκινησε τον αναρχο ανταρτοπολεμο και την ατακτη οπισθοχωρηση προσπαθωντας με παραπληροφορησει να κερδισει μερος της πιττας των πωλησεων.
Ο καταναλωτης ειναι ο μεγαλητερος τιμωρος και η τιμωρια θα ερθει και για τους ενισχυτες της μετα απο τις τηλεορασεις...
Με αυτη την πολιτικη το μαγαζακι δεν βλεπω να περπαταει.

Μα στο link που έχεις βάλει, αναφέρει ποιοι έχουν Full Band και ποιοι όχι.
Άρα δεν είναι απαραίτητο ούτε καν το manual.

Με ενδιαφέρει και μένα ο 920 για αντικατάσταση του παλιού μου sony 830, για τους ήδη κατέχοντες, αξίζει τον κόπο η αλλαγή (HDdts κλπ) ή απλά ανεβαίνεις ένα κλικ πιο πάνω?
Το iphone control τόχει χρησιμοποιήσει κανένας να μας πει εντυπώσεις?

Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά το home cinema και αυτά τα χρήμματα μπορείς να διαθέσεις τότε σου λέω οτι σε ήχο είναι εκπληκτικός. Δοκίμασε να τον ακούσεις βέβαια αν μπορείς.
To iphone control δεν ξερω δεν έχω Iphone (δεν θα έδινα για ενα τηλέφωνο 600 ποτέ έτσι κι αλλιώς)