Pioneer VSX-920 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

μπροστά ηχεία: monitor audio BX2 (100w/8ohms)
πίσω ηχεία: monitor audio BX1 (70w/8ohms)
κεντρικό : monitor audio BX Centre (120w/8ohms)
το subwoofer είναι το C4 της Kef (8",200w)

να το αφήσω στα 140hz το sub?

To sub, δεδομένου ότι δεν έχει κάποιο διακόπτη LFE on/off για να απενεργοποιήσεις το φίλτρο του θα το βάλεις τέρμα δεξιά (στα 140Hz).
Και η αποκοπή θα ρυθμίζεται από το σημείο που έχεις δηλώσει στον A/V.

Θα δεις μέσα από το μενού του Pioneer αν υπάρχει κάποια ρύθμιση PLUS για το sub.Εάν υπάρχει αυτό, βάλε τα ηχεία large. Αν όχι βάλτα small. Υπ' όψην για να δεις αν υπάρχει αυτή η επιλογή, γύρνα τα στο large.

έχει plus για το sub οπότε τα άφησα LARGE τα ηχεία και plus το sub το οποίο και πάλι δουλεύει μια χαρά
crossover 140hz στο sub και 100 στον ενισχυτή,το Μ1 memory για ταινίες και το M2 για μουσική με τις ανάλογες ρυθμίσεις
ευχαριστώ και κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη από όσους έχουν πειραματιστεί με τις ρυθμίσεις,να είστε καλά!

Με τα ηχεία που έχεις θα σου πρότεινα να τα ορίσεις όλα small και να ρυθμίσεις τη συχνότητα αποκοπής του υπογούφερ στα 80 ή 100 Hz, και να μην χρησιμοποιήσεις την επιλογή large και το υπογούφερ στο plus.

Προσθέστε άλλον έναν στο club του 920, από την Παρασκευή τον έχω προς αντικατάσταση του προ10ετίας sony 830...

Εντυπώσεις έχουν δοθεί από όλους τους κατόχους οπότε ότι και να πω θα κουράσει...

Οι διαφορές με τον παλιό μου απλά καμία σχέση, ο ήχος πιο γλυκός, πιο γεμάτος, πλούσια μπάσα-πρίμα, δεν κουράζει και σε προδιαθέτει να τον ανοίξεις κι άλλο. Ακόμα και στη μουσική είδα διαφορά σε σχέση με τον παλιό, με τα παλιά μου sonyPascal 10ετίας κι όμως η διαφορά είναι εμφανέστατη. Για τις ταινίες τι να πω, έχω την αίσθηση ότι θα ξαναδώ ότι έχω σε καινούριο φορμάτ (HDdts, TrueHD) μεγάλη απόλαυση...

All the money η λειτουργία από το iphone, τον έχεις πραγματικά στα χέρια σου αμεσότατη απόκριση σε όσες λειτουργίες υποστηρίζει, μακράν είναι η πιο χρήσιμη free εφαρμογή που έχω στο κινητό (πολύ θα ήθελα να ελέγχεις και το ράδιο FM σταθμούς κλπ)... Σε όσους έχουν iphone μη βαρεθείτε (που να συνδέω καλώδια πίσω κλπ.) πραγματικά αξίζει τον κόπο...

Τόσα καλούδια και ποιότητα σε κάτι λιγότερο από 400 ευρώ, πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή επιλογή...:a0210:

Re: Απάντηση: Pioneer VSX-920 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Με τα ηχεία που έχεις θα σου πρότεινα να τα ορίσεις όλα small και να ρυθμίσεις τη συχνότητα αποκοπής του υπογούφερ στα 80 ή 100 Hz, και να μην χρησιμοποιήσεις την επιλογή large και το υπογούφερ στο plus.

Όλα τα ηχεία small.
Το ρυθμιστικό του sub στην μεγιστη επιλογη (τερμα δεξια) και η επιλογη από τον ενισχυτη κοντα στα 90-100 Hz.

κρατάω αυτές τις ρυθμίσεις
ευχαριστώ:a0210:

Re: Απάντηση: Pioneer VSX-920 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μήπως γνωρίζετε πώς περνάμε σταθμούς εκτός shoutcast; winmobileguru ακούς;

Γράφεις την Ip του ενισχυτή σε ένα pc στον Internet exlporer και ανοίγει η σελίδα του για να περάσεις τους σταθμούς. Είναι πανευκολο αρκεί βέβαια να βρεις σταθμους. Εγω βρήκα απο εδω .

Κάνεις δεξι κλικ πάνω εκει που λέει "χχχkbps " είναι και καλά για να ανοίξει το Player και μετά μέσα στον ενισχυτή κανε paste τον σύνδεσμο και πάτα update

Θεωρητικά δεν υπάρχει διαφορά. Στην πράξη όμως η αποκωδικοποίηση στον A/V είναι καλύτερη.
Αφού έχεις το slim που κάνει και bitstream, δοκιμάζεις και τους δύο τρόπους και αποφασίζεις τον καλύτερο.
Μακαρι να ειχα το slim γιατι θα μπορουσα να το δοκιμασω. Οποτε ρωταω γιατι εχω το fat και σκεφτομαι να το χαρισω για να παρω το slim. Καποιος να το εχει δοκιμασει με τον συγκεκριμενο ενισχυτη?

Oυσιαστικά, όταν η αποκωδικοποίηση γίνεται στον A/V, γλυτώνεις το στάδιο του μίκτη του player, που προσθέτει τα ηχητικά εφφέ του bonus view και, ενδεχομένως, μείωση στην ποιότητα του ήχου... ;)
Κυριε Γιαννη ομολογουμενος σε εχασα!Μα εντελως ομως....
Τι εννοεις γραφοντας μικτη του player? Tι εννοεις γραφοντας bonus view?
Εκτιμιτεα καθε απαντηση!

Δεν έχει διαφορά:

http://forum.blu-ray.com/receivers/...than-fat-slim-lossless-audio.html#post3137949

Απλά στη μια περίπτωση (bitstream) βλέπεις τις ενδείξεις DTS-MA και True-HD να ανάβουν στον ενισχυτή ενώ στην άλλη (PCM) αυτό που βλέπεις είναι η ένδειξη "PCM".
Κυριε Χρηστο δεν ειναι δυνατον να μην υπαρχει διαφορα εφοσον μιλαμε για 2 διαφορετικα dac. Kαποιο λογικα υπερτερει εναντι του αλλου σε συγκεκριμνα σημεια. Ακομα και ισοπαλα να ειναι στην εν γενει ποιοτητα στα σημεια θα εχουν διαφορες.
Καποιος που το εχει δοκιμασει?

Πάντα υπέρ του bitstream
Και εγω ετσι νομιζω οτι επειδη το DAC του Pioneer ειναι 2010 υλοποιηση αντιθετα με του PS3 που ειναι 2006 υλοποιηση και επειδη 4 χρονια για dac ειναι περιπου ενας αιωνας , και επειδη ο ενισχυτης κατασκευαζετε με γνωμενα την καλητερη δυνατη ποιοτητα ηχου , αντιθετα απο μια παιχνιδοκονσολα , αντε και blu ray player που κατασκευαζετε με την οσο το δυνατων καλυτερη ποιοτητα εικονας και γραφικων ,εκτιμω οτι εχετε δικιο. Απο την αλλη το link που ποσταρησε ο Κυριος Χρηστος μπηκα και το διαβασα ενδελεχως , ολοι οι κυριοι εκει λενε πως ειναι εντελως το ιδιο αλλα οτι ισως το LPCM να ειναι και καλυτερο για θεωριτικους λογους παντα.
Εγω πιστευω οτι μαλον δεν στεκουν καλα και οτι η στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε. Καποιος να το δοκιμασε ξαναρωταω υπαρχει?
Εμενα με τρωει οτι ο Pioneer αποκοδικοποιει πιο σωστα γιατι τουλαχιστον στο dolby digital εχω δει διαφορα οχι προς το καλυτερο αλλα διαφορα. Δεν μπορει και στα HI REZ να μην υπαρχει διαφορα.... ΑΔΥΝΑΤΟΝ Μαλον ασχετους τους κοβω τους κυριους του εκει φορουμ εκτος και αν μου το πει και καποιος απο δω που να το εχει ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ομως!

Μήπως γνωρίζετε πώς περνάμε σταθμούς εκτός shoutcast; winmobileguru ακούς;
Μολις το διαβασα εαν εξακολουθειτε να εχετε αποριες να σας ενημερωσω μετα χαρας.

Κυριε Γιαννη ομολογουμενος σε εχασα!Μα εντελως ομως....
Τι εννοεις γραφοντας μικτη του player? Tι εννοεις γραφοντας bonus view?
Εκτιμιτεα καθε απαντηση!

Το bοnus view, είναι μία από τις διαδραστικές δυνατότητες που παρέχει το φορμά του BluRay, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε pop-up μενού κατά την προβολή της ταινίας ή παράθυρα με 2ο video stream (π.χ. με κάποιον σχολιασμό). Αυτά τα pop-up μενού, μπορεί να έχουν και διάφορα ηχητικά εφφέ.

Όταν είναι σε λειτουργία το bonus view, θα πρέπει να μιξαριστούν τα διάφορα ηχητικά εφφέ ή ο σχολιασμός με την πρωτότυπη ηχητική μπάντα της ταινίας. Προς αυτό, υπάρχει σε κάθε συμβατό με bonus view, BluRay-Player, ένας ψηφιακός μίκτης σημάτων PCM και φυσικά πρέπει να έχουμε το player μας σε PCM ρύθμιση για να δουλέψει σωστά αυτή η λειτουργία. Ο συγκεκριμένος ψηφιακός μίκτης, αν δεν είναι καλή υλοποίηση, δύναται να αλλοιώσει την ηχητική ποιότητα της πρωτότυπης ηχητικής μπάντας, οπότε αν διαπιστώσουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε έξοδο bitstream, η οποία παρακάμπτει το bonus view και τον μίκτη του και στέλνει "ανόθευτο" το σήμα στον ενισχυτή για τα περαιτέρω...