Pioneer VSX-920 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μετά απο ώρες ψαξίματος, γιατί η τηλεόραση δεν βγάζει ήχο απο την οπτική ίνα (τσάκιζε η οπτική , με αποτέλεσμα, ναι μεν το φως να βγαινει, αλλά όχι ήχος) , καθώς και γιατί δεν παίζει DTS (βάλε ρε μεγάλε και το egreat να βγάζει DTS! Που πας με PCM???) το αποτέλεσμα ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Απορώ πώς έβλεπα ταινίες μέχρι σήμερα!!
Ερώτηση ...
Πώς γίνεται να ακούω μουσική απο όλα τα ηχεία? και όχι μόνο απο τα μπροστά?

Ερώτηση ...
Πώς γίνεται να ακούω μουσική απο όλα τα ηχεία? και όχι μόνο απο τα μπροστά?

Υπάρχει η επιλογή extend. stereo καθώς και η επιλογή THX Neural (δεν ξέρω όμως αν διαθέτει το συγκεκριμένο mode ο VSX-920).

Υπάρχει η επιλογή extend. stereo καθώς και η επιλογή THX Neural (δεν ξέρω όμως αν διαθέτει το συγκεκριμένο mode ο VSX-920).

Την Extend Stereo την βρήκα, αλλά δεν είναι ότι παίζουν και όλα τα ηχεία το ίδιο...
Τα πίσω ... ψιλομουρμουράνε.

Με την extended stereo δεν ....μουρμουράνε.... παίζουνε κανονικά τα πίσω, εφόσον έχεις ίδια ηχεία Αυτήν την επιλογή χρησιμοποιώ εγώ, και, παίζουνε κανονικά τα πίσω.
Ο 920 έχει το Neutral Surround (αν δεν απατώμαι). Δεν έχει καμία THX επιλογή (δυστυχώς).

Οσο αφορά το Sub, όντως η διαφορά είναι χαοτική. Δεν υπάρχει καμία σχέση, ειδικά στης ταινίες. Αν μπορείς να το παρεις.... κάντο ασυζητητί!!!

Τα Surround ειναι ίδια.
Το KEF 2005.3 K1 σετ έχω.
Θα δοκιμάσω το μεσημέρι και με το Neutral Surround. Κάπου το πήρε το μάτι μου νομίζω...

Το Neutral νομίζω είναι εκείνο στο οποίο τα πίσω συμπεριφέρονται σαν Surround. Καμία σχέση με το Stereo.

To Extended είναι με απόλυτη σιγουριά αυτό στο οποίο παίζουνε όλα μαζί, με κανονική ένταση και τα εμπρός και τα πίσω.

Εγω για την ώρα χρησιμοποιώ το AUTO SURROUND το οποίο βλέπει τη σήμα "έρχεται" και ανάλογα ρυθμίζει τον ήχο. Στο ραδιόφωνο ή στο cd πχ γυρνάει σε stereo mode Και ο ήχος με ικανοποιεί-παίζουν l,r,c και το sub. Υπάρχει και η επιλογή DLP:MUSIC που κάνει διασπορά και στα άλλα ηχεία αλλά να έχεις υπόψιν σου ότι ο ήχος στη μουσική αν είναι στερεοφωνικός πρέπει να ακούγεται και στερεοφωνικός....

Δεν γνωρίζω για το Velodyne, εγώ όμως έχω το Yamaha και μπορώ να πω ότι κάνει φοβερή δουλειά και ειδικά στις ταινίες.

Ιδιαίτερα δυνατό δεν είναι αλλά ''κατεβαίνει'' πολύ χαμηλά και η απόκρισή του είναι φοβερή!

Νομίζεις ότι τα μπάσα αναδύονται μέσα από το πάτωμα!

Κωστή ευχαριστώ και πάλι.

για ποιο μοντέλο λές Χρήστο?
Το σαλόνι μου είναι περιπου 60τμ., αλλα το "περιτριγύρισμα" που κάνουν τα ηχεία μου πιάνουν το μισο σαλόνι..

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κανείς να συνδέσει στην έξοδο του ενισχυτή (hdmi) οθόνη υπολογιστή. Πιο συγγεκριμένα, ενω όταν στην έξοδο έχω συνδεδεμένο προτζέκτορα (hdmi->hdmi) βλέπω κανονικά, όταν συνδέω το μόνιτορ του υπολογιστή (Samsung 245B) (hdmi->dvi-d) δεν βλέπω τίποτα (ούτε το μενού του ενισχυτή). Δοκίμασα σε όλες τις δυνατές ρυθμίσεις και συχνότητες από τον υπολογιστή που έχω σαν είσοδο (hdmi->hdmi). Μήπως η έξοδο του ενισχυτή δεν βγάζει 60hz?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μετά από 2 μήνες συμβίωσης με τον 920, μπορώ να πω ότι οι εντυπώσεις μου συγκριτικά με τον denon 2106, ο οποίος μετακόμισε στο σαλόνι είναι θετικές στους περισσότερους τομείς. Στο μόνο σημείο που πιστεύω ότι ο pioneer χάνει από τον denon είναι τα τελικά στάδια, οπού ο δεύτερος έχει εμφανώς περισσότερη ισχύ. Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι ο denon ήταν ακριβότερο μηχάνημα και άνηκε μια κατηγορία πάνω. Σε γενικές γραμμές όμως είναι μια πολύ καλή επιλογή :a0210:

Μια ερώτηση..

οταν βλέπω ματροσκες απο το PS3MediaServer, δεν μου δείχνει DIGITAL αλλα PCM.. τις πταίει?

Καλημερα.Εχω ενα προβλημα με το τηλεχειριστηριο του ενισχυτη.Δεν λειτουργουν τα κουμπια που μπαινεις στο μενου,στις ρυθμισεις ηχου-βιντεο,return και τα πανω κατω enter.Πιστευω οτι εκανα πατατια με το multioperation του τηλεχειριστηριου.Ξερει κανεις πως μπορω να το επαναφερω στις αρχικες ρυθμοισεις?Ευχαριστω

Το προβλημα με το χειριστηριο το ελυσα.Τα ηχεια μου ειναι τα audio spectrum studio 5 μπροστα-audio spectrum fone κεντρικο και audio spectrum eros v2 πισω,σε 20 τμ περιπου.Πιστευετε οτι πρεπει να παρω και subwoofer?Eυχαριστω

Ένα subaκι θα σου έδινε πολύ ισχυρότερο μπάσο από αυτό που μπορούν να σου δώσουν τα 5αρια, ιδικά σε πολύ χαμηλές συχνότητες

Το media player+ το blueray μπορω να τα συνδεσω με hdmi στον av και να περνω και εικονα μεσω του hdmi out του av στην τηλεοραση?