Pionneer 428XD vs Philips 42-PFL9803 Vs Sony 46-X4500

Απάντηση: Re: Pionneer 428XD vs Philips 42-PFL9803 Vs Sony 46-X4500

Nαι αλλά δεν θα χωρούσε στο έπιπλο νομίζω.

Μην ανησυχείς......

Και ο Δούρειος Ίππος δεν χώραγε στην Τροία αλλά μια χαρά τον βολέψανε οι Τρώες.

Το πρόβλημα ήταν ότι ο Δ.Ι. ήταν τεχνολογίας plasma διότι μετά από 1 μέρα εμφάνισε προβλήματα burn in, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα......στην τελική, δώρο ήταν!!!!:D:D

Παιδιά χρειάζομαι τη γνώμη σας.
Απόσταση θέασης 3-4 μέτρα. Προορίζεται κυρίως για τηλεοπτικό σήμα (80%) και δευτερευόντως για ταινίες (20%). Παιχνίδια δεν παίζω ούτε θα συνδεθεί με PC.
Αγοράζω τώρα την Pioneer 428XD, που δεν είναι μεν fullhd, αλλά είναι πιστεύω η καλύτερη 42άρα, με τιμή γύρω στα 2.000 ή περιμένω από Σεπτέμβριο, που έρχονται τα νέα κορυφαία μοντέλα της Philips και της Sony, που είναι fullHD και LED? Το κόστος τους φυσικά προβλέπεται να είναι πάνω από 3.000 , αλλά θα είναι καλύτερες από την 428, για την χρήση που την προορίζω?
Μη μου προτείνετε την καινούρια Pioneer5090, διότι δυστυχώς δεν χωράει...
Βοηθήστε με να αποφασίσω :frusty:

Γνώμη μου πως δεν χρειάζεται να περιμένεις για LED κλπ αφού η χρήση θα είναι κυρίως για τηλεοπτικό σήμα. Τσέκαρε τις καλές 46άρες που κυκλοφορούν (X3500, ZF355, A656) και επέλεξε όποια σου κάθεται καλύτερα στο μάτι.

Αν πάλι η απόσταση που θα κάθεσαι είναι πιο κοντά στα 3 μέτρα ίσως βολεύεσαι και με την 42άρα Pioneer.

Γνώμη μου πως δεν χρειάζεται να περιμένεις για LED κλπ αφού η χρήση θα είναι κυρίως για τηλεοπτικό σήμα. Τσέκαρε τις καλές 46άρες που κυκλοφορούν (X3500, ZF355, A656) και επέλεξε όποια σου κάθεται καλύτερα στο μάτι.

Αν πάλι η απόσταση που θα κάθεσαι είναι πιο κοντά στα 3 μέτρα ίσως βολεύεσαι και με την 42άρα Pioneer.

Η απόσταση είναι δεδομένη. 3 έως 4 μέτρα. Επίσης είπαμε ότι κατά 80% θα παίζει τηλεοπτικό σήμα. Αν τελικά (λόγω ακριβώς της απόστασης θέασης) πάω σε μία από τις 46άρες που προτείνεις, παίρνω μεν fullhd (που όμως δεν το έχω ανάγκη και δεν θα καταλαβαίνω τη διαφορά), αλλά δεν θα έχω την εικόνα της KURO και θα έχω δώσει και αρκετές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά συγκρίνοντας την KURO με την καλύτερη LCD (όπως η Χ3500), το αποτέλεσμα σε εικόνα είναι σαφώς υπέρ της KURO.

Η απόσταση είναι δεδομένη. 3 έως 4 μέτρα. Επίσης είπαμε ότι κατά 80% θα παίζει τηλεοπτικό σήμα. Αν τελικά (λόγω ακριβώς της απόστασης θέασης) πάω σε μία από τις 46άρες που προτείνεις, παίρνω μεν fullhd (που όμως δεν το έχω ανάγκη και δεν θα καταλαβαίνω τη διαφορά), αλλά δεν θα έχω την εικόνα της KURO και θα έχω δώσει και αρκετές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά συγκρίνοντας την KURO με την καλύτερη LCD (όπως η Χ3500), το αποτέλεσμα σε εικόνα είναι σαφώς υπέρ της KURO.

Δεν έχεις μία στάνταρ θέση που κάθεσαι (ξέχνα τους άλλους :D) ? Για αυτό ανέφερα την απόσταση. Αν αυτή η στάνταρ θέση είναι στα 3 μέτρα κατά την γνώμη μου είσαι ΟΚ με 42άρα. Αν είναι στα 4 μέτρα τότε νομίζω πως είναι προτιμότερες οι +4''.

Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά υποκειμενικά, αφού υπάρχουν άτομα που βλέπουν τηλεοπτικό σε 52άρα από τα 3 μέτρα και είναι ευχαριστημένοι. Αν δεν είσαι σίγουρος φορτώσου σε κάναν γνωστό ή τσέκαρε στα καταστήματα το μέγεθος με το οποίο αισθάνεσαι άνετα από την απόσταση σου. Αν πάλι δεν βρεις άκρη τότε η πιο safe επιλογή είναι το μεγαλύτερο μέγεθος.

Είναι ασφαλέστερη επιλογή το μεγαλύτερο μέγεθος τελικά; Και η ποιότητα απεικόνισης είναι δευτερεύον θέμα; Στο μεταξύ βλέπω και κάτι τέτοιες φωτογραφίες και αναρωτιέμαι ότι ίσως κακώς σκέφτομαι τις LCD....

kuro-comparison.jpg

Είναι ασφαλέστερη επιλογή το μεγαλύτερο μέγεθος τελικά; Και η ποιότητα απεικόνισης είναι δευτερεύον θέμα; Στο μεταξύ βλέπω και κάτι τέτοιες φωτογραφίες και αναρωτιέμαι ότι ίσως κακώς σκέφτομαι τις LCD....

Κακως σκεφτεσαι τις Philips θα ελεγα. Το μαυρο της X4500 θα πλησιαζει αυτο των Kuro 8ης γενιας.

Ακομη και η W4000 εχει τοσο καλο μαυρο που δεν αφηνει περιθωρια για παραπονα.

Μόνο και αποκλειστικά ΚΟΥΡΟ στα τόσα λεφτά.

Πως να στο πω αλλιώς; ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ.
Διάβασε reviews, απόψεις ιδιοκτητών, δες φωτογραφίες. Πείσε τον εαυτό σου.
Μάθε Γιαπωνέζικα. Κόλλα τη φωτογραφία της στο ψυγείο.

kuro-comparison.jpg

Η φωτογραφια αυτη ειναι απατη..θελεις να ανεβασω φωτογραφια της SONY LCD που κατα τυχη εχω να δουμε αν ειναι οπως η συγκεκριμενη στη φωτο η οπως η κουρο της φωτο?
ασε που βγαζει την led πιο φωτεινη και απο την απλη lcd..

Κρίμα τόσο ακριβή τηλεόραση για να βλέπεις 80% τηλεοπτικό σήμα.
Πάρε μια 42PX80 και καθάρισες. Σε 2 χρόνια την πετάς και αγοράζεις OLED ή LED backlight.

Η φωτογραφια αυτη ειναι απατη..θελεις να ανεβασω φωτογραφια της SONY LCD που κατα τυχη εχω να δουμε αν ειναι οπως η συγκεκριμενη στη φωτο η οπως η κουρο της φωτο?
ασε που βγαζει την led πιο φωτεινη και απο την απλη lcd..

Βασίλη έχουμε ξαναπεί πως από φωτογραφίες μόνο την σχετική φωτεινότητα μπορείς να κρίνεις. Από φωτογραφίες δε που δίνει ένας κατασκευαστής για να προωθήσει τις τηλεοράσεις του (όπως ή παραπάνω), ακόμα και αυτό είναι αμφιλεγόμενο.

Το σίγουρο είναι πως όλες οι πλάσμα έχουν καλύτερο μαύρο από οποιαδήποτε LCD σε τέτοια γωνία, αλλά η διαφορά δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία.

Η φωτογραφια αυτη μπορει καλιστα να ειναι "πειραγμένη".

Την εχουν αμφισβητησει ακομη και ανθρωποι που εχουν Pioneer η που ενδιαφερονται να αγορασουν. Οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που αμφιβαλω αν φαινονται ευκολα στο ανθρωπινο ματι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pionneer 428XD vs Philips 42-PFL9803 Vs Sony 46-X4500

Kαι αυτο και μεταξυ των δυο γενιων Kuro.

Θυμαμαι την Panasonic σε μια εκθεση που ελεγε ποσο χαμηλη καταναλωση εχουν οι πλασμα της και εχει και διπλα μια LCD για συγκριση. Και οι δυο ηταν συνδεδεμενες με μετρητες καταναλωσης και πραγματι η πλασμα "έκαιγε" λιγοτερο.

Αυτο οφειλοταν στο οτι εδειχναν και οι δυο συνεχως εικονες απο το διαστημα ομως και αρα τα πιξελ ηταν τα πιο πολλα σβηστα.

Με λιγα λογια οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι.

2591420700_a448fe17d4_o.jpg

Δεν βάζω τις LCD στην κουβέντα για να μην φτιάξουμε πάλι ένα από τα κλασικά νήματα :D

Πιστεύεις πως δύσκολα μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι την διαφορά μεταξύ του μαύρου της Panasonic και αυτό της Pioneer ? Αριστερά στην photo είναι Panasonic PF10. Είναι ότι καλύτερο έχει η Panasonic αλλά ανήκει στα επαγγελματικά μοντέλα χωρίς δέκτη και ηχεία και δυστυχώς δεν έρχονται στην Ελλάδα. Δεξία 8G LX και στο μέσο 9G LX.

Για να καταλήξω, το μαύρο στην τηλεόραση μας μπορεί να φαίνεται ικανοποιητικό και κατάμαυρο, αλλά αν το βάλουμε δίπλα σε κάτι καλύτερο η διαφορά φαίνεται.