Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απ ότι λίγο διάβασμα που έχω ρίξει σήμερα, το πρόβλημα έχει σχέση με τις συσκευές που δεν είναι συμβατές με το πρωτόκολλο cec
Είναι προφανώς πρόβλημα της pioneer που έχει κάνει αυστηρή επιλογή και μας έχει δέσει τα χέρια αφού δεν μας δίνει επιλογές..
Περιμένω βέβαια ενημέρωση απο το επίσημο εισαγωγέα, αλλα φοβάμαι ότι την φύγαμε την φόλα....

Κανείς γενικά δεν έχει να αναφέρει το παραμικρό για το θέμα αυτό του pass through??? μου φαίνεται πολύ περίεργο....
Τελικώς, αναγκάστηκα να συνδέσω τις πηγές με την τηλεόραση απευθείας... και τον δορυφορικό με οπτική ίνα -κατ επιλογήν- στον ενισχυτη

Ε, λοιπον, ΟΤΑΝ ακούω πχ. ραδιόφωνο και επιλέγω από την τηλεόραση μου τον συντονισμό με το κανάλι του δορυφορικού μου, απευθείας ο ενισχυτής πηγαίνει και συντονίζεται και αυτός με το κανάλι της δορυφορικής !!!! Αυτό τώρα, πως το εξηγείτε???

Να ενημερώσω πως με τα παραπάνω, ΔΕΝ αποκλείω να έχει σχέση το ότι η LG SL9000 που έχω, έχει simple link που νομίζω είναι hdmi cec...
Και το μεταξύ τους καλώδιο είναι 1.4....
Τότε ΜΗΠΩΣ ο drembox 800 έχει ασυμβατότητα??? Αναρωτιέμαι...

Επίσης, να πω πως παρά το γεγονός ότι τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία και με παρέπεμψαν σε κάποια άλλη εταιρία που έχει το σερβις της pio, δυστυχώς, απάντηση ΔΕΝ πήρα... Μου είπαν κάποια γενικά και μάλλον αόριστα, και όταν προσπάθησα να γίνουν πιο συγκεκριμένοι, μου είπαν θα με... πάρου τηλέφωνο..
Οσο τους είδατε / ακούσατε εσείς, αλλο τόσο και εγώ...

Δοκίμασα με full 1.4 hdmi καλώδια, δηλαδή και στον ενίσχυση και στην πηγή, αλλα δεν δουλεύει το pass through ... Μόνο για 1 δευτερόλεπτο αφού σβήσουν τον ενίσχυτη... Στέλνει και τον ήχο για 1 δευτερόλεπτο στην τιβι και... Αυτο ήταν όλο....
Τι έχετε κάνει εσείς και δουλεύει το pass through ρε παιδιά???

Καλημέρα και καλο μήνα
Έχεις μπερδευτεί νομίζω χωρίς λόγο.
Για να βλέπεις στον dream με κλειστό τον ενισχυτή συνδέεις DVI-HDMI απευθείας στην TV και με οπτική στον ενισχυτή. Όποτε θες ακούς ανοίγοντας τον ενισχυτή αλλιώς από τα ηχεία της TV. Η 2η περιπτωση που έχεις συνδέσει το DVI-HDMI απευθείας στον ενισχυτή τότε θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ανοικτός ο ενισχυτής αλλιώς κλείνοντάς τον κλείνει και ο dreambox. Λογικό (το ίδιο έχω κάνει με τον 1020 και το WD). Το ίδιο κάνεις και με το PS3.
Τέλος όλες οι HDMI του ενισχυτή είναι passthrough. Το θέμα είναι αν οι πηγές έχουν.

Χαίρετε! Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: σκέφτομαι σε μερικούς μήνες από τώρα να αγοράσω ένα ενισχυτή για να τον συνδέσω αποκλειστικά με pc (με κάρτα ήχου ASUS Xonar DX) για μουσική και ταινίες και να δώσω έξοδο σε αυτά τα ηχεία: http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/s550. Προφανώς, για να χρησιμοποιήσω και το subwoofer, θα πρέπει να παρακάμψω τον υπάρχων ενισχυτή, έτσι; Ο Pioneer 921 θα μου δώσει ουσιαστική βελτίωση στον ήχο; Θα μπορούσα να συμβιβαστώ με κάποια πιο οικονομική επιλογή ή δεν αξίζει καν να αγοράσω ενισχυτή για αυτό το σύστημα;

Για να βλέπεις στον dream με κλειστό τον ενισχυτή συνδέεις DVI-HDMI απευθείας στην TV και με οπτική στον ενισχυτή. Όποτε θες ακούς ανοίγοντας τον ενισχυτή αλλιώς από τα ηχεία της TV. Η 2η περιπτωση που έχεις συνδέσει το DVI-HDMI απευθείας στον ενισχυτή τότε θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ανοικτός ο ενισχυτής αλλιώς κλείνοντάς τον κλείνει και ο dreambox. Λογικό (το ίδιο έχω κάνει με τον 1020 και το WD). Το ίδιο κάνεις και με το PS3.
Τέλος όλες οι HDMI του ενισχυτή είναι passthrough. Το θέμα είναι αν οι πηγές έχουν.

Να σου πω γιατί νομίζω ότι ΔΕΝ έχω μπερδευτεί..
Έχω κάνει ακριβώς αυτό που λες. και έτσι επιλέγω εάν θα ακούω από τηλεόραση ή από ενισχυτή ήχο. Ευτυχώς, ο dream έχει την επιλογή να στέλνεις τον ήχο στην οπτική ή από το dvi to HDMI καλώδιο του. Μέχρι εδώ καλά..
Το ιδανικό θα ήταν όμως να έχω την δυνατότητα αυτού του πράγματος χωρίς να έχω απευθείας τον dream στην τηλεόραση αλλά στον ενισχυτή. Τι διάολο AV ενισχυτής είναι με ένα σκασμό hdmi συνδέσεις και παρασυνδέσεις..
Έλα όμως που έτσι ΔΕΝ λειτουργεί.. Εξηγούμαι:
Σε σύστημα καλωδίων 1.4
Ο ενισχυτής έχει υποτίθεται passthrough. ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ όπως φαίνεται και οι πηγές να είναι συμβατές, τουτέστιν για λόγο που δεν μπορώ να αποδεχθώ, η pioneer θέλει να είναι και αυτές CEC compliant... Δηλαδή να υποστηρίζουν αυτή την λειτουργία, γεγονός που το βρίσκω απαράδεκτο. Άλλες εταιρίες, πχ onkyo ΔΕΝ απαιτούν τέτοιες προϋποθέσεις. Έτσι, εάν ο ενισχυτής της ONKYO δει ότι δίνει σήμα μια συσκευή, την παιρνάει απευθείας στην τηλεόραση.. και εάν επιλέγει ο χρήστης ανοίγει τον ενισχυτή και ακούει από αυτόν τον ήχο. Λιγότερα καλώδια, λέγεται αυτό..Αυτό θα μου ήταν αρκετό..
Και το θεωρούσα βασικό και αναμενόμενο.. Αμ δε..
BTW ούτε το PS3 fat δηλαδή το παλιό έχει πρωτόκολλο CEC συνεπώς ούτε αυτό μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά.. Έτσι,. ο 921 παραμένει,,, απλά ενισχυτής... Χωρίς την AV λειτουργία του..

Ερώτηση της στιγμής: Για κανάλι 5.1 σε κάθε περίπτωση χρειάζεται οπωσδήποτε οπτική ίνα;;;; Η και με το HDMI μπορεί να σταλεί ο ήχος στον ενισχυτή;;;

καλημε´ρα

Α! Και να μην σχολιάσω την πλήρη αδιαφορία και άγνοια του θέματος από πλευράς Pioneer... έτσι??? Κάτι σε apple μου κάνει (που δεν έχει, μιας και το έφερε η κουβέντα CEC συσκευές... όλως περιέργως..)

Ερώτηση της στιγμής: Για κανάλι 5.1 σε κάθε περίπτωση χρειάζεται οπωσδήποτε οπτική ίνα;;;; Η και με το HDMI μπορεί να σταλεί ο ήχος στον ενισχυτή;;;

Συμπιεσμένος απωλεστικός ήχος 5.1 καναλιών (AC3 ή dts) μεταφέρεται τόσο με ψηφιακή (spdif ή toslink/optical) όσο και με HDMI σύνδεση. Διαλέγεις τι σε βολεύει και παίρνεις.

Συμπιεσμένος μη απωλεστικός HD ήχος έως 7.1 καναλιών (Dolby trueHD ή dts HD-MA) μεταφέρεται μόνο μέσω HDMI.

Χαίρετε! Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: σκέφτομαι σε μερικούς μήνες από τώρα να αγοράσω ένα ενισχυτή για να τον συνδέσω αποκλειστικά με pc (με κάρτα ήχου ASUS Xonar DX) για μουσική και ταινίες και να δώσω έξοδο σε αυτά τα ηχεία: http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/s550. Προφανώς, για να χρησιμοποιήσω και το subwoofer, θα πρέπει να παρακάμψω τον υπάρχων ενισχυτή, έτσι; Ο Pioneer 921 θα μου δώσει ουσιαστική βελτίωση στον ήχο; Θα μπορούσα να συμβιβαστώ με κάποια πιο οικονομική επιλογή ή δεν αξίζει καν να αγοράσω ενισχυτή για αυτό το σύστημα;

Από την κάρτα ήχου θα δώσεις απ' ευθείας σ' αυτά τα ηχεία. Δεν χρειάζεσαι ενισχυτή.......

Για κανάλι 5.1 σε κάθε περίπτωση χρειάζεται οπωσδήποτε οπτική ίνα;;;; Η και με το HDMI μπορεί να σταλεί ο ήχος στον ενισχυτή;;;
Το hdmi ξεπερνά τις δυνατότητες της οπτικής. Υποστηρίζει τα ίδια φορμά ήχου, καθώς και άλλα που απαιτούν μεγαλύτερο bitrate. Π.χ. 7.1 ασυμπίεστο.
Αν συνδέσεις μια συσκευή με hdmi στον ενισχυτή, είναι περιττό να χρησιμοποιήσεις και την οπτική.

Δεν έχει μπερδευτεί καθόλου. Κι εγώ με έναν S300 το είχα ψάξει για το pass through. Οι περισσότεροι νεότεροι AVR της Pioneer υποστηρίζουν STANDBY Pass Through. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο χρήστης το επιθυμεί, μπορεί έχει τον ήχο να περνάει από τον ενισχυτή στην TV χωρίς να ανοίξει τον τελευταίο. Απαραίτητη προϋπόθεση, η συσκευή να υποστηρίζει HDMI-CEC. Μάλιστα, όταν το υποστηρίζει, μπορείς να έχεις και άλλα καλούδια ανάλογα και την συσκευή όπως το να ελέγχεις την ένταση του ενισχυτή από το χειριστήριο της άλλης συσκευής κλπ.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο wave1975 προφανώς έχει συσκευή που δεν υποστηρίζει HDMI-CEC. Παρόμοιο πρόβλημα έχω κι εγώ με τον Pace 831 της Nova σε αντίθεση με ένα WDTV Live που υποστηρίζει HDMI-CEC και όποτε θέλω έχω τον ήχο στην TV. Σε περίπτωση τέτοιων συσκευών, η λύση είναι μονόδρομος. HDMI απευθείας στην TV για να έχεις εικόνα και ήχο εκεί αν δεν επιθυμείς να ανοίγεις τον ενισχυτή και optical ή coaxial στον ενισχυτή για να έχεις ήχο από τον avr όποτε το επιθυμεί.

Από την κάρτα ήχου θα δώσεις απ' ευθείας σ' αυτά τα ηχεία. Δεν χρειάζεσαι ενισχυτή.......

Το γνωρίζω αυτό και έτσι τα έχω συνδεμένα τώρα. Αναρωτιέμαι μήπως με εξωτερικό ενισχυτή δω αισθητή διαφορά στην ποιότητα του ήχου και ποιος ενισχυτής θα με κάλυπτε.

........αλλά στον ενισχυτή. Τι διάολο AV ενισχυτής είναι με ένα σκασμό hdmi συνδέσεις και παρασυνδέσεις..
Έλα όμως που έτσι ΔΕΝ λειτουργεί.. Εξηγούμαι:
Σε σύστημα καλωδίων 1.4
..... Λιγότερα καλώδια, λέγεται αυτό..Αυτό θα μου ήταν αρκετό..
Και το θεωρούσα βασικό και αναμενόμενο.. Αμ δε..
...

καλημε´ρα
Συμφωνώ κι εγώ. Μακάρι να ήταν έτσι αλλά...δεν είναι ...για να πωλούν κιόλας ΤV, καλώδια κλπ.
Σχετικά με την τελευταία ερώτηση εννοείς μάλλον δορυφορικό οπότε ναι θέλει οπτική.

Δεν έχει μπερδευτεί καθόλου. Κι εγώ με έναν S300 το είχα ψάξει για το pass through. Οι περισσότεροι νεότεροι AVR της Pioneer υποστηρίζουν STANDBY Pass Through. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο χρήστης το επιθυμεί, μπορεί έχει τον ήχο να περνάει από τον ενισχυτή στην TV χωρίς να ανοίξει τον τελευταίο. Απαραίτητη προϋπόθεση, η συσκευή να υποστηρίζει HDMI-CEC. Μάλιστα, όταν το υποστηρίζει, μπορείς να έχεις και άλλα καλούδια ανάλογα και την συσκευή όπως το να ελέγχεις την ένταση του ενισχυτή από το χειριστήριο της άλλης συσκευής κλπ.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο wave1975 προφανώς έχει συσκευή που δεν υποστηρίζει HDMI-CEC. Παρόμοιο πρόβλημα έχω κι εγώ με τον Pace 831 της Nova σε αντίθεση με ένα WDTV Live που υποστηρίζει HDMI-CEC και όποτε θέλω έχω τον ήχο στην TV. Σε περίπτωση τέτοιων συσκευών, η λύση είναι μονόδρομος. HDMI απευθείας στην TV για να έχεις εικόνα και ήχο εκεί αν δεν επιθυμείς να ανοίγεις τον ενισχυτή και optical ή coaxial στον ενισχυτή για να έχεις ήχο από τον avr όποτε το επιθυμεί.
Σχετικά με το STANDBY Pass Through που λες η απάντηση είναι απλή. Control with HDMI : ΝΟΘα πρέπει να μιλήσουμε αρκετά για το ζήτημα που ...άλλωστε υπάρχουν όλα στο internet. Υπαρχουν συσκευές και HDMI καλώδια που κάνουν αυτά που λες. Απλά αν θέλει κάποιος να επιλέξει έλεγχο με το HDMI θα πρέπει να συνηθίσει τον τρόπο που έχουν ορισθεί οι συσκευές.
Σχετικά με το WD στην τελευταία επίσημη αναβάθμιση που έκαναν πέρασαν HDMI Pass Through γιατί μέχρι τότε χρειαζόταν η οπτική σύνδεση.

Το γνωρίζω αυτό και έτσι τα έχω συνδεμένα τώρα. Αναρωτιέμαι μήπως με εξωτερικό ενισχυτή δω αισθητή διαφορά στην ποιότητα του ήχου και ποιος ενισχυτής θα με κάλυπτε.

Mε τα συγκεκριμένα ηχεία όχι....

Σχετικά με το STANDBY Pass Through που λες η απάντηση είναι απλή. Control with HDMI : ΝΟΘα πρέπει να μιλήσουμε αρκετά για το ζήτημα που ...άλλωστε υπάρχουν όλα στο internet. Υπαρχουν συσκευές και HDMI καλώδια που κάνουν αυτά που λες. Απλά αν θέλει κάποιος να επιλέξει έλεγχο με το HDMI θα πρέπει να συνηθίσει τον τρόπο που έχουν ορισθεί οι συσκευές.
Σχετικά με το WD στην τελευταία επίσημη αναβάθμιση που έκαναν πέρασαν HDMI Pass Through γιατί μέχρι τότε χρειαζόταν η οπτική σύνδεση.

Ποια αναβάθμιση; Στο gen 3 από τη πρώτη μέρα υποστηρίζεται HDMI-CEC. Και γιατί να βάλει κάποιος το Control στο NO αν έχει συσκευές που το υποστηρίζουν; VT30 και WDTV Live παίζουν ονειρεμένα με το Control στο ON και το ARC. Η απάντηση δεν είναι να βάλεις κάτι στο NO. Πονάει χέρι, κόψει χέρι; Η απάντηση είναι ότι υποστηρίζει HDMI-CEC, το έχουμε να παίζει με αυτό. Ότι δεν υποστηρίζει, κοτσάρουμε μια οπτική ή coaxial στον ενισχυτή.

Ποια αναβάθμιση; Στο gen 3 από τη πρώτη μέρα υποστηρίζεται HDMI-CEC. Και γιατί να βάλει κάποιος το Control στο NO αν έχει συσκευές που το υποστηρίζουν; VT30 και WDTV Live παίζουν ονειρεμένα με το Control στο ON και το ARC. Η απάντηση δεν είναι να βάλεις κάτι στο NO. Πονάει χέρι, κόψει χέρι; Η απάντηση είναι ότι υποστηρίζει HDMI-CEC, το έχουμε να παίζει με αυτό. Ότι δεν υποστηρίζει, κοτσάρουμε μια οπτική ή coaxial στον ενισχυτή.
Αυτό είπα κι εγώ.Το WDTV Live που έχω μέχρι πριν μερικούς μήνες δεν υποστήριζε το passthrough οπότε χρειαζόταν οπτική. Με την τελευταία επίσημη αναβάθμιση (δεν θυμάμαι ακριβώς, μπορώ να το δώ και να σου πω) λειτουργεί μόνο με το HDMI. Όταν δεν χρειάζεται οπτική φυσικά και δεν βάζεις.
Τώρα για το control HDMI σε ναι ή όχι είναι επιλογή του καθένα. Δεν είπα σε κανένα να ρυθμίσει σε NO Η δικιά μου ρύθμιση είναι αυτή, και η γνώμη μου είναι αυτή που έγραψα στο post 114 "Απλά αν θέλει κάποιος να επιλέξει έλεγχο με το HDMI θα πρέπει να συνηθίσει τον τρόπο που έχουν ορισθεί οι συσκευές"
Να ευκολύνουμε την ζωή μας θέλουμε και όχι να τη δυσκολέψουμε ανάλογα φυσικά με τις εκάστοτε επιθυμίες μας. Δεν πόνεσε κανένα χέρι και το κόψαμε!!

Αυτό είπα κι εγώ.Το WDTV Live που έχω μέχρι πριν μερικούς μήνες δεν υποστήριζε το passthrough οπότε χρειαζόταν οπτική. Με την τελευταία επίσημη αναβάθμιση (δεν θυμάμαι ακριβώς, μπορώ να το δώ και να σου πω) λειτουργεί μόνο με το HDMI. Όταν δεν χρειάζεται οπτική φυσικά και δεν βάζεις.
Τώρα για το control HDMI σε ναι ή όχι είναι επιλογή του καθένα. Δεν είπα σε κανένα να ρυθμίσει σε NO Η δικιά μου ρύθμιση είναι αυτή, και η γνώμη μου είναι αυτή που έγραψα στο post 114 "Απλά αν θέλει κάποιος να επιλέξει έλεγχο με το HDMI θα πρέπει να συνηθίσει τον τρόπο που έχουν ορισθεί οι συσκευές"
Να ευκολύνουμε την ζωή μας θέλουμε και όχι να τη δυσκολέψουμε ανάλογα φυσικά με τις εκάστοτε επιθυμίες μας. Δεν πόνεσε κανένα χέρι και το κόψαμε!!

Στο παραπάνω post σου είσαι απόλυτος, 'Control with HDMI : ΝΟ'. Και αυτό δεν συμφωνεί με το 'Να ευκολύνουμε την ζωή μας θέλουμε και όχι να τη δυσκολέψουμε ανάλογα φυσικά με τις εκάστοτε επιθυμίες μας.'. Επαναλαμβάνω, το σωστό και ως προς τη 'διευκόλυνση της ζωής' είναι, ΕΦΟΣΟΝ έχουμε συσκευές με HDMI-CEC, να έχουμε το control ΟΝ και όσες συσκευές δεν το υποστηρίζουν, να συνδέονται με τον ενισχυτή μέσω toslink ή coaxial.

Στο παραπάνω post σου είσαι απόλυτος, 'Control with HDMI : ΝΟ'. Και αυτό δεν συμφωνεί με το 'Να ευκολύνουμε την ζωή μας θέλουμε και όχι να τη δυσκολέψουμε ανάλογα φυσικά με τις εκάστοτε επιθυμίες μας.'. Επαναλαμβάνω, το σωστό και ως προς τη 'διευκόλυνση της ζωής' είναι, ΕΦΟΣΟΝ έχουμε συσκευές με HDMI-CEC, να έχουμε το control ΟΝ και όσες συσκευές δεν το υποστηρίζουν, να συνδέονται με τον ενισχυτή μέσω toslink ή coaxial.
Πρέπει να σε πείσω δηλαδή τώρα ότι δεν ήμουν απόλυτος. Μην τρελαίνεσαι πάντως. Γνώμες εκφράζουμε και δεν είχα σε καμία περίπτωση (ούτε έχω) τέτοια διάθεση.