Έχεις μπερδευτεί νομίζω χωρίς λόγο.
Για να βλέπεις στον dream με κλειστό τον ενισχυτή συνδέεις DVI-HDMI απευθείας στην TV και με οπτική στον ενισχυτή. Όποτε θες ακούς ανοίγοντας τον ενισχυτή αλλιώς από τα ηχεία της TV. Η 2η περιπτωση που έχεις συνδέσει το DVI-HDMI απευθείας στον ενισχυτή τότε θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ανοικτός ο ενισχυτής αλλιώς κλείνοντάς τον κλείνει και ο dreambox. Λογικό (το ίδιο έχω κάνει με τον 1020 και το WD). Το ίδιο κάνεις και με το PS3.
Τέλος όλες οι HDMI του ενισχυτή είναι passthrough. Το θέμα είναι αν οι πηγές έχουν.
Να σου πω γιατί νομίζω ότι ΔΕΝ έχω μπερδευτεί..
Έχω κάνει ακριβώς αυτό που λες. και έτσι επιλέγω εάν θα ακούω από τηλεόραση ή από ενισχυτή ήχο. Ευτυχώς, ο dream έχει την επιλογή να στέλνεις τον ήχο στην οπτική ή από το dvi to HDMI καλώδιο του. Μέχρι εδώ καλά..
Το ιδανικό θα ήταν όμως να έχω την δυνατότητα αυτού του πράγματος χωρίς να έχω απευθείας τον dream στην τηλεόραση αλλά στον ενισχυτή. Τι διάολο AV ενισχυτής είναι με ένα σκασμό hdmi συνδέσεις και παρασυνδέσεις..
Έλα όμως που έτσι ΔΕΝ λειτουργεί.. Εξηγούμαι:
Σε σύστημα καλωδίων 1.4
Ο ενισχυτής έχει υποτίθεται passthrough. ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ όπως φαίνεται και οι πηγές να είναι συμβατές, τουτέστιν για λόγο που δεν μπορώ να αποδεχθώ, η pioneer θέλει να είναι και αυτές CEC compliant... Δηλαδή να υποστηρίζουν αυτή την λειτουργία, γεγονός που το βρίσκω απαράδεκτο. Άλλες εταιρίες, πχ onkyo ΔΕΝ απαιτούν τέτοιες προϋποθέσεις. Έτσι, εάν ο ενισχυτής της ONKYO δει ότι δίνει σήμα μια συσκευή, την παιρνάει απευθείας στην τηλεόραση.. και εάν επιλέγει ο χρήστης ανοίγει τον ενισχυτή και ακούει από αυτόν τον ήχο. Λιγότερα καλώδια, λέγεται αυτό..Αυτό θα μου ήταν αρκετό..
Και το θεωρούσα βασικό και αναμενόμενο.. Αμ δε..
BTW ούτε το PS3 fat δηλαδή το παλιό έχει πρωτόκολλο CEC συνεπώς ούτε αυτό μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά.. Έτσι,. ο 921 παραμένει,,, απλά ενισχυτής... Χωρίς την AV λειτουργία του..
Ερώτηση της στιγμής: Για κανάλι 5.1 σε κάθε περίπτωση χρειάζεται οπωσδήποτε οπτική ίνα;;;; Η και με το HDMI μπορεί να σταλεί ο ήχος στον ενισχυτή;;;
καλημε´ρα