Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Με τον VSX-921 και τα ηχεία που έχεις, δύσκολο.

Βέβαια δεν χάνεις και τίποτα αν θέλεις να δοκιμάσεις....

Δεν ειναι και κατι αξιόλογο τα ηχεία αλλα ζοριζεται αρκετα βλεπω και για αυτο το ψάχνω να δώ τι μπορω να κανω.σε σχεση με ένα παλιο Yamaha 630 που τα τινάζε στον αέρα ευκολα....
Τελος παντων θα δοκιμάσω σε ευχαριστω...

Μια ερώτηση:

Ποιά είναι η διαφορά για τον ενισχυτή όταν επιλέγουμε small ή large ηχεία?
Σαν large θεωρεί ότι έχεις ηχεία που σηκώνουν πολλά watt; Έχει να κάνει με την αυαισθησία τους μήπως; (γράφω για watt γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, ελπίζω να καταλάβατε)

Έχω τον 921 με σετάκι 5.1 που περιλαμβάνει Klipsch RB-81 μπροστά, RC-62 μεσαίο, RB-61 II πίσω και ένα sub της Koda προς το παρόν.
Εκτός και αν δεν θυμάμαι καλά, στο αυτόματο setup που έκανα για τα ηχεία μου τα έβαλε όλα large (δεν είμαι σίγουρος αν άλλαξα εγω τα ηχεία manually μετά σε αυτό το κομμάτι).

Γενικά το μόνο παράπονο που έχω μέχρι τώρα απο τον 921 είναι ότι μια φορά που τον τσίτωσα πολύ κοντά στο 0db, και για τα ηχεία που ανέφερα πιο πάνω, έκλεισε απο υπερθέρμανση μέσα σε 20 λεπτά (νομίζω ότι έπαιζε σε EXT. STEREO εκείνη την στιγμή...αν έχει κάποιοα σχέση αυτό)

Last edited:
Μια ερώτηση:

Σαν large θεωρεί ότι έχεις ηχεία που σηκώνουν πολλά watt; Έχει να κάνει με την αυαισθησία τους μήπως; (γράφω για watt γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, ελπίζω να καταλάβατε)

Έχω τον 921 με σετάκι 5.1 που περιλαμβάνει Klipsch RB-81 μπροστά, RC-62 μεσαίο, RB-61 II πίσω και ένα sub της Koda προς το παρόν.
Εκτός και αν δεν θυμάμαι καλά, στο αυτόματο setup που έκανα για τα ηχεία μου τα έβαλε όλα large (δεν είμαι σίγουρος αν άλλαξα εγω τα ηχεία manually μετά σε αυτό το κομμάτι).

Γενικά το μόνο παράπονο που έχω μέχρι τώρα απο τον 921 είναι ότι μια φορά που τον τσίτωσα πολύ κοντά στο 0db, και για τα ηχεία που ανέφερα πιο πάνω, έκλεισε απο υπερθέρμανση μέσα σε 20 λεπτά (νομίζω ότι έπαιζε σε EXT. STEREO εκείνη την στιγμή...αν έχει κάποιοα σχέση αυτό)

Οταν επιλέγεις small, τότε τις χαμηλές συχνότητες (μπάσα), τις στέλνει στο υπογούφερ, όταν επιλέγεις large, τότε τα ηχεία θα αναπαράγουν και χαμηλές ταυτόχρονα με το υπογούφερ, παίζει ρόλο και τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στον ενισχυτή. Καλό είναι πάντως να τα δηλώνεις small ώστε οι χαμηλές να πάνε στο υπογούφερ, σε αντίθετη περίπτωση όταν τα δηλώνεις large, η αναπαραγωγή των χαμηλών απ τα ηχεία είναι φορτίο για τον ενισχυτή κι αυξάνει την θερμοκρασία του.

Σε ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση.

Για τον χώρο μου (4m x 6m) νομίζω ότι τα ηχεία μου μπορούν να δώσουν αρκετά απο το μπάσα των ταινιών. Αυτο που θέλω απο το sub σίγουρα όμως είναι οι χαμηλές των εκρήξεων (εκτός και αν μιλάς μόνο για αυτές ...τις τόσο χαμηλές) που σε ταρακουνάνε στον καναπέ. Θα πρεπει να το ψάξω να βρω την χρήση τομή (ίσως τα RB-61 να πρέπει να γίνουν small μαλλον ε; ). Έτσι κι αλλιώς το Koda (το κλασσικο με τα 150 ευρω) που έχω με χαλάει γιατί παρ'ότι δεν είναι άσχημο για τα λεφτά του, σε κάποιες συχνότητες ακούω τον αέρα του reflex έντονα και μου την δίνει. Πρέπει να κάτσω να ασχοληθώ λίγο με το γενικό στήσιμο του συστήματος, λόγω δουλειάς δεν το έχω πολυψάξει.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

υ.γ. Α...και ξέχασα να πω ότι όταν είχε κλείσει απο υπερθέρμανση ακουγα μουσική (νταπα ντούπα)...δεν ήταν σε ταινία. Ταινίες, το πολύ να το πάω -10db ....συνήθως πιο κοντά στα 20db. Είναι λογικό φαντάζομαι να είναι άλλες οι απαιτήσεις μιας ταινίας και αλλες το να παίζει μουσική που έχει ένα τέμπο συνεχές και επαναλαμβανόμενο.

Last edited:
Η μουσική είναι το χειρότερο φορτίο σε έναν ενισχυτή λόγω της συνεχής αναπαραγωγής χαμηλών. Οσο για το χώρο σου θα σου πω το εξής: εγώ που έχω τον ίδιο χώρο κι έχω πολύ μπασάτα ηχεία και γι αυτό άργησα να πάρω υπογούφερ καθώς με κάλυπταν, όταν πήρα το υπογούφερ τα δήλωσα small και δεν πρόκειται να αλλάξει, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, το ηχείο απελευθερώθηκε απ τα φορτία των χαμηλών συχνοτήτων και κυριολεκτικά "άνοιξε" ο ήχος του, πλέον σε μουσική μπορώ να ακούσω σε μεγάλες εντάσεις χωρίς να φοβάμαι να κλείσει ο ενισχυτής αφού η θερμοκρασία πλέον είναι αισθητά πιο χαμηλή, εξάλλου αυτή είναι η δουλιά του υπογούφερ, οπότε σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο κι η πρότασή μου αναβάθμιση του υπογούφερ σου με ένα καλύτερο.

Last edited:
Η όλη "φιλοσοφία" σου μου ακούγεται πολύ λογική αρκεί όμως να συνδιαστεί με κάποιο...μουσικόφιλο υπογούφερ και για μένα, γιατί η εμπειρία μου απο το Koda ειδικά στην μουσική δεν είναι και ιδιαίτερα καλή, με αποτέλεσμα να μην το δουλευω εκεί. Είναι στα σχέδια μου να πάρω κάποιο sub όπως νομίζω άφησα να εννοηθεί, αλλά δεν έχω φτάσει στο σημείο να το ψάξω ακόμα, κάποιο που να συνδιάζει αυτά που είπαμε αλλά σε ιδιαίτερα value for money πλαίσιο. Αυτή τη βδομάδα λογικά θα πάρω τον....value for money (και πρώτο μου) projector ....και συνεχίζω μάλλον με το sub μετά το καλοκαίρι.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σου, νομίζω ότι παρέσυρα σε offtopic θεματάκια την κουβέντα για τον 921.

Ε αν είναι να πάρεις προτζέκτορα και μάλιστα τον πρώτο σου, αξίζει η αναμονή για υπογούφερ για τα οποία μπορείς να βρεις αρκετά νήματα εδώ με ανάλογες αναζητήσεις που θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου. Οσο για τον ενισχυτή σου, φρόντισε να αερίζεται καλά, αν τον έχεις σε rack καλό θα ήταν να είναι τοποθετημένος στο ανώτερο σημείο ώστε να απελευθερώνεται άνετα η θερμοκρασία προς τα πάνω. Καλή αγορά σου εύχομαι στο προβολικό και καλές θεάσεις-ακροάσεις.

Μια ερώτηση:

Επειδη δεν έχεις καλο σαμπ και ειναι κρίμα να του φορτώσεις όλες τις χαμηλές αστα large όπως στα έβγαλε και αν θές βοήθεια δήλωσε plus το σαμπ.εχει πολυ καλα ηχεία και μην τους χάλας τον όγκο.η διάφορα ειναι οτι στέλνει κάτω απο τα 80hz στο sub.αλλα επειδη δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτο που έχεις ασε large ηχεία μην χάσεις απόδοση και πιιοτητα.γνωμη μου φιλικά

Επειδη δεν έχεις καλο σαμπ και ειναι κρίμα να του φορτώσεις όλες τις χαμηλές αστα large όπως στα έβγαλε και αν θές βοήθεια δήλωσε plus το σαμπ.εχει πολυ καλα ηχεία και μην τους χάλας τον όγκο.η διάφορα ειναι οτι στέλνει κάτω απο τα 80hz στο sub.αλλα επειδη δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτο που έχεις ασε large ηχεία μην χάσεις απόδοση και πιιοτητα.γνωμη μου φιλικά

Σταύρο συμφωνώ μαζί σου αλλά υπάρχει και θέμα θερμοκρασίας, εγώ θα προτείνω μια ενδιάμεση λύση προς το παρόν μέχρι να αναβαθμίσει το υπογούφερ, στη μουσική που ανεβάζει θερμοκρασία ο ενισχυτής να τα έχει δηλωμένα small και στις ταινίες large. Πάντως νομίζω ότι τα συγκεκριμένα ηχεία είναι βιβλιοθήκης έτσι δεν είναι; Εχουν τόσο όγκο που να του γεμίζουν επαρκέστατα τον μεγάλο χώρο του σε χαμηλές;

Δεν θυμάμαι αν μου τα είχε δηλώσει το mcacc μεγάλα όλα ή τα έκανα εγω αργότερα. Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι μου είχε βγάλει ειδοποίηση να χαμηλώσω αρκετά το sub. Το Koda μπορεί να μην κάνει για μουσική (τουλάχιστον για εμένα) αλλά απο ...μπουμ...έχει νομίζω.

Το σετ των klipsch που έχω δεν ξέρω αν θεωρούντε μικρά για τον χώρο μου. Λόγω την μεγάλης ευαισθησίας τους το 921 τα οδηγεί έυκολα νομίζω αλλά δεν νομίζω ότι έχει την δύναμη που θα ήθελαν στις μεγάλες εντάσεις (στην μουσική κυρίως). Νόμιζα ότι είναι αρκετά γνωστά σαν ηχεία, με τα θετικά και τα αρνητικά τους.

front: http://www.klipsch.com/product/0/90643071210-1/_/RF-82_Floorstanding_Speaker
center: http://www.klipsch.com/rc-62
rear: http://www.klipsch.com/rb-61-ii-bookshelf-speakers-pair

Τα δοκίμασα small σε ταινία και μου φάνηκε πράγματι ότι η...αποδεσμευσή τους απο τις χαμηλές είχε ως αποτέλεσμα πιο καθαρά μεσαία και ψηλά, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου ότι σαν σύνολο το σύστημα έπαιξε καλύτερα (δεν είδα κάποια γνωστή μου ταινία με ηχητικά εφε κτλ). Απο την άλλη νομίζω ότι δεν μπορώ να εμπιστεύομαι όλο το το εύρος των χαμηλών στο Koda και αυτό μάλλον είναι ένα θέμα οσο έχω αυτό για sub.

Θα κοιτάξω να κάνω προσεκτικά ξανά calibration με το mcacc, όλα απο την αρχή να δω τι θα μου δώσει. Δεν το εμπιστευτηκα ιδιαίτερα, 2 φορές που έκατσα να το κάνω μου έβγαζε οτι έχω αναποδα τους πόλλους σε κάποια ηχεία και κάτι τέτοια. Αν είναι θέμα ευθυγράμμισης των ηχείων και είναι τόσο ευαίσθητο σε αυτό θα μπορούσε να βγάζει αυτο ή έστω και αυτό σαν μήνυμα, όχι ότι έχω ανάποδα τους πόλους....τελος πάντων.

Ευχαριστώ

Δεν θυμάμαι αν μου τα είχε δηλώσει το mcacc μεγάλα όλα ή τα έκανα εγω αργότερα. Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι μου είχε βγάλει ειδοποίηση να χαμηλώσω αρκετά το sub. Το Koda μπορεί να μην κάνει για μουσική (τουλάχιστον για εμένα) αλλά απο ...μπουμ...έχει νομίζω.

Το σετ των klipsch που έχω δεν ξέρω αν θεωρούντε μικρά για τον χώρο μου. Λόγω την μεγάλης ευαισθησίας τους το 921 τα οδηγεί έυκολα νομίζω αλλά δεν νομίζω ότι έχει την δύναμη που θα ήθελαν στις μεγάλες εντάσεις (στην μουσική κυρίως). Νόμιζα ότι είναι αρκετά γνωστά σαν ηχεία, με τα θετικά και τα αρνητικά τους.

front: http://www.klipsch.com/product/0/90643071210-1/_/RF-82_Floorstanding_Speaker
center: http://www.klipsch.com/rc-62
rear: http://www.klipsch.com/rb-61-ii-bookshelf-speakers-pair

Τα δοκίμασα small σε ταινία και μου φάνηκε πράγματι ότι η...αποδεσμευσή τους απο τις χαμηλές είχε ως αποτέλεσμα πιο καθαρά μεσαία και ψηλά, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου ότι σαν σύνολο το σύστημα έπαιξε καλύτερα (δεν είδα κάποια γνωστή μου ταινία με ηχητικά εφε κτλ). Απο την άλλη νομίζω ότι δεν μπορώ να εμπιστεύομαι όλο το το εύρος των χαμηλών στο Koda και αυτό μάλλον είναι ένα θέμα οσο έχω αυτό για sub.

Θα κοιτάξω να κάνω προσεκτικά ξανά calibration με το mcacc, όλα απο την αρχή να δω τι θα μου δώσει. Δεν το εμπιστευτηκα ιδιαίτερα, 2 φορές που έκατσα να το κάνω μου έβγαζε οτι έχω αναποδα τους πόλλους σε κάποια ηχεία και κάτι τέτοια. Αν είναι θέμα ευθυγράμμισης των ηχείων και είναι τόσο ευαίσθητο σε αυτό θα μπορούσε να βγάζει αυτο ή έστω και αυτό σαν μήνυμα, όχι ότι έχω ανάποδα τους πόλους....τελος πάντων.

Ευχαριστώ

Μεγαλα ειναι βρε συ και πολυ καλα μην αγχωνεσαι.σε μικρα εννοείται θα παίξουν καλα αλλα λόγο sub δεν ξέρω μην υποβαθμίζει τον ήχο.στην
αυτόματη ρύθμιση ολοι αυτο πάθαμε χαμηλώσε τέρμα το σαμπ.ουτε σε μένα άρεσε όπως τα ρύθμισε και τα εφτιαξα χειροκινητα με πολυ καλυτερα αποτελέσματα.κανε δοκιμές παίξε και βλεπεις....

μπορει καποιος να μου πει γιατι στην HDMI του ps3 αναβοσβήνει και συμπεριφερεται σαν να μην υπαρχει σημα ??? και μετα ενεργοποιειται ξανα - το εχει αντιμετωπισει καποιος αλλος?

Re: Απάντηση: Re: Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

ακου τι θα κανεις.βαλε το στο memmory 3 μετα ενεργοποιησε το sound retriever και το EQ ON. ρυθμισε τα ηχεια τα μπρωστινα σε LARGE και το SUB βαλε το PLUS και δοκιμασε και πες μου.αλλαζει αρκετα και τα γεμιζει τα ηχεια....!!!

λοιπον τα εκανα και αυτα δεν υπαρχουν οι διαφορες που θα περιμενα αλλα σιγουρα ειναι 'κατι' ωστόσο δεν ειναι το 'κατι' που θελω!!! - μου φαινεται λιγο τεχνητος ο ηχος

ευχαριστώ όμως - εμαθα κατι ...

Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Είμαι αμερική και έχω βρεί τον pioneer στο best bay 160$ και λέω να τον πάρω. Ξέρετε μήπως πόσα βατ μετασχηματιστή πρέπει να πάρω και πόσο κοστίζει περίπου? Ευχαριστώ.

Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Είμαι αμερική και έχω βρεί τον pioneer στο best bay 160$ και λέω να τον πάρω. Ξέρετε μήπως πόσα βατ μετασχηματιστή πρέπει να πάρω και πόσο κοστίζει περίπου? Ευχαριστώ.

Η τιμη του ειναι πολυ καλη!!!
Τωρα πρέπει να εχει διακόπτη πίσω για 120volt.θα το κοιτάξω

Παιδια μια ερώτηση:εχει κανει κανείς BI-AMP;το εκανα και νομίζω δεν βλεπω διάφορα,πρέπει να έχασα λίγο ενταση και τελος μου φαίνεται πως ζεσταινεται παραπανω.μηπως τελικα δεν πρέπει να γίνεται και να γυρίσω στην κανονική κατάσταση;αν ξέρει ας απαντήσει κάποιος παρακαλω για να μην κανω καμια ζημιά και τρέχω και δεν φτάνω.... :)

Να ζεσταίνεται λίγο παραπάνω είναι φυσιολογικό αφού χρησιμοποιείς 7 αντί 5 κανάλια.

Η μικρότερη ένταση μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο αν χάνει περισσότερα watt σε 7 αντί για 5 κανάλια (σύνηθες στους A/V) αλλά εδώ κάπως δύσκολο δεδομένου ότι δεν μιλάμε για επιπλέον φορτίο αφού πρόκειται για τον ίδιο αριθμό ηχείων.

Για να προκύψει διαφορά πρέπει τα ηχεία να είναι κάπως μεγάλα. Σε μικρά ραφιού οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες, αλλά έτσι κι αλλιώς ψάξε να ακούσεις αν η στερεοφωνική εικόνα είναι καλύτερη και αν το χαμηλό των ηχείων είναι πιο στακάτο.

Ελπίζω να μην έκανες bi-amp έχοντάς τα δηλωμένα ως small... . Δώρο άδωρο.