kblachos
Μέλος Σωματείου
Διενισχυση;
Με τον VSX-921 και τα ηχεία που έχεις, δύσκολο.
Βέβαια δεν χάνεις και τίποτα αν θέλεις να δοκιμάσεις....
Διενισχυση;
Με τον VSX-921 και τα ηχεία που έχεις, δύσκολο.
Βέβαια δεν χάνεις και τίποτα αν θέλεις να δοκιμάσεις....
Μια ερώτηση:
Ποιά είναι η διαφορά για τον ενισχυτή όταν επιλέγουμε small ή large ηχεία?
Σαν large θεωρεί ότι έχεις ηχεία που σηκώνουν πολλά watt; Έχει να κάνει με την αυαισθησία τους μήπως; (γράφω για watt γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, ελπίζω να καταλάβατε)
Έχω τον 921 με σετάκι 5.1 που περιλαμβάνει Klipsch RB-81 μπροστά, RC-62 μεσαίο, RB-61 II πίσω και ένα sub της Koda προς το παρόν.
Εκτός και αν δεν θυμάμαι καλά, στο αυτόματο setup που έκανα για τα ηχεία μου τα έβαλε όλα large (δεν είμαι σίγουρος αν άλλαξα εγω τα ηχεία manually μετά σε αυτό το κομμάτι).
Γενικά το μόνο παράπονο που έχω μέχρι τώρα απο τον 921 είναι ότι μια φορά που τον τσίτωσα πολύ κοντά στο 0db, και για τα ηχεία που ανέφερα πιο πάνω, έκλεισε απο υπερθέρμανση μέσα σε 20 λεπτά (νομίζω ότι έπαιζε σε EXT. STEREO εκείνη την στιγμή...αν έχει κάποιοα σχέση αυτό)
Μια ερώτηση:
Ποιά είναι η διαφορά για τον ενισχυτή όταν επιλέγουμε small ή large ηχεία?
Σαν large θεωρεί ότι έχεις ηχεία που σηκώνουν πολλά watt; Έχει να κάνει με την αυαισθησία τους μήπως; (γράφω για watt γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, ελπίζω να καταλάβατε)
Έχω τον 921 με σετάκι 5.1 που περιλαμβάνει Klipsch RB-81 μπροστά, RC-62 μεσαίο, RB-61 II πίσω και ένα sub της Koda προς το παρόν.
Εκτός και αν δεν θυμάμαι καλά, στο αυτόματο setup που έκανα για τα ηχεία μου τα έβαλε όλα large (δεν είμαι σίγουρος αν άλλαξα εγω τα ηχεία manually μετά σε αυτό το κομμάτι).
Γενικά το μόνο παράπονο που έχω μέχρι τώρα απο τον 921 είναι ότι μια φορά που τον τσίτωσα πολύ κοντά στο 0db, και για τα ηχεία που ανέφερα πιο πάνω, έκλεισε απο υπερθέρμανση μέσα σε 20 λεπτά (νομίζω ότι έπαιζε σε EXT. STEREO εκείνη την στιγμή...αν έχει κάποιοα σχέση αυτό)
Επειδη δεν έχεις καλο σαμπ και ειναι κρίμα να του φορτώσεις όλες τις χαμηλές αστα large όπως στα έβγαλε και αν θές βοήθεια δήλωσε plus το σαμπ.εχει πολυ καλα ηχεία και μην τους χάλας τον όγκο.η διάφορα ειναι οτι στέλνει κάτω απο τα 80hz στο sub.αλλα επειδη δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτο που έχεις ασε large ηχεία μην χάσεις απόδοση και πιιοτητα.γνωμη μου φιλικά
Δεν θυμάμαι αν μου τα είχε δηλώσει το mcacc μεγάλα όλα ή τα έκανα εγω αργότερα. Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι μου είχε βγάλει ειδοποίηση να χαμηλώσω αρκετά το sub. Το Koda μπορεί να μην κάνει για μουσική (τουλάχιστον για εμένα) αλλά απο ...μπουμ...έχει νομίζω.
Το σετ των klipsch που έχω δεν ξέρω αν θεωρούντε μικρά για τον χώρο μου. Λόγω την μεγάλης ευαισθησίας τους το 921 τα οδηγεί έυκολα νομίζω αλλά δεν νομίζω ότι έχει την δύναμη που θα ήθελαν στις μεγάλες εντάσεις (στην μουσική κυρίως). Νόμιζα ότι είναι αρκετά γνωστά σαν ηχεία, με τα θετικά και τα αρνητικά τους.
front: http://www.klipsch.com/product/0/90643071210-1/_/RF-82_Floorstanding_Speaker
center: http://www.klipsch.com/rc-62
rear: http://www.klipsch.com/rb-61-ii-bookshelf-speakers-pair
Τα δοκίμασα small σε ταινία και μου φάνηκε πράγματι ότι η...αποδεσμευσή τους απο τις χαμηλές είχε ως αποτέλεσμα πιο καθαρά μεσαία και ψηλά, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου ότι σαν σύνολο το σύστημα έπαιξε καλύτερα (δεν είδα κάποια γνωστή μου ταινία με ηχητικά εφε κτλ). Απο την άλλη νομίζω ότι δεν μπορώ να εμπιστεύομαι όλο το το εύρος των χαμηλών στο Koda και αυτό μάλλον είναι ένα θέμα οσο έχω αυτό για sub.
Θα κοιτάξω να κάνω προσεκτικά ξανά calibration με το mcacc, όλα απο την αρχή να δω τι θα μου δώσει. Δεν το εμπιστευτηκα ιδιαίτερα, 2 φορές που έκατσα να το κάνω μου έβγαζε οτι έχω αναποδα τους πόλλους σε κάποια ηχεία και κάτι τέτοια. Αν είναι θέμα ευθυγράμμισης των ηχείων και είναι τόσο ευαίσθητο σε αυτό θα μπορούσε να βγάζει αυτο ή έστω και αυτό σαν μήνυμα, όχι ότι έχω ανάποδα τους πόλους....τελος πάντων.
Ευχαριστώ
ακου τι θα κανεις.βαλε το στο memmory 3 μετα ενεργοποιησε το sound retriever και το EQ ON. ρυθμισε τα ηχεια τα μπρωστινα σε LARGE και το SUB βαλε το PLUS και δοκιμασε και πες μου.αλλαζει αρκετα και τα γεμιζει τα ηχεια....!!!
Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Είμαι αμερική και έχω βρεί τον pioneer στο best bay 160$ και λέω να τον πάρω. Ξέρετε μήπως πόσα βατ μετασχηματιστή πρέπει να πάρω και πόσο κοστίζει περίπου? Ευχαριστώ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.