Pipo X7

Μετα απο πολλες μερες λογω υποχρεωσεων καταφερα να ανοιξω παλι το pipo και να το δοκιμασω καλυτερα.Μην ρωτατε εαν τρεχει εφαρμογες,τρεχει τα παντα.Βασικα οι εφαρμογες δεν καταλαβαινουν οτι ειναι tv box,θεωρουν οτι ειναι pc.Εγκατεστησα με επιτυχια,kodi,vlc,powerdvd,chrome,firefox,mame,utorrent(πολυ καλο download στο τερμα της γραμμης) κτλ.Τρεχει τα παντα αλλα δυστυχως ο επεξεργαστης δεν επαρκει.Σε σχεση με το laptop μου(intel ι3) ειναι η μερα με την νυχτα.Ενω στα μενου των windows παει σφαιρα,αργει στο downloading των εφαρμογων και κυριως στην εγκατασταση τους.Ακομα και οταν τρεχω το kodi αργει στα μενου και στο παιξιμο των ταινιων.Εβαλα και σε ενα 64 usb 2.0 δυο 1080p ταινιες με μεγαλο bitrate(the pirates-fury) και ξεκινησα τις δοκιμες.
Στο vlc παπαλα,ενα μωσαικο εβλεπα,μηπως υπαρχει hardware accelaration???Στο kodi τα πραγματα πηγαν καλυτερα.Το fury επαιξε χωρις προβληματα αλλα το the pirates(κινεζικο) ειχε συχνα ψιλοκολληματα.Οχι τιποτα τραγικο,βλεποταν ανετα η ταινια.
Εχει και ενσωματωμενη καρτα ηχου,μια intel SST,βασικα για να ακουσω ηχο απο την τηλεοραση επρεπε να την επιλεξω(samsung tv) απο τα audio playback devices.Ευτυχως την αναγνωρισε και επαιξε τον ηχο απο την τηλεοραση κανονικα.Οποτε μπορεσω θα συνδεσω και τον εξωτερικο δισκο που εχω γεματο hd ταινιες να δω τι γινεται.Τα 720p παντως το kodi τα παιζει νερακι.Δεν ξερω εαν φτιαξουν τα πραγματα με update,παντως αν μπορειτε παρτε κατι με ισχυροτερο επεξεργαστη.

μπορείς να κατεβάσεις το crystaldiskmark και να τεσταρεις την emmc που έχει για storage,θυμάμαι παλιά σε tablet samsung το αδύνατο σημείο ήταν η emmc και όχι ο atom

Ειναι τεραστιο 4.8 gb και δεν κατεβαινει γρηγορα!!Θα μου γυρισει και την γλωσσα στα Κινεζικα,αστα να πανε!!!Θα το προσπαθησω παντως.
.Το update δεν κατεβαινει,σταματα η ληψη μετα απο μερικα λεπτα.Θα δοκιμασω παλι αργοτερα γιατι σημερα η συνδεση μου ειναι χαλια.
To crystaldiskmark δεν βρισκει καποιο δισκο.
Παντως παρομοια προβληματα ταχυτητας στο xbmc ειχα και στο beelink r89,τα οποια λυθηκαν απο update που κατεβασα στο freaktab.Ελπιζω να γινει το ιδιο και με το pipo αν και αμφιβαλλω.
Ανοιξα και τον disk management.O δισκος c:\ εχει χωρητικοτητα 23,53 gb και υπαρχει κρυφο recovery partition που καταλαμβανει τα υπολοιπα 5,37 gb απο τα 32 συνολικα gb.

Last edited:
Για οσους το εχουνε.
Το update που θα προσφερει η εταιρια του μηχανηματος θα αλλαζει αυτοματα και τα windows?
Τι εννοω.
Αν καποιος εχει εγκαταστησει π.χ. τα win7 sp1 στο μηχανημα οταν κανει αναβαθμηση θα του περναει παλι τα win 8.1 που εχει αρχικα το μηχανημα ή θα ειναι απλα ενα bios update ή firmware update που στην ουσια δεν επηρεαζουν το λειτουργικο που εχει το μηχανημα πανω.

Αλλα για να βλεπω οτι ειναι 4.8gb το update μαλλον θα εχει και τα windows 8.1 μεσα οποτε μαλλον θα περναει παλι τα win 8.1 ακομα και αν εσυ του εχεις περασει τα win 7 sp1.

Αν καποιος το εχει και του εχει περασει αλλο λειτουργικο(που χλωμο το κοβω) ας μας πει αν οταν εκανε αυτο το update του περασε παλι τα win 8.1 ή οχι.

Ευχαριστω πολυ.

Σιγουρα εχει τα windows 8.1 γεγονος απαραδεκτο για windows based μηχανημα.Πρεπει να τα περασεις ολα απο την αρχη και να χασεις τα δεδομενα σου λες και ειναι android.
To αρχειο δε ειναι τεραστιο και ειναι πανω σε αργους server με αποτελεσμα να μην κατεβαινει με τιποτα.Κατεβαζει 4-5 mb και μου λεει οτι η ληψη ολοκληρωθηκε!!!Φυσικα το αρχειο ειναι corrupted.

Απο που το κατεβαζεις απο mediafire? Γιατι εμενα κατεβηλε πολυ γρηγορα

Νομιζω απο mediafire εκανα απλα κλικ πανω στο download link.Εσυ απο που κατεβασες τοσο γρηγορα???
Παρακατω εχει ενα αλλο αρχειο το x7 msLogo bios με μεγεθος 3 mb.Μηπως αυτο χρειαζομαι τελικα???

Απάντηση: Re: Pipo X7

Σιγουρα εχει τα windows 8.1 γεγονος απαραδεκτο για windows based μηχανημα.Πρεπει να τα περασεις ολα απο την αρχη και να χασεις τα δεδομενα σου λες και ειναι android.
To αρχειο δε ειναι τεραστιο και ειναι πανω σε αργους server με αποτελεσμα να μην κατεβαινει με τιποτα.Κατεβαζει 4-5 mb και μου λεει οτι η ληψη ολοκληρωθηκε!!!Φυσικα το αρχειο ειναι corrupted.
Επειδη νομιζω με ειρωνευεσαι(Δες υπογραμισμενο κειμενο) θα σε παρακαλεσω να μην το κανεις γιατι δεν σου μιλησα ουτε στο ελαχιστο αγενες και ουτε το ποστ μου ηταν μονο για εσενα αλλα για ολο το τοπικ του προιοντος.

Re: Απάντηση: Pipo X7

Τελικα δεν υπαρχει καποιος που πραγματικα να εχει αγορασει το pipo x7 να μας πει πραγματικα τα υπερ και τα κατα αυτου του προιοντος.
To ποιος ειρωνευται ποιον ειναι εμφανες.Στο υπογραμισμενο κειμενο συμφωνησα μαζι σου οτι τα windows 8.1 ειναι σιγουρα στο update γιατι ειναι μεγαλο(4.8gb) και οτι προσωπικα πιστευω οτι θα αρκουσε ενα μικρο update αντι για ολοκληρο format που χανεις και τα δεδομενα σου,οπως δυστυχως γινεται συνηθως και στα android boxes.Τωρα τι μυγα σε τσιμπησε,εσυ το γνωριζεις.Αλλωστε τοσα π.μ. ανταλλαξαμε σε ηρεμο υφος,γιατι να σε ειρωνευτω μεσα στο forum???
Πισω στο θεμα μας τωρα,ετρεξα πολλα αρχεια μεσω δικτυου απο το kodi(network browser(smb)) χωρις προβληματα στα 720p,ενω φαινεται οτι τα 1080p χρειαζονται περισσοτερη δυναμη.Τα αρχεια βρισκονται στο laptop και τα περισσοτερα ειναι 720p.

Δηλαδη λετε ρε παιδια οτι δεν αρκει η δυναμη του Χ7 για να παιξεις 1080 βιντεο απο δικτυο? :O

Οχι,δεν φταιει το δικτυο,ισως δεν ειναι αρκετα δυνατο το box(επεξεργαστης-καρτα γραφικων).Συνδεσα και εναν εξωτερικο δισκο samsung 3tb usb 2.0 με hd ταινιες και απογοητευτηκα ακομα περισσοτερο!!!Πολλα σπασιματα σε ορισμενες ταινιες(στο son of the gun-720p) για παραδειγμα) και γενικα προσεξα πως δεν εχει ομαλη κινηση σε ολες σχεδον τις ταινιες.Ισως καλοεμαθα με το popcorn a-410,ισως η συγκεκριμμενη εκδοση του kodi (helix 14.1) που εβαλα δεν ειναι συμβατη με το μηχανημα.Μαλλον η pipo πρεπει να βγαλει μια εκδοση ειδικα για το x7.

Ωχ κακα νεα αυτα... Αν ειναι ετσι και δεν παιζει ουτε 1080 σωστα τοτε πεταμενα λεφτα. Εδω 1080 νομιζω παιζουν καλα κατι android των 50 ευρω...

Οχι,δεν φταιει το δικτυο,ισως δεν ειναι αρκετα δυνατο το box(επεξεργαστης-καρτα γραφικων).Συνδεσα και εναν εξωτερικο δισκο samsung 3tb usb 2.0 με hd ταινιες και απογοητευτηκα ακομα περισσοτερο!!!Πολλα σπασιματα σε ορισμενες ταινιες(στο son of the gun-720p) για παραδειγμα) και γενικα προσεξα πως δεν εχει ομαλη κινηση σε ολες σχεδον τις ταινιες.Ισως καλοεμαθα με το popcorn a-410,ισως η συγκεκριμμενη εκδοση του kodi (helix 14.1) που εβαλα δεν ειναι συμβατη με το μηχανημα.Μαλλον η pipo πρεπει να βγαλει μια εκδοση ειδικα για το x7.

στο kodi παίζεις με hardware acceleration?έχω για htpc ενα j1900 με bay trail γραφικά και παίζει άνετα br rip και mkv (30+gb) με χρήση επεξεργαστή 5-10%,όλα αυτά σε openelec

Νομιζω απο mediafire εκανα απλα κλικ πανω στο download link.Εσυ απο που κατεβασες τοσο γρηγορα???
Παρακατω εχει ενα αλλο αρχειο το x7 msLogo bios με μεγεθος 3 mb.Μηπως αυτο χρειαζομαι τελικα???
Απο mediafire το ειχα παρει ναι το biosupdateειναι το μικρο αλλα γνωμη μου ειναι ακομα μην το σκαλισεις δηλ. μην το περασεις αν θελετε να κρατησετε τα αρχεια σας χβρις να τα χασετε υπαρχει επιλογη μεσα απο το recovery απο τα windows αν θελετε αυριο μπορω να το ψαξω και να σας πω το ειχα διαβασει στο freaktab στο νημα του pipox7 απ' εξω δεν το θυμαμαι γιατι δεν ασχοληθηκα με τα 8αρια ποτε μονο με 7αρια και τελος 7αρια δεν μπορειτε να βαλετε λογο uefi καπως ετσι λεγετε το ειχα ρωτησει και εγω και μου ειπαν δεν γινετε αλλα ο finless περασε με επιτυχια τα 10αρια preview οποτε στο μελλον μπορουμε λογικα να περασουμε τα 10αρια.

στο kodi παίζεις με hardware acceleration?έχω για htpc ενα j1900 με bay trail γραφικά και παίζει άνετα br rip και mkv (30+gb) με χρήση επεξεργαστή 5-10%,όλα αυτά σε openelec
Πιστευω πως παιζει με hardware acceleration.Στα setting στο decoding method μου λεει hardware accelerated και ειναι ενεργοποιημενο το allow hardware acceleration(dxva2).Και εμενα μου κανει εντυπωση,επρεπε να τα παιζει κανονικα.Τεσπα ισως το φτιαξουν στο μελλον.
Δοκιμασα να παιξω και hd αρχεια μεσω vlc με χειροτερα αποτελεσματα.Κολληματα στα 720p και τραγωδια στα 1080p.Μιλαμε χανεται και η εικονα και ο ηχος.Παντως εγω δεν θα το αγοραζα για media player.Αλλα περιμενετε και τις γνωμες των αλλων παιδιων που παραλαμβανουν συντομα.
Xloupas το bios το κατεβασα και εγω αλλα δεν ξερω τι να το κανω.Το μεγαλο(με τα windows μεσα) μου κατεβαινει παρα πολυ αργα και στο τελος διακοπτεται η συνδεση.
Χμμμ,δοκιμασα με δεξι κλικ να κανω eject τον samsung και μου εβγαλε μια παραξενη επιλογη:Eject DM9621A USB TO FAST Ethernet Adapter(kmdf).Τι σημαινει αυτο???Οτι δεν εχει κανονικο ethernet adapter αλλα ανταπτορα???
Και κατι τελευταιο,τωρα πλεον το box κλεινει μεσα σε μισο λεπτο,οποτε τις πρωτες φορες μαλλον αργουσε να κλεισει γιατι εκανε update.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pipo X7

To ποιος ειρωνευται ποιον ειναι εμφανες.Στο υπογραμισμενο κειμενο συμφωνησα μαζι σου οτι τα windows 8.1 ειναι σιγουρα στο update γιατι ειναι μεγαλο(4.8gb) και οτι προσωπικα πιστευω οτι θα αρκουσε ενα μικρο update αντι για ολοκληρο format που χανεις και τα δεδομενα σου,οπως δυστυχως γινεται συνηθως και στα android boxes.Τωρα τι μυγα σε τσιμπησε,εσυ το γνωριζεις.Αλλωστε τοσα π.μ. ανταλλαξαμε σε ηρεμο υφος,γιατι να σε ειρωνευτω μεσα στο forum???
Πισω στο θεμα μας τωρα,ετρεξα πολλα αρχεια μεσω δικτυου απο το kodi(network browser(smb)) χωρις προβληματα στα 720p,ενω φαινεται οτι τα 1080p χρειαζονται περισσοτερη δυναμη.Τα αρχεια βρισκονται στο laptop και τα περισσοτερα ειναι 720p.
Αν πραγματικα δεν με ειρωνευτικες και απλα συμφωνησες μαζι μου τοτε οφειλω να σου ζητησω συγνωμη γιατι σε παρεξηγησα.

Δοκιμασες να δεις τις ρυθμησεις και τους codecs του μηχανηματος?
Μπορει κατι να σου διαφευγει γιατι θελω να πιστευω οτι δεν το διαφημηζουν ακομα και για 4k videos και δεν μπορει να παιξει σωστα τα απλα 2k videos.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο mediafire το ειχα παρει ναι το biosupdateειναι το μικρο αλλα γνωμη μου ειναι ακομα μην το σκαλισεις δηλ. μην το περασεις αν θελετε να κρατησετε τα αρχεια σας χβρις να τα χασετε υπαρχει επιλογη μεσα απο το recovery απο τα windows αν θελετε αυριο μπορω να το ψαξω και να σας πω το ειχα διαβασει στο freaktab στο νημα του pipox7 απ' εξω δεν το θυμαμαι γιατι δεν ασχοληθηκα με τα 8αρια ποτε μονο με 7αρια και τελος 7αρια δεν μπορειτε να βαλετε λογο uefi καπως ετσι λεγετε το ειχα ρωτησει και εγω και μου ειπαν δεν γινετε αλλα ο finless περασε με επιτυχια τα 10αρια preview οποτε στο μελλον μπορουμε λογικα να περασουμε τα 10αρια.
Σοβαρα μιλας?
Δεν μπορουμε να περασουμε win7?

Ειναι σιγουρο αυτο γιατι κι εγω αν το αγοραζα σκεφτομουν να του περασω τα win7 sp1 και τωρα με ξενερωσες αν ισχυει αυτο που λες.

Γιατι να του περασει καποιος παλιοτερα windows ρε παιδια? Τι νοημα εχει?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pipo X7

να αγορασω ενα καινουργιο προιον (ας ειναι και κινεζια)με το σκεπτικο να του περασω κατι παλαιοτερο ουτε και γω μπορω να το καταλαβω,δεν εχει λογικη
αντιθετως θα επρεπε να προβληματιζει,γιατι αυτες οι εταιρειες να μπουν στον κοπο να βγαλουν android 4.4 h 5.0 η να βγαλουν τα windows 8 h 10, ας εμεναν στα xp και στο symbian....αβυσσος!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pipo X7

Πιστευω πως παιζει με hardware acceleration.Στα setting στο decoding method μου λεει hardware accelerated και ειναι ενεργοποιημενο το allow hardware acceleration(dxva2).Και εμενα μου κανει εντυπωση,επρεπε να τα παιζει κανονικα.Τεσπα ισως το φτιαξουν στο μελλον.
Δοκιμασα να παιξω και hd αρχεια μεσω vlc με χειροτερα αποτελεσματα.Κολληματα στα 720p και τραγωδια στα 1080p.Μιλαμε χανεται και η εικονα και ο ηχος.Παντως εγω δεν θα το αγοραζα για media player.Αλλα περιμενετε και τις γνωμες των αλλων παιδιων που παραλαμβανουν συντομα.
Xloupas το bios το κατεβασα και εγω αλλα δεν ξερω τι να το κανω.Το μεγαλο(με τα windows μεσα) μου κατεβαινει παρα πολυ αργα και στο τελος διακοπτεται η συνδεση.
Χμμμ,δοκιμασα με δεξι κλικ να κανω eject τον samsung και μου εβγαλε μια παραξενη επιλογη:Eject DM9621A USB TO FAST Ethernet Adapter(kmdf).Τι σημαινει αυτο???Οτι δεν εχει κανονικο ethernet adapter αλλα ανταπτορα???
Και κατι τελευταιο,τωρα πλεον το box κλεινει μεσα σε μισο λεπτο,οποτε τις πρωτες φορες μαλλον αργουσε να κλεισει γιατι εκανε update.

Οταν το εβαλες μπροστα την πρωτη φορα σου εβγαλε επιλογη με ρυθμισεις αρχικες στα windows?
(να βαλεις λογαριασμο microsoft, και αν τα windows ειναι ενεργοποιημενα)
μετα το αφησες να κανει ολα τα update ( μπορει να χρειαστει να κανεις update πανω απο μια φορα)
Πολυ παραξενο να μην παιζει τα αρχεια στο Kodi βαση παρουσιασεων που εχω δει https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jMS-qfC49C4#t=0
δοκιμασε μια και media player classic οπως ειπε και ο vadegr και βαλε και klite
παρε και τους drivers να τους εχεις http://www.freaktab.com/showthread....ck-(cleaned-up)-Install-video-showing-you-how
για το Ethernet δεν γνωριζω να σου απαντησω αλλα αν σου παρουσιαση προβλημα τωρα θα εχεις τους drivers

Αν πραγματικα δεν με ειρωνευτικες και απλα συμφωνησες μαζι μου τοτε οφειλω να σου ζητησω συγνωμη γιατι σε παρεξηγησα.
Σοβαρα μιλας?
Δεν μπορουμε να περασουμε win7?

Ειναι σιγουρο αυτο γιατι κι εγω αν το αγοραζα σκεφτομουν να του περασω τα win7 sp1 και τωρα με ξενερωσες αν ισχυει αυτο που λες.
Οχι το ειχα ρωτησει και ειχα παρει απαντηση οτι δεν γινετε το ειχα αναφερει και σε πιο παλιο μου μηνυμα νομιζω

Και για οσους δεν θελουν να χασουν τα αρχεια τους και να φρεσκαρουν τα windows μπορουν να διαβασουν απο το ποστ #215 http://www.freaktab.com/showthread....ows-8-1-TV-Box&p=270936&viewfull=1#post270936
ειναι η πρωτη επιλογη.
Εγω προσωπικα θα επελεγα την δευτερη επιλογη για την τριτη δεν ξερω να σας πω.
Αλλιως παμε στην επιλογη που εδωσε ο lord http://avclub.gr/forum/showthread.php/122015-Pipo-X7?p=1057297729&viewfull=1#post1057297729
αλλα θα σας γυρισει στα κινεζικα αλλα υπαρχουν πολλα βιντεακια στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=EqQsQFabMUk
οποτε δεν νομιζω οτι θα εχουμε προβλημα.