Pipo X7

Παιζει να δωσει και ενας φιλος το δικο του καθως παρηγγειλε και το raspberry 2...

Έμενα είναι τελείως stock και δεν έχω πειράξει ακόμη τίποτα. Δεν κλείνει το ethernet αν τραβήξω το hdmi. Έχω βάλει teamviewer και μετά από 2 ημέρες είναι στο δίκτυο ακόμη...
Αυτο πως το έκανες? εγώ και μόνο να αλλάξω την είσοδο από hdmi -> σε tv κλείνει... Πολύ κουραστικό έτσι πως τον έχουν...πρέπει να έχω την την τηλεόραση ανοιχτή για να κάνω κάτι ...έλεος...

Για να μην γκρινιαζουμε, και το nuc χωρις οθονη επισης δεν δουλευει να ξερετε!

Εννοείς ότι αν κλείσεις την tv θα κλείσει και το nuc; Θα κλείσει τελείως ή θα σταματήσει η Ethernet;
Δε μου φαίνεται λογικό. PC είναι και αυτό. Αν σε ένα pc κλείσεις την οθόνη δεν κλείνει, ούτε μπαίνει σε stand by mode.

Όταν βάζω emulators το πιπο χτυπάει 79C με θερμοκρασία δωματίου 16C. Πρεπει να κάνω μόντα ψύξης...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το δικό μου παρεπιμπτόντως δεν χάνει το δίκτυο όταν κλείνω την TV.

ποιο nuc κλείνει?το n2820 που έχω δεν κλείνει,ούτε η ethernet κλείνει

Οχι εννοω οτι αν δεν εχει πανω συνδεδεμενη οθονη δεν boot-αρει καθολου.

Όταν βάζω emulators το πιπο χτυπάει 79C με θερμοκρασία δωματίου 16C. Πρεπει να κάνω μόντα ψύξης...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το δικό μου παρεπιμπτόντως δεν χάνει το δίκτυο όταν κλείνω την TV.

ειδα και εγω ενα pad στο freaktab που βαζουν στην κατω μερια του pipo και λενε οτι κανει δουλεια το καλοκαιρακι στην Ελλαδα μαλλον θα το χρειαστουμε μπορουμε να το βρουμε πουθενα απο Ελλαδα απο οτι ειδα πρεπει να ειναι στα 5 mm παχος ή αναγκαστικα παραγγελια απο εξωτερικο?

Εγώ αυτό παρηγγειλα από Γερμανία. Ελλάδα όσο έψαξα δεν βρήκα. Σήμερα έπαιζαν τα ανήψια μου όλο το πρωί. Στους emulators νομίζω κάνει thermal throttling. Μετά έπαιζε ο ανιψιός για ώρα tomb raider 2013 μέσω steam streaming. Εκεί δεν κόλωνε καθόλου. Έπιασε βέβαια 87C το πιπο!!

άσχετο αλλά σχετικό. Η γνωστή μας Egreat έβγαλε παραπλήσιο για να μην πω ίδιο μηχανάκι με το pipo . Η διαφορά που βλέπω είναι στην VGA έξοδο

κι όχι μόνο... http://www.geekbuying.com/category/Windows-Mini-PCs-1655

εχουν πια την δική τους κατηγορία

===
υγ. το egreat βλέπω και πιο "ανετο" κουτί (ίσως δουλεύει με χαμηλότερες θερμοκρασίες) και επίσης βλέπω και dualband wifiN... συν φυσικά το VGA.

Last edited:
Κάπου διάβασα οτι άμα απενεργοποιηθεί το DPTF (Intel dynamic platform and thermal framework) παει καλύτερα η απόδοση τουλάχιστον σε tablet. το Pipo x7 εχει την ρυθμίση enabled, οπότε ίσως να ειναι καλύτερα disabled.

Εγώ το γύρισα σε disabled και το δοκίμασα σε ενα video που ειχα skipped frames και από τι έδειχνε δεν ειχε πλέον τοσα πολλά, και έπαιζε καλυτερα. Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό ? την ρυθμίση την αλλάζει στο BIOS (F2)

https://cogitoabsurdum.wordpress.co...rformance-cpu-throttling-in-tablet-tent-mode/

Σήμερα παρέλαβα. Είχα την εντύπωση ότι το τροφοδοτικό του ήταν 12V/2A και είχα ήδη ένα πολύ καλό δικό μου να το χρησιμοποιήσω. Με έκπληξη είδα ότι το τροφοδοτικό του είναι 12V/2.4A. Ξέρει κανείς αν είναι τελικά 2.4Α ή 2Α;

Περισσότερα από το βράδυ.

2.4A γράφει πάνω του.. Δεν ξέρω αν θα επαρκούσαν και 2Α.

Αν έχεις έναν μετρητή κατανάλωσης, βάλε το πάνω του και δες τι καίει πραγματικά.

Καίει 4-7 Watt με τον μετρητή να δείχνει την περισότερρη ώρα με κανονική χρήση περίπου 5.5 Watt. Ιδανικό για always on

Εξαιρετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Παίζει από NAS remuxed ματρόσκες νεράκι. Remuxed εννοώ απείραχτες BD ματρόσκες. Κανένα κόλλημα. Είχα φόβο για το δίκτυο αλλά τελικά κανένα πρόβλημα. Μάλιστα στις ίδιες ματρόσκες το Med600x3D κολλάει σε συγκεκριμένες σκηνές καθώς παίρνω δίκτυο μέσω powerlines. Θέμα δικτύου ή θέμα ότι το Pipo δεν παίζει DTS-HD, δεν μπορώ να πω. Πάντως μιλάμε για bitrates σε video που είναι κοντά στα 30k. Κρίμα που δεν παίζει master audio. Θα ήταν κορυφαίο για τα 80-85 ευρώ που δώσαμε.

Χθες εβαλα μπροστα και το δικο μου.
Αφου εκανε ολα τα update που βρηκε,καποια στιγμη που το εβαλα να παιξει ενα βιντεακι απο youtube κολλησε, κρασαρε το shokwave και μου εβγαλε ενα error bad pool κατι τετοιο και εσβησε.
Το επανεκκινησα αλλα ηταν αργα το βραδυ και δεν ειχα κουραγια να ψαξω τι ηταν αυτο.
Ξερει κανεις κατι ή του συνεβη κατι παρομοιο;

Απάντηση: Re: Pipo X7

Εξαιρετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Παίζει από NAS remuxed ματρόσκες νεράκι. Remuxed εννοώ απείραχτες BD ματρόσκες. Κανένα κόλλημα. Είχα φόβο για το δίκτυο αλλά τελικά κανένα πρόβλημα. Μάλιστα στις ίδιες ματρόσκες το Med600x3D κολλάει σε συγκεκριμένες σκηνές καθώς παίρνω δίκτυο μέσω powerlines. Θέμα δικτύου ή θέμα ότι το Pipo δεν παίζει DTS-HD, δεν μπορώ να πω. Πάντως μιλάμε για bitrates σε video που είναι κοντά στα 30k. Κρίμα που δεν παίζει master audio. Θα ήταν κορυφαίο για τα 80-85 ευρώ που δώσαμε.

Δεν παιζει DTS HD ??? Αμαν! παραλιγο εχθες να πουλησω το MED σε φιλο για να το παρω.