Pipo X7

Αν περάσεις κούκου η ethernet.

Εγώ που πέρασα τους drivers απο το site της davicom δεν έκανε "κούκου" η ethernet. Και επίσης έχω μόνο μια οθόνη στο Screen Resolution και πρόβλημα και πάλι δεν έχω αν τραβήξω το ethernet.

Τρέχα γύρευε...

Tελειωσα και το mod με τα pads phobya & heatsinks 1.5 εκ. στα 50 λεπτα 1080p περιεχομενο
cpu=54c
mobo=49c
πιστευω οτι ειμαι αρκετα καλα, τωρα να δουμε το καλοκαιρι που ερχετε μεχρι που θα φτανει.
Υ.Γ. heatsinks προτιμηστε λιγο μικροτερο προφιλ απο 1.5 εκ αλλιως θα βρειτε στο case, αλλιως
μην παραβιδωσετε την πλακετα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pipo X7

Τώρα έχω απορία και θα την πω: ανοίγεις laptop για να χειρίζεσαι τον denon; Ή έστω όταν το έχεις ανοιχτό; Αλλά και πάλι όλη την ώρα στο laptop είσαι? Το τηλεκοντρόλ του denon μία χαρά είναι, άντε και η εφαρμογή του κινητού. Αλλά laptop???
Όσον αφορά την κάμερα αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει αξιόλογο πρόγραμμα σε παραθύρια.

Τα πράγματα είναι απλά: θες κινητό, πάρε android αυτή τη στιγμή. Θες tablet; Πάρε windows. Εκτός και αν πρόκειται για παιδάκια 2-15 ετών.

To laptop είναι σχεδόν μόνιμα ανοιχτό. Και ναι, όταν είμαι εκεί, είναι η πιο εύκολη και εύχρηστη λύση. Και είναι Yamaha...

Και καλά κάνεις και αδυνατείς να το πιστέψεις.

http://apps.microsoft.com/windows/en-us/app/ipcam-pro/e18acb4c-2cc4-4010-a661-da0fd0490af6

Off topic end.

Εχεις εσύ ο ίδιος δοκιμάσει την εφαρμογή, ή απλά την είδες διαθέσιμη? 10 κόστος, ή δοκιμή μιας(!) μέρας? Και από win app store αποκλειστικά, που σε αναγκάζει να αποκτήσεις με το ζόρι account στην M$? Μπα... είπαμε να είναι και καλό, και εύκολο, και φτηνό.

και όταν έχει περάσει από τα χέρια μου σχεδόν κάθε συσκευή και λειτουργικό που υπάρχει, προφανώς έχω καταλήξει τι τελικά είναι πιο βολικό (για μένα πάντα) για κάθε δουλειά...

Re: Απάντηση: Re: Pipo X7

Και καλά κάνεις και αδυνατείς να το πιστέψεις.

http://apps.microsoft.com/windows/en-us/app/ipcam-pro/e18acb4c-2cc4-4010-a661-da0fd0490af6

Off topic end.

Σχετικά με το θέμα με το ethernet, η λύση βρέθηκε. Αντιγράφω από το forum του freaktab την λύση του χρήστη jschmidt1492.

Το δοκίμασα προ ολίγου και παίζει άψογα.

Το ίδιο και σε εμένα. Όποτε έβγαλα και το hdmi hub και λύθηκε και αυτο το πρόβλημα!

Αν και δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ πολύ με το Pipo, 2 φορές μου κόλλησε το δίκτυο με αποτέλεσμα να κολλάει και η ταινία που παίζει το kodi (από το NAS) και να επανέρχεται με restart. Είναι κάποιο γνωστό πρόβλημα αυτό που μπορώ να το λύσω εύκολα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pipo X7

Εχεις εσύ ο ίδιος δοκιμάσει την εφαρμογή, ή απλά την είδες διαθέσιμη? 10 κόστος, ή δοκιμή μιας(!) μέρας? Και από win app store αποκλειστικά, που σε αναγκάζει να αποκτήσεις με το ζόρι account στην M$? Μπα... είπαμε να είναι και καλό, και εύκολο, και φτηνό.

Χρησιμοποιώ το IP Cam Viewer σε windows για παρακολούθηση CCTV που έχω εγκαταστήσει. Το IP Cam Viewer έχει κόστος 1.99$. Επίσης, και στο Android έχεις λογαριασμό Google. Για να μπείς στο Play με τον λογαριασμό σου μπαίνεις. Με αλλα λόγια όχι γιάννης, γιαννάκης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οποτε το λυσαμε και αυτο το θεμα με την βοηθεια του jschmidt1492 τωρα εγω που εχω driver για την καρτα γραφικων αυτη που περασε το windows update ποια πρεπει να βαλω και επισης να σβησω πρωτα αυτον που εχει και μετα εγκατασταση σωστα;

Drivers κατεβάζεις από εδώ

https://downloadcenter.intel.com/se...phics+for+Intel®+Atom™+Processor+Z3700+Series

Και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι απεγκατάσταση. Κάνε εγκατάσταση αυτούς από το site της intel και τελείωσες.

Εγώ που πέρασα τους drivers απο το site της davicom δεν έκανε "κούκου" η ethernet. Και επίσης έχω μόνο μια οθόνη στο Screen Resolution και πρόβλημα και πάλι δεν έχω αν τραβήξω το ethernet.

Τρέχα γύρευε...

Δεν μιλάω για τους ethernet drivers αλλά για τους display drivers της Intel.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pipo X7

Drivers κατεβάζεις από εδώ

https://downloadcenter.intel.com/se...phics+for+Intel®+Atom™+Processor+Z3700+Series

Και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι απεγκατάσταση. Κάνε εγκατάσταση αυτούς από το site της intel και τελείωσες.

Ευχαριστω vertical θα το κανω, παντως παιδια με την αλλαγη των thermal pads και heatsinks εχει μεγαλη διαφορα στις θερμοκρασιες το Pipo και αν το ανοιξετε και δειτε τι εχουν βαλει μεσα οι κινεζοι για thermal pad θα γελασετε λογικο ειναι να ανεβαζει θερμοκρασιες, και κατι αλλο που παρελειψα εγω τελικα στο κατω μερος δεν εβαλα το thermal pad 5mm αλλα ενα phobya 1,5 mm κομμενο στη μεση το ενα πανω απο το αλλο και το τοποθετησα στο μεσο της πλακετας.

Εμένα πριν το μοντάρω σε stress test ή αν έπαιζα emulators για ώρα έπιανε 80+C. Τώρα έβαλα τα εξής:
•phobya thermal pad 1mm κάτω από την μεταλλική πλάκα, επάνω στα τσιπάκια.
•ψύκτρες ύψους 15mm πάνω από την μεταλλική πλάκα κολλημένες με thermal tape.
•thermal pad 5mm από την κάτω μεριά της πλακέτας

Με αυτά σε 30 λεπτά stress test πιάνει μέγιστη θερμοκρασία core 61C.

Σημερα θα βαλω και εγω το hwmonitor και θα σας πω σε stress test πως τα παει.
Τωρα εχω απορια να δω οταν δωσουν το back up απο το καινουργιο X7s αν ταιριαζει
να το βαλουμε και στο δικο μας το X7.
Στο Freaktab μπορειτε να μπειτε απο χθες το εχει πιασει λοξυγγας.

Last edited:
Εχει θεμα με θερμοκρασιες το προιον?

Αναλόγως πως θα το πάρεις. Όταν το ζορίζεις πολύ ανεβάζει θερμοκρασία αλλά δεν κλείνει, δεν κολλάει, δεν καίει εξωτερικά κλπ. Μπορεί να ρίχνει λίγο την συχνότητα του επεξεργαστή. Αλλά πχ kodi παίζει κανονικά.

Αν θέλεις να ζορίζεις την CPu πολύ και συνεχώς και να μην σου ρίχνει την απόδοση καθόλου, όπως πχ στους emulators εκεί βοηθάει η ψύξη.

Υπάρχει κανείς που να βλέπει από Media Player Classic Home Cinema Edition στα 24p? Βλέπω να κάνει κάτι μυστήρια..

Για αρχή η ρύθμιση 23p δίνει στην έξοδο όντως 23 καρέ και όχι 23.976 που θα περίμενε κανείς. Κουλό.. και πρόβλημα.

Επίσης είτε το βάζω στα 23 είτε στα 24, κάνει περιστασιακά "σπασίματα" η αναπαραγωγή. Σαν να μη τραβάει το εργαλείο, παρότι παίζει με hardware acceleration και η CPU έχει ελάχιστο load (μονοψήφιο πάντα). Δεν μιλάω για τα αναμενόμενα σπασίματα λόγω του μη-ακέραιου frame rate, μιλάω για τα κλασικά "δεν τραβάω" σπασίματα.

Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος;

Υπόψη, τρέχω το "στοκ" image των Windows με όλα τα MS updates και τον τελευταίο driver από το site της Intel.

Δεν δοκιμασα με Media Player Classic Home Cinema Edition αλλα με Kodi ρυθμισμενο στα 24p δεν εχω προβληματα, με στοκ image των Windows με όλα τα MS updates οπως εσυ, αλλα με driver απο windows δεν εχω αλλαξει driver.

Δημήτρη, με MPC-HC και τον τελευταίο intel driver τα κλειδώματα 23,976 και 24 είναι σωστά. Βέβαια ψάχνοντας το θεματάκι με το δίκτυο έχω βάλει 4 διαφορετικούς drivers. Θα δοκιμάσω εκ νέου απόψε να το βεβαιώσω με bd remuxed ματρόσκες. Το σετάρισμα των frames rates την έχεις κάνει στο Options->Playback->Full screen;

Μιας και το μηχανάκι εχει αρκετή ζήτηση , θέλω να ζητησω μια χάρη απο καποιον (η ολους σας).
Δωστε σε ενα ποστ σας ενα link απο τους βελτιστους οδηγους που εχετε για την σωστή λειτουργία του μηχανήματος (vga,ethernet η οτι αλλο) , ετσι ωστε να τα προσθέσω στο πρώτο ποστ για να μην χαθούν.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημήτρη, με MPC-HC και τον τελευταίο intel driver τα κλειδώματα 23,976 και 24 είναι σωστά. Βέβαια ψάχνοντας το θεματάκι με το δίκτυο έχω βάλει 4 διαφορετικούς drivers. Θα δοκιμάσω εκ νέου απόψε να το βεβαιώσω με bd remuxed ματρόσκες. Το σετάρισμα των frames rates την έχεις κάνει στο Options->Playback->Full screen;

Έχω βάλει αυτούς που υπάρχουν στο λινκ που είχες δώσει εσύ λίγο πιο πίσω, από εδώ δηλαδή: https://downloadcenter.intel.com/se...phics+for+Intel®+Atom™+Processor+Z3700+Series

Ο MPC-HC λέει στο info ότι η κάρτα γραφικών δίνει 23p. Το frame rate το αλλάζω από το utility της Intel (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λένε το μενού).

Έχω βάλει αυτούς που υπάρχουν στο λινκ που είχες δώσει εσύ λίγο πιο πίσω, από εδώ δηλαδή: https://downloadcenter.intel.com/se...phics+for+Intel®+Atom™+Processor+Z3700+Series

Ο MPC-HC λέει στο info ότι η κάρτα γραφικών δίνει 23p. Το frame rate το αλλάζω από το utility της Intel (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λένε το μενού).

Πήγαινε σε αυτή την οθόνη:

framerate.jpg

Ενεργοποίησε το Use autochange fullscreen monitor mode

Σε κάθε γραμμή βλέπεις τα frames και στο dropdown δεξιά τα properties της TV/monitor. Για κάθε range τιμών δεξιά, επιλέγεις από το dropdown το framerate που καλύπτει η TV σου. Έτσι θα κλειδώσει σωστά.

Μα το autochange είναι απλά μια ευκολία για να μη χρειάζεται να αλλάζεις το refresh rate με το χέρι όταν αλλάζεις τύπο υλικού. Εγώ βλέπω μόνο 23.976 υλικό, οπότε και την κάρτα γραφικών μου την έχω μόνιμα σε αυτό το refresh.

Αλλά από περιέργεια κυρίως, θα το δοκιμάσω..

Μιας και το μηχανάκι εχει αρκετή ζήτηση , θέλω να ζητησω μια χάρη απο καποιον (η ολους σας).
Δωστε σε ενα ποστ σας ενα link απο τους βελτιστους οδηγους που εχετε για την σωστή λειτουργία του μηχανήματος (vga,ethernet η οτι αλλο) , ετσι ωστε να τα προσθέσω στο πρώτο ποστ για να μην χαθούν.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Intel Display Drivers

Davicom ethernet drivers

http://www.davicom.com.tw/page1.aspx?no=209814

Όλοι οι άλλοι drivers ξεσκαρταρισμένοι, updated και καθαροί με το σωστό σειρά εγκατάστασης (στο αρχείο installation.txt)

http://uploaded.net/file/0ibypy95

Για να κάνουμε εγκατάσταση κάνουμε δεξί click στα αρχεία inf και από το menu επιλέγουμε 'install'. Στο audio κάνουμε και στα 2 inf αρχεία. Για να δούμε τα extension των αρχείων στα windows

Control Panel->Folder Options->View->Βγάζουμε το tick από την επιλογή 'Hide Extensions for known file types' και παράμε ok.