Πίσω στο βασικό ερώτημα κλασσικη αξία ή νεο αίμα

Ναι Νοτια προαστια μένω και μιας και το γραψαμε αν θες στηλε μου με πμ τιμες ενδεικτικες απο μετ/νους δισκους που αγορασες να τον συγκρινω με το δικό μου. Και για οσους θεωρουν τους μετ/νους δισκους καταστροφή για τη βελόνα, θα γραψω τα εξής. Ναι αν ο δισκος ειναι χάλια η βελόνα κινδυνευει αλλα μια προσεκτική εξεταση πριν την αγορα επιβάλετε. Μετα στο σπιτι καλη μπουγαδα στο πλυντηριο και ειναι σαν καινουργιος. Αν υπαρχει αμφιβολια εχω και ενα akai με βελονα των 25 ευρω και κανω δοκιμη εκει. Η πείρα μας εχει διδάξει οτι μια πολυ καλη εγγραφή απογειωνει την ακροαση, και το ταμπελακι της τιμής δυστυχώς δεν δηλωνει και καλη εγγραφή, αρα πολλες αγορες για δοκιμές αρα λογο κρισης μεταχειρισμένα.

+ σε ολα οσα γραφειϛ. το καλο ειναι οτι ο ταλαιπωρημενοϛ δισκοϛ ευκολα φαινεται. οποτε οσο και αν σου αρεσει , τον αφηνειϛ στην ησυχια του. ετσι ειναι στα μεταχ/να. ποσεϛ φορεϛ εχω βρει νουμερο που το κυνηγαγα χρονια και οταν το`βρισκα η κατασταση του ηταν σχεδον χαλια. μετα απο 4 η κ 6 μηνεϛ το`βρισκα καϴαρο και σε 2 η κ 3 κοπιεϛ. σου στελνω πμ με τιμεϛ κ με διαφορα ειδη μουσικηϛ.

Kαλα βρε παιδι μου 1-2 ειπαμε οχι να γραφεις ετσι χριστουγενιατικα, ευχαριστω πολυ:ernaehrung004:

Τωρα που σας εχω βρει μαζεμενους ολους του αναλογικου να ρωτησω... Το υγρο που δινει η clearaudio για τον καθαρισμό της βελονας, ποσο συχνα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε; μου ειχαν πει καθε φορα οταν αλλάζω πλευρά δισκου;
Επισης ματ, κλαπ κλπ κάνουν καποια διαφορα αισθητή ή μπα;;
Σας ευχαριστώ. Καλημέρα και καλες γιορτες να έχουμε!

Τωρα που σας εχω βρει μαζεμενους ολους του αναλογικου να ρωτησω... Το υγρο που δινει η clearaudio για τον καθαρισμό της βελονας, ποσο συχνα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε; μου ειχαν πει καθε φορα οταν αλλάζω πλευρά δισκου;
Επισης ματ, κλαπ κλπ κάνουν καποια διαφορα αισθητή ή μπα;;
Σας ευχαριστώ. Καλημέρα και καλες γιορτες να έχουμε!

γειά σου και χρόνια πολλά.

είπαμε να ακούσουμε μουσική όχι να αγχωνόμαστε ή να κάνουμε καταναγκαστικά έργα.... :grinning-smiley-043

Καϴε φορα που αλλαζειϛ πλευρα δισκου?.. οχι δα.. το καϴε ποτε ϴα καϴαρισειϛ ακιδα εξαρταται απο το ποσο καϴαροι ειναι οι δισκοι σου. επισηϛ ματ,κλαπ, κλπ με δοκιμεϛ. πεϛ τι πικαπ εχειϛ και τα παιδια του φορουμ ϴα σε κατατοπισουν.

έτυχε...

το να καθαρίσεις ακίδα πάντως δεν είναι κάτι να γίνεται όλη την ώρα, οσο έμπειρος και να είσαι.
Προσωπικά, ζήτημα είναι είναι να έχω καθαρίσει από μια ή δυό φορές τις ακίδες από τις 7-8 κεφαλές που είχα ποτε.

Ε και εμένα μου ειχε φανει υπερβολικό.. Αλλα αν δεν εισαι γνωστης, και ο υποφαινομενος καθε αλλο παρα γνωστης ειναι, ακολουθεις οτι σου λεει ο πωλητης!
Το εισαγωγικό της clearaudio. Και επειδη έχει διαφορά αξεσουάρ τη εταιρία το σκέφτομαι. Βέβαια δεν τα λες και φτηνά.... Το κλαπ για το concept έχει ενα 100αρικο..
Τους δισκους πρώτα τους πλενω σπιτι με ενα χειροκινητο πλυντήριο, δε θυμάμαι τωρα μαρκα, και οταν μαζευτούν αρκετοι τους παω Ορφεα για έξτρα πλύση στο πλυντήριο της clearaudio.

κλαμπ έχω ένα με βαρος και ένα άλλο παλιότερα χρησιμοποίησα που έσφιγγε με βίδα.

τα εγκατέλειψα μετά από κάποιο διάστημα.
Σπάνια τα χρησιμοποιώ ιδίως αν έχω κάποιον πολύ warped δίσκο και θέλω κάπως να τον συμμαζέψω την ώρα που παίζει για να μη ζορίζω την ανάρτηση της κεφαλής.
Αν έχεις καλό βινύλιο που έχει κανονικό βάρος και είναι επίπεδο δεν νομίζω ότι μου κάνουν κάτι. Ετσι νομίζω τουλάχιστον.

Ορισμενα πράγματα μπορεί να σου χαλάσουν την όλη διάθεση της ακρόασης.
Πιστεύω ότι κάποια στιγμή ρυθμίζεις το βραχίονα σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες, με ζυγαριά και με τεστ δίσκο, οριζοντιώνεις πλατώ, τηρείς κάποια βασικά πράγματα καθαριότητας και μετά ακούς μουσική για πολύ καιρό.
Αν είναι κάθε λίγο να βλέπεις τι μάζεψε η βελόνα (εξαιρείται το ...παραδοσιακό μαλλί αν ο δίσκος είναι σκονισμένος) να βάζεις μικροσκόπια, να βάζεις αλφάδια, να τσεκάρεις αν έφυγε το βάρος και να δοκιμάζεις ξανά μην έφυγε ο συντονισμός του συστήματος δεν ακούς μουσική στο τέλος.

(κάποτε τα έκανα όλα αυτά.... όταν είσαι νέος νομίζεις ότι έχεις ατέλειωτο χρόνο για ξόδεμα)

Εχετε δικιο και οι δυο..
Παντως, και επειδη το εθιξε ο υπερηχας, αυτη η κατάσταση με καινούργια βινύλια που ειτε θα είναι θεοστραβα είτε θα έχουν κατι εσωφυλλα απο χαρτόνι του κιλου έχει παραγίνει.... Τι στο διαλο; βαριούνται να κάνουν μια σωστη παραγωγή; τα180gr καθαρο παρθενο βινύλιο τους μάραναν...