και οι τιμεϛ των αντιστατικων εσωφυλλων εχουν παρει τετοια ανηφορα που ...τι να πω, για να μη βρισω...
Δεν υπάρχει συνταγή,όταν δεν ακούς καθαρά την καθαρίζεις.Τωρα που σας εχω βρει μαζεμενους ολους του αναλογικου να ρωτησω... Το υγρο που δινει η clearaudio για τον καθαρισμό της βελονας, ποσο συχνα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε; μου ειχαν πει καθε φορα οταν αλλάζω πλευρά δισκου;
Επισης ματ, κλαπ κλπ κάνουν καποια διαφορα αισθητή ή μπα;;
Σας ευχαριστώ. Καλημέρα και καλες γιορτες να έχουμε!
και οι τιμεϛ των αντιστατικων εσωφυλλων εχουν παρει τετοια ανηφορα που ...τι να πω, για να μη βρισω...
Μα ποσο σωστοϛ εισαι υπερηχε... επαυξανω x 1000
+1Προσωπικά,προτιμώ το στεγνό καθάρισμα με βουρτσάκι
κλαμπ έχω ένα με βαρος και ένα άλλο παλιότερα χρησιμοποίησα που έσφιγγε με βίδα.
τα εγκατέλειψα μετά από κάποιο διάστημα.
Σπάνια τα χρησιμοποιώ ιδίως αν έχω κάποιον πολύ warped δίσκο και θέλω κάπως να τον συμμαζέψω την ώρα που παίζει για να μη ζορίζω την ανάρτηση της κεφαλής.
Αν έχεις καλό βινύλιο που έχει κανονικό βάρος και είναι επίπεδο δεν νομίζω ότι μου κάνουν κάτι. Ετσι νομίζω τουλάχιστον.
Ορισμενα πράγματα μπορεί να σου χαλάσουν την όλη διάθεση της ακρόασης.
Πιστεύω ότι κάποια στιγμή ρυθμίζεις το βραχίονα σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες, με ζυγαριά και με τεστ δίσκο, οριζοντιώνεις πλατώ, τηρείς κάποια βασικά πράγματα καθαριότητας και μετά ακούς μουσική για πολύ καιρό.
Αν είναι κάθε λίγο να βλέπεις τι μάζεψε η βελόνα (εξαιρείται το ...παραδοσιακό μαλλί αν ο δίσκος είναι σκονισμένος) να βάζεις μικροσκόπια, να βάζεις αλφάδια, να τσεκάρεις αν έφυγε το βάρος και να δοκιμάζεις ξανά μην έφυγε ο συντονισμός του συστήματος δεν ακούς μουσική στο τέλος.
(κάποτε τα έκανα όλα αυτά.... όταν είσαι νέος νομίζεις ότι έχεις ατέλειωτο χρόνο για ξόδεμα)
Κατι τετοιο ας πουμε;;
https://www.ortofon.com/stylus-fibre-brush-p-451
Ή κατι με πιο μακρυα τριχα;; εχει καποια που ειναι σαν οδοντοβουρτσα..
Περισσότερο για τη σκονη που μαζεύει η βολενα κατα την χρηση ενδιαφερομαι..
Αυτη στο λινκ σου χρησιμοποιω και γω για την ακιδα ανκαι δεν γραφει ortofon,τις αγορασα απο Ιαπωνα πωλητη για 5-6 ευρω πριν χρονια (Γιαπωνεζικη ειναι νομιζω ), η Nagaoka SB-1 ειναι αυτη για οσους την θυμουνται.Την εχω πολλα χρονια και εχω και μια spare απο τοτε (1980 !!! )
http://zenith-int.dk/img/1304190177.jpg
Πάντως και μερικά 'ποπς' και 'τσακς' να ακούς από κάποιους δίσκους,η μαγεία η ροή και και η φυσικότητα δεν 'εξαλείφονται'..
Πάρε παράδειγμα στην φετινή έκθεση πόσα βινύλια έπαιξαν με κάποιους χαρακτηριστικούς ήχους που προέρχονται από βινύλιο (αυτούς που μας 'πειράζουν' κάποιοι)...δηλαδή έβαλαν τα εντυπωσιακότερα δείγματα καλογραμμένων δίσκων ,για απόλυτη ησυχία και ανάδειξη μικρολεπτομερειών ,αλλά και παλι ήταν ακουστοί αυτοί οι χαρακτηριστικοί ήχοι....που όσο ενοχλητικοί και να ήταν,ειδικά στην φετινή Έκθεση,τα βινυλιακά έπαιξαν πολύ καλύτερα απ τα αντίστοιχα,όπως ξανάπα...
Μιας και το θυμήθηκα παρατήρησε κάποιος τις τεράστιες διαδρομές του woofer του Yvette όταν έπαιζε βινύλιο απ το clearaudio?Επειδή το βινεοσκόπισα κιόλας και ρώτησα τον εκθέτη...επειδή και σε μένα γίνεται το ίδιο με κάποιους δίσκους.
Τέλος πάντως άκουσε και απόλαυσε μουσική...τα αναλογικά είναι 'σκυλιά' στο παίξιμο και σε ανταμοίβουν ,έστω και με τα κρατς-κρουτς...
Yγρα στη βελόνα οχι πολυ συχνα.Τωρα που σας εχω βρει μαζεμενους ολους του αναλογικου να ρωτησω... Το υγρο που δινει η clearaudio για τον καθαρισμό της βελονας, ποσο συχνα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε; μου ειχαν πει καθε φορα οταν αλλάζω πλευρά δισκου;
Επισης ματ, κλαπ κλπ κάνουν καποια διαφορα αισθητή ή μπα;;
Σας ευχαριστώ. Καλημέρα και καλες γιορτες να έχουμε!
+1
Eχω δυο διαφορετικα βουρτσακια για στεγνο καθαρισμο.Ενα με πολυ μαλακες/μακρυες τριχες αλογου (της Nagaoka απο την χρυση εποχη) και το γνωστο με κοντες τριχες cf.
Αραια και οταν αυτες δυσκολευονται χρησιμοποιω τα υγρα που εχω.
Μετα απο τις ακροασεις μου,καθαριζω με το βουρτσακι της Nagaoka και αυτο ειναι αρκετο πλην σπανιων περιπτωσεων.Οποτε την επομενη φορα που θα ακουσω μουσικη,η βελονα ειναι καθαρη και ετοιμη.Με το τελος της ακροασης, ξανα καθαρισμο,ετοιμη για την επομενη φορα κ.ο.κ.
Ποτε ψυχαναγκασμο παιδια για τιποτα.Ολα απλα,λογικα και ευκολα ειναι.Η υπερβολη βλαπτει :smile:
Να το φτιαξω οταν τελειωσει το υγρο του knosti? γιατι ειναι και ακριβο παναϴεμα το!Yγρα στη βελόνα οχι πολυ συχνα.
Πηγαινουμε στο φαρμακειο και ζηταμε ισοπροπυλικη αλκοολη την αραιωνουμε με απιονισμενο νερο (αυτο για το ατμοσιδερο της κυριας) 1 ισοπροπυλικη 3 νερο και 3-5 σταγονες υγρο πιατων για καθε 250ml, μοναδική συνταγη για βελονες και πληντιρια δισκων. Ματ και κλαμπ αναλογα την περίπτωση, υπάρχουν πλατο που χωρις κλαμπ δεν παίζουν. Απο την εμπειρια μου κανουν διαφορα στις πιο πολλες περιπτωσεις. Εγω κανω χρήση και των δυο και χωρις μάτ δεν μπορω γιατι ποτε δεν σταματαω το πλατο κατα την αφαιρεση του δισκου και το ματ με βοηθαει πολυ.
Λαθος τροπος καθαρισμου + λαθος υγρο κατεστρεψε το ελαστικο τμήμα της αναρτησης και τελοςΝα σαϛ πω ενα παραδειγμα υπερβοληϛ. συν/φοϛ απο τη δουλεια παλιοϛ πικαπακιαϛ, που δεν το`χει με το καϴαρισμα των δισκων αγορασε πριν χρονια denon dl-160. η συγκεκριμενη ακιδα ειναι πολυ ευαισϴητη στο να ``μαζευει`` διαφορα απο τον δισκο. σε λιγουϛ μολιϛ μηνεϛ απο το συνεχεϛ καϴαρισμα η ακιδα ειχε τετοια φϴορα που με το ζορι εβγαινε ηχοϛ που ϴυμιζε μουσικη. η επομενη κεφαλη του? η 110 . τι εγινε? εφυγε η ακιδα απο το στελεχοϛ! ποτε δεν μπορεσα να του μαϴω να πλενει τουϛ (πολλουϛ) δισκουϛ του. τουλαχιστον τον καταφερα να μην ξαναγορασει mc.
Αυτη στο λινκ σου χρησιμοποιω και γω για την ακιδα ανκαι δεν γραφει ortofon,τις αγορασα απο Ιαπωνα πωλητη για 5-6 ευρω πριν χρονια (Γιαπωνεζικη ειναι νομιζω ), η Nagaoka SB-1 ειναι αυτη για οσους την θυμουνται.Την εχω πολλα χρονια και εχω και μια spare απο τοτε (1980 !!! )
http://zenith-int.dk/img/1304190177.jpg
Να το φτιαξω οταν τελειωσει το υγρο του knosti? γιατι ειναι και ακριβο παναϴεμα το!
Να το φτιαξω οταν τελειωσει το υγρο του knosti? γιατι ειναι και ακριβο παναϴεμα το!
Μπα μου αρεσουν τα χρατς χρατς! Δε με ενοχλουν ποσώς! Κυρίως το κοιταω για να μη μαζεύει σκόνη η ακιδα.
Πάντως αυτο που περιγράφεις το έχω δει και εγω σε focal με πικάπ...
Όχι σαν του Μεταξά
Απαράδεκτη η χρήση υγρού πιάτων
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.