Πίσω στο βασικό ερώτημα κλασσικη αξία ή νεο αίμα

Re: Απάντηση: Re: Πίσω στο βασικό ερώτημα κλασσικη αξία ή νεο αίμα

Σημειο επαφης χεριου δισκου υπαρχει στην εικόνα το βλεπω πριν καν πατησω το play.
Δεν μιλαω για δακτυλικο αποτυπωμα αυτο ουτε που περναει απο το μυαλο μου, αλλα και η παραμικρη επαφη αφηνει λιπος ελαχιστο καθε φορα. Το πόσο μπορεις να το καταλάβεις μόνο ,μετά το πρωτο πλυσιμο ενος πολυπαιγμενου δισκου. Κι εγω χρησιμοποιώ μια παραλλαγή αυτου.
Το 1970 αγορασες τον πρωτο δίσκο σου!!!!! οχ εγω ημουν αγενητος respect:grinning-smiley-043
Aς μου επιτραπει η ερωτηση απο τοτε ποσους εχεις μαζεψει.

δεν ξέρω τι κάνει στο βίντεο, νομίζω ότι δεν ακουμπάει.
Όπως και νάχει, αν προσέξεις την διαδικασία που περιέγραψα το χέρι ακουμπάει μόνο στην περιφέρεια και στην ετικέτα, εκεί δηλαδή που δεν πηγαίνει η βελόνα.

(όχι πάρα πολλούς, ίσως 2000)

δεν ξέρω τι κάνει στο βίντεο, νομίζω ότι δεν ακουμπάει.
Όπως και νάχει, αν προσέξεις την διαδικασία που περιέγραψα το χέρι ακουμπάει μόνο στην περιφέρεια και στην ετικέτα, εκεί δηλαδή που δεν πηγαίνει η βελόνα.

(όχι πάρα πολλούς, ίσως 2000)

Αντε... 1500 ακομα και σε εφτασα!!!!! Λιγη υπομονη!

γνωρίζω νεώτερους που έχουν πολύ περισσότερους!

Με ολο το σεβασμο ειμαι ενας απο αυτους. Αν και νεωτερος εχω φτασει διπλασιο + νουμερο οχι οτι αυτο πάει να πει κάτι - απολυτος τίποτα - μονο που μετα απο τοση επαφη με δίσκους (ολους τους εχω πλυνει εστω και μια φορα) το εχω πλέων. Α στα φοιτητικα μου χρόνια εκανα και το dj για να τα βγαλω πέρα, νομιζω οτι δεν εχει να μου πει κατι νεο το βιντεακι. Ειναι πολυ χρησιμο να το βλεπουν ομως οι νεοι που καλο για τον ηχο θα ηταν να βαλουν το βινυλιο και παλι η για πρωtη φορα στη ζωη τους. Γιατι απλουστατα αν τα δικά μας λαμπάτα σουπερ ντακ ακουγονται κλινικα - συγκριτικα με το βινυλιο - δεν θελω καν να σχολιασω τα mp3 πως ακουγονται. Με το βινυλιο επιστρεφεις στον ηχο.

Με ολο το σεβασμο ειμαι ενας απο αυτους. Αν και νεωτερος εχω φτασει διπλασιο + νουμερο οχι οτι αυτο πάει να πει κάτι - απολυτος τίποτα - μονο που μετα απο τοση επαφη με δίσκους (ολους τους εχω πλυνει εστω και μια φορα) το εχω πλέων. Α στα φοιτητικα μου χρόνια εκανα και το dj για να τα βγαλω πέρα, νομιζω οτι δεν εχει να μου πει κατι νεο το βιντεακι. Ειναι πολυ χρησιμο να το βλεπουν ομως οι νεοι που καλο για τον ηχο θα ηταν να βαλουν το βινυλιο και παλι η για πρωtη φορα στη ζωη τους. Γιατι απλουστατα αν τα δικά μας λαμπάτα σουπερ ντακ ακουγονται κλινικα - συγκριτικα με το βινυλιο - δεν θελω καν να σχολιασω τα mp3 πως ακουγονται. Με το βινυλιο επιστρεφεις στον ηχο.

δεν θέλω να πω τίποτα, ούτε εξετάζω ηλικίες και αριθμούς.
Απλά θεωρώ ότι οι δίσκοι δεν πιάνονται υπό κανονικές συνθήκες με δάχτυλα, αν και τους "πιανουν" χέρια.

Ωωωωχχ... Μη λες τέτοια και εχουμε αλλα βραδιάτικα!!!!!

Είναι και θέμα 'τριβής',απ το 1979 που αγόρασα δίσκο και έπαζα σε πειρατικό,το 1981 που έκανα δικό μου πειρατικό,έσπασα μόνο ένα δίσκο μη εφαρμόζοντας αυτά που λέει ο supersonic,ενώ ποτέ δεν ακουμπώ με δάκτυλα..
Με τα σαραπεντάρια είναι ευκολότερο ,λόγω μεγέθους,αφού αφαιρεθεί το 'τριγωνάκι' στο κέντρο ,εννοώ το στερεοτικό στον άξονα του πλατώ, (κάποια δεν αφαιρούνται),μερικά δεν έχουν κιόλας.

Σκεφτείτε ένα DJ σε σοβαρό club που έχει να διαχειριστεί χιλιάδες δίσκους,επειδή κάνει πρόγραμμα,δεν λέω τους Dj του κιλού,αλλά ψαγμένους διάσημους στο είδος τους π.χ στην μαύρη χορευτική,που δεν υπάρχει η γνωστή 'μπότα' να καλύψει χράτς και ποπς,και η απόδοση είναι πεντακάθαρη και κοντά σε audiophile standars ...
Κάποτε 'κυνήγησα' ένα τριήμερο σεμινάριο της LOREAL (Κεντρική) με καλεσμένους 3 έγχρωμους διάσημους και 'πανάκριβους' Djs,που κουβάλησαν μαζί τους ένα 'οχτάρι' σε μεταλλικά πακέτα,κάτι σπάνια, δυσεύρετα 'μαύρα',μερικά δανεικά,πολλά καταργημένα ,αυτά με την 'τρύπα' πάνω αριστερά ..και σε μια συζήτηση μαζί τους (δεν έχω μαζί μου τα ονόματα,ούτε το αυτόγραφο),αυτό που μισούσαν στην καριέρα τους είναι το να κολλήσει ένας δίσκος μπροστά ας πουμε σε 2500 χιλιάδες συνέδρους από όλο τον κόσμο,οπότε πλύσιμο και βούρτσα παχιά πριν και μετά το παίξιμο...
Παρόλο που τους βοήθησα πολύ δεν μ άφησαν να ηχογραφήσω τις 2 βραδιές,τόσο σπάνια διαμάντια είχαν ,και έπαιζαν ακόμα και με κλειστά μάτια,έχει ακούσει κανείς μίξη μαύρων σιγκλς χωρίς ακουστικά?!!!?45άρια πρωτότυπα με τον αύξονα αριθμό της εταιρίας και τη λέξη test record του Elvis π.χ.
Το εσωτερικό φάκελλο πάντα προς τα πάνω,επειδή γλυστράνε όταν τους βγάζεις απ το ράφι....

Να πω επίσης ότι κάποιοι δίσκοι έχουν 'θορύβους' 'η ατέλειες που οφείλονται σε κατασκευαστικά λάθη.
Επισκέφτηκα φίλο μου δεκαετία του 70 στην ...τάδε εταιρεία δισκογραφική.Μουέλεγε τότε ότι σε κάποιες επιστροφές απούλητων (αποτυχημένες εμπορικά δηλαδή κυκλοφορίες),το βινύλιο ανακυκλωνόταν,αλλά έπρεπε με κάποιο μηχάνημα να αφαιρέσουν τις ετικέτες ομαδικά ανά κάποιο αριθμό δίσκων...πολλές φορές από βιασύνη,ή προχειρότητα,ή αδεξιότητα...'ξέφευγε' κάποια ετικέτα (αυτό το είδα) ,και κάποια υπολείμματα ανακατεύονταν με το βινύλιο με φυσικό επακόλουθο να μένουν κάποια σχεδόν αόρατα μικροτεμάχια σε κάποιους δίσκους...ε κάποιους έχω για ενθύμιο,αφού ακόμα και μετά το επανέλεγχο μικροσκοπικό και οφθαλμικό 'περνούσαν' στην κατανάλωση....
Μου έχει τύχει και μετά άλλος δίσκος που σε αναπαραγωγή ακούγεται κάποιος υπόηχος ,και πήγα να σκάσω,αλλά δοκιμάζοντάς τον σε 5,6 πλατό ησύχασα ...αυτά βέβαια τη δεκαετία του 70-80,γιατί αργότερα το ενενήντα υπήρχαν άλλες φήμες για κακές παραγωγές ,όπως έγραψε ξεκάθαρα και ο ΗΧΟΣ τότε....
Αυτοί είναι και κάποιοι λόγοι που όλοι σχεδόν κυνηγούσαν τους δίσκους με την ετικέτα IMPORTED ,βέβαια μιλώ για μουσικόφιλους συμμαθητές,κάποιους με καλά για την εποχή μηχανήματα,δεν μιλώ για τους fun του Μπιθικώτση ,ρεπμέτικα και ειδικά συλλλογές,που η απόδοσή τρους ήταν κάκιστη..
Ακόμα και σήμερα ψάχνοντας για μεταχειρισμένους σπάνια βρίσκω Collections Best Of και Soundtracks με καλή απόδοση

Εγω παντως ειμαι πραγματικά περίεργος γιατι παρα μα παρα πολλα καινουργια βινυλια ειναι σα τα κύματα του Αιγαιου.. Και απο σοβαρες εταιριες.. Μου εχει τυχει να παρω κατι πολύ πρόσφατα, καινούργιο, και αρκετά ακριβο και οταν το έβαλα στο πλατο δεν ηταν απολυτα ισιος. Αντίθετα σχεδον ολα τα παλιά που εχω δεν παρουσιάζουν τέτοια θέματα.
Κακο πακετάρισμα; μεταφορά; ή θεμα στο εργοστάσιο;

Σ αυτόν το δίσκο που θυμάμαι πολύ καλά απ τους Fairground Attraction σ αυτό το κομμάτι 2η πλευρά και οι 2 δίσκοι στο δισκάδικο ,απ το οποίο το πήρα,είχε τον ίδιο υπόηχο
https://www.youtube.com/watch?v=NMc0NK1XRos ....sorry for off topic,ΑΠΛΆ το γράφω επειδή δεν καθάρισε ποτέ,ότι και να έκανα.

Σ αυτόν το δίσκο που θυμάμαι πολύ καλά απ τους Fairground Attraction σ αυτό το κομμάτι 2η πλευρά και οι 2 δίσκοι στο δισκάδικο ,απ το οποίο το πήρα,είχε τον ίδιο υπόηχο
https://www.youtube.com/watch?v=NMc0NK1XRos ....sorry for off topic,ΑΠΛΆ το γράφω επειδή δεν καθάρισε ποτέ,ότι και να έκανα.
Ο υποηχος που λετε στους δισκους των fairground attraction αφορα στα μπασα?

Όχι στα μπάσα,είναι ακουστός σαν κτύπημα πάρτας,αλλά απ άλλο σημείο,(προσπαθώ να το περιγράψω,την πρώτη φορά κάπου το 96 που τον πήρα,επειδή μ άρεσε η δοιασκευή τους στο γνωστό των Beatles),νόμισα ότι κάποιος έκλεισε δυνατά την πόρτα από πάνω !!!! ??!!!?!?,όταν το ξανάβαλα με Pink/alphason/103 πάλι στο ίδιο σημείο,αλλά γενικά είναι κακογραμμένος ο δίσκος,τον πήγα πίσω και ενώ κρατούσε τον άλλο για κάποιο μουσικόφιλο,προσφέρθηκε να μου τον αλλάξει (είμουν και καλός πελάτης ).....
το ίδιο όμως και ο άλλος....κατόπιν στο Linn/Ekos/karma,οπότε έριξα καθάρισμα με διάφορα υγρά που κυκλοφορούσαν τότε,τον κράτησα,αλλά το έχω χαμηλά κατά την αναπαραγωγή.
Μπορεί να είναι μέτρια ηχογράφιση,αλλά αυτά που θέλεις να 'πάρεις'...θα τα πάρεις από ένα καλό σύνολο.Είναι και καλή η διασκευή,αλλά και το επόμενο.

Θα σου πω αύριο αν το κάνει και σε μενα

Σ άρεσε το κομμάτι και σένα?
H φάση είναι που νόμιζα ότι τον ξεφορτώθηκα,αλλά...
Πάντως ατέλειες υπήρχαν σε 45άρια,ή στις maxi εκδόσεις LP....ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ οι χειρότερες εγγραφές που έτυχα ήταν απ τα 90ς ,όποτε και κυκλοφορούσε η φήμη ότι στη δύση του Βινυλίου ,κάποιες κυκλοφορίες δίσκων είχαν γίνει όχι από μήτρες αλλά από CDs !!!!!
Mε επώνυμες μάλιστα μπηχτές....
Ένα ακόμα παράδειγμα έχω από δίσκο του Will Downing σε συγκεκριμένο κομμάτι,αλλά αυτό ήταν εισαγωγής και το ξαναπήρα απ έξω με τα ίδια ψεγάδια και συριστικά που δεν μαζεύονταν με τίποτα παρά με EQ...

Σ άρεσε το κομμάτι και σένα?
H φάση είναι που νόμιζα ότι τον ξεφορτώθηκα,αλλά...
Πάντως ατέλειες υπήρχαν σε 45άρια,ή στις maxi εκδόσεις LP....ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ οι χειρότερες εγγραφές που έτυχα ήταν απ τα 90ς ,όποτε και κυκλοφορούσε η φήμη ότι στη δύση του Βινυλίου ,κάποιες κυκλοφορίες δίσκων είχαν γίνει όχι από μήτρες αλλά από CDs !!!!!
Mε επώνυμες μάλιστα μπηχτές....
Ένα ακόμα παράδειγμα έχω από δίσκο του Will Downing σε συγκεκριμένο κομμάτι,αλλά αυτό ήταν εισαγωγής και το ξαναπήρα απ έξω με τα ίδια ψεγάδια και συριστικά που δεν μαζεύονταν με τίποτα παρά με EQ...
Έχω το δίσκο και από περιέργεια θα δω

Ατέλειες πάντως υπάρχουν και στα ψηφιακά...Στο American tune της Cassidy κάπου η παραμόρφωση στα μπάσα είναι τόση που ακούγεται και από όχι αναλυτικά ηχεία....