ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
Μέλος Σωματείου
+1110000000000000000
Καλά,μιλάς κι εσύ που είδες "άσπρη μέρα" στο σπίτι σου κι εγώ για να την δω,θα τρέχω στο Καιμακτσαλάν; :bigcry:
+1110000000000000000
+1000Αγόρασα την συγκεκριμέμη tv λίγο πρίν τις γιορτές το Νοέμβριο συγκεκριμένα. Έκανα έρευνα αγοράς και ρώτησα σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες (την περίοδο του Νοεμβρίου επαναλαμβάνω) το Πλαίσιο είχε τιμή 2200 και η τιμή αδιαπραγμάτευτη. Να φανταστείτε ότι το Praktiker δεν την είχε φέρει ακόμα. Την βρήκα τελικά από ηλεκτρονικό μαγαζί (δεν θα αναφέρω το ονομά του μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμηση) που είναι Ελληνική επιχείρηση και είχε Ελληνική εγγύηση 1850 Ευρώ. Λοιπόν πως ένα μικρό μαγαζάκι μπορεί να δώσει αυτή την τιμή εκείνη την χρονική στιγμή έτσι ώστε να έχει κέρδος και να γλυτώσει και ο αγοραστής 300 Ευρώ απο την τιμή του Πλαισίου?
Προσωπικά εγώ το θεωρώ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ να είσαι επιχείρηση όπως το πλαίσιο κωτσόβολος κτλ και να ρίχνεις την τιμή παρα μόνο όταν σου λέει ο αγοραστης ότι την έχει βρει αλλού πολύ πιο φθηνά. Το μόνο που συμφωνώ είναι ότι το service του πλαισίου είναι πολύ καλό και γι´αυτό δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλα από συναδέλφους στην δουλειά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με λίγο παραπάνω ψάξιμο μπορείς να βρείς και αλλού ευκαιρίες και να ενισχύσεις και άλλες Ελληνικές επιχειρήσεις πέραν των μεγάλων αλυσίδων.
Φίλε μου εξαρτάται πότε έκανε ο έμπορος την αγορά από τον αντιπρόσωπο για να στοκάρει και σε τι τιμή. Τα πολυκαταστήματα στοκάρουν σε κάποιο βαθμό και αυτό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Το θετικό είναι ότι πήγες, το είδες, σου άρεσε, το φορτώθηκες "στην πλάτη" και έφυγες. Το αρνητικό είναι ότι αν η αντιπροσωπεία ρίξει τις τιμές διανομής το κατάστημα θέλει να ξεστοκάρει και προσπαθεί να τραβήξει την παλιά τιμή όσο πάει μέχρι να το πετύχει για να έχει το μικρότερο δυνατό χάσιμο.Αγόρασα την συγκεκριμέμη tv λίγο πρίν τις γιορτές το Νοέμβριο συγκεκριμένα. Έκανα έρευνα αγοράς και ρώτησα σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες (την περίοδο του Νοεμβρίου επαναλαμβάνω) το Πλαίσιο είχε τιμή 2200 και η τιμή αδιαπραγμάτευτη. Να φανταστείτε ότι το Praktiker δεν την είχε φέρει ακόμα. Την βρήκα τελικά από ηλεκτρονικό μαγαζί (δεν θα αναφέρω το ονομά του μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμηση) που είναι Ελληνική επιχείρηση και είχε Ελληνική εγγύηση 1850 Ευρώ. Λοιπόν πως ένα μικρό μαγαζάκι μπορεί να δώσει αυτή την τιμή εκείνη την χρονική στιγμή έτσι ώστε να έχει κέρδος και να γλυτώσει και ο αγοραστής 300 Ευρώ απο την τιμή του Πλαισίου?
Προσωπικά εγώ το θεωρώ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ να είσαι επιχείρηση όπως το πλαίσιο κωτσόβολος κτλ και να ρίχνεις την τιμή παρα μόνο όταν σου λέει ο αγοραστης ότι την έχει βρει αλλού πολύ πιο φθηνά. Το μόνο που συμφωνώ είναι ότι το service του πλαισίου είναι πολύ καλό και γι´αυτό δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλα από συναδέλφους στην δουλειά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με λίγο παραπάνω ψάξιμο μπορείς να βρείς και αλλού ευκαιρίες και να ενισχύσεις και άλλες Ελληνικές επιχειρήσεις πέραν των μεγάλων αλυσίδων.
Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου εκτός αν πρέπει ντε και καλά να αγοράσεις από το Πλαίσιο. Αυτό που λες γίνεται σε αρκετούς τομείς της αγοράς και όχι μόνο στα είδη ηλεκτρονικής. Ποιος υποχρεώνει κάποιον να ρίξει τις τιμές του για να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό; Αν θέλει το κάνει. Ειδικά από τη στιγμή που του δίνουν τιμές μαρκέ καταλόγου. Από εκεί κι ύστερα εξαρτάται πόσο ψαγμένος είναι ο καταναλωτής.Καλημέρα σε όλο το forum... εγω να πω ότι συμφωνώ εν μέρει με τον προλαλήσαντα αλλά...... στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν μπορώ να δικαιολογήσω με τίποτα το πλαίσιο σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική του σε κάποια προιόντα. εξηγούμαι: δεν μπορείς να έχεις κάποιο μοντέλο (40μ86) πριν από 1 μήνα 1550 το αμέσως ανώτερό του (40f86) 1800 και κάποια στιγμή να εξαφανίζεις την 40f86 και να ανεβ'αζεις την 40m86 στα 1800... με ποια δικαιολογία?? Και μην ξεχνάμε ότι και τα 2 μοντέλα κυκλοφορούν και αρκετό καιρό ,έτσι?? Αν έχεις κάνει λάθος στο στοκάρισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό (praktiker) δεν σου φταίει ο καταναλωτής, και αν ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές ακολουθείς, δεν ρισκάρεις την φημη της επιχείρησης γιατί δεν σου βγαίνει το τιμολογιακό πρόγραμμα σε βάθος χρόνου για ένα μοντέλο....
διαπιστώνω ότι το PRAKTIKER έχει την τηλεόραση στα 1.799 ευρώ……
Επίσης στην ίδια ανωτέρω σελίδα το μέλος Psixakias παροτρύνει τα μέλη του forum να απευθυνθούν στα καταστήματα ΠΛΑΙΣΙΟ και να ζητήσουν να προμηθευτούν στην ίδια τιμή (1799 ευρώ) την συσκευή…..
- Τηλεφώνησα την επομένη στο ΠΛΑΙΣΙΟ (διαμένων στην επαρχία γαρ) και ζήτησα να προμηθευτώ την τηλεόραση σε αυτή την τιμή. Ο υπάλληλος μου ζήτησε και απέστειλα την ανωτέρω ιστοσελίδα για να διερευνήσει τα τεκταινόμενα…..
Δηλ. με λίγα λόγια αυτοί που δεν είναι ψαγμένοι ψωνίζουν από Πλαίσιο και χρυσοπληρώνουν ότι κι αν πάρουν. Αυτά τα "θύματα" εκμεταλλεύονται οι μεγάλες αλυσίδες για να αυξήσουν την κερδοφορία τους και με βάση αυτούς διαμορφώνουν τις τιμές..Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου εκτός αν πρέπει ντε και καλά να αγοράσεις από το Πλαίσιο. Αυτό που λες γίνεται σε αρκετούς τομείς της αγοράς και όχι μόνο στα είδη ηλεκτρονικής. Ποιος υποχρεώνει κάποιον να ρίξει τις τιμές του για να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό; Αν θέλει το κάνει. Ειδικά από τη στιγμή που του δίνουν τιμές μαρκέ καταλόγου. Από εκεί κι ύστερα εξαρτάται πόσο ψαγμένος είναι ο καταναλωτής.
σε γενικές γραμμές συμφωνώ (για άλλη μια φορά! ) με τον smoothbore, αλλά θα είχε ενδιαφέρον η απάντηση του psixakia!
Πάντως το σκηνικό ... πήρα projector για να δώ τον τελικό και μετά τον έφερα πίσω, ξεχάστε το... δεν αλλάζεται με τίποτα απο εμένα τουλάχιστον!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.