ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

Ξέρω οτι σε μια ελεύθερη αγορά ο καθένας πουλάει όσο του καπνίσει χωρίς να μπορεί να τον ελέγξει κανείς. Ως εδώ καλά. Αλλά οχι και να λέμε οτι το κάνει για να επιβιώσει ! Στο κατω κατω της γραφής ΚΑΝΕΙΣ δεν τον υποχρέωσε να γίνει έμπορος !
Αν έχεις ένα κεφάλαιο το επενδύεις με τρόπο που θα σου αποφέρει τα μέγιστα κέρδη.

Το εμπόριο απαιτεί κεφάλαιο κίνησης, πάγια, εργατικά και την όποια χαρτούρα που βαρύνει τον έμπορο που ποικίλλουν ανάλογα τα μεγέθη της επιχείρησης.

Αν τα ωφέλη απ την εμπορία δεν καλύπτουν τα έξοδα +επιθυμητή απόδωση από την εργασία, κλείνεις και επενδύεις κάπου καλύτερα.

Το σημείο μεγέθη είναι πολύ κρίσιμο. Αν έχεις ένα κατάστημα/επιχείρηση με μεγάλους τζίρους και μικρό κέρδος προφανώς δεν σε συμφέρει να αναλαμβάνεις ρίσκο [παραγγελίες, προσφορές, νέα καταστήματα -πολλά μπορούν να πάνε στραβά] για μικρή απόδωση. Αυτό το προσπερνάνε πολλοί, ειδικά στην Ελλάδα που δεν είμαστε παραγωγός χώρα αλλά καταναλώτρια κατά 90%... ο ανταγωνισμός στο εμπόριο είναι μεγάλος!

Ο βαθμός απόδωσης εξαρτάται και απ το είδος της αγοράς και τον ανταγωνισμό. Τα ηλεκτρικά είδη κατά κανόνα είναι ακριβά τεμάχια.

Δεν γίνεται να εμπορεύεσαι κάτι αξίας ΧΧΧΧ ευρώ και να βγάζεις κέρδος ΧΧ. Πρέπει να είναι ΧΧΧ αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο. Γιατί να σου βγαίνει πάτος σε παραγγελίες, παζάρια, προμηθευτές, υπαλλήλους, ενοίκια αν τα κέρδη είναι συγκρίσημα με το μισθό πχ του ίδιου σου του υπαλλήλου??

Το κακό στο εμπόριο είναι ότι όλοι έχουν άποψη για κινδύνους που δεν καλούνται να αναλάβουν... [προσωπικά απασχολούμαι σε εταιρία χονδρικής].

Προφανώς μια υγειής εμπορική επιχείρηση μπορεί να προσλάβει καλύτερους πωλητές, με καλύτερους μισθούς -μην ξεχνιόμαστε-. Αυτό ειδικά γιατί μας αρέσει να παραπονιόμαστε [κι εγώ μαζί] για τις γνώσεις του εκάστοτε πωλητή -κι αυτές κοστίζουν!-.

Συμφωνώ ότι πάμε σε συγκέντρωση και fix τιμές. Μια καλή έρευνα αγοράς είναι πάντα απαραίτητη.

Re: Απάντηση: ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

Βρε παιδια, τι παθατε ολοι γιορτιαρες μερες?? Μυγα σας τσιμπησε???
Λετε πραγματα που ισχυουν, ισχυαν και θα ισχυουν σε μια ελευθερη αγορα. Εχω κανει κι ενα φεγγαρι στο εξωτερικο και δεν ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Σε ολο το κοσμο τα ιδια ισχυουν.
Αντε να βγουμε εξω λιγο να δουμε λιγο κοσμο τωρα που ειναι γιορτινες οι μερες παιδες!!! :ernaehrung004: Κυκλοφορει και πολυ ... :HTEHEH56::grinning-smiley-043

:flipout::flipout:Απο οτι φαινετε πεσαμε .................... σε Emo:flipout::flipout:

Νομίζω ότι κατά βάθος κατανοείς ότι είναι μια, από κάθε άποψη, λανθασμένη τοποθέτηση…..

Αυτό μάλλον αναιρεί ό,τι σε όλα τα ανωτέρω ισχυρίσθηκες….
Διαφωνώ κάθετα. Ο φίλος mouratos τοποθετήθηκε εξαιρετικά.

Κανείς δεν σε υποχρεώνει να πάρεις ένα προϊόν από ένα κατάστημα, πόσο μάλλον να το πληροφορήσεις για τον ανταγωνισμό. Μόνο του υποχρεούται να είναι εντός αγοράς στις τιμές.

Απ ότι κατάλαβα έψαχνες να αγοράσεις online που σε συμφέρει η παράδωση απ το Πλαίσιο ή απλά σου αρέσει σαν κατάστημα και εξυπηρέτηση. Αλλά η ουσία είναι ότι γενικεύεις κάτι εντελώς παράλογο, το παζάρεμα για κάτι που πωλείτε ήδη εν γνώσει σου αλλού σε καλύτερη τιμή!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

e082.gif

Attachments

• emo-day.jpg
    emo-day.jpg
    99.1 KB · Views: 23
Δεν είχα σκοπό να συμμετάσχω στη συζήτηση αλλά βλέπω πλέον οτι είναι αδύνατο να το αποφύγω :frown:

Σύμφωνα με τους προλαλήσαντες είναι άλλο το κέρδος και άλλο η αισχροκέρδεια και δεν διαφωνώ σ' αυτό. Για πείτε μου όμως με τι περιθώριο κέρδους δουλεύει η αγορά ? Γιατί αν π.χ. είναι ΟΛΟΙ συννενοημένοι να δουλεύουν με 100% τότε μπορεί όλοι να είναι ίσοι στο κερδος αλλά ταυτόχρονα είναι ΟΛΟΙ αισχροκερδείς !!!!!!!! Και μου είναι παντελώς αδιάφορο αν προσπαθούν να επιβιώσουν με αυτό τον τρόπο !

Ξέρω οτι σε μια ελεύθερη αγορά ο καθένας πουλάει όσο του καπνίσει χωρίς να μπορεί να τον ελέγξει κανείς. Ως εδώ καλά. Αλλά οχι και να λέμε οτι το κάνει για να επιβιώσει ! Στο κατω κατω της γραφής ΚΑΝΕΙΣ δεν τον υποχρέωσε να γίνει έμπορος !

Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου, που δεν ήταν μορφωμένη αλλα το μυαλό της έκοβε, έλεγε "τα μεταξωτα βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους".

Και μην τα ρίχνουμε όλα στην παγκοσμιοποίηση ! Μαζευτείτε 5 εμποροι (καντε δηλαδη αυτο που οι "παγκοσμιοποιημένοι" ονομάζουν consortium) και θα αντιμετωπίσετε λιγότερο κίνδυνο να σας κλέισει το γειτονικό consortium απο οτι αν μείνετε μονοι να "φυλαξετε Θερμοπύλες"...

Κανονικά, σαν καταναλωτές, θα έπρεπε αντι να ψάχνουμε ποιός έχει την καλύτερη τιμή και να λιώνουμε τα πόδια μας (γιατι ούτε και εμείς τα κλέβουμε τα λεφτά, αίμα φτύνουμε για να τα βγάλουμε !) να σας κάνουμε γενικώς ενα μεγαλοπρεπές εμπαργκο και να σας μείνουν όλα στις αποθήκες. Τότε και μόνο τότε θα βλέπαμε (μετα απο 2-3 μήνες που δε θα ξεστοκάρατε) σε τι τιμή είσαστε διατεθειμένοι να πουλήσετε !

Φιλικά,

Φίλιππος

Από αυτά που γράφεις, φαίνεται ότι μάλλον δεν διάβασες καν το post μου. Είσαι ακριβώς αυτός ο τύπος, που περιέγραφα πιο πάνω. Ο τύπος, που θεωρεί ότι οι έμποροι είναι σίγουρα κλέφτες, και ότι αν τους κάνεις και ένα εμπράργκο, θα τους δείξεις εσύ....

Δεν ξέρω σε τι εταιρία δουλεύεις (προσωπικά, έχω περάσει από 2 πολυεθνικές), αλλά εύχομαι, να μη σε πάρει μπόρα αυτη η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση. Να μην κληθείς να μειώσεις το μισθό σου (όπως κάνουν κατα κορον στην Ευρωπη, βλ. Volkswagen, Lufthansa, etc) για να μην σε απολύσουν. Και να μην φτασεις να παίρνεις μισθό ανειδίκευτου εργάτη, αν και έχεις 5 πτυχία. Και αν το απολυθείς, εύχομαι, να μην δεις 6-7 -ευγενέστατους κατά τ' άλλα- Ινδούς, να κάθονται στο δικό σου γραφείο και των συναδέλφων σου, και να σε κοροϊδέυουν κιόλας, λέγοντας "καλά να πάθεις. Ήθελες και μισθό 1800 . Τα μεταξωτά ....."

Τώρα αποδεικνύεται ότι μιλάς εντελώς εκ του ασφαλούς... (και εύχομαι να παραμείνεις ασφαλής)

ΥΓ1. Το περίφημο καρτελ, το αφήνω εντελώς ασχολίαστο. Ο κλάδος των ηλεκτρονικών (ειδικά των e-shops) δουλεύει με πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους (5-10%)

YΓ2. Δεν κάλεσα κανέναν να λυπηθεί τον "κακομοίρη έμπορο που προσπαθεί να επιζήσει." Δεν θέλω να δημιουργήσω τέτοια εικόνα, σε καμμία περίπτωση. Προφανως, όποιος το ξεκινάει, έχει λόγους να πιστεύει ότι θα πετυχει. Οπωσδήποτε όμως, θελω να διαλύσω την εντύπωση, ότι όλοι είναι πλούσιοι, κλέβοντας τον ιδρώτα του μισθωτού.

Όσοι δεν έκλεισαν, μπήκαν κάτω από μία ομπρέλλα που λέγεται Experts, Elefant, ή κάτι παρόμοιο. Και ακόμη και αυτές οι αλυσίδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τον ερχομό των πάσης φύσεως Mediamarkt, Dixons ή των e-shops. Οι εποχές που οι μπακάληδες έκλεισαν λόγω των super-markets δεν είναι και πολύ μακριά, ενώ και η εποχή που τα super-markets πουλήθηκαν στα hyper-markets δεν πέρασε καν...

Concortium έκαναν κι αυτοί, αλλά βλέπεις, δεν έπιασε. Γιατί πάντα θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο concortium που θα καταπιεί το μικρότερο. Μέχρι να μείνουν 2...

ΥΓ3. Κακώς τα έγραψα όλα αυτά, σαν 5050.gr γιατι βλέπω πως η καχυποψία περισσεύει. Θα τα εγραφα και σαν απλό μέλος, 1 χρόνο πριν, απλός παρατηρητής της παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης... Και όποιος θέλει το πιστεύει.

Θα το πω για αλλη μια φορα. Σε μια καπιταλιστικη οικονομια (το καπιταλιστικη με την επιστημονικη σημασια του ορου για οσους ξερουν) την ευθυνη αναζητησης καλυτερης προσφορας και την τελικη διαμορφωση των τιμων την εχει ο καταναλωτης.

Μεσα απο τους κανονες προσφορας και ζητησης και μεσα απο την ΕΝΔΕΛΕΧΗ αναζητηση, διαμορφωνονται οι τιμες.

Ο καθε εμπορος εχει καθε δικαιωμα να θετει οποιες τιμες θελει. Αν ειναι ακριβος, δεν θα αγορασουν απο εκεινον. Ειναι πολυ απλο.

:SFGSFGSF:

Αγαπητέ Βασίλη...

...Σε λίγες αράδες εκφράζεις την αντίληψη του σύγχρονου, απανταχού καταναλωτή....

....

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

:SFGSFGSF:

Αγαπητέ Βασίλη...

...Σε λίγες αράδες εκφράζεις την αντίληψη του σύγχρονου, απανταχού καταναλωτή....

....

Αμ πως.....

Τι τα πηραμε τα πτυχια....:award:

Νομίζω ότι η ιδανική λύση για όλους θα ήταν να κάνει ο καθένας ότι θεωρεί σωστό, δεν νομίζω ότι υπάρχουν κατακριτέες συμπεριφορές εφόσον δεν βλάπτεις καποιόν άλλον.Συνεπώς μπορεί κάποιος καταναλωτής να προτιμάει να αγοράσει από το κατάστημα που πουλάει φθηνότερα κ' κάποιος να ζητάει από ένα άλλο κατάστημα να του χαμηλώσει την τιμή.Μπορεί ένας έμπορος να δεχτεί να κατεβάσει την τιμή κ' κάποιος άλλος όχι(και αυτό σας το λέει κάποια παντελώς ανίκανη να κάνει παζάρια και συνεπώς αρκετά κορόιδο στην σημερινή πραγματικότητα).Ο καθένας, κ' ευτυχώς που είναι έτσι,μπορεί να κάνει τις επιλογές του,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επιλογές του άλλου είναι λανθασμένες.
Όσο αφορά τον psixakia,πιστεύω ότι η παρουσία του εδώ,όπως κ' των άλλων εμπόρων,είναι θετική κ' για τις δυο πλευρές,καταναλωτές και πωλητές,και όχι μόνο δεν θα έπρεπε να σχολιαστεί αρνητικά η συμβουλή του να πάρει κάποιο μέλος τηλ. ζητώντας πιο χαμηλή τιμή,αλλά θα του άξιζε κ' ενα ευχαριστώ(συμβουλή ήταν,όχι εξαναγκασμός).Από την άλλη,η μοναδική παρατήρηση που θα μπορούσα να του κάνω,αν μου επιτρέπεται,είναι ότι πολλές φορές έχει απαντήσει σε σχόλια που γίνονται για το πλαίσιο και όχι σε αυτόν προσωπικά,συνεπώς ο ίδιος προβάλλεται ως εκπρόσωπος του πλαισίου(προσωπικα δεν ξέρω τι ακριβώς σχέση έχει,υπαλλήλου,ιδιοκτήτη ή κάτι άλλο), και νομίζω ότι από αυτή τη θέση θα έπρεπε να δέχεται τις όποιες επικρίσεις ή επικροτήσεις.

Από την άλλη,η μοναδική παρατήρηση που θα μπορούσα να του κάνω,αν μου επιτρέπεται,είναι ότι πολλές φορές έχει απαντήσει σε σχόλια που γίνονται για το πλαίσιο και όχι σε αυτόν προσωπικά,συνεπώς ο ίδιος προβάλλεται ως εκπρόσωπος του πλαισίου(προσωπικα δεν ξέρω τι ακριβώς σχέση έχει,υπαλλήλου,ιδιοκτήτη ή κάτι άλλο), και νομίζω ότι από αυτή τη θέση θα έπρεπε να δέχεται τις όποιες επικρίσεις ή επικροτήσεις.

σωστή!!!!!!! +1000.....

Απάντηση: Re: ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

Νομίζω ότι η ιδανική λύση για όλους θα ήταν να κάνει ο καθένας ότι θεωρεί σωστό, δεν νομίζω ότι υπάρχουν κατακριτέες συμπεριφορές εφόσον δεν βλάπτεις καποιόν άλλον.Συνεπώς μπορεί κάποιος καταναλωτής να προτιμάει να αγοράσει από το κατάστημα που πουλάει φθηνότερα κ' κάποιος να ζητάει από ένα άλλο κατάστημα να του χαμηλώσει την τιμή.Μπορεί ένας έμπορος να δεχτεί να κατεβάσει την τιμή κ' κάποιος άλλος όχι(και αυτό σας το λέει κάποια παντελώς ανίκανη να κάνει παζάρια και συνεπώς αρκετά κορόιδο στην σημερινή πραγματικότητα).Ο καθένας, κ' ευτυχώς που είναι έτσι,μπορεί να κάνει τις επιλογές του,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επιλογές του άλλου είναι λανθασμένες.
Όσο αφορά τον psixakia,πιστεύω ότι η παρουσία του εδώ,όπως κ' των άλλων εμπόρων,είναι θετική κ' για τις δυο πλευρές,καταναλωτές και πωλητές,και όχι μόνο δεν θα έπρεπε να σχολιαστεί αρνητικά η συμβουλή του να πάρει κάποιο μέλος τηλ. ζητώντας πιο χαμηλή τιμή,αλλά θα του άξιζε κ' ενα ευχαριστώ(συμβουλή ήταν,όχι εξαναγκασμός).Από την άλλη,η μοναδική παρατήρηση που θα μπορούσα να του κάνω,αν μου επιτρέπεται,είναι ότι πολλές φορές έχει απαντήσει σε σχόλια που γίνονται για το πλαίσιο και όχι σε αυτόν προσωπικά,συνεπώς ο ίδιος προβάλλεται ως εκπρόσωπος του πλαισίου(προσωπικα δεν ξέρω τι ακριβώς σχέση έχει,υπαλλήλου,ιδιοκτήτη ή κάτι άλλο), και νομίζω ότι από αυτή τη θέση θα έπρεπε να δέχεται τις όποιες επικρίσεις ή επικροτήσεις.

Αγαπητη Scarlet,

Θα σε συμβουλευα να διαβασεις τους κανονισμους, ιδιως εκεινο το κομματι που αφορα συμπεριφορες μελων προς αλλα μελη. Υπαρχει και στην υπογραφη μου.

Τα καταστηματα που εκτιθενται μεσα σε ενα τετοιο φορουμ, ΔΕΝ εκτιθενται για την ψυχη της μητρος τους. Αν πρεπει να μιλησουμε για την σημασια του ορου Συμβολη, τοτε θα επρεπε να αναφερθουμε κυριως στα μελη του Φορουμ τα οποια Συμβαλλουν στην ενδελεχη πληροφορηση των υπολοιπων ημων και υμων ως καταναλωτων, οσον αφορα τις τιμες, υποστηριξη και σωστη λειτουργια των ηλεκτρονικων συσκευων που ο καθενας διαθετει.

Περαν τουτου, τα ευαγη ιδρυματα που μεταπωλουν προιοντα (και υπηρεσιες) μεσω του φορουμ, συμβαλλουν τα μαλλα στις πωλησεις τους διοτι τετοιο πειναλεο και συγκεντρωμενο αγοραστικο κοινο με σιγουρη αγοραστικη ισχυ (κοινως χρημα στις τσεπες) ουτε σε 1000 χρονια δεν θα το εβλεπαν αλλιως..

Την πληροφορηση που δινουμε εμεις τα μελη μεταξυ μας , δεν δυναται να την δωσει κανεις αλλος, τουλαχιστον στο 99% των περιπτωσεων.

Το ευχαριστω μεσω του φορουμ, οταν προκειται για τα λεφτα ΜΑΣ, πρεπει να εχει αντιθετη κατευθυνση απο αυτη που σκεφτεσαι. ΚΟΙΝΩΣ, Ο ΜΟΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. Αυτον πρεπει να ευχαριστουν απαντες διοτι ανευ αυτου και των χρηματων του, ουδεν ρει.

Για το θεμα της συγχισης ταυτοτητος, το εθεσες σωστα. Το ιδιο προτεινα και εγω καποιες σελιδες πριν. Η το μελος θα μπαινει ως μελος η ως καταστημα. Για να ξερουμε ολοι πως να λειτουργησουμε. Στο θεμα συμπεριφορας ομως, μεχρι και οι κανονισμοι του φορουμ (οι οποιοι υπαρχουν στην υπογραφη μου για πασα ευκολη αναφορα) αναφερονται στην αναγκη παντελους απουσιας προσωπικων χαρακτηρισμων αναμεσα στα μελη. Εκει ειχαμε ενα θεματακι. Τα θεματακια αυτα επιλυονται δια του χρονου που κυλα.Δεν μας ανησυχουν....-bye-

Βασίλη,
δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί με παραπέμπεις να διαβάσω τους κανονισμούς.Δεν νομίζω να έθιξα εγώ κάποιον,αλλά ούτε κ' να υποστήριξα κάτι αντίθετο.Όταν μίλησα για συμπεριφορές κατακριτέες ή μη αναφερόμουνα(νόμιζα ότι το είχα επεξηγήσει αλλά ίσως όχι αρκετά αν αναφέρεσαι σ'αυτό το σημείο)στις συμπεριφορές ως καταναλωτές(να αγοράσουμε από το ένα ή το άλλο κατάστημα)και ως καταστηματάρχες(να έχουν ανεβασμένες ή μη τις τιμές), ο καθένας αναλαμβάνοντας τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του(π.χ. με απλά λόγια,όποιος έχει υψηλές τιμές θα έχει ίσως λιγότερους πελάτες).
Δεν αναφέρθηκα καθόλου στην Συμβολή(όπως την ονομάζεις)των μελών του φόρουμ,γιατί θεώρησα την αξία της κοινά παραδεκτή, και πιστεύω ότι είμαι ίσως κ' πιο κατάλληλη από εσένα ή και κάποιον άλλον γνώστη του θέματος να την καταλάβει, γιατί ως τελείως άσχετη, η βοήθεια που βρήκα σ'αυτον τον χώρο όταν βρέθηκα μπροστά στην επιλογή μιας τηλεόρασης κ' ενός μαγαζιου για να την αγοράσω, ήταν ανεκτίμητη(μην κοιτάς που δεν γράφω πολύ,έχω περάσει πολλες ώρες να διαβάζω τις συζητήσεις).
Οπότε,μικρή παρένθεση και ζητώ συγνώμη γι'αυτό,επωφελούμαι αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστίσω όλους κ' να σας δώσω τα συγχαρητήριά μου(δεν μου φαινόταν πρέπον να ανοίξω ένα thread μόνο για να σας πω ευχαριστώ κ' οπουδήποτε αλλού φαινόταν παράτερο).
Τέλος,θα ήθελα μόνο να πω ότι εγώ προσωπικά πιστεύω,ως άνθρωπος κ' όχι ως καταναλωτής,ότι το ευχαριστώ κ' η ευγένεια δεν θα έπρεπε να έχουν μόνο μια κατεύθυνση(το ευχαριστώ στον psixakia που είχα γράψει,αναφερόταν στο συγκεκριμένο περιστατικό).Οι έμποροι θα έπρεπε να "ευχαριστούν" τους καταναλωτές που τους προτιμούν κ' οι καταναλωτές θα έπρεπε να "ευχαριστούν" τους εμπόρους που τους παρέχουν τα καταναλωτικά είδη. Διοτι, ας μην ξεχνάμε, ότι αν είσαι ΒΑΣΙΛΕΥΣ χωρίς ΒΑΣΙΛΕΙΟ.........σου μένει μόνο ο τίτλος!:smile:

Με την μονη διαφορα οτι ...

Η Προσβασιμοτητα στα αγαθα ειναι βασικο κεφαλαιο στο marketing. Η γραμμη : Παραγωγη - Διαθεση - Καταναλωση ειναι δεδομενη. Αν ηθελαν οι κατασκευαστες, ας μην εκαναν τα προιοντα προσβασιμα. Και σε πληροφορω γινεται αγωνας για να μπουνε σε ενα ραφι, σε μια αγορα...

Οι Ενδιαμεσοι (εμποροι) ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ απο αυτη τη διαθεση. Αυτη ειναι και η εννοια του Κερδους. Κερδιζω διοτι δημιουργω ενα σημειο οπου μπορουν να βρισκουν οι καταναλωτες τα προιοντα των Κατασκευαστων. Λες αυτοι με την σειρα τους να νοιωθουν και ευγνωμωσυνη προς τους κατασκευαστες?

Καταστηματα που δεν διεθεταν προιοντα σε σωστη Ποσοτητα-Ποιοτητα-Τιμη, η που αργουσαν η που δεν ειχαν καλο after sales support ΕΚΛΕΙΣΑΝ. Πολλοι εδω μεσα, γνωριζουμε ενα τρανταχτο παραδειγμα....

Ο Βασιλειας ειναι Ενας και το Βασιλειο Δεδομενο.....

Οχι scarlet, λυπαμαι. Οι ευχαριστιες ειναι μονοσημαντες σε μια σωστη αγορα...-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

Βασίλη,
δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί με παραπέμπεις να διαβάσω τους κανονισμούς.

Ο λογοι απλοι :

1. Διαβαζουμε τους κανονισμους σαν νεα μελη διοτι κανει καλο να ξερουμε πως πρεπει να λειτουργησουμε, κατι που δεν εκαναν ΑΛΛΟΙ και κατα καιρους ειχαν προβληματα στη διαχειριση της συμμετοχης τους στο φορουμ.:FSGSFGS4:

2. Το φορουμ αυτο, οπως και πολλα αλλα, εχει τα καλα του και τα ασχημα του. Πριν ομως διαμορφωσει ενα ΝΕΟ μελος μια αποψη για καποια αλλα μελη η καποιες παρελθουσες καταστασεις, καλο θα ηταν να εχει διαβασει καλα και οσο μπορει περισσοτερο τα διαφορα θεματα και τους κανονισμους ετσι ωστε να μπορει να διαμορφωσει εμπεριστατωμενα αποψη, και αυτην να εκφρασει. Κανονισμοι και καταστασεις εδω μεσα, πανε χερι-χερι.

Καλως ορισες στο φορουμ...-bye-

οκ, για τις ευχαριστιες πιστευω οτι ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του,απολυτα σεβαστη. Απλα αυτο που ηθελα να τονισω ειναι οτι για να υπαρχει "αγορα",ειναι απαραιτητοι κ' οι καταναλωτες κ' οι εμποροι κ' οι παραγωγοι.Αν ληψει καποιος απο αυτους,τουλαχιστον με τα δεδομενα της σημερινης πραγματικοτητας,η αλυσιδα σπαει,διοτι ολοι οι παραγωγοι ειναι αδυνατον να φτασουν σε ολους τους καταναλωτες. Πιστεθω λοιπον οτι ειναι ενα do ut des κ' ολοι κερδιζουμε απο αυτο.

Για το 2ο post σου,εγω τους διαβασα τους κανονες πριν καν γραφτω στο φορουμ κ' δεν νομιζω να εχω δημιουργησει καποιο προβλημα(εκτος αν αυτο εγινε εν αγνοια μου).
Αποψη δεν εξεφρασα για κανενα μελος(γι'αυτο ακριβως το λογο προσεξα το πως εκφραζομουνα ή τουλαχιστον προσπαθησα), παρα μονο για ενα συγκεκριμενο περιστατικο.Οτι ειπα αναφερόταν σε καταναλωτες, εμπορους κ' το οτι η συναντηση τους σε αυτο το χωρο(που κατα καποιο τροπο ειναι ελεγχομενη λογω των πολλων γνωμεων που μπορουν να ακουστουν) μου φαινοταν οτι μπορει να επιφερει πλεονεκτηματα σε πολλους. Που εκανα λάθος?:confused:

Από αυτά που γράφεις, φαίνεται ότι μάλλον δεν διάβασες καν το post μου. Είσαι ακριβώς αυτός ο τύπος, που περιέγραφα πιο πάνω. Ο τύπος, που θεωρεί ότι οι έμποροι είναι σίγουρα κλέφτες, και ότι αν τους κάνεις και ένα εμπράργκο, θα τους δείξεις εσύ....

Με ανησυχεί ιδιαίτερα οτι με κατατάσσεις σε ένα στερεότυπο που είναι αυθαίρετο ! Εγω δεν είπα οτι "όλοι οι έμποροι ΕΙΝΑΙ κλέφτες"... Είπα οτι όλοι οι έμποροι μπορούν ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς να είναι αισχροκερδείς !
Το εμπάργκο, όταν και όποτε γίνεται, δεν γίνεται για να πάψουν οι έμποροι να είναι κλέφτες ! Γίνεται για να πάψουν να είναι αισχροκερδείς ! Και επειδή η διαφορά μεταξύ κλεψιάς και αισχροκέρδειας δεν σου είναι απο οτι φαίνεται ορατή να σου το εξηγήσω λίγο πιο απλά : αν είσαι κλέφτης πας φυλακή ενώ αν είσαι αισχροκερδής απλά δεν πουλάς (εκτός απο συνθηκες καρτέλ).

Δεν ξέρω σε τι εταιρία δουλεύεις (προσωπικά, έχω περάσει από 2 πολυεθνικές), αλλά εύχομαι, να μη σε πάρει μπόρα αυτη η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση. Να μην κληθείς να μειώσεις το μισθό σου (όπως κάνουν κατα κορον στην Ευρωπη, βλ. Volkswagen, Lufthansa, etc) για να μην σε απολύσουν. Και να μην φτασεις να παίρνεις μισθό ανειδίκευτου εργάτη, αν και έχεις 5 πτυχία. Και αν το απολυθείς, εύχομαι, να μην δεις 6-7 -ευγενέστατους κατά τ' άλλα- Ινδούς, να κάθονται στο δικό σου γραφείο και των συναδέλφων σου, και να σε κοροϊδέυουν κιόλας, λέγοντας "καλά να πάθεις. Ήθελες και μισθό 1800. Τα μεταξωτά ....."

Αυτό ας το αφήσω ασχολίαστο γιατί θα πώ πράγματα πού δεν πρέπει και θα πάρει η μπάλα και αθώους ...

Τώρα αποδεικνύεται ότι μιλάς εντελώς εκ του ασφαλούς... (και εύχομαι να παραμείνεις ασφαλής)

Ασφαλής δεν είμαι. Αν ήμουν δε θα έφτυνα αίμα για να διατηρούμαι εκεί που είμαι λόγω αξίας... Θα έβαζα τα πόδια πάνω σε ένα γραφείο και θα εισέπραττα το μισθό μου στο τέλος κάθε μήνα ! Δυστυχώς στον ιδιωτικό τομέα, τέτοια πολυτέλεια ΔΕΝ υπάρχει ...

ΥΓ1. Το περίφημο καρτελ, το αφήνω εντελώς ασχολίαστο. Ο κλάδος των ηλεκτρονικών (ειδικά των e-shops) δουλεύει με πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους (5-10%)

YΓ2. Δεν κάλεσα κανέναν να λυπηθεί τον "κακομοίρη έμπορο που προσπαθεί να επιζήσει." Δεν θέλω να δημιουργήσω τέτοια εικόνα, σε καμμία περίπτωση. Προφανως, όποιος το ξεκινάει, έχει λόγους να πιστεύει ότι θα πετυχει. Οπωσδήποτε όμως, θελω να διαλύσω την εντύπωση, ότι όλοι είναι πλούσιοι, κλέβοντας τον ιδρώτα του μισθωτού.

Όσοι δεν έκλεισαν, μπήκαν κάτω από μία ομπρέλλα που λέγεται Experts, Elefant, ή κάτι παρόμοιο. Και ακόμη και αυτές οι αλυσίδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τον ερχομό των πάσης φύσεως Mediamarkt, Dixons ή των e-shops. Οι εποχές που οι μπακάληδες έκλεισαν λόγω των super-markets δεν είναι και πολύ μακριά, ενώ και η εποχή που τα super-markets πουλήθηκαν στα hyper-markets δεν πέρασε καν...

Concortium έκαναν κι αυτοί, αλλά βλέπεις, δεν έπιασε. Γιατί πάντα θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο concortium που θα καταπιεί το μικρότερο. Μέχρι να μείνουν 2...

ΥΓ3. Κακώς τα έγραψα όλα αυτά, σαν 5050.gr γιατι βλέπω πως η καχυποψία περισσεύει. Θα τα εγραφα και σαν απλό μέλος, 1 χρόνο πριν, απλός παρατηρητής της παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης... Και όποιος θέλει το πιστεύει.

Το γάλα που ταίζω την κόρη μου είναι κλασσικό παράδειγμα καρτέλ... και θα ακολουθήσουν και άλλα προιόντα. Οσο δε για τα profit margins, αν στην
Ελλάδα ήταν 5-10%, ΔΕΝ θα υπήρχαν διαφορές του 20-25% με την "παγκοσμιοποιημένη" Δυτική Ευρώπη !

Δεν είπα οτι οι έμποροι κλέβουν τον ιδρώτα του μισθωτού και κακώς το εξέλαβες έτσι παντως.

Οσο δε για τα consortia και τις αλυσίδες απο το εξωτερικό, τα μπακάλικα, τα super markets και τα hyper markets απο εγχώριες και διεθνείς εταιρείες, αυτά ΕΙΝΑΙ φαινόμενα παγκοσμιοποίησης αλλά είναι και εν δυνάμει υποψήφια καρτέλ για λόγους που θα ήταν αστείο να κάτσω να αναλύσω εδώ λόγω ογκου (και όχι μόνο...)

Φιλικά,

Φίλιππος

Επιτρέψτε μου να παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία.

Σε τηλεοπτική εκπομπή η γυναίκα μου κέρδισε μια τηλεόραση LCD, τη Samsung LCD 32'' LE32S81B. Τα δώρα τα χορηγεί διαφημιστική εταιρία που συνεργάζεται με το Πλαίσιο και η τηλεόραση παραδόθηκε πριν μία εβδομάδα. Οι ίντσες δεν με κάλυπταν και μιας και είχα αποφασίσει να πάω σε 42" plasma, τηλεφώνησα κατά σειρά σε Πλαίσιο, Φουρλή και Samsung, με σκοπό να την ανταλλάξω πληρώνοντας την όποια διαφορά. Από κανέναν δεν βρήκα ανταπόκριση στο αίτημά μου. Στέλνω pm στο μέλος "psihakias" και με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημά μου έγινε αποδεκτό. Από χθες λοιπόν είμαι κάτοχος της SAMSUNG PS42C96.

Ιστορία λοιπόν γράφουν οι παρέες και όχι τόσο οι εταιρίες. Οι εταιρίες ανθίζουν και καταξιώνονται, όχι μόνο από το πόσο πωλούν κάποιο προϊόν αλλά κυρίως από τα ικανά στελέχη τους.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ λοιπόν στον "psihakias".

ενα μεγαλο μπραβο και απο μενα στον psihakias

αλλα πρεπει να εχουμε ...........μεσον για να κανουμε την δουλεια μας?
η Ελλαδα μας......αν κατι ξερει να κανει καλα ειναι το μεσον

ενα μεγαλο μπραβο και απο μενα στον psihakias

αλλα πρεπει να εχουμε ...........μεσον για να κανουμε την δουλεια μας?
η Ελλαδα μας......αν κατι ξερει να κανει καλα ειναι το μεσον

Και μενα γιατι ωρες ωρες δε μου δουλευει αυτη η διαταξη ?
Στο "μεσον" ειναι και το δικο μου ...................
a078.gif